DiscoverRejseanbefalinger

Seværdigheder i Sevilla: dét skal du opleve

Sevilla er Andalusiens hovedstad. Byen emmer af historie og en tilbagestående kærlighed til livet, og sammen skaber de rammerne for den ideelle weekendtur. Uanset om du er fascineret af Spaniens mauriske fortid, den dramatiske og lidenskabelige kunstform flamenco, eller er på udkig efter byens bedste måltid, guider vi dig til de bedste seværdigheder i Sevilla nedenfor.

Find et fly til Sevilla
Find et hotel i Sevilla

Transport til og fra Sevilla lufthavn

EA-bussen kører i pendulfart mellem Sevilla lufthavn og byens centrum og er den billigste transportløsning. Du kan købe billetter hos chaufføren, og turen tager ca. 30 minutter. Alternativt kan du tage en taxa. Det er dyrere, men også hurtigere. Taxaholdepladsen findes uden for lufthavnsterminalen, og en tur koster omkring 20-25 euro.

 

Sevilla ved første øjekast

Sevillas historiske skønhed er tydelig ved første øjekast, men den byder også på nogle moderne overraskelser som Metropol Parasol fra 2011. Byen ligger ved Guadalquivir-floden, dens hyggelige gader er fyldt med appelsintræer, og indbyggerne tager alting i et afslappet tempo. De siger aldrig nej til en drink på en smuk plaza.

Sevilla udforskes bedst til fods eller på cykel. Byen har det seneste årti stræbt efter en grøn profil og kan i dag prale af Europas femtestørste bycykelsystem – Sevici – der består af over 2500 cykler. Besøgende kan købe et abonnement, der varer en uge.

Foråret, hvor byens vigtigste religiøse festligheder finder sted, og efteråret er gode årstider at besøge Sevilla. Somrene kan blive uudholdeligt varme, da temperaturerne regelmæssigt overstiger 40 grader.

 

Oplevelser og seværdigheder i Sevilla

Katedralen i Sevilla

Sevilla er hjemsted for verdens største gotiske katedral

I Sevilla finder du verdens største gotiske katedral, der tårner sig op over de smalle omkringliggende gader. Få det fulde indtryk af bygningen ved at udforske den både inde- og udefra. Undgå de eviglange køer ved at købe en kombinationsbillet i den nærliggende kirke El Divino Salvador.

Gå ikke glip af et besøg i klokketårnet, La Giralda, der er den oprindelige minaret fra den moské, der stod, hvor katedralen findes i dag. I stedet for trin bestiger du tårnet via en rampe, der siges at være blevet installeret, så mu’addhinen kan nå toppen af minareten på hesteryg.

Snyd heller ikke dig selv for Christopher Columbus’ gravsted. Der blev i mange år sat spørgsmålstegn ved, om han blev begravet i Sevilla eller i Den Dominikanske Republik. De seneste DNA-analyser har dog vist, at i hvert fald en del af opdageren befinder sig i katedralen.

Alcázar – Sevillas kongelige palads

Sevillas kongelige palads, Alcázar

Det storslåede Alcázar, Sevillas kongelige palads, er et af de fineste eksempler på Mudéjar-arkitektur i Spanien og er byens pendant til Granadas Alhambra. Mudéjar, der blomstrede efter myrerne forlod Spanien, blev stærkt påvirket af maurisk design og håndværk. Paladset har desuden dannet ramme om mange film og tv-serier. Mon du kan genkende hvilke? Et godt tip er at komme tidligt for at undgå folkemængderne, da paladset er en af de mest populære seværdigheder i Sevilla. Billetter koster 9,50 euro pr. styk og kan købes på billetkontoret eller online.

Flamenco

Ingen tur til Sevilla er fuldendt uden et flamenco-show

Flamenco er synonymt med Sevilla, og byen er et godt sted at opleve Spaniens unikke sang, guitar og dans. Flamenco-museet blev grundlagt af danseren og sevillaneren Cristina Hoyos, og det giver et godt indblik i flamencoens historie, kostumer og berømte dansere. Billetprisen er i den dyre ende, men det er alle pengene værd at opleve en forestilling i den intime gårdhave.

Alternativt kan du opleve flamenco på en peña, der er en traditionel flamenco-klub. Torres Macarena Peña er en af byens mest berømte af slagsen, og her inviteres du til en autentisk version af dansen.

Plaza de España

Plaza de España er på størrelse med fem fodboldbaner og er en af de mest imponerende seværdigheder i Sevilla

Den halvcirkelformede Plaza de España fra 1929 blev oprindeligt designet for at illustrere Spaniens teknologi og industri. Bænkene på pladsen skildrer desuden hver af Spaniens 48 provinser. Giv oplevelsen et ekstra pift ved at leje en båd og udforske plazaens kanaler fra vandet.

 

Shopping i Sevilla

Cerámica Santa Ana

Sevilla er kendt for sin keramik, og selv byens gadeskilte er lavet af fliser. Centrum for den keramiske industri er bydelen Triana, der ligger på den anden side af floden over for den gamle bydel. Cerámica Santa Ana har i mere end 50 år solgt keramiske produkter til rimelige priser, og sortimentet byder på alt fra tallerkener og krukker til æggebægre og fliser.

Juan Foronda

Du har besøgt flamenco-museet og har måske oplevet et flamenco-show. Nu er tiden kommet til at gå på opdagelse i nogle seriøse flamenco-souvenirs. Juan Foronda sælger håndlavede flamenco-kjoler og tilbehør som vifter og sjaler.

La Seta Coqueta

Denne skægge forretning i Alfalfa-distriktet sælger tøj, tilbehør og smykker fra nye spanske designere. La Seta Coqueta er et godt sted at finde en unik souvenir til en overkommelig pris.

 

Restauranter i Sevilla

Triana

Broen Puento Isabel II forbinder byen med den farverige bydel Triana, der er hjemsted for en række solide tapasbarer

Kryds broen Puento Isabel II til Triana, et traditionelt arbejderkvarter, der i dag er epicentret for Sevillas keramiske industri. Området omkring Calle Betis er pakket med budgetvenlige tapasbarer, hvorfra du kan nyde den smukke udsigt over det gyldne tårn, Torre del Oro, og Sevillas katedral.

Mariatrifulca

Den mest glamourøse panoramaudsigt fås på denne middelhavsrestaurants tagterrasse. Gå ombord i lokale fiskeretter og tapas, mens du suger omgivelserne til dig.

Bar Alfalfa

Denne hyggelige bar, der kun har ståpladser, har specialiseret sig i forskellige slags bruschetta og et bredt udvalg af spanske tapasretter. Menuen, der bl.a. byder på retter som rustikke auberginer og røget scamorza-ost, er også vegetarvenlig.

Mercado del Arenal

Madmarkedet Mercado del Arenal er et godt valg til frokost. Veganitessen, en moderne vegansk bod, og dens nabostand, der specialiserer sig i frisk fisk og skaldyr, serverer begge en fremragende frokost.

Bar Estrella

På en lille gade i Santa Cruz-kvarteret finder du Bar Estrella, en summende tapasbar med en række hyggelige udendørsborde. Baren er fra 1939 og er en lokal favorit med gode priser.

 

Barer i Sevilla

El Garlochi

Denne underfundige bar er dedikeret til Semana Santa, Sevillas største årlige fest. Ved indgangen bliver du mødt af duften af røgelse og synet af statuer af Jomfru Maria, Jesus og en række andre religiøse figurer. Prøv Kristi legeme, barens signaturcocktail lavet med cava, grenadine og whisky.

El Rinconcillo

Sevillas ældste bar emmer af gamle dage

Sevillas ældste bar slog dørene op i 1670 og er i dag en favorit blandt både lokale og besøgende, der er ivrige efter at opleve historiens vingesus. Stedet er en af de mest interessante gastronomiske seværdigheder i Sevilla. Bestil en sherry, en øl eller et glas vin, og gå ombord i tapasretter som torskekroketter, tortilla eller kikærter og spinat.

Pura Vida

Baren på Fontecruz Sevilla Seises Hotel kan prale af en tagterrasse med en magisk udsigt over Sevillas katedral. Det er det perfekte sted at fange en brise i de varme sommermåneder. Om dagen omdannes stedet til en pool, hvor du kan slappe af – også selvom du ikke bor på hotellet.

 

Hoteller i Sevilla

The Corner House

Det hyggelige guesthouse, The Corner House, der ligger i det bohemeagtige distrikt Alameda, tilbyder komfortabel overnatning til en anstændig pris. Stedet har en tagterrasse, hvor du kan slappe af efter en lang dag med sightseeing.

Corral del Rey

Corral del Rey er et smukt boutique-hotel beliggende i et tidligere palads fra det 17. århundrede. Det ligger kun et stenkast fra katedralen i Alfalfa-distriktet.

Find flere hoteller i Sevilla

Vil du udvide dit spanske eventyr?