DiscoverStorbyferie

Seværdigheder i Paris: Dét skal du opleve i storbyen

Går turen til Europas romantiske storby Paris, og er du endnu ikke sikker på hvad du skal opleve? Så læs med herunder og få anbefalinger til de klassiske, sjove, anderledes og gratis oplevelser i Paris.

Hvad vil du se i Paris?

 

Gratis seværdigheder i Paris

Jardin des Plantes

botanisk have paris

Storbyen Paris rummer adskillige store, flotte haver, men haven over dem alle må uden tvivl være den botaniske have, Jardin des Plantes. Det er Frankrigs største botaniske have og den har eksisteret siden 1626. I 1940 blev haven åben for offentligheden og gik under navnet Jardin du Roi, Kongens have. Den var oprindeligt anlagt af Louis XIII’s læge som medicinsk urtehave.

I dag kan du finde op mod 4500 forskellige planter, der er opdelt i forskellige plantefamilier. I den 10.000 m2 store have kan du opleve prægtige tropiske drivhuse med usædvanlige og eksotiske planter. Besøg den smukke alpin have og tag kæresten i hånden til en gåtur i den romantiske rosenhave, der rummer hundredvis af roser og rosenbuske.

Musée d’Art Moderne de la ville de Paris

Musée d’Art Moderne de la ville de Paris

Er du til moderne kunst og specielle udstillinger? Så må du ikke snyde dig selv for et besøg på Musée d’art moderne de la ville de Paris. Det er et museum, der byder på kunst fra det 20. århundrede og indeholder et bredt spektrum af moderne kunst. Kunstarterne og udstillingerne her på stedet er mere vovede end på de fleste andre museer i byen, og er derfor en særlig seværdighed i Paris. Du kan finde en god blanding af udstillinger fra både lokale og internationale kunstnere. Du kan også finde forskellige særudstillinger, men det er kun de permanente udstillinger, der er gratis.

Ingen tur til Paris uden Notre Dame

notre dame paris

En af de helt klassiske seværdigheder i Paris er selvfølgelig den berømte katedral Notre Dame, der ligger på Cité-øen i hjertet af Paris. Den imponerende katedral er mere end 800 år gammel, og dermed en af de ældste bygninger i den franske hovedstad. Der er ingen anden bygning der, har så tæt tilknytning til Paris og byens historie, som netop den arkitektoniske Notre Dame. En tur til Paris er ikke fuldendt, førend du har besøgt den fantastisk smukke kirke, der sammen med resten af bymidten er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Louvre

Kunstinteresserede spadserer gennem Louvre.

Tro det eller ej, det er gratis at besøge verdens mest berømte museum! Hvis du er EU-borger og under 26, er der gratis adgang til Louvre hele året rundt. For andre er der gratis adgang første søndag i hver måned fra oktober til marts.

Hvis du vil opleve mere moderne kunst, er Pompidou-centret også gratis at besøge for personer under 26 og første søndag i hver måned for alle andre. Måske er den største attraktion bygningen i sig selv. Den stilladslignende metalstruktur står i kontrast til det omkringliggende Le Marais-kvarters middelalderarkitektur. Paris er faktisk spækket med gratis museer. Du kan finde den fulde liste her.

Sæt tiden i stå med en gåtur langs Canal Saint Martin

Et par slapper af ved den rolige Canal Saint Martin.

Uanset om du besøger Paris om sommeren eller om vinteren, tilbyder Canal Saint Martin altid tiltrængt ro væk fra hovedstadens travle menneskemylder. Det er et perfekt sted at betragte livets gang med dens jernbroer, løvfyldte stier og parisere, der nyder solnedgangen langs kanalen med et glas vin.

Om sommeren arrangerer kommunen legepladser og dukketeater til børnene og sandstrand med liggestole til de voksne, så de kan slappe af i solen. Når du har fået slappet af, kan du gå over til Bar Ourcq og få et par jernkugler til at spille franskmændenes elskede pétanque med. Det er gratis at leje kuglerne, og de giver dig en god anledning til at møde din kommende bedste ven i Paris ved kanalen.

Find frihedsgudinderne

Frihedsgudinden med Eiffeltårnet i baggrunden,

Historien bag Frihedsgudinden i New York City er interessant. Den blev designet af skulptøren Frédéric Auguste Bartholdi og blev givet som gave i anledning af hundredåret for USA’s uafhængighed.

Franskmændene var kede af at sige farvel til den store, grønne gudinde, så der begyndte at dukke adskillige små kopier op rundt om i landet. Mange af de bedste findes i Paris’ gader, og de er alle gratis at besøge. Den mest berømte og besøgte udgave af statuen blev skabt af Bartholdi i anledning af Verdensudstillingen i 1900 og står i dag ved indgangen til Musee d’Orsay.

Næste punkt på statue-programmet er den 11 meter høje kopi, der står på en kunstig ø ved Pont de Grenelle-broen med Eiffel-tårnet i baggrunden. Besøg også Bartholdis oprindelige to meter høje model af den berømte statue i Musée des Arts et Métiers (hvor der er gratis adgang for alle hver torsdag efter kl. 18).

Endelig finder du en kopi af Frihedsgudindens tre meter brede flamme på nordsiden af Pont de l’Alma. Den blev oprindeligt givet som gave af USA i anledning af hundredåret for monumentet i New York, men den fungerer nu som et uofficielt mindesmærke for Lady Diana, som døde i en bilulykke her i 1996.

Sig farvel til berømtheder på Père Lachaise-kirkegården

Den løvrige passage gennem Père Lachaise-kirkegården.

I hjørnet af det 20ende arrondissement på Parises højre bred ligger den mest besøgte kirkegård i Paris og måske hele verden: Père Lachaise. Når man hører, hvem der ligger her, er dens popularitet ikke så overraskende.

Édith Piaf, Yves Montand, Chopin, Molière, Gertrude Stein, Alfred de Musset og Marcel Proust er blandt de mest besøgte gravsten. Øverst på popularitetslisten ligger Jim Morrison – hvis grav ofte udstyres med Jack Daniels-flasker og cigaretter – og Oscar Wildes gravsten, som er overstrøet med kærlighedshilsner og røde læbeaftryk.

Nogle af gravene er ret svære at finde, så husk at downloade det officielle kirkegårdskort online hvis du vil undgå at betale for det på stedet.

Udforsk byen på hjul

En flok mennesker rulleskøjter gennem Paris’ gader på en dejlig sommersøndag.

Der findes næppe en bedre måde at opleve Paris på end på inline-rulleskøjter.

Pari Roller-arrangementet er siden starten i 1994 vokset fra at være en lille subkultur af rulleskøjteløbere til at være en stolt ugentlig begivenhed med hundredvis af deltagere. Den gratis gruppetur er åben for både begyndere og øvede rulleskøjteløbere, og hvis vejret tillader det, er der afgang hver fredag aften kl. 22 fra Place Raoul Dautry ved metrostationen Paris-Montparnasse. Hvis du foretrækker at rulle i dagslys, tilbyder Rollers & Coquillages lignende ture med afgang hver søndag kl. 14 fra Bastille-metrostationen.

Det er en god måde at lære Paris at kende, hvor erfarne lokale leder an i turen fra byens centrum til de mindre befærdede dele af byen. Politiet er til stede – de sørger for at dirigere og stoppe trafikken, så du kan rulle sikkert.

Hvis du ikke har dine egne rulleskøjter, er der mange af de faste deltagere, der låner deres reserve-rulleskøjter ud ved startlinjen, eller du kan leje dem for et par euro. Det er billigt for en fantastisk tur gennem byen.

Få et gratis måltid

Folk venter ved buffetten på Lockwood Bar og Cafe.

Man siger, at intet er gratis, men derfor kan man nu godt få sig en gratis middag i den franske hovedstad!

Et overraskende stort antal restauranter og barer i Paris tilbyder gæsterne gratis mad. Prøv den marokkanske gæstfrihed sammen med en gratis tallerken merguez couscous, som serveres, hvis du køber noget at drikke på Les Trois Frères i Lille Afrika-kvarteret hver torsdag. Eller gå den helt frankofile vej i det 10ende arrondissement på Le Tribal Café, som tilbyder en gratis portion muslinger og pommes frites med hver cocktail, man bestiller på onsdage og torsdage efter kl. 21.

Det bedste af de gratis spisesteder er Lockwood, en smart bar i det tekniknørdede kvarter, der uofficielt er blevet døbt ‘Silicon Sentier’. Udover den stemningsfulde, dunkle belysning er stedet kendt for sine delikate italienske delikatesser. Gourmeteksperimentet begynder hver aften kl. 18. Køb en Negroni-cocktail, så får du adgang til den gratis buffet bestående af crostini, kødplatter og andre italienske specialiteter. Til slut kan du skylle det hele ned i kældrene nedenunder, hvor der er gratis vinsmagning af vinene til salg.

Dans til solopgang

Festgæster indtager tagklubben Nuba.

Man skal ikke lede længe efter natklubber med gratis entré i Paris. Det er lidt sværere at finde gratis steder, som er så gode, at man godt ville betale for at komme ind!

Hvis du er nede med elektrorock, er Chez Moune i det larmende Pigalle-kvarter det rette sted at tage hen. Køen udenfor er altid lang, men det neonoplyste dansegulv og cocktailbaren med beskedne priser er ventetiden værd.

Oven på det imponerende Docks en Seine-kunstkompleks – med butikker, restauranter, udstillinger og modeskolen Institut Français de la Mode – finder du Nuba. Denne relativt nye tagterasseklub har et strejf af eksklusivitet over sig, men dresscoden er afslappet, klientellet blandet, og det er næsten altid gratis at komme ind. Her finder du et omfattende drinkskort, de største internationale navne inden for dance music og en uovertruffen udsigt over den sydlige del af Paris.

Gratis seværdigheder for voksne i Paris

Tag på en romantisk tur til himmels i Eiffeltårnet

Eiffeltårnet i PAris set fra sidegade

Essensen af Paris kommer vi ikke nærmere end ved en tur op i byens vartegn; det fascinerende Eiffeltårn. Langs Seinen i Champ de Mars parken tiltrækker den 300 meter høje seværdighed i Paris mere end 7 millioner besøgende hvert eneste år. Du kan tage trappen, hvor der er hele 300 trin, til første etage, eller du tage elevatoren hele vejen til øverste etage, hvor du kan opleve et 360 graders udsyn over maleriske Paris. Afslut turen med en forfriskende drink i champagne-baren eller nyd en picnic i de smukke parker ved Eiffeltårnet.

Tag på shoppetur på Rue des Francs-Bourgeois

Rue de Francs-Bourgeois

Paris er et sandt modemekka og bliver af mange anset for at være verdens største og vigtigste modeby. Så er du til mode, design og flere timers shopping fra butik til butik? Så skal du uden tvivl slå vejen forbi Rue des Francs Bourgeois. Rue de Francs Bourgeois i Marais-distriktet er en gade dedikeret til shopping og mode. Her kan du shoppe amok i de bedste mode- og designerbutikker. Det er også de trendy butikker, der har givet Marais-distriktet avant-garde omdømme og det er et skønt sted at slentre rundt. Du kan også besøge det imponerende bymuseum Musée Carnavalet, der også ligger i Marais-distriktet.

Forkæl den søde tand i Ladurée-butikken

laduree paris

Det franske luksusbageri Ladurée blev skabt helt tilbage i 1862 og er i dag verdenskendt for deres førsteklasses macarons. Hver dag bliver der langet op mod 15 tusinde macarons over disken. Det er Paris’ mest populære konditori med filial-butikker over hele verden. Du kan nemt udvælge dig lige det, du skal have, ved hjælp at skærme med billeder og beskrivelser af de mange forskellige macarons. Du kan enten købe en æske eller bare nøjes med en enkelt macaron. Butikken byder dog også på mange andre konditor lækkerier og fransk slik.

Udfordr dig selv med en tur til det franske dødsrige

Katakomberne i Paris

Rigtig mange turister vælger at stige 300 meter op i Eiffeltårnet, men vidste du, at der under jorden i Paris også gemmer sig en helt særlig oplevelse og historie? Denne seværdighed er dog hverken for børn eller sarte sjæle! Det er ved Denfert-Rochereau metrostration, at du finder døren, der fører dig under jorden til det franske dødsrige. Tag de 130 trin ned til den kolde parisiske underverden, hvor væggene i de svagt oplyste tunneler består af op mod seks millioner menneske skeletter. Katakomberne er 280 km lange og blandt andet fundamentet til Notre Dame er udhugget fra katakomberne. Du kan leje en lyd-rundtur, der guider dig gennem de snoede passager og fortæller dig katakombernes historie.

Seværdigheder for børn

Muséum national d’Histoire naturelle

Muséum national d'Histoire naturelle

Nationalmuseet for naturhistorie blev grundlagt 1793 og var op gennem det 19. århundrede et sted for vigtig videnskabelig forskning. På trods af navnet er det naturhistoriske museum ikke en enkelt bygning, men består af en samling af steder i hele Frankrig. Museum national d’Historie naturelle i Paris har en særlig attraktion: Galerie des Entants, der er et interaktivt videns museum, der egner sig særligt godt til børn mellem 6 og 12 år. Du kan også glæde børnene med en etage med safariudstilling, hvor de kan lære om elefanter, tigre og næsehorn. Foruden udstillinger om evolution med fossiler og dinosaur-skeletter og afdelingen om global opvarmning.

Traditionsrig forlystelsespark, Jardin d’Acclimatation

Forlystelsesparken Jardin d’Acclimatation i Paris

I den nordlige del af Bois de Boulogne skoven ligger Jardin d’Acclimatation. Denne parisiske forlystelsespark er et must, hvis du har mindre børn med på ferie. Det er en af de ældste forlystelsesparker i byen og den er spækket med retro forlystelser. Parken byder også på et traditionelt dukketeater og vaskeægte cirkus. I kan også hoppe ombord på det lille tog, der tager jer rundt i den lille zoo for at kigge på dyr. Her er også mulighed for at spille minigolf, tage en ridetur på en pony og så er der et bredt udvalg af workshops for både store og små.

Udforsk chokoladens magiske univers

På chokolademuseet, Le musée du Chocolat, Choco-Story i Paris, kan du se mere end 1000 chokolade-relaterede udstillingsgenstande. Museet dækker 850 m2, hvor du får hele kakaobønnens 4000 år lange historie. Lær hvordan aztekerne introducerede mennesket til kakaobønnen og hvordan kakaobønnen blev til den chokolade, vi kender i dag. Denne attraktion i Paris giver dig indsigt i hemmeligheden bag den perfekte chokolade og så kan du få lov til at smage på nogle af de fantastiske chokoladeprodukter. Efter en rundtur på museet kan du lave og nyde din helt egen chokoladedrik eller besøge museumsbutikken med alverdens chokolade og souvenirs.

Vær en del af skattejagten på Louvre

louvre i paris

Det er THATMuse der står for skattejagten på det verdensberømte museum. Her er formålet at skabe en mere livlig og fængende oplevelse for børnene, der kommer på museet. Det almindelige museumsvisit er krydret med lidt adrenalin, interaktion og læring for både store og små børn. Vær sammen hele familien eller del jer op f.eks. to og to og dyst mod hinanden. I vælger selv hvilken slags skattejagt, I vil på f.eks. Luxe hunt, og I vælger et tema, f.eks. kærlighed, dyr eller mad og vin. Derefter skal I rundt på museet og fotografere jer selv foran så mange skatte som muligt, der er relateret til temaet, indenfor den givne tid. Det er sjov underholdning for hele familien.

Find fly til Paris Find hotel i Paris

Få flere tips til hvad du skal opleve i Paris