Rejseguide til Barcelona

Oplev det bedste af Barcelona, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Barcelona

Barcelona – en nordlig by i et sydligt land, hvor den latinske livlighed blendes med gælisk ihærdighed.

Mens resten af landet sad fast i den mørke middelalder, gjorde catalanerne det, de var bedst til: at tjene penge. De bragte den industrielle revolution til Middelhavet og skabte byens moderne fokus på kunst, arkitektur og kultur. Effekterne kan ses i de blændende bygninger af Gaudí, de surrealistiske malerier af Dalí og den modernistiske prosa af Maragall.

Selvom borgerkrigen ramte byen en tid, viste Catalonien sin forandring til verden ved de Olympiske Lege i 1992 og beviste, at byen har evnen til at komme tilbage med fornyet stil og elegance.

Valutaeuro
Befolkning1,62 millioner

Oplevelser i Barcelona

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til Barcelona
Barceloneta Beach
Barceloneta Beach

Den mest populære og centrale af Barcelonas bystrande har en fin tilhørende strandpromenade, livreddere, brusere, masser af strandbarer og det livligste strandmiljø i Europa.

Casa Batllo
Casa Batllo

Gaudí-fans vil begejstres over Casa Batlló med de flødeskumsagtige lofter, hvirvlende pejse og delikate smedejernsbalkoner. Gaudí var en svoren fjende af lige linjer, og du finder ikke en eneste nogen steder i bygningen.

Guell Park
Guell Park

Gå en tur i denne park designet af arkitekten Antoni Gaudí. Fra hovedpladsen med sin lange, bølgende bænk, der er overdådigt dækket med farverige kakler, er der en spektakulær udsigt over hele byen og havet.

Katedralen i Barcelona
Katedralen i Barcelona

Barcelonas imponerende katedral er omdrejningspunktet i Barri Gòtic. Den er gotisk i stil og har tre gange, 29 sidekapeller, sindrigt udskårne korpladser og mange fornemme skatte, herunder den smukke alabastgrav for Santa Eulália, byens skytshelgen.

La Rambla
La Rambla

På den berømte (eller måske berygtede) Ramblas finder du meget af ånden i det moderne Barcelona: levende statuer, gammeldags caféer fyldt med familier, souvenirbutikker, tricktyve, skopudsere og utallige kiosker, der sælger aviser fra alle hjørner af jordkloden.

Montjuïc
Montjuïc

Montjuïc-bjerget fungerer som Barcelonas lunger med sine mange hektar af fyrretræsskov. Fra MNAC kan du vandre gennem den skulpturelle Jardins del Laribal og derefter finde over til appelsintræerne i Jardins del Grec.

Museu Picasso Barcelona
Museu Picasso Barcelona

Mange af dette fantastiske museums værker skildrer karaktererne, gaderne og atmosfæren i Barcelona før krigen. Der er også en stærk samling af de melankolske portrætter fra Picassos blå periode, før den springer til spirende kubistisk arbejde.

Placa Reial
Placa Reial

Om dagen er denne imponerende plads fra det 19. århundrede elegant og fornem og huser sandsynligvis kun et par subsistensløse omkring det centrale springvand. Om aftenen forvandles den, når de mange barer, der ligger under buegangene, åbner, og de festglade skarer rykker ind.

Sagrada Família
Sagrada Família

Det enorme Temple Expiatori de la Sagrada Família, der dominerer byens skyline, er Gaudís mesterværk. Selvom byggeriet vil fortsætte i nogle år endnu, tillod færdiggørelsen af hovedskibet, at templet kunne blive indviet af paven i 2010.

Gratis oplevelser i Barcelona

  • Leder du efter gratis oplevelser i Barcelona, har en del museer gratis adgang om søndagen, eventuelt kun den første søndag i måneden. Enkelte museer har gratis adgang på andre dage, så tjek museet du er interesseret i.
  • Barcelona er oplagt til vandreture på egen hånd. Oplev for eksempel nogle af Gaudís mest fantastiske bygninger på en frisk gåtur.
  • Bevæg dig op på toppen af Montjuïc og nyd en fantastisk udsigt over Barcelona, med blandt andet Sagrada Familia.
  • En gåtur på Ramblaen, fra Plaça de Catalunya og til Columbus-monumentet ved Port Vell, er også næsten obligatorisk ved besøg i byen, og hvis man nøjes med at kigge i de spændende butikker og restauranter, så er det helt gratis.
  • Store dele af Park Güell kan opleves uden at skulle betale entré. Parken er en stor, grøn og utroligt smuk og afslappet del af byen.

Hvornår er det bedst at tage til Barcelona?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

4.223 kr. - 8.105 kr.

Temperatur

9 - 24 °C

Nedbør

20 - 91 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Barcelona i august, hvor gennemsnitstemperaturen er 24 °C og maksimum kan komme op på 28 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til 4 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Barcelona i oktober, hvor nedbøren er på omkring 91 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt juli, hvor der i gennemsnit kun falder 20 mm regn.


Overnatning i Barcelona

Find de bedste hoteller, ferieboliger og hostels til dit ophold

Populære områder at bo i i Barcelona

Ciutat Vella

Ciutat Vella – den gamle bydel – er uden tvivl det sted, hvor de fleste af Barcelonas must-see-steder ligger. Området formidler visuelt byens fascinerende historie og udvikling.

Eixample

Et kvarter med brede boulevarder og smarte lejlighedsbygninger. Eixample er fyldt med eksklusive butikker, hoteller og restauranter samt spektakulære monumenter og indeholder den største koncentration af modernistiske monumenter i Europa.

Montjuïc

Med svimlende udsigt og flere hektar af tiltrængt åbent rum med parker og haver har Montjuïc været vært for mange af Barcelonas vigtigste historiske begivenheder.

Gracia

De smalle vejbaner og livlige pladser giver Gràcia sin intime landsbyfølelse og er et godt og mindre turistet alternativ til byens centrum med enestående udsigt og ægte catalansk livsstil.


Bæredygtige rejser i Barcelona

  • Bæredygtig turisme i Barcelona gøres ekstra enkelt med en effektiv metro, suppleret med et netværk af bybusser og lidt mere usædvanlige transportformer som en kabelbane og en svævebane.
  • Hotel Casa Camper, centralt I byen, er usædvanligt ved blandt andet at have et eget system til vandrensning, så vand genbruges til toiletterne.
  • For en ekstraordinær oplevelse indenfor vegetarisk eller vegansk mad, og med attraktiv beliggenhed, så er Vrutal stedet. Drinks er en anden specialitet her, ligesom her er glutenfri retter.
  • Oplev byens gotiske kvarter i mørket med en guidet natvandring, hvor arkitekter fortæller om byens imponerende bygninger og historie mens i roligt vandrer rundt.
  • Skal du have lidt bæredygtige modeartikler eller tilbehør med hjem, så er det et must at besøge butikken Sunsais i La Vila de Gràcia området.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal man se i Barcelona?

Ifølge momondos brugere er de mest populæer seværdigheder i Barcelona Barcelona City Centre, La Rambla og Fira de Barcelona. Du kan også se Museu Picasso Barcelona og Barceloneta Beach.

Hvilket nabolag er det bedste til et ophold i Barcelona?

Folk kan godt lide at bo i Eixample, Les Corts eller Sants-Montjuïc, når de er i Barcelona. Du kan også overveje at lede efter overnatningssteder i Sarria-Sant Gervasi eller Sant Marti.

Hvilken lufthavn er det bedst at lande i, når man flyver til Barcelona?

De anbefalede lufthavne ved rejser til Barcelona er Barcelona Lufthavn, Girona Costa Brava Lufthavn og Reus Lufthavn.

Hvilke måneder er de varmeste og koldeste i Barcelona?

Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Barcelona i august, hvor det bliver op til 24 °C med maksimumtemperaturer på op til 28 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring 9 °C, som kan falde helt ned til 4 °C.

Hvilken måned er den mest regnfulde i Barcelona?

Oktober plejer at være den mest regnfulde måned på året i Barcelona, hvor nedbøren er på omkring 91 mm.

Hvor langt skal et ophold i Barcelona være?

Besøgende opholder sig normalt 4 dage i Barcelona i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

Kan jeg leje bil i Barcelona?

Ja, du kan leje en bil i Barcelona for omkring 168 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.

Hvor kan jeg tage på en dagsudflugt omkring Barcelona?

Sant Adrià de Besòs, L'Hospitalet de Llobregat og Esplugues de Llobregat er steder, du kan besøge på en rejse til Barcelona.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Barcelona

Få den seneste informatiom om fly til Barcelona
Få den seneste informatiom om fly til Barcelona

Find det bedste rejsetidspunkt, de billigste priser og de mest populære flyselskaber

Find fly til Barcelona
Kom i gang med at planlægge din rejse i dag
Kom i gang med at planlægge din rejse i dag

Få overblik over de bedste hoteller i de mest populære områder i Barcelona

Find hoteller i Barcelona
Populære lejebiler i Barcelona
Populære lejebiler i Barcelona

Oplev Barcelona bag rattet! Få information om de bedste tilbud på biludlejning her

Find billeje i Barcelona
Ophold i en feriebolig
Ophold i en feriebolig

Nyd godt af faciliteterne hjemmefra, selvom du er ude. Læs mere om ferieboliger her.

Find ferieboliger i Barcelona