DiscoverRejseanbefalinger

5 ting du bør opleve på Mallorca

En af de mest velkendte og populære feriedestinationer i Spanien har i årevis været Mallorca. Den Baleariske Ø er en sand favorit blandt turister, og det kan af samme grund virke svært at finde autentiske og ikke-turistede steder på øen. Men det er muligt, og i denne artikel deler vi de lokales tips til hvilke mindre besøgte perler du skal opleve. Fra billedskønne solnedgange til uudforskede bugter og bjergbyer – Mallorca har det hele.

Har du mulighed for det, vil vi anbefale billeje på Mallorca. Skal du rundt med offentlig transport vil de fleste busser afgå fra Plaza de España i Palma, det vil dog være en god idé at tjekke afgangstider og ruter på denne hjemmeside, da ruterne udvides og ændres i ny og næ, ligesom der er særlige busser der kører ud til bugter som S’Almonia og Caló.

I Palma by kan du hurtigt styre udenom de større menneskemængder ved at snige dig ind ad de snævre gader. Det er også i disse gader du finder mange boder med bagværk og spændende lokale produkter du kan købe med hjem. Klar til turen? Så læs med herunder og se hvad du bør opleve, når du rejser til Mallorca.

1. Torre del Verger

Torre del Verger Mallorca

Halvanden kilometer fra byen Banyalbufar, placeret på Mallorcas vestkyst, finder du Torre del Verger der fascinerer med sin dramatiske placering på en klippekant. Det blev bygget i 1579 som et vagttårn der skulle varsle om mulige piratangreb, og det tilbyder en af de bedste udsigter på hele Mallorca. Efter at have krydset en lille bro klatrer du op til vagttårnets indgang, hvorefter en smal jerntrappe vil føre dig til toppen af tårnet. Torre del Verger er et perfekt sted at nyde en solnedgang, med direkte udsigt til en betagende horisontlinie og en god del af Mallorcas kyst.

 

2. Besøg de charmerende landsbyer

Der er muligvis ikke mange steder du helt og aldeles kan undgå turister, men du kan besøge de fredsfyldte landsbyer der, trods besøgende, har beholdt deres traditionelle charme. Dem vi vil anbefale dig at lægge turen forbi er Valldemossa og Deià – kører du i bil er det oplagt at lave en lille dagstur ud af det. Vær opmærksom på, at efterhånden som du nærmer dig Valldemossa vil vejene blive smallere, området mere stejlt og de skarpe sving vil begrænse din sigtbarhed, så kør med forsigtighed på disse kanter.

Valldemossa

Valldemossa

Det siges at Valldemossa er en af Mallorcas absolut smukkeste landsbyer. Byens charmerende gader og arkitektur har forført personligheder som Frédéric Chopin og Jorge Luis Borges. Forestil dig brostensbelagte gader, gamle stenhuse med træskodder, og facader beklædt med potter og blomster i alverdens farver. Med sin placering mellem bjerge forvandler Valldemossa sig til en oase i den stegende hede, og gennem de skyggefulde indre gårde og terrasser løber den friske luft.

Valldemossa er ikke kun kendt for sit charmerende ydre, men også for sine desserter såsom La Coca de Patata (kartoffel, æg, sukker og smør). Det er en meget let dessert som også bruges til morgenmad og som snack. Det bedste sted at smage dem er hos Casax or Ca’n Molines lige i Valldemosas bymidte. Kom ind og nyd dem sammen med en kop kaffe, og glem ikke at købe et par ekstra med til turen dagen efter – vi lover du ikke vil fortryde det. Du finder flere lækre, lokale desserter i Valldemossa – prøv dem alle!

Traditionelle Cocas de Patata

Hvis du ankommer i Valldemossa ved frokosttid, kan det anbefales enten at booke bord på forhånd eller prøve lykken på denne 100% Mallorcanske restaurant Hostal Can MarioIkke nok med at det er smagen af autentisk Mallorcansk mad, så serveres det også i et af de klassiske stenhuse. Forvent mad i store mængder, forrygende kvalitet og at det hele naturligvis er hjemmelavet.

Deià

Deia Mallorca

Hop tilbage i bilen og fortsæt mod Deià. Her vil du finde en lille landsby der ligger godt puttet væk mellem de frodige grønne Sierra de Tramontana bjerge og Middelhavet. Den rolige atmosfære tiltrækker kunstnere fra hele verden som enten slår sig ned for en stund eller permanent – byen er det perfekte sted at slå sin kreativitet løs, og du finder alt fra forfattere til malere, skuespillere m.m.. Deià er ligeledes omringet af adskillige skjulte grotter der inviterer til afslapning og et opfriskende dyp i dets vand.

Som en ekstra oplevelse på din vej fra Deià kan du lægge vejen forbi Sa Foradada.

Sa Foradada mallorca

Med et stop her er det essentielt at have styr på hvornår solen går ned, så du kan nyde endnu en bjergtagende solnedgang ved kysten – en oplevelse der i den grad kan anbefales! Kør langsomt forbi for ikke at overse indgangen, som ikke er den mest synlige. Når du er ankommet er der rigeligt med parkeringsplads, samt mulighed for at få lidt forfriskninger mens du nyder solnedgangen.

 

3. Tag på vandretur til Avenc de Son Pou

Avenc de Son Pou Mallorca

Selvom antallet af besøgende til grotten ved Avenc de Son Pou er steget meget over de senere år, så er det stadigvæk det hele værd at tage denne 8.8 km tur til et af de smukkeste områder på Mallorca. Det er en imponerende stor grotte med naturligt lysindfald – et syn der er en episk film værdig! Du kan parkere bilen 8,5 km fra grotten ved vejen MA-2100 der går mod Orient ad Bunyola. Herfra kan du starte ruten til fods på den naturlige sti i retningen mod Santa María.

 

4. Spis som de lokale i Palma

Gode spisesteder i Palma på Mallorca

Vi skal ikke prøve at narre nogen: det er ikke det nemmeste at finde autentiske spisesteder i Palma. Men heldigvis har vi nogle gode anbefalinger at give videre. To steder hvis menukort er langt fra de turistede spisesteder, og som stadigvæk har deres lokale charme intakt, så find kuglepen og notesbog frem:

Den ene er Bar Flexas (Carrer de la Llotgeta, 12der med sin afslappede boheme stil og varierede klientel altid er et spændende sted at opholde sig. Det er et perfekt spisested til en let aftensmad eller et par drinks med vennerne.

På La Mirona, som er en nysgerrig blanding af bar og restaurant samt gastronomisk butik, kan du nyde god vin og delikate tapas tilberedt med omhu, i en intim og personlig atmosfære. Du finder La Mirona på Carrer Sant Jaume 21 A.

En helt anden mulighed er at tage et smut forbi Mercat de l’Olivar, hvor du altid kan finde frisk (og lokal) fisk, grøntsager og frugt i den fineste kvalitet. Eller Mercat de San Joan som byder på delikate tapas.

Et andet trendy sted er tæt på centrum, ved Jaime III og de omkringliggende gader nær fabrikken. Her er der over de seneste par år sket en stor udvikling, og nu rummer området en god atmosfære og det er et fantastisk sted at spise tapas. Det er bedst at tage hertil til fods eller med bus, da parkering med bil ikke er så ligetil.

Og sidst men ikke mindst, i hvert fald i sommersæsonen, så kan vi altid anbefale isen fra Gelats Ca’n Miquel, Mallorcansk hjemmelavet is, som du finder på gaden Jaime III.

 

5. Afslapning ved Mallorcas smukke bugter

Hvis tanken om at tilbringe en dag på en overfyldt strand ikke tiltaler dig, så er det bedste du kan gøre at hoppe ind i bilen og turnere Mallorca rundt i din egen fart, og gøre holdt for at opdage øens skjulte bugter, såsom Bóquer, Llombarda, Murta og Es Caragol som du kun kan komme til på gåben.

Når du er ankommet til en af bugterne vil anbefale dig at tage tid til at nyde stedet, fremfor at skynde dig videre til den næste. Det tager lidt tid at finde og komme til dem, så det kan ikke anbefales at besøge mere end to per dag.

 

Cala Figuera, den lille havn i Santanyi

Casa Figurra mallorca

Cala Figuera er en af vores favoritter, ganske enkelt fordi den er så smuk og unik. Den lille havn er klemt inde mellem bjerge, og du kan gå rundt langs de smalle stier der er i samme højde som vandets overflade – og når du er klar vil vi anbefale et opfriskende dyp i vandet! Det er muligt at parkere, men pladsen er begrænset. Planlæg ruten godt og overvej at have flere parkeringsmuligheder i baghånden så du med sikkerhed kan komme ud af bilen, og nyde dette helt specielle sted.

Cala Bóquer

Boquer mallorca

Du finder Cala Bóquer lidt gemt væk i en dal formet af Cavall Bernat bjergkæden og Port de Pollença. For at komme hertil må du efterlade bilen ved Bóquer og fortsætte til fods til bugten hvor du kan nyde de smukke omgivelser, fyldt med fyrretræer.

Cala Llombards

Cala Llombards mallorca

Bugten Cala Llombards er tæt forbundet med Cala Salmonia, med en gåtur langs kanten. En nem måde at opleve hele to smukke spanske bugter på, på én og samme dag. Ved Cala Salmonia, som er en lidt mindre men ikke desto mindre meget betagende bugt, kan du nyde synet af det åbne hav og mærke bølgerne tæt på.

Cala S’Amador

I retningen mod Santanyi eller Cala Llombards finder du Cala S’Amador – en prisvindende strand der ligger relativt isoleret, og som har det smukkeste hvide sand. Du kan leje solstole og parasoller på stedet, og trænger du til en nedkølende drik er der også en lille bar.

Cala Murta

Cala Murta på Mallorca

Omgivet af smukke klipper finder du naturstranden Cala Murta der ligger på Formentor-halvøen. For at komme til Cala Murta skal du parkere bilen på vejen ved Pollença havn til Formentor fyrtårnet, mere eller mindre i højde med husene fra Cala Murta. Herfra skal du gå omkring 2 kilometer for at nå til en fantastisk strand formet som en halvcirkel, og med turkisfarvet vand.

Es Caragol

Es Caragol er en af de smukkeste strande på Mallorca, med sit fine hvide sand og transparente vand er det perfekt til at bade i, hele sommeren igennem. Den ligger på den sydlige del af øen og et godt stykke væk fra landsbyerne, så en rolig og afslappet atmosfære er praktisk talt en garanti. For at komme hertil skal du parkere ved Cap de Ses Salines eller i Colónia de Sant Jordi, og herfra gå cirka 30 minutter.

Find fly til Mallorca Find hotel på Mallorca

 Har du brug for mere inspiration til sommerferien? Så tjek hvilke ferieøer i Middelhavet du ikke vil misse, og se hvad du skal opleve når du er på ferie på Kreta.