DiscoverRejseoplevelser

Forår i Skandinavien: 20 smukke oplevelser til påskeferien

I påskeferien 2022 er det oplagt at opleve foråret i Skandinavien. Regionens fantastiske natur byder på en palet af smukke vandreruter, og langs de uendelige kyster ligger store og små havnebyer, hvor nyt og gammelt mødes. Her får du 20 fantastiske destinationer i Norge, Sverige og Danmark, der alle indfrier forventningerne om en skøn forårsrejse.

 

Oplev Nordens smukke natur fra vandreruten

Vandring i Norge byder på store naturoplevelser

geirangerfjord

Skandinaviens natur er virkelig storslået i Norge, og en vandretur på en påskeferie i Norge kan f.eks. gå til Preikestolen, som er et imponerende naturfænomen. Der er 600 m ned og en fantastisk udsigt fra denne flade klippetop, der sandsynligvis er dannet i istiden. Det tager fire til fem timer at vandre ad den stejle sti til Preikestolen. Snyd ikke dig selv for udsigten og oplevelsen.

Øgruppen Lofoten syd for Tromsø er omringet af bjerge, og temperaturen er derfor højere end gennemsnittet i et område ikke langt fra polarcirklen. Derfor er Lofoten et indbydende sted at vandre. Lofoten er også populær blandt bjergbestigere, som frygtløst indtager de høje klipper. Mange surfere slipper også brættet løs på Lofotens blå, kolde bølger.

lofoten island moskenes

Jostedalsbreen i Midtnorge er Europas største fastlandsgletsjer. Vandreturen dertil tager seks til otte timer. Du kan også køre i bil eller med bus til Nigardsbreen og derfra se den imponerende gletsjer meget tæt på.

En populær norsk endagstur i vandresko går til Besseggen. Turen er 16 km lang, og på toppen er du 1743 m over havets overflade og har en fabelagtig udsigt over Jotunheimen Nationalpark. Fra toppen kan du også se søerne Gjendesøen og Bessvatnet med deres henholdsvis blå og grønne skær.

På vestkysten nær Stavanger kan du få en af de store oplevelser ved at bestige klippen Trolltunga, der stikker ud over afgrunden, og hvorfra der er en fantastisk udsigt til områdets fjelde. På vej derop kommer du også forbi Norges største vandfald. Turen op og ned tager omkring 12 timer. Ruten til troldens tunge er for erfarne vandrere.

Find fly til Norge

Find ophold i Norge

 

Vandreture i Sverige byder på store oplevelser

gallivare kungsleden

Sverige byder naturligvis også på mange skønne vandreruter, og Kungsleden i Lappland er en af de mest populære med vandrere fra hele kloden. Kungsleden er opdelt i anbefalede ugentlige etaper, og langs ruten er der hytter og teltpladser. Den sydlige del af ruten fra Hemavan til Ammarnäs er mindst befærdet, men lige så smuk som den nordlige del.

Skåneleden er endnu en smuk vandrerute, der fører dig gennem Skånes bølgende landskab – langs havet, gennem skove og forbi bakkerne ved Brösarp. Ruten er inddelt i fem etaper. Etapen Österlen fører dig til klassiske udsigtspunkter over Skånes landskab.

Stockholms skærgård er også et spændende sted at vandre, og ruterne ligger kun en kort rejse fra storbyen. Om sommeren er det oplagt at tage en dukkert her, og for bådfolket er det et skønt sted at sejle og kaste anker. Drømmer du om at opleve Stockholms skærgård i fred og ro, kan du nemt gå uforstyrret i skærgårdens landskab af klipper, strande og grønne områder – for eksempel i påskeferien.

skuleskogen hoga kustenleden

Höga Kustenleden syd for Umeå strækker sig 130 km gennem Höga Kusten på kystnære stier og i et kuperet landskab med mange klipper, men du går også gennem dybe skove og åbne landskaber. Dele af ruten er på grusveje, mens ruten gennem Skuleskogen Nationalpark går via stier i den smukke natur ved Skuleberget.

Som endnu en god vandrerute i Sverige må nævnes Blekingeleden, som er opdelt i 15 etaper og er en ca. 265 km lang vandring fra Sölvesborg i vest til Bröms i øst. Blekingeleden er forbundet med Skåneleden og går gennem skove, klippeområder, åbent land, søer og kyststrækninger. Undervejs har du gode muligheder for overnatning i Blekinges særegne småbyer eller i shelters.

Find fly til Sverige

Find ophold i Sverige

 

Oplev Danmarks natur på smukke vandreture

moen

Skandinaviens natur er anderledes mod syd, og når det er forår i Danmark, byder landets mere flade og ørige landskaber også på gode vandreruter. Den mest berømte er Hærvejen i Jylland, der strækker sig fra Nordjylland til den tyske grænse. Hærvejen er også delt i etaper, og den korteste er 140 km – helt perfekt, hvis du er på udkig efter vandreaktiviteter i påsken. Du kan både indtage Hærvejen til fods og på cykel. Om natten kan du bl.a. overnatte i barakkerne langs ruten, men her er også mere bekvemme overnatningsmuligheder.

moens klint

De hvide klipper på Møns Klint skråner ud over havet, hvor vandreruterne i Møns skove slutter. Fra toppen er der 140 m ned. Du kan nemt tage trapperne ned til stenstranden ved havet, eller du kan besøge Geocenter Møns Klint, hvor du kan høre og læse om, hvordan Møns Klint blev dannet under ​​Istiden. Møns Klint er en af Danmarks mest spændende naturoplevelser og perfekt til aktiviteter i påsken og naturligvis også på alle andre tidspunkter af året.

På Danmarks forpost i Østersøen kan du vandre på Bornholms Kyststi, som er en skøn måde at opleve Bornholm på – særligt når foråret er kommet til Danmark. Ruten er 120 km lang og tager tre til syv dage at gå. Du kommer gennem skovområder og klippeformationer, og undervejs kan du se Danmarks største vandfald, Døndalefaldet. Du kommer naturligvis også forbi mange af Bornholms charmerende kyst- og havnebyer.

denmark capital region

En af de mest idylliske vandreruter i Danmark er Molsruten, der går gennem det kuperede terræn på Mols. Meget af ruten går langs stranden, men også ad stejle bakker og i et skovområde. Undervejs kan du besøge Kalø Slotsruin på Djursland. Molsruten tager også en afstikker til den charmerende havneby Ebeltoft, der egner sig perfekt til et påskeophold.

Find fly til Danmark

Find ophold i Danmark

 

Forårsrejser til skandinaviske kystbyer

En forårsrejse i Skandinavien kan også gå til en af de kendte eller mindre kendte kystbyer, som har så meget at byde på af atmosfære, havnemiljø og ny og gammel arkitektur. Skandinaviens kyster er uendelige, og her er rig mulighed for aktiviteter i påsken.

Besøg spændende kystbyer i Sverige

gothenburg

Sveriges næststørste by Göteborg er bl.a. kendt for sin atmosfære og det småkuperede byterræn. Den ligger ved Göta Älvens udløb i Kattegat, og vandet løber også i byens mange kanaler. Der er mange ting at tage sig til i den lille storby, hvor det vrimler med parker, museer, restauranter og butikker. I Gøteborg er der også en lokalpatriotisme, du ikke finder i f.eks. Stockholm.

Find fly til Gothenburg

Find ophold på Gothenburg

karlskrona

Karlskrona ligger på øer i Blekinges skærgård og er en overset kystperle kun tre timers direkte togtur fra København – og et påskeophold i byen kan nemt kombineres med en vandretur på føromtalte Blekingeleden. Karlskrona er en gammel flådeby, og dele af byen er stadig en vigtig militærbase, men meget af havneområdet er i dag et maritimt museum. Det centrale torv er præget af italiensk inspireret arkitektur, og flådehavnen er på UNESCOs verdensarvliste. Karlskrona er måske Sveriges mest særprægede havneby.

Find fly til Karlskrona

Find ophold på Karlskrona

 

Besøg Norges smukke kystbyer

bergen

Bergen er Norges næststørste by og er smukt beliggende i bunden af en fjord. Ankommer du fra vandsiden, vil du opleve en meget flot indsejling til en by omgivet af fjelde. På en påskeferie i Bergen skal du selvfølgelig ikke gå glip af de ikoniske huse på Bryggen, som vidner om dengang, Bergen var en vigtig handelsby. I dag er Bryggen på UNESCOs verdensarvliste og er en af Norges mest besøgte turistattraktioner. I Bergen kan du også tage svævebanen til Vøyen, hvor der er en fantastisk udsigt over fjorden, byen og fjeldene.

Find fly til Bergen

Find ophold i Bergen

 

stavanger hiking

Stavanger ligger ikke langt fra Bergen og er en pulserende universitetsby og en god destination, når du planlægger dine forårsrejser. Det overskuelige bycentrum gør, at du nemt kan se alt til fods. I den gamle del af byen ligger nogle af de bedst bevarede træhuse i Europa. Fra Stavanger er det oplagt at tage en endagstur til den føromtalte Trolltunga, hvor du kan nyde den skandinaviske natur på tæt hold.

Find fly til Stavanger

Find ophold i Stavanger

 

Danmarks charmerende kystbyer

bornholm

Havnebyen Gudhjem på Bornholm er så smuk, når det er forår i Danmark. Den ligger på en klippeside og har kun 750 indbyggere. Det er en kreativ by, og her kan du opleve både kunsthåndværk og glaspusteri. De mange røgeriskorstene vidner om byens historie som røgeriby. Fra Gudhjem kan du tage færgen til Danmarks østligste ø, Christiansø, og du kan også sejle langs kysten til de smukke Helligdomsklipper. Fra Gudhjem er der heller ikke langt til mange af Bornholms andre attraktioner som Hammershus, Dueodde og Ekkodalen.

Find fly til Gudhjem

Find ophold i Gudhjem

 

ebeltoft

Oplev forår i Danmark når solen står over kystbyen Ebeltoft, som er kendt for sine bindingsværkshuse og brostensbelagte, smalle gader. Der er mange idylliske steder i Ebeltoft – besøg for eksempel Det Gamle Rådhus fra 1576 og Farvergården fra 1800-tallet, der begge er gode eksempler på Ebeltofts charme. Ebeltoft er en smuk havneby og flot placeret i landskabet, og et påskeophold i Ebeltoft kan nemt kombineres med vandreture i Mols Bjerge.

Find fly til Ebeltoft

Find ophold i Ebeltoft

 

Skandinaviens natur og kystbyer byder velkommen til påskeferie 2022 – tag på vandreture i Norge, oplev en ny, skandinavisk by, eller nyd naturen på anden vis på rejser i påsken, om sommeren eller hen over hele året. En ting er sikkert: Skandinavien har altid noget at byde på!

Vi henviser til siden her for opdateringer om, hvilke lande det er muligt at rejse til.

Relateret
16 fantastiske vandreture i Sverige
Læsetid: 14 min.

16 fantastiske vandreture i Sverige

haukland beach
Læsetid: 7 min.

Naturskønne Nord: Norges smukkeste vandreruter