Rejseguide til Bergen

Oplev det bedste af Bergen, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Bergen

Bergen byder på en fantastisk kombination af moderne storbyliv og den storslåede natur, som du kan forvente af ethvert område i Norge. I den hyggelige kystby kan du nemlig nyde en masse museer og koncerter lige så let, som du kan nyde en tur op i de smukke norske fjelde.

Valutanorsk krone
Befolkning213.585
SprogNorsk

Oplevelser i Bergen

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til Bergen

Gratis oplevelser i Bergen

  • Øverst på listen over gratis oplevelser i Bergen vil du afgjort finde et besøg til frilandsmuset Gamle Bergen. Her er gratis entre det meste af året, hvilket betyder, at du frit kan vandre iblandt de mange historiske bygninger.
  • Du kan let få lov til at nyde Norges storslåede natur, uden at skulle bekymre dig om prisen. Det koster nemlig intet at vandre i de mange smukke fjelde, der omringer byen.
  • I byens gamle kirker kan du ofte være heldig at finde en gratis koncert med norske eller internationale musikere. I løbet af sommerhalvåret afholdes der især mange af de fantastiske og gratis koncerter.
  • Bergen er en kystby, og derfor er der naturligvis flere gode steder at bade. Det familievenlige sted Gamlehaugen er ikke langt fra byen, og byder på en smuk udsigt over fjorden.

Hvornår er det bedst at tage til Bergen?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

3.143 kr. - 5.775 kr.

Temperatur

1 - 14 °C

Nedbør

106 - 283 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Bergen i juli, hvor gennemsnitstemperaturen er 14 °C og maksimum kan komme op på 18 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til 0 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Bergen i september, hvor nedbøren er på omkring 283 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt maj, hvor der i gennemsnit kun falder 106 mm regn.


Bæredygtige rejser i Bergen

  • Bæredygtig turisme i Bergen er noget, som byen helhjertet går ind for. Af samme grund er det let at komme omkring, ved at hoppe på den elektriske sporvogn.
  • Flere af byens restauranter støtter aktivt op om ansvarligt fiskeri og økologi. Prøv for eksempel restauranten Pygmalion, der byder på førsteklasses veganske retter.
  • Rundt omkring i byen vil du støde på forskellige vintage- og designbutikker. Heriblandt Paulinas Vintage Boutique, der gemmer på en masse små og stillige skatte.
  • Centralt i byen ligger Moxy, der reklamerer med at være det mest bæredygtige hotel i Norge. Det er også et sted, som fra starten har prioriteret bæredygtighed på alle områder.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken lufthavn er det bedst at lande i, når man flyver til Bergen?

De anbefalede lufthavne ved rejser til Bergen er Bergen Flesland Lufthavn, Haugesund Lufthavn og Sogndal Haukasen Lufthavn.

Hvilke måneder er de varmeste og koldeste i Bergen?

Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Bergen i juli, hvor det bliver op til 14 °C med maksimumtemperaturer på op til 18 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring 1 °C, som kan falde helt ned til 0 °C.

Hvilken måned er den mest regnfulde i Bergen?

September plejer at være den mest regnfulde måned på året i Bergen, hvor nedbøren er på omkring 283 mm.

Hvor langt skal et ophold i Bergen være?

Besøgende opholder sig normalt 2 dage i Bergen i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

Kan jeg leje bil i Bergen?

Ja, du kan leje en bil i Bergen for omkring 428 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.

Hvor kan jeg tage på en dagsudflugt omkring Bergen?

Kleppestø, Godvik og Strusshamn er steder, du kan besøge på en rejse til Bergen.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Bergen