Rejseguide til København

Oplev det bedste af København, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk København

Gamle paladser, den marcherende og trommende livgarde samt tårne med polerede spir – historiens vingesus mærkes tydeligt i København. Og dog er der sket noget. Kobberbelægningerne er blevet malet over med graffiti og renset igen for blot at blive mærket på ny af spraymalingens signaturer. Byen er blevet brugt igen og igen og har udfordret den romantiske atmosfære, men noget nyt og utroligt er opstået i stedet. København vokser sig yngre i udtryk – et udtryk for brug og kreativitet. Det er det, der gør København så vidunderligt beboelig. Der sker noget. Tankerne bliver til virkelighed. At lære København at kende betyder at genopdage skønhed: en histories skønhed.

Valutadansk krone
Befolkning1,15 millioner
SprogDansk

Oplevelser i København

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til København

Gratis oplevelser i København

  • Snør dine bedste og mest solide vandresko og spadser en tur langs Københavns Havn. Det er en lang tur med stier, fortove og broer, og er en blandt mange spændende gratis oplevelser i København.
  • Besøg også Folkehuset Absalon på Sønder Boulevard. Den tidligere kirke er i dag et samlingspunkt for alle slags mennesker, der mødes i fællesskab, leg og kreativitet.
  • Der er mange, mange tusind kunstværker og skulpturer på Glyptoteket på Dantes Plads. Her finder du også en skøn vinterhave, der er som skabt til afslapning. Om tirsdagen er der gratis adgang til museets permanente samling.
  • Superkilen på Nørrebro er et forrygende sted, som er opdelt i den røde plads, det sorte marked og den grønne park byder på noget for enhver med global mangfoldighed og urban afslapning i smuk forening.

Hvornår er det bedst at tage til København?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

4.036 kr. - 5.919 kr.

Temperatur

0 - 16 °C

Nedbør

20 - 70 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til København i juli, hvor gennemsnitstemperaturen er 16 °C og maksimum kan komme op på 20 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til -1 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå København i august, hvor nedbøren er på omkring 70 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt februar, hvor der i gennemsnit kun falder 20 mm regn.


Overnatning i København

Find de bedste hoteller, ferieboliger og hostels til dit ophold

Populære områder at bo i i København

Indre by

Byens centrum er det historiske hjerte i København. Fordyb dig i oplevelsen af en spadseretur gennem gaderne, der er hjem for hyggelige caféer, designerbutikker og masser af originale små butikker.

Vesterbro

Røde lys glimter bag ruderne i lurvede butikker og barer, når du kommer til den farverige Istedgade fra bagsiden af Hovedbanegården. Jo længere ud du kommer, jo mere skifter det til et smukt og tiltalende kvarter.

Nørrebro

Boliger side om side, små grønthandlere, et væld af forskellige kulturer og horder af studerende på cykel – Nørrebros gader er farverige og livlige. Udforsk de hyggelige caféer, designerbutikkerne, genbrugsforretningerne og antikvarerne.

Christianshavn

Ejendommelige gamle huse står skulder om skulder ved siden af de maleriske kanaler – Christianshavns maritime og historiske omgivelser er essensen af charme. I dag er det et af de mest trendy og dyreste boligområder i København.

Østerbro

Brede veje, rummelige lejligheder og elegante boliger vidner om Nordens fashionable historie. Tag en spadseretur ned ad den pastelfarvede Olufsgade. Kig ind i det fortryllende område af rækkehuse med navnet Brumleby.


Bæredygtige rejser i København

  • København er cyklernes by. Der er mulighed for at leje en cykel, så find en jernhest og oplev byen på to hjul.
  • På Manon Le Suites i hjertet af København kan du bo ekstremt lækkert, og stedet er et godt eksempel på bæredygtig turisme i København med genanvendelse, genbrug og reduktion af resurseforbruget.
  • Tag til Christianshavn og få stillet sulten med lækkerier fra The Organic Boho, der serverer mundvandsfremkaldende veganske retter og har blikket stift rettet på både dyrevelfærd og økologi.
  • På vestegnen kan du gå på opdagelse efter de seks flotte trækæmper designet af Thomas Dambo. Hvem elsker ikke en rask lille skattejagt?

Ofte stillede spørgsmål

Ifølge momondos brugere er de mest populæer seværdigheder i København Københavns Hovedbanegård, Tivoli og Kongens Nytorv. Du kan også se Det Kongelige Teater og Islands Brygge.

Folk kan godt lide at bo i Nørrebro, Østerbro eller Vesterbro, når de er i København. Du kan også overveje at lede efter overnatningssteder i Amager Øst eller Christianshavn.


Kom i gang med at planlægge din rejse til København