preload

Vibrerende, varieret og farverigt – i Indien er der ikke noget, der kun sker halvt. Vi har tidligere vist dig 14 seværdigheder i Indien, som du ikke må gå glip af, og nu får du yderligere 12 gode grunde til at rejse til Indien.

Farvernes festival

Forestil dig paintball ført helt ud i det ekstreme. Indiens Holi – eller Farvernes festival – er en vigtig Hindu-begivenhed, som afholdes hvert år i marts måned til ære for at foråret er på vej. Og så er det også en dejlig undskyldning for at kaste farver på hinanden.

Skyer af vilde farver eksploderer i menneskemændgen – det er at virvar af farver, som alle generøst kaster ud over hinanden – alle kaster farvebomber: dine venner lige såvel som templepræsterne. Det er nok ikke her, du skal tage dit fine tøj på, og forudse, at du skal bruge næste dag på at vaske farve ud af skægget.

Besøg farverige Udaipur.

Det Gyldne Tempel

I hjertet af Punjab i byen, Amritsar, står sikhernes hellige Gyldne Tempel.

Besøgende er velkomne, så når du er der, så bare gå frem over den mosaik-prydede gangsti, som leder over vandet og lige ind i hjertet af templet: Forestil dig forgyldte vægge, bronze-kupler og den rigeste marmor dekoreret med mønstrer og blomstermotiver. Besøger du templet efter mørkets frembrud er det oplyst. Meget spektakulært!

Bollywood!

Hollywood når ikke Bollywood til sokkeholderne. Indiens enorme film-industri har rødder i Mumbai, og filmstudierne spytter hvert år tusinder af film ud – og har en indtjening på flere hundrede milliarder rupees hvert år.

Besøg byens art deco Liberty Cinema, som især er kendt for sin udskårne piano-facade. Og gå så ombord i en tre-timers synge-danse-slås-tåre-romantik-Bollywood extravaganza i biografens mørke. Eller du kan forsøge dig med Ebony Lounge for en mere eksklusiv biografoplevelse. Det er også muligt at booke en Hollywood-style guidet tour i Mumbais studier, og er du heldig, kan der falde en autograf eller to af. Meget spas.

Syrede lastbiler

En ting er givet i Indien: trafik, og meget af den. Og det er ikke bare en hvilken som helst trafik: Mellem hellige køer, cykler, knallerter og motorcykler kører brølende psykedelisk malede lastbiler rundt. Rejser til Indien indebærer en del transport – enten i offentlige eller i lejede minibusser – og har du nervøse anlæg, bør du nok ikke sætte dig på forsædet for at opleve, hvordan det foregår mellem og under overhalinger. Det går lige så hæsblæsende til som farverne på busserne. Men de har styr på det…sådan da!

Indisk fastfood

Der er ingen grund til at lægge skjul på det: Maden har en væsentlig del at skulle have sagt, når du vælger rejse-destination. Og Indien er bare stedet, hvor du får den mest varierede og fulde smag for pengene.

Besøger du Bangalore kan du vælge et godt mellemmåltid blandt en endeløs række af darshini: små vejside-cafeer, der serverer smagfulde snacks og kaffe for næsten ingen penge: Luftige idli – bønne-kager fulde af smag, roti-brød dyppet i den fantastiske sambar-sauce og til sidst den ultra-tykke kaffe serveret med smørdryppende og mandel-baserede søde sager.

Vin i Maharashtra

Er der noget Indien ikke kan lave? Et par timers kørsel fra Mumbai i Nashik er Maharashtra-regionen blevet et omdrejningspunkt for vinproduktion. Jo jo, her finder du både varianter indenfor Cabernet Sauvignon, Sauvignon blanc, Chenin blanc og Shiraz, som modnes i dette landskab fra en anden verden end den larmende hovedstad, du er kommet fra.

Smag på vinene fra Zampa vingårdene  samt York og Reveilo – overraskelse venter!

Himalaya-bjergene

Ser du dig selv som en eventyrer? Så må du ikke gå glip af Himalaya-bjergkæden, hvoraf en lille del ligger i Indien. Forestil dig spidse bjergtoppe med glimtende sne-krystaller, solopgange, solnedgange og majestætiske, bengalske tigere.

Bjergkæden er enorm, og der er sværhedsgrader for alle niveauer. Du kan tage en hike på de stenede trails eller endda ligefrem udfordre din højdeskræk med decideret klatring. Hvad enten det handler om den blomster-dækkede Badrinath-dal, den iskolde water-rafting-tur eller den tibetansk-inspirerede kultur i Ladakh, så suger det dig altsammen ind.

Forterne der blev tætpakkede byer

Jaisalmer er et gammelt fort fra det 12. århundrede inden for hvis mure, der er opstået en tætpakket by med 3.000 indbyggere. Her er templerne mast mere end almindeligt inde mellem hinanden og sjove og mystiske boder og butikker ligger klinet op ad hinanden. Byens labyrintiske opbygning er en stor oplevelse. Gå ind nær Gopa Chawk og find din vej gennem byens hjerte.

Det portugisiske Goa Karneval

Goa er et besøg værd hele året rundt, men specielt i februar under Goa Karnevalet, er der godt gang i den – musikalsk som kulinarisk. Karnevallet blev bragt til Goa af portugiserne og foregår udelukkende her.

Det er en 3 dage lang hedonistisk extravaganza af den type, du kun læser om i romerske og græske myter – og der er da heller ingen tvivl om, hvorfra portugiserne har deres inspiration til karnevallet fra. Over karnevallet våger Kong Momo, hvis eksistensberettigelse er, at holde folk vågne og festende indtil solen står op.

Gamle templer

Det majestætiske Virupaksha-tempel i Hampi – en 6-timers køretur fra Bangalore har været et helligt sted siden det 7. århundrede. Det er svært at forestille sig alterets ydmyge oprindelse her på flodbredden af Tungabhadra, men dette 9-etagers høje alter til guddommen Virupaksheshwara er stadig flittigt besøgt, og hvert år i februar er her f.eks. en festival for historiske stridsvogne.

Get your yoga on

Er du yoga-entusiast, eller har du behov for at komme i gang med din meditation, ja så er Indien epicenter for lotusstilling, vejrtrækningsøvelser og indre fordybelse. Yoga er en måde at komme i kontakt med dit indre jeg, og det udspringer af hinduismen.

Yoga har været praktiseret i tusinder af år – længe før rige, kalorie-tællende hipstere fik tag i ideen bag. Er du entusiast, må du tjekke det verdensberømte Ramamani Iyengar Memorial Yoga Centre ud i Pune eller Ashtanga Institute i Mysore – men næsten uanset hvor du tager hen på din rejse i Indien, så vil du kunne finde yoga-centre, der tilbyder deres version af denne ældgamle praksis.

Lysenes festival

Diwali – sommetider også kaldt Dipawali – er Indiens største årlige festival. Festivalen er en del af en fem dages ferie, der afholdes enten i oktober eller i november. Det er en fejring af det godes triumf over det onde – og der er kendt som “lysenes festival” af en bestemt grund.

Ler-lamper, der er hængt op uden for indiske hjem, lysguirlander, bragende fyrværkeri og knitrende bål forvandler i fem dage det indiske landskab til et funklende vidunderlandskab af lys. Festlighederne er især spektakulære i Chennai.

Læs også om 14 seværdigheder i Indien, som du ikke må gå glip af.

Om forfatteren

Jeanifer BreklingJeanifer fra Alaska er halvt amerikaner, halvt japaner, og har rejst verden rundt og udforsket naturen siden barndommen. Hendes nuværende favoritdestination er Kreta, men hun har Fiji i kikkerten som det næste store eventyr. Når hun ikke drømmer om steder at rejse hen, kan Jeanifer lide hjemmebrygning, madlavning, at se sci-fi og fjolle rundt med sine børn. Følg Jeanifer på Linkedin for mere rejseinspiration.

Udforsk flere artikler