Rejseguide til Bruxelles

Oplev det bedste af Bruxelles, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Bruxelles

Bruxelles er måske bedst kendt for at huse det Europæiske Parlament, men der er meget mere at komme efter i den charmerende belgiske hovedstad. Overalt i de gamle gader kan du opleve historiske attraktioner, vidunderlige museer og naturligvis et hav af lækre butikker, hvor du kan smage landets berømte chokolade eller lune vafler.

Valutaeuro
Befolkning1,02 millioner
SprogTysk, Fransk, Hollandske

Oplevelser i Bruxelles

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til Bruxelles

Gratis oplevelser i Bruxelles

  • Blandt de mange fine gratis oplevelser i Bruxelles finder du flere af byens museer, som tilbyder fri entré. Det gælder for eksempel det smukke Wiertz Museum, der huser flere værker af kunstneren Antoine Wiertz.
  • Parker er der mange af i Bruxelles, og du kan ofte finde en gratis koncert eller måske endda ligefrem en yogatime i flere af dem. Især i sommerhalvåret kan du nyde lyden af klassisk musik i det grønne.
  • Tegneserier er populære i den belgiske hovedstad, hvilket du især kan se i nabolaget Marolles. Gå en tur igennem kvarteret og oplev de mange underholdende vægmalerier.
  • Byens kongelige bibliotek er i sig selv værd at besøge. Du må dog ikke glemme at gå op på bibliotekets tagterrasse, hvor du vil støde på en af de bedste udsigter over byen.

Hvornår er det bedst at tage til Bruxelles?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

2.457 kr. - 5.103 kr.

Temperatur

3 - 17 °C

Nedbør

40 - 80 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Bruxelles i juli, hvor gennemsnitstemperaturen er 17 °C og maksimum kan komme op på 22 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til 1 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Bruxelles i januar, hvor nedbøren er på omkring 80 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt august, hvor der i gennemsnit kun falder 40 mm regn.


Bæredygtige rejser i Bruxelles

  • Bæredygtig turisme i Bruxelles er let at opnå. Prøv for eksempel en af de mange guidede cykelture, som lader dig se det bedste af byen på en grøn måde.
  • Ethvert besøg i Bruxelles bør inkludere, som minimum en enkelt chokolade butik. Blandt de mange muligheder finder du Mike & Becky, der serverer små lækkerier lavet udelukkende af bæredygtige kakaobønner.
  • Den lille tøjbutik Valérie Berckmans er et godt alternativ til fast fashion. Her sælger den belgiske designer sine egne kollektioner, som er lavet af etiske materialer.
  • Klassisk luksus kan sagtens gå hånd i hånd med med bæredygtighed, hvilket hotellet Stanhope er et glimrende eksempel på. Det klassiske hotel er skabt til selvforkælelse med god samvittighed.

Ofte stillede spørgsmål

Ifølge momondos brugere er de mest populæer seværdigheder i Bruxelles Grand Place, Bruxelles-Midi og Musee Wiertz.

De anbefalede lufthavne ved rejser til Bruxelles er Lufthavn: Bruxelles-National, Lufthavn: Bruxelles Charleroi Brussels og Lufthavn: Antwerpen Antwerp Deurne.

Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Bruxelles i juli, hvor det bliver op til 17 °C med maksimumtemperaturer på op til 22 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring 3 °C, som kan falde helt ned til 1 °C.

Januar plejer at være den mest regnfulde måned på året i Bruxelles, hvor nedbøren er på omkring 80 mm.

Besøgende opholder sig normalt 2 dage i Bruxelles i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

Ja, du kan leje en bil i Bruxelles for omkring 412 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.

Dilbeek, Groot-Bijgaarden og Koningslo er steder, du kan besøge på en rejse til Bruxelles.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Bruxelles