Eventyrlige Fyn & øerne: Udforsk det fynske øhav

Frodig natur, bølgende bakker, vildt dyreliv, historiske attraktioner, aktiv ferie eller gourmetoplevelser. Mulighederne er mange på fine Fyn.

Enebærodde – unik og upåvirket natur

Enebærodde, ©VisitNordfyn

Mellem Kattegat og Odense Fjord ligger hjemstedet for Fyns største hede med lyng og enebærkrat. Og de karakteristiske enebærbuske er dem, som har lagt navn til odden. Enebærodde er en udflugt for de vandreglade. Området er fredet, så du må kun færdes til fods eller på cykel.

Flyvesandet

Se den fynske natur ved Agernæs og Flyvesandet. Her på Fyns nordligste kyst kan du gå på vandretur i nogle af Fyns eneste klitter og opleve den flotte udsigt fra fugletårnet over hele Agernæs Flak, Æbelø og Nærå strand. Flakket bliver delvist tørlagt ved lavvande og udgør et af Fyns største vadeområder med sjældne fugle.

Flyvesandet strand

Flyvesandet strand, ©Emil Lang Skovbølling, VisitNordfyn

Flyvesandet strand er det eneste sted på Fyn, som har bløde sandklitter. Stranden er af de bedste på øen med lavt børnevenlig vand. Kysten er god til surfing og drageflyvning.

Det er et fredeligt område med en imponerende udsigt.

Lunds Hotel 

Med udsigt til havnen, Æbelø og tæt på søbadet finder du dette lille hyggelige hotel på molen i Bogenses gamle havn. Her er blot seks værelser, opholdet kan kombineres med en gåtur til naturreservatet på Æbelø. Fra Lindøhoved tager det ca 1½ time at gå derud. Husk at tjekke tidevandstabellen, inden du tager afsted.

Find værelse på Lunds Hotel

 

Røjle Klint – natur i nærheden af Lillebælt 

Kombiner din vandretur med en fossiljagt. Måske er du heldig at finde fossiler som hajtænder eller hvalrosknogler langs Kattegats kyst. Geologien i den 37 meter høje klint er særegen i Danmark og indeholder moræneler, smeltevandsand og sort vulkanæske, som blev skabt for millioner af år siden. Kyststrækningen er speciel, da jorden skrider, falder og løber fra alle vinkler.

Bridgewalking

På Den Gamle Lillebæltsbro har du mulighed for at få dagens adrenalin-kick. Mærk suget i maven, vinden i håret og måske højdeskrækken, når du i 60 meters højde, begiver dig ud på denne unikke tur. Med udsigt ud over hav og land, får du en helt ekstraordinær oplevelse.

Egeskov Slot – eventyr for hele familien

Egeskov Slot, ©Knud Mortensen, VisitFaaborg

Der hersker ingen tvivl om, at Egeskov Slot er en de største turistattraktioner på Fyn. Slottet er beliggende i en idyllisk park og er en af Europas bedst bevarede vandborge. Her finder du Danmarks smukkeste have med blomster, flere hundrede år gamle træer og den fantastiske legeskov med en eventyrlig labyrint. Dette er en oplevelse, du ikke bør gå glip af.

Svanninge Bakker – de fynske alper 

Svanninge Bakker, ©VisitFaaborg

Det fynske alpeland – heriblandt Svanninge Bakker er blandt de smukkeste landskaber i Danmark og et af de 50 mest unikke naturområder i Danmark. Der er en 35 km vandrerute til dem, som gerne vil opleve disse skønne omgivelser, Og du kan sagtens tage børnene med på turen. Ruten slutter nemlig ved Svanninge Bjerge, hvor du finder Danmarks største naturlegeplads, Troldeland. Det må være børnenes præmie efter at have gået de mange kilometer.

Falsled Kro – kulinariske oplevelser i højsædet

Falsled Kro, ©Claus Bech-Poulsen, VisitFaaborg

Gourmetoplevelse med sydfynske råvarer. Landsbykroen er internationalt kendt for sit  gastronomiske niveau. Det er også muligt at overnatte på kroen, som huser 19 skønne værelser fordelt på Kroen, Sognegården og Ryttergården. Enkelte værelser har endda panoramaudsigt til Helnæsbugten.

Se mere om Falsled Kro

Faaborg Museum

Faaborg, ©VisitFaaborg

Uanset vejret er en tur på Faaborg museum et besøg værd. Den smukke museumsbygning er en arkitektonisk perle og et af de vigtigste bygningsværker inden for dansk klassicisme. Her er mulighed for at komme helt tæt på de fynske kunstnere og se en bred vifte af malerier, skulpturer, arkitektur og møbelkunst.

Museumsbygningen er et kunstværk i sig selv og byder på mønstrede mosaikgulve, farverige vægge, søjler, rum og adskillige gange, som gør stedet helt magisk. Til de nysgerrige små er der mulighed for at gå på kunstskattejagt.

Find hoteller på Fyn

 

Langeland – Den langstrakte ø

Vilde heste ved Hatbakken, ©Visit Langeland

Små snoede veje, bakkerig natur, korngule marker, vilde heste og historiske seværdigheder. Langeland er en sand perle i Det Sydfynske Øhav.

 

Langelandsfortet

Langelandsfortet, ©Visit Langeland

Under Den kolde krig (1953-1989) var det Langelandsfortet, der stod for overvågning og havde den militære kommando i Østersøområdet. Fortet blev nedlagt i 1993 og hører nu til Langelands Museum. De enorme kanoner er noget, børn i alle aldre vil elske – ikke mindst at komme ned i kanonstillingernes trange mandskabsrum, med lager af granater og andet grej.

Ristinge strand

Ristinge strand, ©VisitLangeland

Langeland tilbyder 140 kilometer kystlinje, så der er rig mulighed for at finde den strand, som passer til dig. En vidstrakt sandstrand med klitter og marehalm finder du ved Ristinge. Så gør plads i feriekalenderen til en strandtur med familien og bliv længe nok til, at du kan nyde solnedgangen. 

Dovns Klint

På den sydligste del af Langeland finder du Dovns Klint. Et område med skov, fuglereservat, shelter og vilde heste, som er en af Langelands største seværdigheder. Der er også en strand, men den består af rullesten og er derfor ikke egnet til at bade fra. Til gengæld er det et rigtig godt sted, hvis du er lystfisker. 

 

Find hoteller på Langeland

 

Ærø – ægte, idyllisk ø-stemning

Vester Mølle, Søby, ©Bjørg Kiær

Solen står højt på himlen i det Sydfynske Øhav. Uanset du er til historie, kunst, kultur, smuk natur eller gastronomi –  finder du det hele på Ærø. På denne 88 km2 fredfyldte ø kan du virkelig mærke øliv-stemningen.

Ærøskøbing

Ærøskøbing, ©Bjørg Kiær

Tilbring et par dage i eventyrlige Ærøskøbing, som ligger midt på Ærøs Nordkyst. Byen er Danmarks bedst bevarede middelalderby med brosten, klatreroser og små farverige huse med skæve detaljer – præcis som i et eventyr. Byen har mange begivenheder i løbet af året, der er værd at opleve, men byen er også en god base, hvis du ønsker at udforske mere af ​​øen.

The Monica – boutique hotel i miniformat

Måske Danmarks mindste boutique hotel. På The Monica i Ærøskøbing får du en unik oplevelse i en hjemlige atmosfære, som Monicas private gæst. Det er dit “Home away from home”. Med kun to skønne værelser er dette hotel perfekt til en romantisk getaway.  

Se mere on The Monica

Vesterstrand

Vesterstrand, ©Bjørg Kiær

Børnevenlig strand lige uden for Ærøskøbing prydet med små farverige badehuse. Denne fine sandstrand ligger smukt i bugten med udsigt til Urehoved. De smukke ikoniske badehuse er en bevaringsværdig kulturarv.

Øhavsstien – På med vandreskoene! 

Øhavsstien, ©VisitFyn

Oplev smuk natur og historiske monumenter på den 36 km lange sti, som er en del af en 225 kilometer lang sti, der snor sig langs det sydfynske øhav. Uanset om du er garvet vandrer eller nybegynder, er der et hav af stier og ruter, der bare venter på at blive udforsket. Prøv noget nyt – overnat i shelter eller lad op i et vildmarksbad. 

Find hoteller på Ærø

 

I samarbejde med VisitDenmark