Rejseguide til Barcelona

Oplev det bedste af Barcelona, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Barcelona

Barcelona – en nordlig by i et sydligt land, hvor den latinske livlighed blendes med gælisk ihærdighed.

Mens resten af landet sad fast i den mørke middelalder, gjorde catalanerne det, de var bedst til: at tjene penge. De bragte den industrielle revolution til Middelhavet og skabte byens moderne fokus på kunst, arkitektur og kultur. Effekterne kan ses i de blændende bygninger af Gaudí, de surrealistiske malerier af Dalí og den modernistiske prosa af Maragall.

Selvom borgerkrigen ramte byen en tid, viste Catalonien sin forandring til verden ved de Olympiske Lege i 1992 og beviste, at byen har evnen til at komme tilbage med fornyet stil og elegance.

Valutaeuro
Befolkning1,62 millioner

Oplevelser i Barcelona

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til Barcelona

Insidertips om Barcelona

De bedste artikler med oplysninger om Barcelona skrevet af vores rejseeksperter

Populære aktiviteter i Barcelona

Vis alle
Aktiviteter i dit område med de bedste bedømmelser

Hvornår er det bedst at tage til Barcelona?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

2.741 kr. - 5.023 kr.

Temperatur

9 - 24 °C

Nedbør

20 - 91 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Barcelona i august, hvor gennemsnitstemperaturen er 24 °C og maksimum kan komme op på 28 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til 4 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Barcelona i oktober, hvor nedbøren er på omkring 91 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt juli, hvor der i gennemsnit kun falder 20 mm regn.

Notifikation om rejserestriktioner

Indrejserestriktioner

Spanien har genåbnet sine grænser for rejsende fra de fleste EU- og Schengenområder, men indrejsen er fortsat begrænset for rejsende, der ankommer fra andre områder, undtagen spanske statsborgere og indbyggere, ledsagere og deres nærmeste familiemedlemmer. Spanien tillader ikke indrejse for rejsende, der har været i Storbritannien, Brasilien og Sydafrika indtil tidligst den 16. marts, med undtagelse af spanske statsborgere og personer, der lovligt opholder sig i Spanien. Fra den 22. juli har rejsende fra Serbien ikke længere adgang til Spanien. Rejsende, der ankommer uden for EU, kan kun få adgang til følgende kategorier af rejsende: •Personer med bopæl i EU, Schengen-associerede stater, Andorra, Monaco, Vatikanet eller San Marino. •Indehavere af et visum til længerevarende ophold udstedt af et Schengen-medlem af en associeret stat, som rejser til dette land. •Sundhedspersonale, der kommer til Spanien for at arbejde. •Varer og transportpersonale i udøvelsen af deres hverv. •Diplomater, konsulater, internationale tjenestemænd, militært personel, civilbeskyttelse og medlemmer af humanitære organisationer i udøvelsen af deres hverv. •Studerende, der studerer i et af EU/Schengen-medlemsstaterne og har et passende visum eller en tilsvarende tilladelse og sygeforsikring. De kan rejse ind i landet 15 dage før deres studier påbegyndes. •Højt kvalificerede arbejdstagere, herunder deltagere i sportsbegivenheder på højt niveau, der finder sted i Spanien. •Rejser med familie af behørigt godkendte årsager. •Personer, der rejser af behørigt godkendte humanitære årsager og af alvorlige årsager. •Indbyggere i Australien, Canada, Georgien, Japan, New Zealand, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunesien eller Uruguay, forudsat at de kommer direkte fra disse lande eller kun foretager internationale transit i lufthavne uden for disse lande.

Indrejsekrav

Fra den 23. november har alle rejsende (herunder børn) fra Albanien, Andorra, Argentina, Armenien, Aruba, Østrig, Bahrain, Belgien, Belize, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Kap Verde, Colombia, Costa Rica, Kroatien, Cypern, Tjekkiet, Danmark, Estland, Frankrig, Fransk Polynesien, Georgien, Tyskland, Gibraltar, Grækenland, Guam, Ungarn, Island, Irland, Italien, Jordan, Kuwait, Letland, Libanon, Libyen, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Moldova , Monaco, Marokko, Holland, Nordmakedonien, Norges, palæstinensisk territorium, Panama, Polen, Portugal, Puerto Rico, Rumænien, Rusland, San Marino, Serbien, Slovakiet, Slovenien, St.Martin, Sverige, Schweiz, Tunesien, UAE, Storbritannien, Ukraine og USA pligt til at fremlægge en lægeerklæring med et negativt COVID-19 TMA, LAMP eller PCR testresultat udstedt inden for 72 timer før ankomst, med undtagelse af rejsende, der ankommer fra Azorerne i Portugal Rogaland, More og Romsdal, Nordland, Viken, Innlandet, Vestfold og Telemark, Agder, Vestland, Trondelag eller Troms og Finnmarkin i Norge; Kitri, Ionia Nisia, Dytiki Ellada eller Sterea Ellada i Grækenland; Færøerne eller Grønland. Ved ankomsten kan der foretages stikprøvekontrol for at bekræfte, at rejsende har gennemgået en COVID-19 PCR-, TMA- eller LAMP-test og har reageret negativt. Der kan udstedes en minimumsbøde på 3.000 EUR til enhver, der ikke overholder reglerne. Rejsende skal også gennemgå en temperaturkontrol og en visuel helbredsundersøgelse. Fra den 14. november skal rejsende, der besøger De Kanariske Øer og er booket på et reguleret overnatningssted, fremvise en negativ COVID-19-test, som er taget senest 72 timer tidligere, når de tjekker ind på deres overnatningssted, downloade og aktivere Radar COVID-anmeldelses appen for ophold på alle dage på øerne. Børn under 7 år er fritaget for disse krav. De regionale myndigheder på Balearerne (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera) har indført tre kontrolfaser for indenlandske ankommende til øerne med skib eller fly ud over dem, der gælder for internationale ankommende til Spanien. Alle turister, der ankommer fra eller via regioner i Spanien med en kumulativ forekomst af virusset på 150 tilfælde pr. 100.000 indbyggere eller derover, skal fremvise en negativ PCR eller TMA udført inden for 72 timer før ankomst. Der opkræves en bøde på op til 3.000 EUR for alle, der ankommer uden en gyldig test. Personer med begrundet rejseårsag skal udfylde en erklæring og foretage en antigentest ved ankomsten til lufthavnen eller havnen eller skal underkastes en 10-dages karantæne. Personer, der bor på Balearerne, skal have en PCR inden for 72 timer før deres ankomst, eller blive testet ved ankomsten eller gennemgå en 10-dages karantæne.

Karantænekrav

Rejsende er i øjeblikket ikke underlagt karantænekrav, medmindre de spanske myndigheder instruerer dem ved ankomsten til Spanien på grund af særlige omstændigheder.

Transitregler

Rejsende, der rejser gennem Spanien via en spansk lufthavn på vej til deres endelige bestemmelsessted, gælder ikke ovennævnte krav til PCR, TMA eller LAMP-test og sundhedskontrolformular for at komme ind i landet. De bør dog være rede til at dokumentere deres videre rejse, f.eks. flybilletter til deres endelige bestemmelsessted. De restriktioner, som Spanien har indført for passagerrejser fra Storbritannien fra den 22. december til 19. januar, kan også gælde for dem der rejser gennem Spanien til andre internationale rejsemål.

Alle andre oplysninger

Opholdstilladelser og D-visa der udløb mellem d. 14. december 2019 og 21. juni 2020, accepteres som indrejse.

Se nuværende rejserestriktioner for Spanien

Overnatning i Barcelona

Find de bedste hoteller, ferieboliger og hostels til dit ophold

Populære områder at bo i i Barcelona

Montjuïc

Med svimlende udsigt og flere hektar af tiltrængt åbent rum med parker og haver har Montjuïc været vært for mange af Barcelonas vigtigste historiske begivenheder.

Ciutat Vella

Ciutat Vella – den gamle bydel – er uden tvivl det sted, hvor de fleste af Barcelonas must-see-steder ligger. Området formidler visuelt byens fascinerende historie og udvikling.

Eixample

Et kvarter med brede boulevarder og smarte lejlighedsbygninger. Eixample er fyldt med eksklusive butikker, hoteller og restauranter samt spektakulære monumenter og indeholder den største koncentration af modernistiske monumenter i Europa.

Gracia

De smalle vejbaner og livlige pladser giver Gràcia sin intime landsbyfølelse og er et godt og mindre turistet alternativ til byens centrum med enestående udsigt og ægte catalansk livsstil.


Ofte stillede spørgsmål

 • Hvilket nabolag er det bedste til et ophold i Barcelona?

  Folk kan godt lide at bo i Sarria-Sant Gervasi, Sant Marti eller Nou Barris, når de er i Barcelona. Du kan også overveje at lede efter overnatningssteder i Horta-Guinardo eller Gracia.

 • Hvilken lufthavn er det bedst at lande i, når man flyver til Barcelona?

  De anbefalede lufthavne ved rejser til Barcelona er Lufthavn: Barcelona, Lufthavn: Girona Costa Brava og Lufthavn: Reus.

 • Hvilke måneder er de varmeste og koldeste i Barcelona?

  Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Barcelona i august, hvor det bliver op til 24 °C med maksimumtemperaturer på op til 28 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring 9 °C, som kan falde helt ned til 4 °C.

 • Hvilken måned er den mest regnfulde i Barcelona?

  Oktober plejer at være den mest regnfulde måned på året i Barcelona, hvor nedbøren er på omkring 91 mm.

 • Hvor langt skal et ophold i Barcelona være?

  Besøgende opholder sig normalt 4 dage i Barcelona i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

 • Kan jeg leje bil i Barcelona?

  Ja, du kan leje en bil i Barcelona for omkring 160 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.

 • Hvor kan jeg tage på en dagsudflugt omkring Barcelona?

  Sant Adrià de Besòs, L'Hospitalet de Llobregat og Esplugues de Llobregat er steder, du kan besøge på en rejse til Barcelona.


Opret din egen guide til Barcelona
Saml tips og anbefalinger til din rejse på ét sted.
Opret guide

Kom i gang med at planlægge din rejse til Barcelona