preloaddest_finland_rovaniemi_lapland_shutterstock_675542023-jpg_universal_within-usage-period_30647

Drømmer du også om en rejse i december? Uanset om man holder af julen eller ej, er december en måned, hvor det er ekstra fristende med en rejse. Nogle søger magiske rejsemål i julen med julelys, julemarkeder og julegodter til at kickstarte julestemningen.

Andre har brug for en pause fra juleræs og kedeligt vintervejr. Men hvor man rejser man hen i december? Vi hjælper dig godt på vej med vores bud på 10 spændende rejser i november. 

De 10 bedste rejser i december 2023

Woman with long hair and a knitted hat leaning on a railing to gaze at a Christmas tree.
  1. Alsace, Frankrig
  2. Rovaniemi, Finland
  3. Nürnberg, Tyskland
  4. Tallinn, Estland
  5. Prag, Tjekkiet
  6. Krakow, Polen
  7. Melbourne, Australien
  8. New York, USA
  9. Aarhus, Danmark
  10. Phuket, Thailand

1. Alsace, Frankrig

A woman using her camera to capture the scene at a market square with lights.

Har du lidt svært ved at komme i julestemning? Så skal en rejse til Alsace nok få skubbet gang i julestemningen. Her venter dig nemlig en perlerække af charmerende byer med juleudsmykkede peberkagelignende huse, julelys og julemarkeder på alle gader og stræder.

Besøg regionens hovedstad Strasbourg for det største julemarked eller gå på opdagelse i mindre byer som Colmar, Ribeauville og Eguisheim. De små byer charmerer med deres pastelfarvede bindingsværkshuse, der er som taget ud af Skønheden og Udyret. Begynder sulten at melde sig, kan du varme dig på regionens traditionelle retter som choucroute og flammkuchen.

2. Rovaniemi, Lapland

A quaint arctic village surrounded by trees.

Kender du et barn, der drømmer om at møde julemanden til jul? Så er en rejse til Rovaniemi i december et rigtigt godt bud. Hovedstaden i finsk Lapland ligger næsten lige ved polarcirklen, og netop her har du mulighed for at møde julemanden i julemandens landsby.

Det er ikke kun et møde med julemanden, du kan se frem til at opleve i Rovaniemi i december. På denne tid af året har du nemlig også mulighed for at opleve de betagende nordlys. For den fulde oplevelse kan du overnatte i en luksuriøs glasiglo og betage nordlyset gennem glastaget, mens du ligger i en varm og behagelig seng.

3. Nürnberg, Tyskland

A busy Christmas market with rows of lit-up booths along the vibrant city structures.

Vil du på julemarked på din rejse i December? Så skal du unde dig selv at opleve et af Tysklands mest populære og ældste julemarkeder, der går helt tilbage til det 16. århundrede. I december forvandles Nürnberg til et vaskeægte juleeventyr med broer over små vandløb og brostensbelagte gader med charmerende bjælkehuse.

På markedet finder du omkring 180 boder med alt fra traditionelt kunsthåndværk og diverse julegaver til glühwein og bratwurst. Hvis du rejser med børn i december, er Nürnberg julemarked særligt et besøg værd, da I også kan besøge et julemarked for de mindste.

4. Tallinn, Estland

Two tourists walk on an alley under the arch ledges of old stone buildings with snow-covered roofs.

Leder du efter billige rejser i december, kunne en rejse til de baltiske lande måske friste. Estlands hovedstand, Tallinn er smuk på alle tider af året, men i juletiden er særligt den gamle bymidte helt magisk.

Det siges faktisk, at det første juletræ i Europa blev opstillet i 1441 på Tallinn Rådhusplads, og det er da også netop her, du finder et af Europas bedste julemarkeder. Gå på opdagelse i de mange boder, der sælger alt fra lokale uldvarer og keramik til duftlys og kreationer lavet af træ. Melder sulten dig, kan du varme dig på den lokale julespise blodpølse og sauerkraut, som sælges i boderne.

5. Prag, Tjekkiet

A busy market square with a huge monument and a lit up Christmas tree at one end.

Prag er et populært rejsemål på alle tider af året. Besøg Prag i december for at opleve en helt ny side af byen. Her forvandlet Prag til et juleeventyrland, når de historiske bygninger oplyses i glimtende julelys, mens byens pladser indtages af stemningsfulde julemarkeder.

Her kan du ose løs af lokalt kunsthåndværk, ligesom du også kan få varmen med et glas “svařené víno”, den tjekkiske form for gløgg. Udover byens mange julemarkeder, byder december også på kirkekoncerter med julemusik og skøjtebaner omkranset af historiske bygninger.

6. Krakow, Polen

Aerial view of a bustling crowd in a city square surrounded by brightly lit classic buildings captured under the scenic twilight sky.

Julen er som bekendt en dyr tid. Derfor er det oplagt at være på udkig efter billige rejser i december. Polens ældste by, Krakow, er et godt bud på en billig rejse i december.

Krakows smukke bybillede gemmer på alt fra trendy barer, spændende museer, unikke butikker og billig shopping. Men byen er frem for alt kendt for sin historie, kultur og kunst, hvilket gør Krakow til en oplagt vinterdestination. I december kan du desuden glæde dig til at opleve Krakows gamle bydel, når den forvandles til et juleland med duften af gløgg og polske lækkerier.

Er du på udkig efter billige rejser i december, er Krakow og resten af Polen et godt valg. Her er det meste billigere end derhjemme. Det er derfor også en oplagt mulighed for at finde nogle gode julegaver til hele familien.

7. Melbourne, Australien

Two friends relaxing on a pier with distant views of a Ferris wheel and construction cranes beside a port.

Vil du forsøde juletiden med en rejse til varme himmelstrøg. Skift Danmarks kulde og mørke ud med sommer og slentreture i Australiens kulturelle hjerte, Melbourne. Når vinteren starter herhjemme, er sommeren i Australien på sit højeste.

I december bliver temperaturen 25°C, hvilket byder ind til vandsjov og afslapning på stranden, heriblandt den berømte St Kilda Beach. Melbourne er kulturelt centrum for litteratur, teater, livemusik og street art, og så er de berømte for deres kaffekultur. Gå heller ikke glip af udsigten over Melbourne fra toppen af Rialtotårnet.

8. New York, USA

A huge display of red ornamental Christmas balls on the pavement that offers a view of the city's buildings.

New York er magisk på alle tider af året. Men rejser du i december, er New York et oplagt valg, hvis du vil opleve julemagi præcis som man ser det i filmene. Byen fyldes i denne tid med strålende julelys og sød julemusik. Køb noget varmt at drikke og gå en tur i den frostklare Central Park.

Sæt herefter kurs mod downtown Manhattan for at se de smukke butiksfacader langs 5th Avenue. Afslut din gåtur gennem julesmukke New York med et besøg i Rockefeller Center for at se det ikoniske juletræ og stå på skøjter.

Rejser du til New York i slutningen af ​​december, har du mulighed for at deltage i den store nytårsfejring, hvor festlighederne på Times Square tiltrækker en million besøgende og over en milliard tv-seere hvert år.

9. Aarhus, Danmark

A father with a child on his shoulders and a smiling mother looking at her baby in front of a brightly lit Christmas market.

Du behøver ikke at rejse langt for at få et lille skud julemagi på din rejse i december. Særligt hvis du er på udkig efter billige rejser i december, er der penge at spare ved at tage på opdagelse i Danmark. I Danmarks andenstørste by venter der julehygge for både store og små. Køb de sidste julegaver under byens funklende julelys og varm jer på æbleskiver og gløgg.

I Tivoli Friheden forvandles parken til et eventyrligt juleland med nisser, juleboder, skøjtebane og selvfølgelig masser af lys og julehygge. Besøg også Den Gamle By og oplev julen som i gamle dage, når du tager på en rejse gennem 400 års julehistorie med hestevogne, lysende lanterner og julestemning både indenfor og udenfor de gamle huse.

10. Phuket, Thailand

A busy beach full of people with colourful sunbeds and parasols overlooking the sea against the cloudy blue sky.

Decembers vejr er ikke just alles kop te. Derfor er det også fristende med en rejse til varmere himmelstrøg i december. Vil du have sol- og varmegaranti, er Phuket i Thailand et populært rejsemål i december. Phuket er elsket for sine fabelagtige strande, livlige natteliv og fantastiske køkken.

At temperaturerne når op til 31°C i dagstimerne er endnu en af mange gode grunde til at besøge Phuket i december. December er en af de tørreste måneder i Phuket, og vandtemperaturerne indbyder til alverdens vandaktiviteter både over og under havoverfladen.

På udkig efter mere inspiration til dine rejser i december?

Om forfatteren

Camilla RiisCamillas rejseeventyr begyndte, da hun var 10 måneder gammel og hoppede på sit første fly. Siden da er hendes rejselyst kun blevet større. Hun har tilbragt et semester i Arkansas, camperet i Islands højland, vandret i de norske fjelde, overnattet i en lille kinesisk landsby, arbejdet i pulserende Hongkong og tilbragt utallige somre i solrige Sydfrankrig. Efter fem år i Amsterdam er Camilla tilbage i Danmark, hvor hun glæder sig til at genopdage alle de skjulte perler i vores lille land.

Udforsk flere artikler