Seværdigheder i København: 43 fede ting du kan opleve i byen

København er en smeltedigel for oceaner af forskellige oplevelser, og du behøver bestemt ikke kede dig når du befinder dig i hovedstaden. Men hvor skal du tage hen, når du har brug for at puste lidt ud, eller få en frisk dosis kulturelt øjenguf?

Vi anbefaler herunder oplevelser der tager kegler, når du leger turist i København. Du finder både gratis seværdigheder, billige oplevelser, dem der er indendørs, sjove aktiviteter for børn og voksne samt ting du kan lave med kæresten. God fornøjelse!

Indhold

Gratis seværdigheder i København

Det er ingen hemmelighed at København kan være hård for budgettet, men du vil blive overrasket over hvor mange ting du kan lave i hovestaden, som ingenting koster! Her er nogle af vores foretrukne gratis seværdigheder og oplevelser i København.

Katoffelrækkerne

Kartoffelrækkerne på Østerbro

Kartoffelrækkerne, eller Farigmagsgade-kvarteret, er udseendesmæssigt nok sådan mange turister forestiller sig København generelt ser ud. Kvarteret ligger klods op af Søerne, og det er et skønt sted til en rolig gåtur, hvor man ligeledes kan fornøje sig på en af de mange restauranter og cafeer.

Kartoffelrækkerne blev bygget mellem 1873-1889 og boligerne skulle huse Københavns arbejderklasse. De tætbyggede men utrolig charmerende to-etagers huse er i dag blandt de mest populære steder at bo i byen – og prisen er selvfølgelig derefter.

Undrer du dig over hvorfor det hedder Kartoffelrækkerne? Så er svaret ganske enkelt, at boligerne blev bygget oven på gamle kartoffelmarker, og fordi husene ligger side om side i snorlige rækker – hvilket minder om kartoffelrækker på en mark.

De glemte kæmper

De glemte kæmper i København

Hils på Lille Tilde, en af de seks kæmper © Martin Heiberg/Copenhagen Media Center

I skovene og naturlandskaberne der grænser op til København ligger seks store, men venlige kæmper på lur. Nej, det er ikke en joke.

De seks glemte kæmper er lavet af kunstneren Thomas Dambo, for at lokke danskerne til at udforske områder udenfor storbyen. Alle skulpturene er lavet af genbrugstræ og har hver deres karakteristika. De er alle store nok til at klatre i, læne sig op ad, sove i og tage selfies med.

Det kan være svært at nå dem alle på en enkelt dag, så derfor kan du passende kombinere ‘kæmpejagten’ med andre aktiviteter i områderne. Se hvor kæmperne gemmer sig samt historien bag dem på Thomas Dambos hjemmeside.

Nyhavn

Sejltur i Nyhavn

Oplev København fra vandsiden med en sejltur gennem kanalerne © K’Nub/Gettyimages

Nyhavn er en del af det gamle havnekvarter i København, der blev udgravet i perioden 1671-1673. I dag er området et af byens mest populære turistmål. Det er især om sommeren, at Nyhavn blomstrer op og indbyder til hyggelige spadsereture langs kajen med de farvestrålende bygninger i baggrunden. Spis et måltid på en af de fine restauranter eller køb en kølig øl, der kan nydes på havnekajen. Nyd den hyggelige duft af tjære, de mange forskellige mennesker, musikken, den gode mad, de gamle skibe og den skønne stemning.

Havnebadet

Havnebadet på Islands Brygge

© Nicolai Perjesi/VisitDenmark

På varme sommerdage er Havnebadet ved Islands Brygge et byens favoritsteder for overophedede københavnere, der ønsker at køle ned med en dukkert. Selv hvis det ikke lige er dig at dyppe dine tæer vandet, så er den opløftede stemning langs havnekajen hele turen til Islands Brygge værd. For nylig er havnebadet også blevet åbnet for vinterbadere, men det kræver dog medlemsskab, hvis du vil hoppe i vandet.

De små haver på Frederiksberg

De små haver på Frederiksberg er i dag en helt særlig oplevelse i København med rødder tilbage i 1850’erne, hvor man tog det fine tøj på og gik ud og drak kakao og spise god, dansk mad i de gamle haver. Tag familien med til en afslappende stund i de idylliske åndehuller: Hansens Gamle Familiehave, M. G. Petersens Gamle Familiehave, eller Krøgers Have. Nyd en gåtur i den smukke slotspark og spis derefter en gang traditionel smørrebrød på en af havernes hyggelige restauranter.

Kastellet på Østerbro

Kastellet på Østerbro

© Nicolai Perjesi/VisitDenmark

Er du på udkig efter en særlig seværdighed i København, så bør du slå vejen forbi Kastellet på Østerbro. Kastellet er et af Forsvarets historiske bygningsværker, der i dag både er blevet en internationalt kendt attraktion og samtidig fungerer som en moderne arbejdsplads i Forsvaret. På den måde formår man på Kastellet at give ét sted flere formål, da stedet på én gang både er et museum, militærplads og turistattraktion. Husk også en gå- eller løbetur på voldene omkring anlægget.

Marmorkirken

Marmorkirken København

© Nicolai Perjesi/VisitDenmark

Marmorkirken er en arkitektonisk perle i det københavnske bybillede, der hvert år tiltrækker mere end en halv million turister og andre besøgende. Kirkens officielle navn er Frederiks Kirken og du kan finde den særprægede kirke mellem Store Kongensgade og Bredgade i København. Lad dig fascinere af kirkens imponerende ydre og indre, tag dig tid til en stille bøn eller deltag i en af kirkens højmesser eller gudstjenester.

Flyvergrillen

Du har næppe prøvet noget lignende som spisestedet Flyvergrillen, der er en legendarisk grill ved Kastrup Lufthavn. Her får du mulighed for at nyde en god dansk anretning – med en kold øl i hånden. Samtidig kan du sidde og være flyspotter for en stund, for der er udsigt lige ud til lufthavnens store fly, der letter og lander fra start og landingsbanen. Her mødes alle mennesker om to ting: God mad og interessen for fly.

Østre Anlæg

Østre Anlæg er en af Københavns grønne oaser

København er fuld af grønne lommer som man ikke umiddelbart lægger mærke til, når man går gennem byen. Østre Anlæg er en af dem, og den ligger gemt bag Statens Museum for Kunst. Mens du er her kan du med fordel tage et smut forbi mueet, og nyde 700 års kunst – og naturligvis forddybe dig i det smukke anlæg.

Tag en gåtur rundt om resterne af den gamle voldgrav, og har du børn med kan du tage dem med i legeområdet der inkluderer en tennisbane, soppebasin, store gynger m.m.

Operaen

© Christian Geisnæs, VisitDenmark

Hvert år arrangerer Det Kongelige Teater en række gratis events, hvor budget-bevidste får mulighed for at opleve Henning Larsens Opera indefra.
Fortab dig i Olafur Elíassons blinkende lysskulpturer, som smykker lobbyen i Operaen, oplev kunstnerne tale eller deltage i litteratursaloner, lyt til jazz i de sublime arkitektoniske omgivelser, opdag nye dansekoreografier eller nyd helt simpelt den slående udsigt fra Operaen på tværs af havnen over til det moderne Skuespilhuset.

Brumleby

Brumleby

Børnene løber ind og ud af ulåste døre, kattene slænger sig i solen, vasketøjet hænger på tørresnore i haven og der summer af ro og idyl. Nysgerrig? Så tag en tur til Brumleby.

Brumleby er en af de første eksempler på almennyttige boliger i Danmark. De blev bygget for at tilbyde sunde og billige boliger til arbejderklassen, efter koleraepidemien havde hersket i København i 1853.

Med sin ekstremt centrale placering på Østerbro, den fantastiske og rolige atmosfære, samt det helt særlige fællesskab mellem beboerne er Brumleby i dag en af de mest eftertragtede steder at bo. Tag en gåtur blandt de gule bygninger, og oplev den anden side af hektiske København.

Botanisk Have

Københavns Botaniske Have i efteråret

© Daniel Rasmussen/Copenhagen Media Center

Københavns Botanisk Have rummer den største samling af levende planter i Danmark, og tjener både som en grøn oase mit i byen og som forskningsområde for botanikstuderende.

Hvis solen ikke skinner, kan du få varmen i det tropiske klima i ”palmehuset”, en af fire store drivhuse i haven, som gemmer på sjældne planter såsom den indonesiske Amorphophallus Titanum. Kan du ud fra navnet gætte, hvad den ligner?

Pas dog på denne eksotiske fyr, når den blomstrer; stanken, som den udsender, har givet den gigantiske plante dens andet og lidt flatterende tilnavn: “Ligblomsten”. Bvadr.

Christiania

Fristaden Christiania

© Kim Wyon/VisitDenmark

Christiania har altid været genstand for kontroverser bl.a. pga. den åbenlyse hashhandel i Pusherstreet, men fristaden byder også på mange andre oplevelser, der gør den et besøg værd. Landskabet – et populært tilflugtssted – er smukt, atmosfæren er afslappet, og der er kunstgallerier, musikscener og billige, økologiske spisesteder spredt rundt i området.

At vandre rundt her på de støvede stier mellem træer og opfindsomme ufo-lignende huse eller at sidde ved søen vil naturligvis ikke koste dig en krone. Og om sommeren tilbyder Café Nemoland hver søndag gratis koncerter med store navne.

Landbohøjskolens have

Landbohøjskolens Have

Der var engang hvor Københavnerne ville bruge deres søndage i de romantiske universitets-haver, i deres fineste puds. Tag et skridt tilbage i historien og nyd en billedskøn gåtur ned af de hyggelige stier mellem rosenhaver, blomsterbed, åer, lunde og skove.

Dette er det perfekte sted for en afslappende gåtur, og for at tage en pause fra storbyens og hverdagens hektiske buzz. I dag er det hovedsageligt studerende og lokale der lunter rundt i det smukke område, eftersom det er lidt udenfor indre by. Men universitetshaven er et must see, og vi vil anbefale dig at tage turen herud for en autentisk og ikke-turistet oplevelse, på Bülowsvej 17.

Copenhagen Free Walking Tours

Byvandring i København

Tag turen ned af den altid travle Frederiksborggade der forbinder Nørreport med Dronning Louises Bro © Martin Heiberg/Copenhagen Media Center

Cykling er indiskutabelt den bedste måde at komme rundt på i København, men de populære Copenhagen Free Walking Tours er også en fantastisk måde at opleve byen på.

Drikkepenge kan udelades, men du vil formentlig gerne efterlade en lille tak til det entusiatiske team af lokale guider, når de har viderebragt dig deres passion for København på deres snørklede turer gennem byens gader.

Du kan vælge mellem en klassisk, udtømmende tre timers tur, som ikke lader nogen (bro)sten i København ligge uberørt tilbage, eller to 90 minutters ekspeditioner – den ene fokuserer på byens historisk landemærker og den anden på Christianshavn og Christiania.

Strandvejen, Dyrehaven og Bakken

Dyrehaven nord for København

© Daniel Rasmussen/Copenhagen Media Center

Hop op på cyklen og begiv dig op ad Strandvejen til Bellevue Strand, hvor du udover sand og vand også kan opleve mesterstykker i modernistisk arkitektur. Fra den funktionalistiske benzinstation til det ikoniske teater med det konvertible tag, de små omklædningskabiner på stranden og de knejsende livreddertårne langs kysten – snart sagt alt i denne lille ”hvide by” blev skabt af arkitekt, Arne Jacobsen, som havde vundet en konkurrence om at designe kyststrækningens bebyggelser i 1930erne.

Når du er færdig med at beundre kystlinjen, venter 1000 hektar malerisk, dyrket skov i Dyrehaven blot et stenkast fra stranden. Ud over de sky hjorte, som gemmer sig i krattet, er Dyrehaven også hjem for Bakken, som ikke opkræver entré. Har du ikke en cykel, findes der masser af muligheder for cykelleje i København bl.a. Baisikeli, hvis overskud går til at gøre cykler tilgængelige i afrikanske lande.

Tag til multikulturelle Nørrebro

Blågårdsgade på Nørrebro

© Martin Heiberg/Copenhagen Media Center

Tag ud til Nørrebro og gå på opdagelse i Københavns mest kulturelt mangfoldige kvarter – på den gratis måde. Hæng ud på Dronning Louises Bro med de unge og deres boomboxes. Nyd en picnic mellem H.C. Andersen og Søren Kierkegaard på Assistens Kirkegård. Snus dig gennem weekendens loppemarked, som kan findes hele vejen langs kirkegårdens gule ydervæg, eller vinduesshop på den nærliggende øko- og designbesatte Jægersborgsgade. Stop ved den polykrome bypark, Superkilen, hvor du blandt kan opleve boksekampe i den lille arena. Iagttag cool kids skate i Nørrebroparken. Klap en ged ved ByOasen – en byhave.

Nyd freden på Assistens Kirkegård

Afslapning på Assistens Kirkegården

© Tomasz Otap/Shutterstock

Gemt bag en høj mur midt på det travle Nørrebro finder du Assistens Kirkegård, det perfekte sted til at sænke pulsen og slappe af. Og ja, det lyder morbidt, men den stille kirkegård emmer ganske enkelt af fred, ro og hygge. Mellem hipsterne, der feder den på toppen af gravene, og egern, som drøner op og ned ad de store egetræer i pendulfart, kan du besøge de sidste hvilesteder for bl.a. H.C. Andersen, Søren Kierkegaard og Natasja.

Hæng ud i Kongens Have

Rosenborg Slot i Kongens Have

© Kim Wyon/VisitDenmark

Har du lyst til at opleve den klassiske københavnerstemning, skal du besøge Kongens Have. Her mødes de unge og smukke for at drikke en øl eller to, fortælle røverhistorier og nyde hinandens selskab. Hvis du ikke er til kolde øl i solen, byder Kongens Have også på masser af kongelig dansk historie. Du kan for eksempel beundre de smukke renæssanceskulpturer og se de danske kronjuveler på det Rosenborg Slot.

Oplev byens bedste udsigt på toppen af Vor Frelsers Kirke

Udsigten fra Vor Frelsers Kirke i København

© Angel Villalba/Gettyimages

Besøgende i København bliver ofte overraskede over, at byen har så lav en skyline. Hvad København mangler i højden, har den til gengæld i fantastiske udsigter. Den bedste udsigt finder du på toppen af Vor Frelsers Kirke på Christianshavn.Når du har klaret de 400 smalle trin til toppen af det sort- og guldfarvede proptrækkerformede tårn, får du hele København i panoramaudsigt – herunder Christiania.

 

Marcher i takt med traditionerne

Livgarden ved Amalienborg

Den Kongelige Livgarde er ude og marchere hver dag © alex.stark

Vidste du at det danske flag er et af de ældste flag i verden som fortsat er i brug? Eller at vi har et af verdens ældste monarkier? For en ægte royalist eller historieentusiast er der derfor her en oplagt oplevelse for dig.

Hver dag kl. 11.30 marcherer Den Kongelige Livgarde fra pladsen udenfor Rosenborg slot til Amalienborg – hvor Dronning Magrethe og Kronsprins Frederik samt familie bor. Du kan følge garden gennem Københavns gader og hele veien til dronningens residens. Tag fine billeder, få dig en spadsertur og lær lidt historie samtidig.

Når du er fremme ved kongefamiliens hjem, kan du stikke hovedet ind forbi Amalienborg Museum (der koster dog at komme ind) eller tage en kort gåtur for at se Den lille havfrue.

Copenhagen Light Festival

Copenhagen Light Festival, eternal sundown4

Eternal Sundown4 by Mads Vegas © Alastair Wiper, Copenhagen Media Center

Copenhagen Light Festival lyser op i vintermørke København i hele februar. Under den månedlange lysfestival kan du opleve spændende lysinstallationer rundt omkring i byen. Fra Nordhavn til Ørestad kan du enten på egen hånd eller på guidede ture til fods, cykel, segway eller kajak lade dig betage af lokale såvel som internationale lyskunstneres fortolkning af emner som bæredygtighed, lighed og mangfoldighed.

Sommerdans i Fælledparken

Har du altid drømt om at lære at danse tango, folkedans eller måske salsa? Så er Sommerdans i Fælledparken din gyldne chance for at gøre den drøm til virkelighed. I 5 uger over sommeren bliver der mandag til torsdag organiseret gratis danseundervisning på begynderniveau i alverdens stilarter. Undervisningen finder sted fra kl. 19 til 20, hvorefter der er fri dans under den åbne himmel. Alle kan være med! Skal familiens ældre ud og have svinget hofterne, er der seniordans tirsdag middag, mens der er sommerdans for børn torsdag eftermiddag. Søndag eftermiddag er der desuden dans for hele familien.

Sydhavnstippen

sydhavnstippen

© Martin Heiberg, Copenhagen Media Center

Vil du have storbystemningen lidt på afstand, så hop på cyklen og sæt kursen mod Sydhavn. Her 20 minutters cykeltur fra København finder du den lille grønne oase Sydhavnstippen, der er hjem til græssende får og alpakaer. Dyrene lever i et naturområde, der i 30 år fungerede som losseplads for nærområdet. Siden 70’erne har planterne fået lov til at tage over og gro ovenpå et fundament af murbrokker og haveaffald. En tur til Sydtippen kan give dig en fornemmelse af at gå på en afrikansk savanne med de åbne sletteagtige vidder brudt med et par høje bygget op af tilgroede murbrokker.

Oplevelser for voksne i København

I København sker der altid noget, uanset om det er mandag eller lørdag. Fra underjordiske eventyr til sightseing oven vande og et stort udbud af kunst og musik. Her er vores forslag til gode aktiviteter for voksne i København.

Fredagsrock

Fredagsrock i Tivoli

© Anders Bøggild/Tivoli

Tag til en af Danmarks nok mest besøgte open-air koncerter, der går under navnet Fredagsrock, og som afholdes på Plænen i forlystelsesparken Tivoli. Stemningen til fredagsrock er helt fabelagtig – og på en lun sommerdag, med en øl i hånden, bliver det ikke meget bedre. Hvert år sammensætter Tivoli et program af forskellige pop- og rockkunstnere, hvilket tiltrækker over en halv million fans hvert eneste år.

Silent Disco

Kender du det, at du er til en fed fest hos vennerne med alt der hører sig til; godt selskab, lækre drinks og fed musik. Og når festen først rigtigt er kommet igang, så kommer underboen og klager over larmen. Og så er festen ligesom slut. Eller at du er i byen og prøver at føre en samtale med veninderne i baren uden at kunne høre et eneste ord, fordi musikken er for høj til at kunne overdøves. Silent Disco har svaret på den endeløse problematik. Ved hjælp af din smartphone, et par høretelefoner og Silent DJs bliver der fyret op for en farverig og anderledes fest, hvor du selv bestemmer, hvad du lytter til. Udover at være en lydløs fest er Silent Disco også en transportabel fest, som kan finde sted hvor som helst; på stranden, på gaden eller i skoven. Der arrangeres løbende events rundt omkring i byen, så følg med hos Silent Events for at holde dig opdateret på det næste silent disco i dit område.

Tag på sejltur i Københavns havn

Goboat i København

© GoBoat/Copenhagen Media Center

Skal der lidt mere aktivitet over det, kan du tage på en sejltur i København, i en af de populære udlejningsbåde som f.eks. GoBoat. Nyd byen, havnen og de små kanaler fra vandsiden med familien eller vennerne med ombord. Der kan være op til 8 personer i en båd og du har mulighed for at udnævne dig selv til kaptajn uden bevis eller erfaring. Du kan desuden bestille picnickurv på forhånd eller medbringe egen mad og drikkelse.

 

Københavns Bymuseum

Kunne du tænke dig at blive klogere på hovedstadens historie, skal du lægge vejen forbi Københavns Museum. Indtil 2015 lå Københavns Museum på ved Vesterbrogade på Vesterbro, men i februar 2020 blev museet genåbnet i Indre By på hjørnet af Stormgade og Vester Voldgade. Det nye Københavns Museum er bygget op, så et besøg her føles som en vandring gennem Københavns historie fra de allerførste spor af mennesker til i dag. Lær mere om vikingetidens København, nutidens Christiania og de komplicerede hilseformer mellem fortidens københavnere med museets store udstilling af arkæologiske fund, historiske genstande og interaktive installationer. Husk at bemærke museets historiske byhave og de smukke bjælkelofter og hvælvinger, der i sig selv er et besøg værd.

Statens Museum for Kunst

Statens Museum for Kunst

© Jørgen Schyttei/VisitDenmark

En institution, du altid kan regne med, når du har lyst til kultur, er Statens Museum for Kunst. På museets permanente udstilling kan du valse gennem over 700 års kunst og kunsthistorie! Det er også værd at holde øje med de tilbagevendende SMK Fridays, når museet forvandles til et stort festområde. Alle er inviteret! Tag evt. en slapper i parken, Østre Anlæg, der er lige så malerisk som de indrammede kunststykker indenfor.

Copenhagen Cooking and Food Festival

Er du vild med mad? Så sæt kryds i kalenderen i slutningen af august! Hvert år løber nordens største madfestival nemlig af stablen med hele 10 dage spækket med en perlerække af gastronomiske oplevelser. Copenhagen Cooking and Food Festival fejrer den københavnske gastroscene med et varieret program, hvor du kan opleve alt fra overraskende spiseoplevelser, spændende workshops og fascinerende talks med hovedstadens førende spisesteder, kokke og kulturinstitutioner.

Urban High roping

urban high roping i københavn

© Urban Ranger Camp

Det er i de gamle B&W haller ude på Refshaleøen, at du finder Urban High Roping, der er en enestående aktivitet i København. Her har man forvandlet hallerne til en spændende, sjov og ikke mindst udfordrende legeplads for alle over 16 år. Giv dig i kast med verdens højeste indendørs High Roping, med 28 forskellige udfordrende reb aktiviteter. Udfordringerne er fordelt på 4 baner, med forskellige sværhedsgrader, så der er en udfordring for enhver.

Cisternerne på Frederiksberg

Cisternerne på Frederiksberg

© Jens Markus Lindhe/Cisternerne

Cisternerne, der tidligere var vandreservoiret overfor Frederiksberg Slot, er i dag et unikt udstillingssted i København. Udstillingsstedet er lavet i det tidligere vandreservoir dybt under Søndermarken, i de enorme underjordiske rum. De enestående omgivelser giver en helt særlig atmosfære, der understøtter udstillingerne. Besøg det særlige udstillingssted med smukke kunstudstillinger og inspirerende events, der tager udgangspunkt i arkitektur og klima.

Glyptoteket

Glyptoteket København

© Ditte Isager/VisitDenmark

Glyptoteket i Københavns centrum udstiller en samling af fascinerende antik kunst, værker og statuer fra det 19. og 20. århundrede i bygningens imponerende rammer. Den største seværdighed i Glyptotekets faste samling indeholder omtrent 10.000 kunstværker. Samlingen er fordelt på to hovedsamlinger: Den antikke samling og den moderne samling.

Snyd heller ikke dig selv for et besøg i vinterhaven, hvor du kan nyde en af caféens forfriskninger i subtropiske omgivelser.

 

Oplevelser for børn i København

I mange storbyer kan det være svært at holde børnene underholdt hele dagen, eller gennem en hel ferie. Men København er ikke en af dem, for her er der masser af underholdning for de små med alt lige fra klatreparker til rutsjebaner og fascinerende liv under vandet. Her er vores foretrukne oplevelser for børn i København.

Skøjtebanen på Frederiksberg

Skøjtebanen på Frederiksberg

© Daniel Rasmussen/Copenhagen Media Center

Hvert år til vinter forvandles Frederiksberg Runddel, ved indgangen til Frederiksberg Have, til en eventyrlig skøjtebane. Her kan du udfolde din indre skøjteløber eller skøjteprinsesse på isen vinteren over. Skøjtebanen er til fri afbenyttelse døgnet rundt, hvis du har dine egne skøjter og ellers kan du leje skøjter, når skøjteudlejningen har åbent.

Experimentarium

Experimentarium København

© David Trood/Copenhagen Media Center

Experimentarium i Tuborg Havn er en fed aktivitet i København før børn og voksne med en barnlig sjæl. Det store Science center er nemlig et slaraffenland af legende eksperimenter og lærerige aktiviteter. Det handler om på legende vis at udforske videnskab og teknologi i forskellige aspekter af vores hverdag. Oplev blandt andet interaktiv biograf, sansetunnellen og lys labyrinten.

Københavns mange legepladser

Skydebaneparken på Vesterbro

Skydebaneparken på Vesterbro © Ty Stange/Copenhagen Media Center

Lyder det som en fest at glide ned af ryggen på en papegøje? Så bør turen gå til Skydebanehaven – en lille lokal legeplads og park på Vesterbro, gemt væk af en massiv port, vil dine børn have chancen for netop det. En grøn oase midt på Vesterbro. De lokale refererer til det some Papegøjelegepladsen, på grund af den farverige papegøje der er komplet med klatrestige og rutsjebane.

Der er uendelige muligheder for at lege her: en stor sandkasse, et soppebasin, tipier, små bålpladser, tunneller, basketball bane, fodboldbane, bordtennis, gynger, musikrum m.m.

Og forældrene? De kan slappe af i det store grønne område mens børnene leger på livet løs.

Klatreskoven

Prøver du at få de håndholdte devices ud af dine børns hænder? Så tag dem til Klatreskoven. Klatreparken på Vesterbro tilbyder eventyr for de modige der ikke har noget imod, at hænge halvvejs oppe i luften. Parken hra fem forskellige niveauer – alt efter dit barns niveau og frygtløshed – komplet med forhindringsbaner og zip-wires spændt ud mellem trætoppene.

Ingen grund til at være bekymret, børnene er til enhver tid iført hjelm og sikkerhedsudstyr. Alt du skal bekymre dig om, er hvordan du får dem til at komme ud af Klatreskoven når dagen er omme.

Tårnlegepladsen

Den interaktive Tårnlegeplads på Østerbro er blevet lidt af en lokal kendis, og det er en garanteret succes at tage dine børn med her. Legepladsen er bygget op omkring miniature-versioner af Københavns mest kendte tårne – Vor Frelsers Kirke, Rundetårn, Marmorkirken, Rådhudset og Børstårnet.

Tilføj den elektroniske fangeleg rundt om Børstårnet, billed-puslespillet og en verden af gynger – det er nok til at holde dine børn underholdt i timevis.

 

Tycho Brahe Planetarium

Tycho Brahe Planetarium

Kast dig selv ud i en galakse af stjerner i fuld fart. Rejs til verdens ende. Fordyb dig i drømmelandskaber fra de dybeste have gennem junglen og hele vejen igennem solsystemet. Verden kender ingen grænser når du sætter dig i de komfortable sæder i Planetariet.

Den gigantiske kuppelsal er det første og største rum-teater i landet. Det tilbyder en af de mest farverige og dynamiske måder at opleve astronomi og rumvidenskab på.

Den Blå planet

Den Blå Planet - Oplevelser for børn i København

© Den Blå Planet

Velkommen til en fantastisk verden af syv mio. liter vand og omtrent 20.000 fisk og havdyr i alle afskygninger. Dermed er Den Blå Planet Nordeuropas største akvarium, og stedet giver et fantastisk indblik i livet under havoverfladen. Det enestående undervandseventyr finder du tæt på Kastrup i København, hvor der er oplevelser og aktiviteter for børn og voksne i det nyåbnede arkitektoniske vartegn.

Zoologisk Museum

Zoologisk Museum i København

© Christian Lindgren/Copenhagen Media Center

Kom helt tæt på forunderlige, søde og sjove dyr fra hele verden. I Zoologisk Museum, der er en fantastisk aktivitet for børn i København, bliver man en del af det livagtige landskab og de mange fascinerende dyr. Her kan du møde eksotiske dyr som løven, moskusoksen og orangutangen – sidstnævnte finder du i den flotte regnskov. Der er også udstillinger med danske dyr og forhistoriske dyr blandt andet mammutten. Besøg også verdens største hvalskeletter i Oceanhallen.

Skateparken i Fælledparken

Skateparken i Fælledparken

Du finder en af Nordeuropas bedste og største skaterparker beliggende i midten af København. Her bliver du budt inden for til sjove skateraktiviteter på hele 4500m2 forskellig betonoverflade. Der er baner for både øvede og professionelle såvel som nybegyndere, så alle kan være med. Det er også muligt at benytte BMX’ere og rulleskøjter.

Oplev fantastisk arkitektur…og dyr i København Zoo

Den arktiske cirkel i København

© Daniel Rasmussen/Copenhagen Media Center

Den flotte zoologiske have på Frederiksberg er altid et besøg værd for alle dyreelskere og barnlige sjæle, og med hele 3000 dyr, er der garanteret underholdning til en hel dag. Nyd en gåtur under Den Arktiske Ring hvor I kommer helt tæt på isbjørne og sæler, både over og under vandets overflade gennem en tunnel.

Sørg også for at besøge tigerne, leoparderne, moskusoksen, chimpanser og gorillaerne – og de eneste Tasmanske Djævle du vil finde udenfor Australien. Kom også tæt på de majestætiske elefanter i Elefanthuset, designet af den legendariske engelske arkitekt, Norman Foster. Foster er også manden bag Londons ’Gherkin’ og Rigsdagen i Berlin.

Find mere inspiration til hvad du kan lave i København