DiscoverRejseanbefalinger

Ferie i august

Lad efteråret vente og få et ekstra skud D-vitamin. Når du holder ferie i august, kan du trække sommeren lidt længere. Denne rejseguide er lavet til dig, der søger inspiration til en spændende og uforglemmelig ferie i august.

Oplev nye kulturer, spis dig gennem lokale køkkener eller tag et velfortjent hvil ved det azurblå hav. Læs med her, hvor vi har samlet nogle af de mest indbydende destinationer i sensommeren. Husk også at tjekke Covid-19 restriktioner, før du tager afsted. Du finder seneste nyt på vores side om rejserestriktioner.

Forlæng sommeren med en solrig ferie i august

Slik sol året rundt. Giv ikke efter for de kølige efterårsaftener men giv dig selv en ekstra sommerferie i august. Denne måned er populær blandt rejsende, så du bliver forkælet med et enormt udvalg af destinationer i og udenfor Europa.

Se vidunderlige af Marrakech, Marokko

Fra shopping til strand-dage, dragende kulturoplevelser og storslået arkitektur. Du kan nærmest få tre ferier i én, når du drager mod den marrokanske hovedstad. Foruden de mange attraktioner er der sol året rundt i Marrakech. De nordlige områder samt strækningerne langs de lange kystområder byder på mere tempereret vejr. Når solen er stærk, kan du køle ned med blide briser og dyp i det blå vand. I august behøver du ikke trodse varmen for at besøge de ellers glohede områder omkring Sahara. Så er ørkenen på din bucket-liste, er august det perfekte tidspunkt at udleve drømmen på. Hovedstaden Marrakech har en helt unik kombination af kulturer, og når du besøger byen i august, giver det mildere vejr dig endnu flere timer til at besøge de mange souks og populære markeder.

Find fly til Marrakech

Book hotel i Marrakech

Møde solen i Seychellerne

August er en af de mest solrige måneder på Seychellerne. Vil du hive det sidste ud af sommeren, er det destinationen for dig. I august måned er havet vildt men vejret lunt og priserne lidt lavere end i midten af højsæsonen. Er du garvet surfer, finder du gode muligheder for at ride på bølgerne. Sip drinks ved det azurblå hav, kom helt ned i gear og vend hjem med fornyet energi.

Find fly til Seychellerne

Book hotel på Seychellerne

Føl dig tropisk i Denpasar, Bali

På Bali er vejret næsten altid fremragende, og august er ingen undtagelse. Faktisk er august den måned, hvor der falder mindst regn. Du kan derfor se frem til dage med skyfri himmel, masser af solskin og behagelige vandtemperaturer omkring 27°C. Hovedstaden er fyldt med markeder og spændende attraktioner, så du er aldrig langt fra hverken summende byliv eller afslappende strand-dage. Hvis du vil lære at surfe, er en ferie på Bali i august perfekt for dig. Det milde vejr og den skyfri himmel giver perfekte forhold for begyndere på surfboardet.

Find fly til Bali

Book hotel på Bali

Mød Italien i Matera

Med op til 29°C i august, er denne måned det ideelle tidspunkt at besøge Matera. Denne kulturrige by er et must for den historie-elskende turist. Brug dage på at udforske de fascinerende grotter, den grønne natur omkring Polino Nationalpark og spis dig mæt i autentiske italienske retter. På en længere tur kan du leje en bil og besøge Pompei, Sorrento og kystbyen Bari.

Find fly til Matera

Book hotel i Matera

Lev eventyret i Bisjkek, Kirgisistan

August er Kirgisistans mest besøgte måned. I hovedstaden vil du derfor opleve masser af liv og summen på de mange lokale restauranter. Vil du kombinere by-ferie med underskøn natur? Det veltempererede vejr sætter den perfekte ramme for vandreture ved Central Tien Shan-bjergene i det nordlige Kirgisistan, hvis højeste punkt er 7.439 meter. Du skal derfor være i god form, for at komme helt til tops.

Find fly til Bisjkek

Book hoteller i Bisjkek

Mød Østen i Jodhpur, Indien

August ligger uden for højsæsonen i Jodhpur, så der er god mulighed for prisvenlig overnatning i denne periode. Byens blå huse er enhver rejsefotografs eller aktive instagrammers drøm. Den nærmest endeløse labyrint af blå huse, snørklede gader og de farverige døre sætter scenen for en smuk (og insta-venlig) ferie. Gemt bag de unikke facader er en verden af historie og kultur. Under religiøse helligdage bør du lægge kameraet i tasken og bare tage den unikke stemning ind. Temperaturen i Jodhpur er dejligt veltempereret i august og ligger normalt mellem 26°C og 34°C.

Find fly til Jodhpur

Book hoteller i Jodhpur

Storslåede naturoplevelser i august

Når du har brug for en pause, perspektiv eller bare lidt højere til loftet, er naturen den bedste medicin. En naturferie i august byder på dybe grønne farver, færre vandrere og mildt vejr.

Island

Islands højsæson slutter midt i august. For dig betyder det færre turister, flere tilgængelige hoteller og endnu mere plads til at udforske Islands storslåede natur. Bad i de naturlige varme kilder, nyd lokale måltider i hjertet af Reykjavik med udsigt til bjergene eller rid gennem det grønne landskab på hesteryg.

Book fly til Island

Find hoteller på Island

Madagaskar

 

Selvom Madagaskar året rundt byder på storslåede naturoplevelser, viser moder natur sig fra sin bedste side i august. Få steder kan bryste sig af en lignende biodiversitet. Her kan du opleve mange tusinde plante- og dyrearter og få pulsen helt ned i de frodige naturområder. Især august er en god måned til at se alt fra lemurer, aye-ayer og et væld af regnbuefarvede fugle.

Book fly til Madagaskar

Find hoteller på Madagaskar

Australien

August i Australien betyder blå himmel, godt udsyn for dykkere og et roligere hav. Nybegyndere på surfbrættet vil derfor finde passende bølger i denne periode. Ved Great Barrier Reef kan du i august måned hoppe med snorkel eller dykkerudstyr i det blå hav og opleve det rige undervandsliv. Fra vandkanten er det også muligt at spotte pukkelhvalen, når den er på vej tilbage til Antarktis.

Find fly til Australien

Book hotel i Australien

Manu, Peru

Oplev naturens vidundere i den sydøstlige region af Peru. I Manu National Park kan du gå midt i Amazonas samt gå gennem de billedskønne Andean Highlands. Det grønne landskab brydes af det farverige og levende fugleliv. Måske er du så heldig at spotte den smukke macaw blandt områdets rige fugleliv. August er højsæson i Peru, så du vil finde et stort udvalg af hoteller og gæstehuse samt masser af lokale spisesteder.

Find fly til Peru

Book hoteller i Peru

Romantisk par-weekend for to i august

Slut sommeren af med tid til hinanden. Hold i hånd, spis lækre måltider eller nyd et glas lokal vin. Der er ikke langt fra Danmark til spændende storbyer i Europa, så I på kort tid kan lande ved romantiske destinationer, som er skræddersyet til en kortere tur i romantikkens tegn.

Split, Kroatien

Kroatien er for mange bedst kendt for deres turistvenlige strande og imødekommende folkefærd. Det er sjældent, at et lands hovedstad nærmest er en skjult perle på samme måde som Split. I august er den kroatiske hovedstad fyldt med grønne træer og summende udendørsserveringer. De helt store grupper af turister er ved at tage hjem, så I kan være heldige at få byen næsten for jer selv. En gåtur gennem Split er en oplevelse i sig selv, og I kan sagtens få dagene til at gå med bare at se på historiske bygninger og spise lokale måltider. Vil I alligevel dykke ned i hovedstadens rige historie, kan I besøge Diocletians Palads eller de idylliske kystbyer ved Markaska Rivieria.

Find fly til Split

Book hoteller i Split

Budapest, Ungarn

Både dag og nat er der noget at tage sig til i Budapest. Denne prisvenlige storby har alt fra ungarske spabade til historiske attraktioner som Buda slot, lækre cocktailbarer og romantiske gåture langs Donau-floden. Budapest er populær i august, så I vil komme til en by, der summer af liv og glæde. En fordel ved at besøge byen i højsæsonen er, at I får et endnu større udvalg af overnatningsmuligheder og flyafgange.

Find fly til Budapest

Book hoteller i Budapest

Barcelona, Spanien

Savner I nye oplevelser sammen? Gaudis hjemby er kendt verden over for sin unikke atmosfære og levende bybillede. Barcelona lever altid op til sit ry. Med det store udvalg af restauranter, kunstudstillinger og forskelligartede bydele, kan I sagtens planlægge en par-weekend spækket med spændende aktiviteter. Når I rejser til Barcelona i august, får I mildere vejr og færre store turistgrupper. Perfekt til at tilbringe dage udendørs hånd i hånd.

Find fly til Barcelona

Book hoteller i Barcelona

Berlin, Tyskland

Berlin er Tysklands mest populære rejsemål. Både tyskere og udenlandske turister flokkes hvert år til denne stemningsfyldte, historiske storby. I må ikke snyde jer selv for et besøg i Konzerthaus Berlin, Altes Museum og Deutscher Dom. Berlin er populær året rundt, og især august er populær blandt tyske besøgende. Byen får derfor en mere autentisk atmosfære, hvilket giver jer mulighed for at blende ind og tage på ferie som tyskerne.

Find fly til Berlin

Book hoteller i Berlin

Tag på festival i august: Dans dig ind i efteråret

Kombinér kultur, historie, eventyr og fest. I hele verden bliver der i august afholdt et væld af spændende og alsidige festivaler, så du kan danse dig ind i efteråret. Vil du bare booste humøret og kridte danseskoene over weekenden, finder du i Storbritannien og Europa også et stort udvalg af festivaler for enhver smag.

Tattoo Festival – Edinburgh, Skotland

Hvornår: 31. august

Få storbyer oser af historie og eventyr på samme måde som Edinburgh. Året rundt kan du bevæge dig gennem de snørklede gader (også kendt som et ’close’), og lade dig opsluge af den velbevarede arkitektur. Den skotske hovedstad bugner af festivaler og kulturoplevelser i august. Foruden kunstudstillinger og teateroplevelser under Edinburgh International Festival afholdes der i slutningen af måneden den verdenskendte The Royal Edinburgh Military Tattoo Festival. Her fyldes hovedstaden med fyrværkeri, musik, dans og selvfølgelig masser af kolde øl i gaderne.

Find fly til Edinburgh

Book hoteller i Edinburgh

Buenos Aires Tango Festival – Buenos Aires, Argentina

Hvornår: Midt – slut august

De fleste vælger at besøge Argentina under landets sommermåneder. Men du skal ikke lade dig skræmme af den argentinske vinter. Buenos Aires er det perfekte get-away for dig, der ikke ønsker at rejse med andre turister. Vintervejret omkring hovedstaden er tørt og køligt, og så er august næsten helt turist-fri. I midten af august kan du drikke et glas malbec med de lokale, og tage en sving om under Buenos Aires Tango Festival. Så går der ikke længe før, du har fået varmen igen.

Find fly til Buenos Aires

Book hoteller i Buenos Aires

Guča Trompet Festival/Dragačevski Sabo – Guča, Serbien

 

Hvornår: Begyndelsen af august

Serbien er et land rigt på kultur og historie. Hele landet byder på forskelligartede oplevelser præget af de lokale traditioner. Et eksempel på dette er den serbiske by Guča. Guča viser sig fra sin bedste side i starten af august. Hvert år flokkes hundredtusindvis af mennesker fra hele verden til Guča Trompet Festival. Her, fylder musikken gaderne under denne tre dage lange festival, hvor dygtige musikanter fra nær og fjern går i optog og spiller på et væld af messing-instrumenter.

Find fly til Guča

Book hoteller i Guča

Stockholm Kulturfestival – Stockholm, Sverige

Hvornår: Tredje weekend i august

Vores svenske naboer byder hver august verden velkommen til tre dage med kultur, musik og et spændende program for alle aldre. Du kan deltage i workshops, gå til koncerter og selvfølgelig deltage i festivalens afsluttende langbordsmiddag. Vil du spise aftensmad med 600 andre mennesker til bords? Så skal du tage til Stockholm Kulturfestival.

Find fly til Stockholm

Book hoteller i Stockholm

Greenwich + Docklands International Festival – London, England

 

Hvornår: Midten af august

Som navnet fortæller, bliver hele det sydøstlige område af London i august overtaget af kulturen. Festivalen har både inden- og udendørsaktiviteter for hele familien. Leg dig ind i efteråret med lasershows, farverige pudder-kampe i gaderne og workshops på stylter. Du kommer med sikkerhed ikke til at gå sulten i seng. Samtidigt med Greenwich + Docklands finder du ved Alexandra Palace streetfood-festivalen StrEAT. Lugtesansen forkæles, når alverdens køkkener forbereder deres bedste specialiteter side om side.

Find fly til London

Book hoteller i London

Mount Hagen Cultural Show – Mont Hagen, Papua Ny Guinea

Hvornår: Midten af august

Mont Hagen i den vestlige del af Papua Ny Guinea blomstrer i løbet af august. Her byder byen besøgende velkommen til lange dage med festivitas, dans og mad under Mount Hagen Cultural Show. Det tempererede vejr gør også august til det perfekte tidspunkt at tage på opdagelse i Papau Ny Guinea. Denne destination er mest for den erfarne turist, da det er et eventyr i sig selv at komme rundt.

Find fly til Mount Hagen

Book hoteller i Mount Hagen