preload

En weekend i Madrid, Spaniens hovedstad, lyder måske ikke som tid nok til at opleve alt det, som dette pulserende kulturelle centrum har at tilbyde. Der er mange forskellige områder at vandre rundt i, museer i verdensklasse at udforske, fantastisk mad at smage på og mindre kendte muligheder for sightseeing, der kan klares på en weekendtur – og du kan altid komme tilbage for at finde flere ting at lave.

Find fly til Madrid

En weekend i Madrid – dag 1: eftermiddag

Når du er ankommet til Madrid og er tjekket ind på dit hotel, handler den første eftermiddag i hovedstaden om Madrids højdepunkter og om at nyde den fantastiske mad. Det handler alt sammen om rundturene.

Gåtur fra Plaza Mayor

Der er en række forskellige rundture, der starter ved enten Plaza Mayor eller Puerta del Sol, men de gratis gåture er en ideel måde at se de vigtigste seværdigheder på og få viden fra en lokal guide. Selv om turen er gratis, arbejder guiderne for drikkepenge, så giv dem en lille gave, efter at de har formidlet deres viden. Rundturene starter cirka kl. 11.00 hver dag, og om lørdagen er der yderligere en rundtur kl. 15.00, som varer cirka 3 timer med en kort pause i midten.

I mødes på Plaza Callao, og guiden vil fortælle dig om en masse ting i løbet af rundturen, herunder faktuelle guldkorn, historiske fortællinger og oplysninger om næsten alt fra den indiske modkulturbevægelse, La Movida Madrilena, til Miguel de Cervantes.

En weekend i Madrid – dag 1: aften

Som nævnt handler den første dag om rundturene, og aftenen ser ikke anderledes ud. Tilmeld dig en tapastur gennem Madrid om aftenen – den varer cirka 2 t. 30 min.

Madtur om aftenen

På turen lærer du om de grundlæggende regler for det spanske køkken, mens du besøger tre til fire tapasbarer i byen og smager på deres udsøgte retter og lækre drikkevarer. En tapasaften med dine venner eller din familie er et must for enhver besøgende i Madrid. Her får du mulighed for at fordybe dig i den spanske tapaskultur, mens du lærer om denne madstils oprindelse, hører historier og anekdoter om de forskellige tapasrestauranter i og omkring byen og selvfølgelig får mulighed for at nyde en bred vifte af delikatesser på flere traditionelle barer i Madrid.

En weekend i Madrid – dag 2: morgen

Nu hvor din første dag er til ende, og du (forhåbentlig) har fået en god nats søvn og er klar til at komme godt i gang med den anden dag, hvorfor så ikke starte dagen med lidt mere mad?

Mercado San Miguel

Tag til Mercado San Miguel, der ligger i hjertet af Madrid og er kendt i hele verden som et af de mest fantastiske gastronomiske markeder på kloden. Dette marked giver dig mulighed for at prøve nogle af de vigtigste smagsoplevelser fra alle landets hjørner. Der er delikatesser som risretter fra Middelhavet, iberisk skinke, skaldyr og fisk fra Galicien og de mest fantastiske oste fra områder som Asturien, Castilien og Baskerlandet, alt sammen fordelt på omkring 20 stande på samme markedsplads.

En weekend i Madrid – dag 2: eftermiddag

Når du har fyldt dig med nogle af landets lækreste retter, er det tid til at fortsætte din udforskning af byens mest spændende steder.

Prado

Hvis du er kunstinteresseret, kan dette være højdepunktet på din rejse. Prado er et af de bedste og største museer i Madrid og hjemsted for en imponerende samling af kunst, lige fra renæssancemalerier til værker af Picasso. Det store, varierede udvalg af værker af høj kvalitet viser tydeligt, hvorfor museet generelt anses for at være et af de bedste kunstmuseer i verden. På grund af Prados popularitet foreslår vi, at du bestiller i god tid for at sikre dig adgang til museet, og du kan også overveje at købe billetter til at springe køen over, så du ikke behøver at stå i den lange kø for at komme ind.

Retiro Park

Efter den luksuriøse kunstoplevelse er det tid til at komme ud i naturen og udforske den udendørs oase, Retiro Park. Den er Madrids største park og et populært sted for mange rejsende og de lokale, der besøger den i løbet af dagen. Der er mange forskellige ting at lave i parken – du kan for eksempel tilbringe tiden med at se på fugle i Cecilio Rodriguez haver eller udforske konservatoriet fra det 19. århundrede, Palacio de Cristal. Du kan også tage en tur i en robåd i Retiro Parks sø, mens du kigger over vandet på kong Alfonso 12.s monument. Mulighederne i Retiro Park er uendelige.

En sidste ting at gøre i Retiro Park, før du bruger resten af dagen på at udforske andre dele af byen, er at gå en tur langs Statue Walk, hvor du kan opleve en kombination af natur og kunst, når du går forbi statuer af spanske konger, der stammer helt tilbage fra det 18. århundrede. Tag en pause ved Florida Retiro for at få en Aperol spritz og snacks om eftermiddagen, inden du tager af sted på aftenens eventyr.

En weekend i Madrid – dag 2: aften

Den anden dag er ved at være slut, og du har brugt det meste af den på at udforske smuk kunst og en af verdens største parker – nu er det tid til at slappe af.

Gran Via

En kort gåtur fra Retiro Park ligger Gran Via, en af byens mest ikoniske gader. Her ligger byens største shoppingstrøg og andre arkitektoniske perler, og hvis det er første gang, du er i Madrid, bør du holde dig til at slentre ned ad gaden i stedet for at gå ind på nogle af de berømte steder. Brug tiden på at gå fra Puerta de Alcala til det trendy område Malasana, hvor du kan finde et bredt udvalg af spisesteder og madboder, hvor du kan få en bid mad.

San Gines

En tur til Madrid ville ikke være komplet uden et besøg i den berømte chokoladeforretning San Gines for at nyde nogle af deres luksustilbud som en dessert til at afslutte dagen. Churros con chocolate er et populært valg for de fleste, der kommer herind, især førstegangsbesøgende, og den består af en stak varme churros serveret sammen med et krus varm chokolade, der mere ligner en tyk, chokoladeagtig, drikkelig mousse.

En weekend i Madrid – dag 3: morgen

Efter sukkerchokket aftenen før vågner du sikkert op lidt sulten og temmelig søvnig. Start din sidste dag med lokal morgenmad og en cappuccino, inden du tager til det første stop.

Udforsk Lavapies

Det sidste stop om formiddagen er lidt længere væk fra centrum, cirka 15 minutters gang fra Puerta del Sol, og kaldes Lavapies. Dette trendy lille område føles helt anderledes end de mere turistede steder såsom hovedtorvet, og der vrimler med interessante caféer og barer. Gaderne er udsmykket med vægmalerier og andre former for kunst. Hvis du vil vide mere om området, tilbyder forskellige virksomheder gåture gennem området og rundvisninger om gadekunsten.

En weekend i Madrid – dag 3: eftermiddag

En af de sidste ting, du skal gøre, inden du tager tilbage til lufthavnen, er at kigge på folk på et af de vigtigste turiststeder og spise et sidste måltid i Madrid.

Plaza Mayor

Hvis du tager til Plaza Mayor, og finder Los Galayos, så er du på det ideelle sted til at drikke et par øl og prøve deres stegte spædgris, mens du kigger på alle de lokale og udenlandske gæster, der går rundt på torvet og nyder det lokale sceneri. Spædgris er en saftig og mør ret og den perfekte afslutning på en weekend i Madrid.

Tips og tricks til din weekendtur

Når du rejser til Madrid, er der nogle få ting, du skal huske på for at gøre din rejse lidt nemmere, især hvis du kun har tre dage til at udforske byen.

Book attraktioner på forhånd

Madrid er enormt populær, og de store seværdigheder i byen er ofte overfyldte og har begrænset med plads, så det anbefales at reservere på forhånd. Søg efter kombinationsbilletter online for at spare ekstra penge og tid.

Rejsekort for turister

Bestil et Tourist Travel Pass, så kan du rejse ubegrænset med offentlig transport inden for et givent tidsrum. Det sparer dig tid og penge i weekenden.

Vælg det rigtige tidspunkt

Hvis du planlægger en rejse til Madrid, bør du tage dertil mellem september og november (efterår) eller marts og maj (forår) for at spare tid og penge. Færre turister giver også et meget hyggeligere besøg, og vejret er dejligt og lunt.

Om forfatteren

Allan KortbækAllan er en verdensmand. Han er udgivet forfatter, og hans hobbyer spænder over fotografi, sport og moderne kunst. Han er også en ivrig koncertgænger og spirende surfer. Når han ikke løber rundt på fodboldbanen, kan du finde ham med en cocktail i solen på de mange strande, der står på hans ønskeliste.

Udforsk flere artikler