Rejseguide til Wien

Oplev det bedste af Wien, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Wien

Den vidunderlige østrigske hovedstad Wien er et herligt mix af historiske bygninger og moderne kultur. Den bliver af nogen kaldt musikkens og drømmenes by. Her finder du både FNs hovedkvarter og mange skønne, grønne parker. Her er klassisk kunst og street-art, og du vil elske byens mange forskellige charmerende kvarterer.

Valutaeuro
Befolkning1,57 millioner
SprogTysk, Kroatisk

Oplevelser i Wien

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til Wien
Prater
Prater

Wiener Prater er en seks kvadratkilometer stor offentlig park, som ligger i bydelen Leopoldstadt. Parken er blandt andet kendt for at huse forlystelsesparken Wurstelprater, som ligger i den vestlige del af området.

Schönbrunn Palads
Schönbrunn Palads

Schönbrunn Slot har over tusind rum til rådighed. Paladset er fra 1600-tallet og som Hofburg bygget i barokstil. Det har huset den Habsburgske familie, og østrigske kejsere gennem tiden.

Gratis oplevelser i Wien

  • Det bugner med mange spændende gratis oplevelser i Wien. Én af de oplevelser ,er barokhaverne Belvedere, der er anlagt i klassisk fransk stil, og i tre niveauer giver dig springvand, promenader og skulpturer.
  • Filmfestival Rathaus finder sted hvert år i juli og august, og selv om det hedder filmfestival, er temaet musik i alle afskygninger. Alle film handler om opera, klassisk musik, rock, pop, jazz og meget mere.
  • Bycyklerne i Wien giver dig den første time gratis. Når du har afleveret din cykel, behøver du blot vente et kvarter, så får du endnu en gratis time at cykle i.
  • På Wiener Naschmarkt er der altid et væld af smagsprøver, så du helt gratis kan teste dig frem til din absolutte favorit, blandt både lokale og internationale lækkerier som Sachertorte, Shakshuka og tabbouleh. Velbekomme.

Hvornår er det bedst at tage til Wien?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

3.233 kr. - 7.883 kr.

Temperatur

1 - 22 °C

Nedbør

21 - 67 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Wien i juli, hvor gennemsnitstemperaturen er 22 °C og maksimum kan komme op på 27 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til -1 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Wien i juli, hvor nedbøren er på omkring 67 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt januar, hvor der i gennemsnit kun falder 21 mm regn.


Bæredygtige rejser i Wien

  • I årtier har byen arbejdet for at reducere biltrafik og sikre bæredygtig turisme i Wien, og i dag er det et paradis for fodgængere og cyklister. Nyd den friske og rene luft fra en cykel.
  • Vil du bo med ren grøn samvittighed, så frister Boutiquehotel Stadthalle i Hackengasse med eco-certificering, med en imponerende facade beklædt med grønne planter og med egen energiproduktion på hotellets tag.
  • Du får en forrygende grøn madoplevelse hos Der Greißler i Margaretenstraße. Du skal have egen beholder med, og alt er økologisk. Vælg for eksempel blandt lokalt frugt og grønt, eller globale fairtrade-produkter.
  • Augarten City Farm i bydelen Leopoldstadt er mest til børn, men alle er velkomne i denne by have, med fokus på at lære gæsterne at gro frugt og grøntsager i pagt med naturen.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilket nabolag er det bedste til et ophold i Wien?

Folk kan godt lide at bo i Donaustadt, Floridsdorf eller Hernals, når de er i Wien. Du kan også overveje at lede efter overnatningssteder i Josefstadt eller Indre by.

Hvilken lufthavn er det bedst at lande i, når man flyver til Wien?

De anbefalede lufthavne ved rejser til Wien er Wien-Schwechat Lufthavn og Graz-Thalerhof Lufthavn.

Hvilke måneder er de varmeste og koldeste i Wien?

Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Wien i juli, hvor det bliver op til 22 °C med maksimumtemperaturer på op til 27 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring 1 °C, som kan falde helt ned til -1 °C.

Hvilken måned er den mest regnfulde i Wien?

Juli plejer at være den mest regnfulde måned på året i Wien, hvor nedbøren er på omkring 67 mm.

Hvor langt skal et ophold i Wien være?

Besøgende opholder sig normalt 3 dage i Wien i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

Kan jeg leje bil i Wien?

Ja, du kan leje en bil i Wien for omkring 284 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Wien

Få den seneste informatiom om fly til Wien
Få den seneste informatiom om fly til Wien

Find det bedste rejsetidspunkt, de billigste priser og de mest populære flyselskaber

Find fly til Wien
Kom i gang med at planlægge din rejse i dag
Kom i gang med at planlægge din rejse i dag

Få overblik over de bedste hoteller i de mest populære områder i Wien

Find hoteller i Wien
Populære lejebiler i Wien
Populære lejebiler i Wien

Oplev Wien bag rattet! Få information om de bedste tilbud på biludlejning her

Find billeje i Wien
Ophold i en feriebolig
Ophold i en feriebolig

Nyd godt af faciliteterne hjemmefra, selvom du er ude. Læs mere om ferieboliger her.

Find ferieboliger i Wien