Rejseguide til Istanbul

Oplev det bedste af Istanbul, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Istanbul

Istanbul er en by, der danner bro mellem øst og vest. Byen er rig på historie, naturlige landskaber, små skjulte gader og en helt unik skyline ikke set andre steder i verden. Udforsk Istanbul med hele familien. Der er oplevelser for historienørden, naturelskere og familiens mindste og nyeste turister.

Valutatyrkisk lira
Befolkning11,17 millioner
SprogTyrkisk

Oplevelser i Istanbul

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til Istanbul

Insidertips om Istanbul

De bedste artikler med oplysninger om Istanbul skrevet af vores rejseeksperter

Gratis oplevelser i Istanbul

  • Du finder masser af gratis oplevelser i Istabul. Gå på opdagelse gennem open air-museet ved Sultanahmet-pladsen. Denne plads er også kendt for sin tætte placering ved den Blå Moské.
  • Tag en pause og dyp tæerne i de små søer i Gulhane Park. Parken er kendt for sin storslåede samling af blomster samt dens børnevenlige legepladser.
  • Se byen fra toppen af Çamlica. Turen derop kræver gode sko, men når du først kommer op på toppen, er udsigten over byen det hele værd.
  • Når solen begynder at gå ned, kan du opleve Istanbuls smukkeste solnedgange fra Galta Broen. Herfra kan du se flere af byens mest populære bygningsværker i aftenlyset.
  • En gåtur gennem bydelen Balat er en oplevelse i sig selv. De mange farverige huse og snørklede gader indhylder dig i en helt unik tidslomme.

Hvornår er det bedst at tage til Istanbul?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

2.372 kr. - 7.636 kr.

Temperatur

5 - 23 °C

Nedbør

10 - 100 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Istanbul i juli, hvor gennemsnitstemperaturen er 23 °C og maksimum kan komme op på 27 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til 2 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Istanbul i december, hvor nedbøren er på omkring 100 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt juli, hvor der i gennemsnit kun falder 10 mm regn.


Bæredygtige rejser i Istanbul

  • Hvis du rejser afsted med et ønske om mere bæredygtig turisme i Istanbul, kan du vælge at overnatte på The Public Hotel. Placeret i hjertet af Istanbul kan du nyde en pause fra byens energiske energi i deres grønne have.
  • I Istanbul kan du nyde veganske og vegetariske retter på restauranter som Vegan Istanbul. Her får du serveret klassiske tyrkiske retter men med et plantebaseret twist.
  • Det er muligt at opdage Istanbul i øjenhøjde ved at leje en bycykel. Forskellige firmaer tilbyder cykler med stationer på flere centrale lokationer, så du kan bevæge dig frit og grønt rundt i byen.
  • På Gerger Market kan du shoppe grøntsager som de lokale. Spis dig igennem tyrkiske delikatesser og smag frugter dyrket i området omkring hovedstaden.

Ofte stillede spørgsmål

Ifølge momondos brugere er de mest populæer seværdigheder i Istanbul Taksim Plads, Taksim og Sultan Ahmed Moské. Du kan også se Istanbul Sirkeci Terminal og Fatih Camii.

Folk kan godt lide at bo i Esenyurt, Bagcilar eller Bayrampasa, når de er i Istanbul. Du kan også overveje at lede efter overnatningssteder i Avcilar eller Beylikduzu.

De anbefalede lufthavne ved rejser til Istanbul er Lufthavn: Istanbul, Lufthavn: Istanbul Sabiha Gokcen og Lufthavn: Bursa Yenişehir.

Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Istanbul i juli, hvor det bliver op til 23 °C med maksimumtemperaturer på op til 27 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring 5 °C, som kan falde helt ned til 2 °C.

December plejer at være den mest regnfulde måned på året i Istanbul, hvor nedbøren er på omkring 100 mm.

Besøgende opholder sig normalt 6 dage i Istanbul i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

Ja, du kan leje en bil i Istanbul for omkring 177 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Istanbul