DiscoverTips & tricks

Hjertet af Mallorca: hemmelige steder du ikke vidste eksisterede

For de fleste europæere er Mallorca blevet markedsført som et festparadis. Og øen er så fantastisk til at levere denne oplevelse, at få nogensinde forlader de mere kendte områder for at besøge dens hjerte og sjæl. Mallorca er så meget mere end altomfattende feriesteder, turistfyldte strande og larmende barer. Kom væk fra den slagne vej, og oplev Mallorcas sande skønhed, herunder dens naturskønne vandrestier, rolige landsbyer og afsondrede bugter og strande. 

På disse mindre kendte attraktioner kan du opleve den mere støjsvage, mere autentiske side af den idylliske spanske ø. Fra en malerisk bjergkæde til en smuk vinregion er disse de bedste destinationer uden for turiststederne på Mallorca.

Husk at dobbelttjekke Mallorcas begrænsninger, før du booker. Hvis du leder efter ekstra sikkerhed for, at du er dækket, hvis dine rejseplaner ændres eller bliver aflyst, kan du søge fleksible flybilletter uden ændringer og gebyrer og biludlejning med gratis afbestilling på vores website.

Tag på vandretur ved Serra de Tramuntana bjergkæden

Vandresti ved Mallorcas bjergkæde Serra de Tramuntana.

Serra de bjergkæden Tramuntana løber langs Mallorcas nordvestlige kyst og giver adgang til naturskønne vandrestier (og cykelture) med smuk øudsigt. Du finder landskaber fyldt med rosmarin, fyrretræer og oliventræer i denne UNESCO-listede region med vandreture lige fra korte dagsture til flerdagesture. Dry Stone Route (GR221) er den mest kendte sti i Tramuntana-området, der fører dig til smukke bjergtoppe, charmerende bakketopplandsbyer, historiske klostre og skinnende vandreservoirer.  

Udforsk Mallorcas autentiske landsby

Få din middag leveret direkte fra båden i Cala Figuera.

Grav lidt dybere forbi de populære feriebyer på Mallorca, og du finder nogle af de smukkeste landsbyer og byer i Middelhavet. Du bliver forkælet med valgmuligheder med storslåede kulisser i den drømmende landsby Deia på bakketoppen. Et andet område er Cala Figuera, en fungerende fiskerihavn med restauranter, der serverer lækre fisk og skaldyrsretter fra båd til bord. 

Udforsk derefter labyrinten af smalle gader og livlige caféer i den traditionelle mallorcanske by Soller eller vælg en gåtur gennem Valldemossa, en malerisk landlig landsby gemt i bjergene.

Besøg hemmelige strande

Udsigt over stranden Cala des Moro og dens azurblå vand.

Mens mange af strandene langs Mallorcas kystlinje er tætpakket, er der et par skjulte gemmesteder, der er perfekte til at undslippe folkemængderne. Sa Calobra er en fjerntliggende strand beliggende i bunden af en dyb kløft med glaslignende, klart blåt vand. 

En lokal favorit, stranden Calo des Moro er en lille sandstrækning, der ligger seks kilometer fra byen Santanyi, mens den 40 meter lange gyldne kystlinje ved Cala Gat-stranden betragtes som en af Mallorcas bedst bevarede hemmeligheder. Hvis du kan lide et lille eventyr, har de afsondrede strande ved Cala Varques og Cala Llombards populære steder hvor du kan hoppe fra klipper direkte ned i vandet. 

Tag en naturskøn køretur til Cap de Formentor

Fyrtårnet Cap de Formentor ved solnedgang.

En af Mallorcas mest naturskønne køreture fører dig langs øens nordspids til Cap de Formentor, hvor bjergkæden Serra de Tramuntana møder Middelhavet. Gør dit kamera klar til det imponerende landskab, du vil opleve undervejs, da kystudsigten på turen til toppen er helt utrolig. 

Når du når Cap de Formentor, er det bare med at komme ud og udforske det stenede terræn, som inkluderer et glimt af det fotogene fyrtårn, der står på klippen. Bagefter kan du stoppe ved den nærliggende Formentor Beach og tage en svømmetur. 

Prøv vine i Binissalem

Blomstrende vinmarker i Binissalem, Serra de Tramuntana.

Vinelskere vil nyde et besøg i den traditionelle mallorcanske by Binissalem. Denne region betragtes som øens vinhovedstad og kan prale af flere fremragende vingårde, hvor du kan nyde både ture og smagninger. 

Besøg Bodega Ribas, en af de ældste vinproducenter på øen der dateres tilbage til 1711. Eller besøg Bodegas Jose L. Ferrer og gennemgå dens omfattende liste over prisvindende vine. Den søvnige landsby er også ideel til udendørsentusiaster, da dens varierede terræn, hvor Serra de Tramuntana møder Mallorcas sletter, er perfekt til vandreture og cykling. 

Find fly til Mallorca

Find ophold på Mallorca

Der er undervurderede destinationer på Mallorca

Mallorca er en populær middelhavsdestination med en lang liste over seværdigheder der er værd at opleve. Men hvis du undviger de turistfyldte hotspots, vil du opdage en skattekiste af afsondrede strande, kystnære køreture og små landsbyer, der giver en mere autentisk øoplevelse.

Relateret
Langt fra alfarvej: 12 hemmelige steder i Paris
Læsetid: 9 min.

Langt fra alfarvej: 12 hemmelige steder i Paris

5 ting du bør opleve på Mallorca
Læsetid: 10 min.

5 ting du bør opleve på Mallorca

Paradis for én: hemmelige øer i Europa
Læsetid: 4 min.

Paradis for én: hemmelige øer i Europa