Rejseguide til Wien

Oplev det bedste af Wien, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Wien

Den vidunderlige østrigske hovedstad Wien er et herligt mix af historiske bygninger og moderne kultur. Den bliver af nogen kaldt musikkens og drømmenes by. Her finder du både FNs hovedkvarter og mange skønne, grønne parker. Her er klassisk kunst og street-art, og du vil elske byens mange forskellige charmerende kvarterer.

Valutaeuro
Befolkning1,57 millioner
SprogTysk, Kroatisk

Oplevelser i Wien

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til Wien

Gratis oplevelser i Wien

  • Det bugner med mange spændende gratis oplevelser i Wien. Én af de oplevelser ,er barokhaverne Belvedere, der er anlagt i klassisk fransk stil, og i tre niveauer giver dig springvand, promenader og skulpturer.
  • Filmfestival Rathaus finder sted hvert år i juli og august, og selv om det hedder filmfestival, er temaet musik i alle afskygninger. Alle film handler om opera, klassisk musik, rock, pop, jazz og meget mere.
  • Bycyklerne i Wien giver dig den første time gratis. Når du har afleveret din cykel, behøver du blot vente et kvarter, så får du endnu en gratis time at cykle i.
  • På Wiener Naschmarkt er der altid et væld af smagsprøver, så du helt gratis kan teste dig frem til din absolutte favorit, blandt både lokale og internationale lækkerier som Sachertorte, Shakshuka og tabbouleh. Velbekomme.

Hvornår er det bedst at tage til Wien?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

2.600 kr. - 6.803 kr.

Temperatur

1 - 22 °C

Nedbør

21 - 67 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Wien i juli, hvor gennemsnitstemperaturen er 22 °C og maksimum kan komme op på 27 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til -1 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Wien i juli, hvor nedbøren er på omkring 67 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt januar, hvor der i gennemsnit kun falder 21 mm regn.


Bæredygtige rejser i Wien

  • I årtier har byen arbejdet for at reducere biltrafik og sikre bæredygtig turisme i Wien, og i dag er det et paradis for fodgængere og cyklister. Nyd den friske og rene luft fra en cykel.
  • Vil du bo med ren grøn samvittighed, så frister Boutiquehotel Stadthalle i Hackengasse med eco-certificering, med en imponerende facade beklædt med grønne planter og med egen energiproduktion på hotellets tag.
  • Du får en forrygende grøn madoplevelse hos Der Greißler i Margaretenstraße. Du skal have egen beholder med, og alt er økologisk. Vælg for eksempel blandt lokalt frugt og grønt, eller globale fairtrade-produkter.
  • Augarten City Farm i bydelen Leopoldstadt er mest til børn, men alle er velkomne i denne by have, med fokus på at lære gæsterne at gro frugt og grøntsager i pagt med naturen.

Ofte stillede spørgsmål

Folk kan godt lide at bo i Margareten, Innere Stadt eller Landstraße, når de er i Wien. Du kan også overveje at lede efter overnatningssteder i Donaustadt eller Hernals.

De anbefalede lufthavne ved rejser til Wien er Lufthavn: Wien-Schwechat og Lufthavn: Graz-Thalerhof.

Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Wien i juli, hvor det bliver op til 22 °C med maksimumtemperaturer på op til 27 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring 1 °C, som kan falde helt ned til -1 °C.

Juli plejer at være den mest regnfulde måned på året i Wien, hvor nedbøren er på omkring 67 mm.

Besøgende opholder sig normalt 3 dage i Wien i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

Ja, du kan leje en bil i Wien for omkring 434 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Wien