Rejseguide til Stockholm

Oplev det bedste af Stockholm, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Stockholm

Midt i den idylliske svenske skærgård ligger Stockholm, der er en af nordens ældste og mest velbesøgte byer. I den smukke hovedstad har du både hurtig adgang til en utrolig natur, og utallige muligheder for at opleve det moderne skandinaviske storbyliv, samtidig med at du er omringet af historiske attraktioner.

Valutasvensk krone
Befolkning1,25 millioner
SprogSvensk

Oplevelser i Stockholm

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til Stockholm

Insidertips om Stockholm

De bedste artikler med oplysninger om Stockholm skrevet af vores rejseeksperter

Gratis oplevelser i Stockholm

  • En af de mere spektakulære gratis oplevelser i Stockholm, er uden tvivl det daglige vagtskifte ved slottet. Den daglige ceremoni byder på en hel del militær pomp og pragt, som du ikke bør gå glip af.
  • Stockholm er en smuk by, men især den historiske bydel Gamla Stan er lidt udover det sædvanlige. I de gamle gader ligger små hyggelige butikker side om side med historiske monumenter.
  • Den svenske hovedstad ligger lige ud til vandet, og flere af byens nabolag ligger endda på forskellige øer. Derfor er det ikke noget under, at du gratis kan besøge utallige fantastiske badestrande, som fx Långsholmsbadet.
  • Det grønne område Djurgården byder på mere end blot museer. Her kan du vandre i skoven eller slappe af i Rosendal haven, imens du nyder de mange smukke blomster og planter.

Hvornår er det bedst at tage til Stockholm?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

2.485 kr. - 4.392 kr.

Temperatur

-3 - 17 °C

Nedbør

26 - 72 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Stockholm i juli, hvor gennemsnitstemperaturen er 17 °C og maksimum kan komme op på 21 °C. Den koldeste måned er februar, hvor det kan blive helt ned til -6 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Stockholm i juli, hvor nedbøren er på omkring 72 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt marts, hvor der i gennemsnit kun falder 26 mm regn.


Bæredygtige rejser i Stockholm

  • Den vegetariske restaurant Hermans byder ikke kun på lækker mad, men også en fantastisk udsigt over fjorden. Midt i de grønne omgivelser kan du nyde et mindst ligeså grønt måltid.
  • Oplev den svenske hovedstad på en miljøvenlig og aktiv måde. Tilmeld dig en af de mange cykelture, eller endda guidede løbeture, og opdag nye sider af byen.
  • Clarion Hotel Sign er kendt både for sit skandinaviske design, og sit fokus på miljøet. Det store hotel er et af de steder, som gør bæredygtig turisme i Stockholm til en realitet.
  • Goodstore er en vegansk dagligvarebutik, som gør bæredygtighed i hverdagen lidt nemmere. I butikkens lille café Delivore er det oplagt at snuppe en vegansk frokost eller smoothie.

Hvor skal man spise i Stockholm?

Der er noget for enhver smag. Se de bedst bedømte restauranter i Stockholm

Ofte stillede spørgsmål

Ifølge momondos brugere er de mest populæer seværdigheder i Stockholm Solvalla, Stockholm Hovedbanegård og Central Stockholm.

Folk kan godt lide at bo i Gamla Stan, Vasastan eller Södermalm, når de er i Stockholm. Du kan også overveje at lede efter overnatningssteder i Kungsholmen eller Farsta.

Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Stockholm i juli, hvor det bliver op til 17 °C med maksimumtemperaturer på op til 21 °C. Du kan forvente, at februar er den koldeste måned med temperaturer på omkring -3 °C, som kan falde helt ned til -6 °C.

Juli plejer at være den mest regnfulde måned på året i Stockholm, hvor nedbøren er på omkring 72 mm.

Besøgende opholder sig normalt 6 dage i Stockholm i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

Ja, du kan leje en bil i Stockholm for omkring 308 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.

Solna, Lidingö og Nacka er steder, du kan besøge på en rejse til Stockholm.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Stockholm