Rejseguide til København

Oplev det bedste af København, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk København

Gamle paladser, den marcherende og trommende livgarde samt tårne med polerede spir – historiens vingesus mærkes tydeligt i København. Og dog er der sket noget. Kobberbelægningerne er blevet malet over med graffiti og renset igen for blot at blive mærket på ny af spraymalingens signaturer. Byen er blevet brugt igen og igen og har udfordret den romantiske atmosfære, men noget nyt og utroligt er opstået i stedet. København vokser sig yngre i udtryk – et udtryk for brug og kreativitet. Det er det, der gør København så vidunderligt beboelig. Der sker noget. Tankerne bliver til virkelighed. At lære København at kende betyder at genopdage skønhed: en histories skønhed.

Valutadansk krone
Befolkning1,15 millioner
SprogDansk

Oplevelser i København

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til København
Christiania
Christiania

Dette lille, alternative samfund er spækket med kreativt potentiale. Gå en tur langs de små, snoede gader med farverige, selvbyggede huse i alle afskygninger. Fra indgangen kommer du direkte til Pusher Street – sørg for at vove dig længere ind på Christiania, hvor den sande charme venter.

Christianshavns Kanal
Christianshavns Kanal

Fine, gamle rækkehuse og sejlbåde, der svajer på vandet – en rolig spadseretur langs Christianshavns kanal er en fortryllende affære. Det anbefales varmt at prøve kanalrundfarten.

Det Kongelige Biblioteks Have
Det Kongelige Biblioteks Have

Midt på gågaden, Strøget, i hjertet af København, finder du denne næsten hemmelige have gemt mellem Folketinget og Det Kongelige Bibliotek.

Glyptoteket
Glyptoteket

Det smukke, gamle Glyptotek indeholder en unik samling af malerier, skulpturer, arkæologiske skatte og betydningsfulde historiske symboler.

Kastellet
Kastellet

Det gamle fæstningsanlæg Kastellet er et smukt, stjerneformet kompleks beliggende mellem Dronningens residens og Den Lille Havfrue. I dag er området et beskyttet historisk monument, museum og park.

Marmorkirken
Marmorkirken

Silhuetten af Marmorkirken sætter sit tydelige aftryk på Københavns skyline. Den blev inspireret af Peterskirken i Rom, og selvom den er betydeligt mindre, venter en imponerende oplevelse dig, når du går en stille tur i dens indre.

Nationalmuseet
Nationalmuseet

Bag facaderne på et palads fra det 18. århundrede finder du mere end 10.000.000 kulturskatte og fortællinger om evolutionen.

Nyhavn
Nyhavn

Nyhavns havnefront er et af de mest fotograferede steder i København. Besøgende strømmer til Nyhavn for at nyde stemningen omkring de farverige 300 år gamle huse og sejlbådene, der er fortøjet på kajen foran dem.

Rosenborg Slotshave
Rosenborg Slotshave

Tilbage i det 17. århundrede blev haven skabt til Rosenborg Slot, som i dag danner scenetæppet bag den grønne park. Om sommeren kan du medbringe et tæppe og slå dig ned blandt hipstere, hippier og familier, der nyder solen og den naturskønne atmosfære.

Tivoli
Tivoli

Siden 1843 har folk samlet sig her på udkig efter underholdning, muntert selskab og søde sager. Hvis du kommer i slutningen af november og december, skal du helt sikkert benytte lejligheden til at smutte forbi Tivolis hyggelige julemarked.

Gratis oplevelser i København

  • Snør dine bedste og mest solide vandresko og spadser en tur langs Københavns Havn. Det er en lang tur med stier, fortove og broer, og er en blandt mange spændende gratis oplevelser i København.
  • Besøg også Folkehuset Absalon på Sønder Boulevard. Den tidligere kirke er i dag et samlingspunkt for alle slags mennesker, der mødes i fællesskab, leg og kreativitet.
  • Der er mange, mange tusind kunstværker og skulpturer på Glyptoteket på Dantes Plads. Her finder du også en skøn vinterhave, der er som skabt til afslapning. Om tirsdagen er der gratis adgang til museets permanente samling.
  • Superkilen på Nørrebro er et forrygende sted, som er opdelt i den røde plads, det sorte marked og den grønne park byder på noget for enhver med global mangfoldighed og urban afslapning i smuk forening.

Hvornår er det bedst at tage til København?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

3.866 kr. - 6.527 kr.

Temperatur

0 - 16 °C

Nedbør

20 - 70 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til København i juli, hvor gennemsnitstemperaturen er 16 °C og maksimum kan komme op på 20 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til -1 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå København i august, hvor nedbøren er på omkring 70 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt februar, hvor der i gennemsnit kun falder 20 mm regn.


Sådan kommer du til København

Se de forskellige rejsemuligheder til København samt de bedste tilbud, som for nylig er fundet af momondos brugere
PLAY
5. nov.
BOS18:20Boston Logan Intl
10t. 25min.
1 stop
CPH10:45København Kastrup
12. nov.
CPH11:45København Kastrup
11t. 15min.
1 stop
BOS17:00Boston Logan Intl
1.990 kr.
Find lignende
PLAY
5. nov.
BOS18:20Boston Logan Intl
10t. 25min.
1 stop
CPH10:45København Kastrup
12. nov.
CPH11:45København Kastrup
11t. 15min.
1 stop
BOS17:00Boston Logan Intl
2.010 kr.
Find lignende
PLAY
5. nov.
BOS18:20Boston Logan Intl
10t. 25min.
1 stop
CPH10:45København Kastrup
12. nov.
CPH11:45København Kastrup
11t. 15min.
1 stop
BOS17:00Boston Logan Intl
2.024 kr.
Find lignende

Overnatning i København

Find de bedste hoteller, ferieboliger og hostels til dit ophold

Populære områder at bo i i København

Østerbro

Brede veje, rummelige lejligheder og elegante boliger vidner om Nordens fashionable historie. Tag en spadseretur ned ad den pastelfarvede Olufsgade. Kig ind i det fortryllende område af rækkehuse med navnet Brumleby.

Indre by

Byens centrum er det historiske hjerte i København. Fordyb dig i oplevelsen af en spadseretur gennem gaderne, der er hjem for hyggelige caféer, designerbutikker og masser af originale små butikker.

Christianshavn

Ejendommelige gamle huse står skulder om skulder ved siden af de maleriske kanaler – Christianshavns maritime og historiske omgivelser er essensen af charme. I dag er det et af de mest trendy og dyreste boligområder i København.

Nørrebro

Boliger side om side, små grønthandlere, et væld af forskellige kulturer og horder af studerende på cykel – Nørrebros gader er farverige og livlige. Udforsk de hyggelige caféer, designerbutikkerne, genbrugsforretningerne og antikvarerne.

Vesterbro

Røde lys glimter bag ruderne i lurvede butikker og barer, når du kommer til den farverige Istedgade fra bagsiden af Hovedbanegården. Jo længere ud du kommer, jo mere skifter det til et smukt og tiltalende kvarter.


Bæredygtige rejser i København

  • København er cyklernes by. Der er mulighed for at leje en cykel, så find en jernhest og oplev byen på to hjul.
  • På Manon Le Suites i hjertet af København kan du bo ekstremt lækkert, og stedet er et godt eksempel på bæredygtig turisme i København med genanvendelse, genbrug og reduktion af resurseforbruget.
  • Tag til Christianshavn og få stillet sulten med lækkerier fra The Organic Boho, der serverer mundvandsfremkaldende veganske retter og har blikket stift rettet på både dyrevelfærd og økologi.
  • På vestegnen kan du gå på opdagelse efter de seks flotte trækæmper designet af Thomas Dambo. Hvem elsker ikke en rask lille skattejagt?

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal man se i København?

Ifølge momondos brugere er de mest populæer seværdigheder i København Københavns Hovedbanegård, Det Kongelige Teater og Parken. Du kan også se Huset-KBH og Rådhuspladsen.

Hvilket nabolag er det bedste til et ophold i København?

Folk kan godt lide at bo i Nørrebro, Østerbro eller Vesterbro, når de er i København. Du kan også overveje at lede efter overnatningssteder i Indre by eller Amager Øst.

Hvilken lufthavn er det bedst at lande i, når man flyver til København?

De anbefalede lufthavne ved rejser til København er København Kastrup Lufthavn, Aarhus Lufthavn og Rønne Bornholm Lufthavn.

Hvilke måneder er de varmeste og koldeste i København?

Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i København i juli, hvor det bliver op til 16 °C med maksimumtemperaturer på op til 20 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring 0 °C, som kan falde helt ned til -1 °C.

Hvilken måned er den mest regnfulde i København?

August plejer at være den mest regnfulde måned på året i København, hvor nedbøren er på omkring 70 mm.

Hvor langt skal et ophold i København være?

Besøgende opholder sig normalt 1 dage i København i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

Kan jeg leje bil i København?

Ja, du kan leje en bil i København for omkring 276 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.

Hvor kan jeg tage på en dagsudflugt omkring København?

Hellerup, Tårnby og Kastrup er steder, du kan besøge på en rejse til København.


Kom i gang med at planlægge din rejse til København

Få den seneste informatiom om fly til København
Få den seneste informatiom om fly til København

Find det bedste rejsetidspunkt, de billigste priser og de mest populære flyselskaber

Find fly til København
Kom i gang med at planlægge din rejse i dag
Kom i gang med at planlægge din rejse i dag

Få overblik over de bedste hoteller i de mest populære områder i København

Find hoteller i København
Populære lejebiler i København
Populære lejebiler i København

Oplev København bag rattet! Få information om de bedste tilbud på biludlejning her

Find billeje i København
Ophold i en feriebolig
Ophold i en feriebolig

Nyd godt af faciliteterne hjemmefra, selvom du er ude. Læs mere om ferieboliger her.

Find ferieboliger i København