DiscoverRejseanbefalinger

Langt fra alfarvej: 12 hemmelige steder i Paris

Der er et væld af ting at se i Paris – Eiffeltårnet, Louvre, Notre Dame. Listen er lang…og det samme er turistkøerne.

Heldigvis er der mange andre store oplevelser i Paris, hvor du kan undslippe turistflokkene. Her er 12 mindre kendte steder, håndplukket fra vores Paris city guide, momondo places. Download den gratis nu!

Gaîté Lyrique

1-La-Gaite-Lyrique-museum-i-Paris-ting-at-lave-i-Paris

La Gaîté Lyrique, der er fokuseret på kunst og kreativitet i den digitale tidsalder, er et museum for såvel voksne som børn. Det har til huse i en tidligere koncertsal fra det 19. århundrede, og den klassiske barokke arkitektur er en smuk kontrast til alt det hypermoderne på udstillingen.

Events her rangerer fra interaktive koncerter til workshops, fantasifuld historiefortælling, tegning, danseoptrædener og meget mere. Der er også et udbud af aktiviteter for børn, så tag endelig familiens mindste med.

Det futuristiske, gratis bibliotek på første sal er åbent for alle og er et kig værd. Ud over en bred samling bøger og kulturelle tidsskrifter står også konsolspil til rådighed for spil-fanatikeren.

Hvor: 3 bis Rue Papin, 3rd arr.
Tlf.: +33 1 53 01 52 00
Nærmeste station: Réaumur Sébastopol

La Pagode

2-La-Pagode-biografer-i-Paris-ting-at-lave-i-paris

Paris elsker filmens verden! Når det så er sagt, er der kun én biograf i det 7. arrondissement. Det er til gengæld også den smukkeste i hele byen.

La Pagode er en ægte japansk pagode, hvor væggene i den største sal er beklædt med silke, lysestagerne holdes oppe af gyldne drager og elefanter, og krigere står klar til kamp på det malede loft.

Biografen har også en vidunderlig asiatisk have, hvor du kan nyde ginseng-te og lækre tærter efter filmen.

Find programmet på biografens hjemmeside eller køb den ugentlige guide Pariscope.

Hvor: 57 bis Rue de Babylone, 7th arr.
Tlf.: +33 1 45 55 48 48
Nærmeste station: Saint-François-Xavier

Le Marché de Belleville

Gør en god handel på Le Marche de Belleville madmarkedet i Paris

Markedet i Belleville er et af de mest populære og etnisk mangfoldige i Paris, og det tager dig på en rejse rundt om jorden på bare en formiddag, når kinesiske, jødiske, mellemøstlige og afrikanske kvinder med hovedtørklæder køber råvarer til hele ugen..

Kunderne er ikke rige, faktisk er Belleville det fattigste kvarter i byen, og derfor er priserne lave. Hvis du ellers kan kante dig gennem folkemængderne, kan du gøre en virkelig god handel i Belle.

Hvor: Boulevard de Belleville, 11th arr.
Tlf.: n/a
Nærmeste station: Belleville

Le Ballon de Paris

4-Le-Ballon-de-Paris-attraktioner-i-Paris-ting-at-se-i-Paris

For børn og folk uden højdeskræk er Le Ballon de Paris et virkelig godt alternativ til Eiffeltårnet.

Hvorfor vente i en klaustrofobisk kø og blive skubbet rundt, når du kan svæve i luften med udsigt over hele byen?

Det er en svimlende følelse, når ballonskipperen giver slip på kablet, og den stiger til vejrs. Pludselig er man helt oppe, i en højde af 150 meter, svajende for vinden.

Ballonen er fast forankret ved Parc André Citroën, som også er et besøg værd i sig selv. Fra de første solrige forårsdage er parken fyldt med parisere, som nyder en picnic, læser eller solbader på græsset. En særlig attraktion er springvandet med sine mange springende vandstråler, som børn elsker at løbe mellem.

Hvor: Parc André Citroën, 15th arr.
Tlf.: +33 1 44 26 20 00
Nærmeste station: Javel

Le Carreau du Temple

5-Le-Carreau-du-Temple-udstillinger-paris-ting-at-se-i-Paris

Som navnet antyder, har dette sted været centralt i den franske historie helt tilbage i tempelridderne og korsriddernes tid.

I dag er den højloftede markedshal et kulturcenter, som er åbent for offentligheden. Selv om det er lukket i en måned henover sommeren, kompenserer Le Carreau du Temple mere end rigeligt for det resten af året. Et moderne program med teater, koncerter, udstillinger, festivaler og basarer – med så forskellige temaer som sko, gadekøkken, dans, kulturel identitet, sport og jazz.

Hallen er en kærkommen kontrast til de små kunstgallerier og modebutikker i det nærliggende Marais.

Hvor: 4 Rue Eugène Spuller, 3rd arr.
Tlf.: +33 1 83 81 93 30
Nærmeste station: Temple

Musée Rodin

6-Musee-Rodin-rodin-museum-paris-haver-i-paris-ting-at-se-i-Paris

The Musée Rodin er et dejligst museum dedikeret til en kunstner: Auguste Rodin. Det er fyldt med skulptørens sensuelle og bevægende værker såsom ”Grubleren”, ”Kysset”, ”Helvedes porte” og ”Borgerne i Calais”.

Auguste Rodin begyndte at tegne, da han var ti år gammel, og hans talent var så åbenlyst, at han blev indskrevet på en kunstskole som bare 14-årig. Han blev både berømt og berygtet på et relativt tidligt tidspunkt i sin karriere, og han blev ofte regnet for at være lidt for avanceret for sin egen tid.

Du bør besøge museet på en solrig dag, da haven er en vigtig del af den samlede oplevelse. Uden for museet kan du finde en serie af Rodins meterværker mellem de brede græsplæner, skyggefulde avenuer og 2000 rosenbuske.

Hvor: 79 Rue de Varenne, 7th arr.
Tlf.: +33 1 44 18 61 10
Nærmeste station: Varenne

Palais de Tokyo

7-Palais-de-tokyo-udstillinger-paris-ting-at-se-i-Paris

Palais de Tokyo er et af de største steder at opleve moderne kunst i Europa.

Det er ikke et museum i traditionel forstand – Palais de Tokyo omtaler sig selv om et anti-museum. Udstillingerne leger med spørgsmålet ”hvad er kunst?” og udfordrer dig til at tage del i debatten. Det er en ansigt-til-ansigt-oplevelse med nogle af det mest spektakulære kunstværker fra vores tid. Børn vil også finde det spændende at opleve.

Den tilhørende restaurant, Tokyo Eat, vil friste dig med sit opfindsomme køkken og interiør.

Hvor: 13 Avenue du Président Wilson, 16th arr.
Tlf.: +33 1 81 97 35 88
Nærmeste station: Alma Marceau

Passage Brady

8-passage-brady-overdækkede-passager-paris-ting-at-lave-i-paris

Drejer man ned ad den lille Passage Brady i det trendy og multikulturelle kvarter, Grands Boulevards, finder man sig snart opslugt af Paris’ levende pakistanske og indiske samfund.

Passagen er fra 1854, og den er ikke så køn som mange andre passager i Paris, primært pga. dårlig vedligeholdelse og huller i glasloftet, hvor regnen kan trænge ind. Atmosfæren er imidlertid 100 pct. autentisk, og du kan købe farverige sarier, prøve den bedste kyllingevindaloo i byen eller besøge en traditionel New Delhi-barber.

Passage de Pondichéry i nr. 84 er et godt sted at spise, men husk at vælge den rigtige side, hvis du leder efter Passage Brady: Passagen deles af Boulevard de Strasbourg og den del, som ikke er overdækket, er af en eller anden grund blevet hovedkvarteret for butikker, der udlejer festtøj og kostumer, hvilket er knap så interessant.

Hvor: 33 Boulevard de Strasbourg, 10th arr.
Tlf.: n/a
Nærmeste station: Strasbourg – Saint-Denis

Læs mere: Paris på budget: Byens billige seværdigheder!

Fondation Cartier pour l’art contemporain

9-fondation-cartier-moderne-kunst-ting-at-se-i-paris

Med en evne til at zoome ind på den moderne kunstscene i forskellige regioner rundt om i verden skræddersyr Fondation Cartier på mesterlig vis særlige events, som fuldender udstillingernes temaer. Fra koncerter og radioudsendelser til digtoplæsning og danseværker – her er noget for enhver smag.

Museet, der er en imponerende kubelignende struktur i glas, er omgivet af en charmerende have, som er tilgængelig for offentligheden mellem juli og september.

Er du ikke sikker på, at dine børn vil sætte pris på den moderne kunst? Fondation Cartier tilbyder også ture og workshops, hvis særlige mål er at ”oversætte” stedet og dets kunst for de yngste.

Hvor: 261 Boulevard Raspail, 14th arr.
Tlf.: +33 1 42 18 56 50
Nærmeste station: Raspail, Denfert-Rochereau

Restauranter på loppemarkedet

10-chez-louisette-ting-at-se-i-Paris

Træt efter at have snuset til masser af antikviteter? Tag en frokostpause og genoplad batterierne. Der er masser af fantastiske restauranter gemt rundt omkring i Saint-Ouen i Paris’ udkant, som huser et fantastisk loppemarked fra lørdag til mandag.

Hos Le Biron på 85 Rue des Rosiers i Saint Ouen kan du være heldig at se den amerikanske superstjerne Lenny Kravitz eller den franske skuespiller Mireille Darc spise retter som artiskokterrin eller konserveret kalvekød.

På 136 Avenue Michelet finder du det mest kitschede spisested på markedet – Chez Louisette har farvede lamper og fransk Yé-Yé (en popmusikgenre) i højttalerne. På dette sted er maden næsten en slags tilbehør, mens Le Paul Bert er at stedet at besøge, hvis du vil gnubbe skuldre med antikvitetshandlerne.

Hvor: Marché aux Puces de Paris, 93400 Saint-Ouen
Tlf.: +33 (0)1 40 11 77 36
Nærmeste station: Porte de Clignancourt

Sainte-Chapelle

11-Sainte-Chapelle-paris-ting-at-lave-i-paris

Det er ikke særligt velkendt, og mange parisere har endda aldrig nogensinde været her, men Sainte-Chapelle er uden tvivl en af de smukkeste kirker i Paris.

Den ligger en smule hengemt i Palais de Justices gård, der er hjem for retssale og retsregistre. Derfor skal du gennem sikkerhedstjek og have din taske tjekket, før du kan træde ind i kirken.

Oprindeligt var Sainte-Chapelle de franske kongers private kirke, og selv om den er mindre spektakulær end Notre Dame, er atmosfæren intet mindre end magisk. Det øvre kapel, som er domineret af enorme glasmosaikker, er særligt fortryllende. Lyset skinner gennem ruderne og oplyser mere end tusind scener fra biblen.

Hvor: 6 Bd. du Palais, 1st arr.
Tlf.: n/a
Nærmeste station: Cité

Musée Eugène Delacroix

12-Musee-Eugene-Delacroix-museum-i-paris-haver-i-paris-ting-at-lave-i-paris

Musée Eugène Delacroix er et lille museum indrettet i den lejlighed, hvor maleren boede og arbejdede indtil sin død i 1863. Museet er beliggende på Place Furstenberg, hvilket er en af de mest romantiske pladser i Paris med sine Paulownia-træer og smukke bygninger.

Selv om mange af hans mest kendte værker lige nu er på udstilling i Louvre, får du en særlig, intim oplevelse ved at gå rundt i kunstnerens rødfarvede værelser og studere de sensuelle malerier og tegninger.

Museet åbner sig op til en lille have, hvor du finder Delacroix’ atelier. I dag er haven blevet genskabt til at se ud, som det må have set ud i hans tid.

Hvor: 6 Rue de Furstenberg, 6th arr.
Tlf.: +33 1 44 41 86 50
Nærmeste station: St. Germain des Près

Find fly til Paris
Find hotel i Paris

Få flere tips til hvad du skal opleve i Paris