DiscoverRejser i Danmark

Seværdigheder på Fyn: 13 forslag til gode dagsudflugter

Skal sommerferien holdes på Fyn, eller er du nysgerrig efter hvilken dagsture du kan planlægge i området? Fyn er kendt for meget mere end bare H.C Andersen, og der er oplevelser og seværdigheder i alle afskygninger for børn og voksne – ung som gammel! Læs med herunder og få gode ideer til hvad du kan lave på Fyn med hele familien.

dest_denmark_fyn_funen_langeland_rudkobing_gettyimages-618543151-copy

Hvad vil du se?

Gratis seværdigheder på Fyn

Det behøver ikke være en stor udgift at tage på sightseeing i eget land. På Fyn er der mange seværdigheder som ikke koster så meget som en krone – læs med herunder og få forslag til et par af de gratis seværdigheder.

Nyd den smukke natur på Fyns Hoved

DEST_DENMARK_FUNEN_FYNS_HOVEDE_MARTOFTE_GettyImages-1362763020

Fyns Hoved er øens nordligste punkt, hvilket giver en hel fantastisk udsigt, og området betragtes af mange som et af de smukkeste steder i Danmark. Trænger du til for alvor at nyde naturen, er Fyns Hoved et oplagt sted at tage hen på en dagstur.

Ved Fyns Hoved kan du både give dig i kast med at fiske eller nærstudere det rige fugleliv, som er lige rundt om ørerne på dig. Hvis du er på udkig efter ren afslapning og er vejret til det, kan du tilbringe dagen på en børnevenlig strand, som er perfekt for hele familien. Hvis du gerne vil overnatte ved Fyns Hoved, kan du benytte dig af et af de shelters, som står til fri afbenyttelse. Her kan du krybe ned i soveposen, tænde et bål og nyde den smukkeste solnedgang – en oplevelse du sent vil glemme!

De vilde heste på Langeland

DEST_DENMARK_FYN_FUNEN_LANGELAND_GettyImages-1411230210

Vilde heste hører man sjældent om, og da slet ikke i Danmark! Men det findes faktisk på Fyn hvor de har været siden 1964. På Langeland syd for Fyn kan du se en flok vilde heste, som består af både hingste og hopper i alle aldre. Selvom hestene er indhegnet, har du mulighed for at komme helt tæt på for at nyde synet af hestene. Tag en rask gåtur til toppen af Ørnehøj, her får du et endnu bedre udsyn over hesteflokken – medbring også gerne en lille frokost som du kan nyde i de skønne omgivelser.

Naturparken Hindsgavl Dyrehave

DEST_DENMARK_FYN_FUNEN_DEER_PARK_GettyImages-1357246629

For de dyre- og naturglade personer er et besøg til Hindsgavl Dyrehave en oplagt udflugt. Hele området omkring Dyrehaven og Hindsgavl Slot er desuden vanvittigt smukt, og dermed også besøg værd for dem mest af alt er med på turen for de flotte udsigter. I Dyrehaven kan du få et glimt af de mange kronhjorte og dådyr, som roligt går og græsser i det store område.

Uanset om du er til friluftsaktiviteter eller blot vil nyde en stille gåtur i det fri, så er Naturparken Hindsgavl Dyrehave leveringsdygtig. Her er mange afmærkede ruter, som er er gode til en hyggelig spadseretur med familien eller måske en ridetur på hesteryg. For at fuldende oplevelsen kan du medbringe en madkurv, som kan nydes i det grønne. Her er både en naturlegeplads til børnene, en bålplads og et orienteringsløb med faste poster, som både voksne og børn kan fordybe sig i.

Seværdigheder på Fyn for voksne

Uanset om du har planer om at tage på en romantisk weekendtur, en en-dagstur eller blot ønsker at udforske Fyn på egen hånd, er der mange forskellige seværdigheder for voksne på Fyn. Her er nogle forslag til seværdigheder på Fyn til voksne.

En oplevelse for livet – Bridgewalking over Lillebælt

DEST_DENMARK_FYN_FUNEN_Lillebælt_Bridge_GettyImages-1257342807

Bridgewalking over Lillebælt er perfekt til dig, der gerne vil opleve den spektakulære udsigt over en af Danmarks broer. Her får du en oplevelse for livet i 60 meters højde over vandet – noget som ikke kan opleves andre steder i Danmark. Under hele turen er du i følgeskab med en guide, som står klar til at fortælle alverdens fakta om Den Gamle Lillebæltsbro. Guiden udpeger bestemte steder, som du bør lægge ekstra mærke til undervejs. Undervejs får du med garanti vind i håret, imens du går rundt 20 meter over jernbaneskinnerne, hvor du kan mærke nogle svage rystelser når toget kører forbi. Har du børn over 140 cm kan dette også forvandles til en mindeværdig oplevelse for dem!

Brandts Klædefabrik

THEME_MUSEUM_ART_GALLERY_PEOPLE_COUPLE_GettyImages-1280209510

Har du et par timer at bruge i Odense by, kan du fint tilbringe dem på den berømte Brandts Klædefabrik. De tidligere fabriksbygninger er i dag ”byens kulturelle mekka” og rummer Kunsthallen Brandts, Museet for fotokunst og Meidemuseet. Ydermere kan du også besøge stedets egen boghandel, Brandts Shop, der byder på alverdens bøger indenfor kunst, arkitektur, fotografi og meget andet i det kreative perspektiv.

Udforsk kunst og kultur på kunstmuseet BRANDTS

THEME_MUSEUM_ART_GALLERY_PEOPLE_GettyImages-869841178

Er du kunstinteresseret bør du besøge BRANDTS, som er det største kunstmuseum på Fyn beliggende i Danmarks tredjestørste by, Odense. Her kan du på opdagelse i en kunstsamling, som består af over 15.000 kunstværker, film, tegninger og internationale fotografier, der er udarbejdet af nogle af verdens bedste indenfor deres felt. Hvert år har kunstmuseet op til 20 skiftende udstillinger, så der er med garanti altid noget nyt at beundre. Inden du afslutter dit besøg, bør du besøge BRANDTS 13, som er den nyeste tilbygning til museet. Her kan du opleve nogle af de nyeste værker indenfor branchen, som er udarbejdet af danske og internationale kunstnere.

Udlev din indre barnedrøm på Valdemars Slot

DEST_DENMARK_FYN_FUNEN_VALDEMARS_CASTLE_GettyImages-541458382

Valdemars Slot er et af Fyns mest imponerende slotte, og er beliggende på den lille ø Tåsinge,  Hvis du ønsker at ankomme til slottet med manér, kan du sejle med den gamle hjuldamper Helge, som sejler rundt i det Sydfynske Øhav. På Valdemars Slot kan du nyde et besøg i den flotte park der har slottet i baggrunden. Inde i slottets gård kan du prøve kræfter med Danmarks største minigolfbane, og når sulten melder sig, kan du spise din medbragte mad i det grønne eller søge i ly i den gamle hestestald, som er et yderst charmerende sted at indtage en lille frokost. Alternativt kan du tage en bid brød på caféen eller restauranten, som tilhører slottet.

Tag på opdagelse på Æbelø

DEST_DENMARK_FYN_FUNEN_THEME_BEACH_PEOPLE_CHILD_GettyImages-186472762

Ud fra den Nordfynske kyst ligger øen Æbelø, som er en af de 20 ubeboede øer i Danmark. Æbelø er det perfekte sted at tage hen for at nyde den smukke natur og en dejlig badestrand, som er velegnet for hele familien. Hvis du er vild med den rå natur, så er du kommet til det rette sted. Her er der rig mulighed for at fiske året rundt, kigge på fugle eller vandre rundt på øen for at opdage nye afkroge, som måske ikke har været udforsket før.

Seværdigheder på Fyn for børn

På Fyn er der masser af oplevelser og timevis af underholdning i vente for familiens yngste. Der er både mulighed for at besøge et vaskeægte slot, fodre tropiske dyr eller udleve sin indre drøm som lokomotivfører.

Den Fynske Landsby

DEST_DENMARK_FYN_FUNEN_VILLAGE_GettyImages-500163923

I Odense Syd finder du frilandsmuseet “Den Fynske Landsby”, der viser og fortæller præcis hvordan 1800-tallets bebyggelse så ud på Fyn. Tag hele familien med og lad dem gå på opdagelse i de historiske bygninger. Den Fynske Landsby rummer i alt 25 forskellige bygninger, og i højsæsonen og bestemte ferieperioder vil du også kunne finde skuespillere der bringer området og historien til livs, til stor fornøjelse særligt for familiens yngste medlemmer.

H.C. Andersens Hus

DEST_DENMARK_FYN_FUNEN_ODENSE_ANDERSEN_HOUSE_GettyImages-1411235681

Det er umuligt at være turist i Odense uden at komme omkring H.C. Andersens betydning for byen. Den ses nemlig tydeligt på den måde byrummet er gennemsyret af hans person og værker. Derfor er det selvfølgelig også næsten obligatorisk med et besøg i digterens hus, nu du er landet i hans fødeby – Så hvorfor ikke starte dagen ud med at lægge vejen forbi det berømte hus ved Bangsboderne?

Et besøg her er som at tage en tur tilbage i tiden når man slentrer ned at de brostensbelagte gader i det gamle kvarter, hvor du finder H.C. Andersens skole og hus. Huset er i dag indrettet til hovedmuseum for eventyrdigteren, og som byder på et indblik i hele hans liv, fra barndommens trange kår, kampen for sine drømme, forfatterkarriere og til hans sidste tid på jorden. Det er dog ikke et gammelt støvet museum, der er tale om. Det er et helt univers i sig selv, som du nærmest ikke kan undgå at blive draget ind i. Samtidig kan du høre de berømte eventyr på forskellige ”lytteposter” rundt om i huset.

Udforsk Egeskov Slot fra top til tå

DEST_DENMARK_FYN_FUNEN_Egeskov_Castle_GettyImages-639630808

Fyns største turistattraktion er Egeskov Slot, som også er Europas bedst bevarede vandborg. Hvis du drømmer om at være prins eller prinsesse for en dag, kan de gå på opdagelse i slottets mange sale, som er udsmykket med møbler og portrætter tilbage fra slottets oprindelse.

På slottet har de ligeledes mulighed for at komme helt tæt på verdens mest eventyrlige dukkehus Tatania, som er udarbejdet til perfektion. Slottet har et væld af udendørsaktiviteter, som børn kan få flere timer til at gå med. Her kan de prøve kræfter med at køre Segway med riddertema, vandre i 15 meters højde oppe blandt de grønne trækroner eller tumle rundt på Oldefars legeplads blandt andre børn.

Kom helt tæt på dyrene i Odense ZOO

DEST_DENMARK_FYN_FUNEN_ODENSE_ZOO_GettyImages-1192263760

I Odense ZOO kan familien komme helt tæt på vilde dyr fra hele verden – en klassiker for både store og små. Odense ZOO blev kåret til Europas bedste ZOO i 2017 i kategorien ”Zoologiske Haver med op til 500.000 gæster”, så har du endnu ikke været på besøg er det måske på tide. Som noget helt unikt kan du være med at fodre de langhalsede giraffer eller opleve, hvordan det er at være en ”Dyrepasser for en dag”, som er den ultimative oplevelse for de dyreglade børn. Odense Zoo har arrangementer året rundt, som er skræddersyet til den enkelte højtid. Her kan du prøve at køre hundeslæde i vinterferien eller sende dine børn i ZOOskole, hvor børnene lærer om spændende dyr gennem leg og læring.

Dyk ned i den danske jernbanehistorie på Danmarks Jernbanemuseum

THEME_RAILWAY_MUSEUM_TRAIN_GettyImages-1042369762

I Odense kan du også tage børnene med hen til Danmarks Jernbanemuseum, som byder på lidt af hvert indenfor den danske jernbanehistorie. Her kan du se Danmarks ældste bevarede damplokomotiv fra 1868 eller få fornemmelsen af, hvordan det var at køre på 1. klasse i gamle dage. Ethvert barn kan her få udlevet sin indre drøm om at være lokomotivfører for en dag på Børnebanegården, som er en banegård i børnestørrelse.

Her er det fuldt ud tilladt at røre og udforske udstillingen, hvor de fleste børn nemt kan få en hel eftermiddag til at gå. Sidst men bestemt ikke mindst, kan børnene også nyde at rutsje ned ad det otte meter højt vandtårn eller få fornemmelsen af, hvordan et damplokomotiv er opbygget fra bunden af i det store udendørs legeområde.

Få flere forslag til udflugter i Danmark

Relateret