Rejseguide til Antalya

Oplev det bedste af Antalya, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Antalya

Antalya er også kendt som den tyrkiske riviera. Byen har alt fra sol, strand, historie og natur, hvorfor mange besøgende hvert år vælger at rejse til denne billedskønne middelhavsby. Antalya er også tæt forbundet med næsten alle andre byer i Tyrkiet, hvilket gør den til en perfekt base for dig, som slet ikke kan få nok tyrkisk kultur og historie.

Valutatyrkisk lira
Befolkning758.188
SprogTyrkisk

Oplevelser i Antalya

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til Antalya

Gratis oplevelser i Antalya

  • Du finder masser af gratis oplevelser i Antalya. En gåtur i den historiske bydel er en spændende oplevelse for både børn og voksne.
  • En tur på stranden kan nemt vare en hel dag. Antalya byder på masser af udsigtspunkter, azurblåt hav og lange strandpromenader.
  • Antalya har et stort udvalg af parker, der også huser store legepladser til familiens mindste. Flere af dem ligger langs stranden og har udsigtspunkter over den lange kyst.
  • Hvis du vil bruge en hel dag i naturen, kan du nemt komme fra byen til de omkringliggende bjerge. Det er muligt at leje mountainbikes eller gå på en af de mange vandreruter.
  • I Tyrkiet må besøgende komme ind i de mange smukke moskéer. Derfor kan du besøge de storslåede bygninger placeret flere centrale steder i Antalya.

Hvornår er det bedst at tage til Antalya?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

2.803 kr. - 7.347 kr.

Temperatur

10 - 27 °C

Nedbør

0 - 250 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Antalya i juli, hvor gennemsnitstemperaturen er 27 °C og maksimum kan komme op på 33 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til 5 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Antalya i december, hvor nedbøren er på omkring 250 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt juli, hvor der i gennemsnit kun falder 0 mm regn.


Bæredygtige rejser i Antalya

  • I Antalya finder du mange bæredygtige hoteller. Blandt andet hotel Calista Luxury Resort har ekstra fokus på bæredygtig turisme i Antalya, hvorfor du kan nyde morgenmad lavet med lokale råvarer, samt sove i økologisk sengetøj.
  • Det er nemt at se Antalya med offentlig transport. De mange busser forbinder flere af byens attraktioner, og det er muligt at købe både weekend- og dagspas til dem.
  • Nyd lækker, bæredygtig vegansk mad på både Vegan House og Yaşam Vegan Caf, som begge er placeret i hjertet af byen.
  • på Turşu Market kan du hver dag købe lækre lokale grøntsager og delikatesser. Perfekt til madpakken eller en picnic i byen.

Hvor skal man spise i Antalya?

Der er noget for enhver smag. Se de bedst bedømte restauranter i Antalya

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal man se i Antalya?

Ifølge momondos brugere er de mest populæer seværdigheder i Antalya Lara, Lara Strandpark og Konyaalti Plaji.

Hvilken lufthavn er det bedst at lande i, når man flyver til Antalya?

De anbefalede lufthavne ved rejser til Antalya er Antalya Lufthavn, Gazipaşa Lufthavn og Denizli Cardak Lufthavn.

Hvilke måneder er de varmeste og koldeste i Antalya?

Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Antalya i juli, hvor det bliver op til 27 °C med maksimumtemperaturer på op til 33 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring 10 °C, som kan falde helt ned til 5 °C.

Hvilken måned er den mest regnfulde i Antalya?

December plejer at være den mest regnfulde måned på året i Antalya, hvor nedbøren er på omkring 250 mm.

Hvor langt skal et ophold i Antalya være?

Besøgende opholder sig normalt 5 dage i Antalya i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

Kan jeg leje bil i Antalya?

Ja, du kan leje en bil i Antalya for omkring 148 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Antalya