DiscoverRejser i Danmark

Seværdigheder på Sjælland: 18 oplevelser for hele familien

Når weekenden står for døren og I er blevet enige om at skulle ud og opleve noget, er der masser af muligheder på Sjælland – uanset om det er som par, med venner eller om det er hele familien med børn.

Kig med herunder og få gode ideer til hvad I kan lave på Sjælland af både gratis og betalte aktiviteter.

Camp Adventure og Skovtårnet

Seværdigheder på Sjælland: Skovtårnet

© Rasmus Hjortshøj

Camp Adventure har været på manges læber og mediers forsider det seneste års tid. Den helt store opmærksomhedstyv har nemlig været deres nyeste aktivitet, Skovtårnet, der med sine 45 meter giver en mageløs udsigt over skoven, og er hele Sjællands højeste udsigtspunkt. Ikke blot en sjov oplevelse, men også interessant for de arkitektur-interesserede gæster.

Men ser man bort fra selve Skovtårnet er Camp Adventure faktisk en rendyrket aktivitetspark, hvor I klatrer i baner højt oppe i træerne. Det giver et sus i maven og et stort smil på læben når fødderne rammer jorden igen. Der er udfordringer for alle niveauer og for børn helt ned til tre år.

Priser:
Voksne (over 15 år): 300 kr
Fra 7-14 år: 200 kr
Fra 3-6 år: 100 kr
Skovtårnet koster 125-150 kr

Parken er åben fra 13. april og ligger ca. 1 times kørsel fra København.

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

THEME_MUSEUM_PEOPLE

Da den kolde krig ulmede var Stevnsfort en del af Danmark og NATO’s forsvar. I kan opleve kanonerne, barakkerne og fortet i sin helhed, der består af 1,7 km lange gange 18 meter under jorden. Der er kun adgang til fortet på de populære guidede ture hvor erfarne rundvisere viser vejen og fortæller historien – det kan være en god idé at booke billet på forhånd, særligt i højsæsonen. Den guidede tur tager ca. halvanden time. Husk en varm trøje, da det er køligere i undergrunden.

Priser:
Børn 0-5 år: Gratis
Børn og unge 6-17 år: 70 kr
Voksen: 120 kr
Pensionist/studerende: 100 kr

Louisiana

Louisiana museum

© Jeremy Jachym/Louisiana Museum of Modern Art

Det populære kunstmuseum Louisiana ligger 35 km nord for København, og man kan tage toget direkte fra København. Ved ankomst i Humlebæk er der kun ca. 10 minutters gang til museet.

Selve museet rummer både permanente udstillinger og løbende udskiftninger af moderne kunst, så der er altid noget nyt at opleve på stedet. Nyd en tur gennem gangene og bliv dyk ned i kunsthistorien. Louisiana ligger også i de skønneste omgivelser med udsigt over Øresund og det er oplagt at gå en tur udenfor, hvor man også finder kunstinstallationer. Der er ligeledes en populær café på museet hvor man oplagt kan slappe af med en kop kaffe og lidt godt til ganen.

Priser:
Gratis for børn: 0-17 år
For voksne: 125 kr

Gammel Højerup Kirke

Gammel Højerup Kirke

©Dennis Jacobsen/ Shutterstock

Den sagnomspundne Gammel Højerup Kirke ligger faretruende tæt på skrænten. Havet har langsomt spist sig ind under kirken og i 1928 faldt en del af kirken i havet. Resten er kirken er nu sikret og ligger i skønne grønne omgivelser. Besøger I Stevn og f.eks. Koldkrigsmuseet er det oplagt at kombinere med et smut forbi den idylliske Højerup Kirke.

I skal betale en parkerings afgift på 40 kr. På parkeringspladsen, som går til kirken og området.

Møn og Camønoen

Camønoen

© Camønoen

Møn ligger ud for Sjællands sydøstlige køst, der især er kendt for et af Danmarks naturlige vidundere: Nemlig Møns Klint, der er på UNESCOs liste over bevaringsværdig natur. Der er masser at se på Møn, hvor især Møns klint trækker gæster fra nær og fjern. Her er det perfekt at tage en gåtur langs vandet, hvis I kan overskue de 496 trappetrin hver vej. En af de nyere oplevelser på Møn er vandreturen “Camønoen” på 175 km, som også blevet en populær aktivitet. Den tager navn fra den verdensberømte pilgrimsrute Caminoen i nordspanien.

Marielyst strand

Marielyst Strand

©tomtsya/ Shutterstock

På Falster ligger et af Danmarks mest populære ferieområder: Marielyst. Marielyst strand er en 10 kilometer lang sandstrand med utallige muligheder for aktiviteter, afslapning og hygge for familier. Stranden er meget børnevenlig med lavt og stille vand, og I skal langt ud, før det bliver dybt. Her er det oplagt at bruge en dag med en køleboks fyldt med lækre sager, lave sandslotte, sole sig, spille strandbold og alt hvad der ellers hører til en vidunderlig sommerdag.

Trelleborg

Trelleborg Vikingemuseum

© Trelleborg Vikingemarked

Tæt på Slagelse på Vestsjælland ligger resterne af af en stor vikingefæstning. Borgen blev bygget i omkring år 1000 af Harald Blåtand og ligger i et smukt naturområde. Ved borgen ligger et museum, der viser modeller, arkæologiske fund og rekonstruktioner af borgen, der fortæller historien om vikingerne, der boede bag voldene. Her er også aktiviteter for børn og voksne, I kan bage fladbrød, smede en kniv og skyde med bue og pil. Museet er lukket om mandagen.

Gavnø Slot

Gavnø Slot

©Steffen Hoejager/ Getty Images

Gavnø er en lille ø tæt på Næstved. Øen er ca. 5 kvadratkilometer og der bor kun 57 mennesker. Alligevel er Gavnø ofte fuld af mennesker som kommer for at besøge det smukke Gavnø Slot og den tilhørende park. Slottet blev oprindeligt bygget for at forsvare kysten, men blev siden et kloster åbnet af Dronning Margrete den første.

Udover det smukke slot og blomsterparken er der også en trætopbane til børnene. Café Tulipanen tilbyder mad og kager hele dagen, men I er også velkomne til selv at tage en picnickurv med. Et af de bedste tidspunkter at besøge Gavnø på, er i april hvor havens mange tusinde tulipaner springer ud i en stor farvepalette.

Priser:
Voksne: 125 kr
Børn 5-12 år: 75 kr

Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Safaripark

© Anders Hald

På Lolland ligger en af Sjællands mest populære aktiviteter for børnefamilier – nemlig Knuthenborg Safaripark, som giver en unik mulighed for at opleve vilde dyr helt tæt på. Parken, der huser giraffer, tigre, aber, næsehorn og meget mere tiltrækker hvert år mere 250.000 turister, som gør det til den største safaripark i Nordeuropa.

Det er en perfekt familieoplevelse, hvor I kører i jeres egen bil igennem parken, og ser dyrene i naturlige omgivelser. Parken er opdelt i forhold til de kontinenter, som dyrene oprindeligt kommer fra.

Priser:
Børn (3-11 år): 140 kr
Voksne: 230 kr

Sommerland Sjælland

sommerland Sjælland

©Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland er en af Danmark mest kendte og mest populære forlystelsesparker. I den Blå Lagune, Sjællands største udendørs vandland, er der et væld af vilde vandrutsjebaner og børnebassiner.

I området fart og tempo er der lige præcis det. I alt fra gokarts til den hurtige rutsjebane Vildkatten. I minilegeland er der gjort alt for at de helt små skal have det vidunderligt med små karruseller, mini-veteranbiler, legepladser og meget mere. Herudover er der et westernområde og Amazonas, som også har forlystelser, der passer til temaet. Børnene elsker det.

Priser: Alle forlystelser er gratis efter entré, som koster 259 kr. for alle.

Børnenes Danmarkshistorie, Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot

© Mark Gray/VisitDenmark

Hvis jeres børn siger museer er kedelige, så tag dem med til Børnenes Danmarkshistorie på Frederiksborg slot. Her er der en væld af oplevelser, som er skræddersyet til at underholde de små.

For eksempel kan de klæde sig ud i renæssancekjoler og rustninger, skrive med fjerpen og blæk, eller være med til at male portrætter af de gamle konger og dronninger. De kan også komme helt tæt på Christian den 4., der var barnekonge på udstillingen Christian den 4. – Barn og konge.

Det børnevenlige museum er åbent alle weekender og skoleferier fra 10-16:30. Frederiksborg Slot ligger i Hillerød en halv times kørsel fra København.

Priser:
Fra 0-5 år: gratis
Fra 6-15: 20 kr
Voksne: 75 Kr

Geomuseum Faxe

geomuseum faxe

©Geomuseum Faxe

Tag på en rejse tilbage i tiden med et besøg på Geomuseum Faxe, en rejse tilbage til dengang Danmark var dækket af et hav, og der var et stort koralrev, der hvor Faxe er nu. I det koralrev var der et fascinerende dyreliv med hajer, krokodiller og mange andre utrolige havdyr.

På museet får I vist historien om hvad det var for nogle dyr, hvordan dyrene blev udryddet og om hvordan der opstod nyt liv i koralrevet. Har man en lille geolog gemt et sted, så er der også mulighed for selv at finde fossiler i kalkbruddet. I kan låne alt det udstyr der skal bruges på museet – en sjov aktivitet for hele familien.

M/S Museet for Søfart

© Iwan Baan

Tager I turen mod Sjællands top, bør I aflægge Museet for søfart i Helsingør et besøg. Oprindelig lå museet på Kronborg, men nu ligger det i et imponerende underjordisk bygningsværk, som er tegnet af den berømte danske tegnestue BIG.

Museet fortæller historien om dansk søfart via interaktive installationer, film og spil, der gør det sjovt og intuitivt at komme helt ud på havet, som det har været i søfartslivet i gamle dage. Med historier fra sømand og museets samlinger får I et unikt indblik i livet på havet de sidste 400 år.

Priser:
Voksne: 120 Kr
Under 18 år: Gratis
Studerende under 26 med gyldigt studiekort: Gratis

Den Danske Riviera

Den Danske Riviera

© Niclas Jessen/VisitDenmark

Selvom Den Danske Riviera ikke har det samme klima som den franske, er der alligevel en masse andet og mindst lige så godt at byde på. Strandene langs den nordsjællandske kyst har sin helt særlige charme og alle de små idylliske byer langs kysten har inviterer på lokale iskiosker og solid gastronomi.

Det er byer som Sletten, Lynæs, Liseleje, Gilleleje og Tisvilde, der især er populære strandbyer og som i løbet af sommeren tiltrækker tusindvis af danskere til de vidunderlige strande.

BonBon-Land

bonbon land

© BonBon-Land

BonBon-Land er kendt og elsket af børn og voksne for et gennemført legesygt og uhøjtideligt slikunivers. Det kommer fuldt ud til udtryk i denne hæsblæsende forlystelsespark, der kun kan blive et hit hos ungerne.
BonBon-Land ligger i den lille by Holme Olstrup tæt på Næstved, og tiltrækker hvert år en væld af glade voksne og børn. Forlystelsesparken er fyldt med oplevelser og forlystelser, der går fra det ekstreme til det rolige med navne som Svend Svingarm og Vildsvinet.

Priser:
For alle: 209 kr (Der er forskellige rabatordninger til grupper ol.)

Feddet camping

PEOPLE_PERSON_FRIENDS_COUPLE_CAMPING_CAMP_OUTDOORS_ACTIVITY

På Sydsjælland finder I strand- og campingområdet Feddet: En lille perle af lokal hygge, aktiviteter og en skøn strand, der gør det til en perfekt oase for familier og campingentusiaster.

Stranden er flere gange blevet udråbt til den bedste og mest børnevenlige strand på Sjælland. Med en indendørs pool er Feddet oven i købet sikret mod dårligt vejr, så I kan være sikre på underholdningen er i hus. Til de voksne er der en finsk sauna og jacuzzi. Udover det er der eminente legepladser og i det hele taget en prægtig gæstfri stemning.

Camping i en uge koster ca. 1000 kroner. Feddet Camping tilbyder mange forskellige og spændende overnatningsmuligheder i alle prislejer.

Liselund Slotspark

liselund slotspark

© Niclas Jessen/VisitDenmark

Ikke langt fra Møns Klint ligger Liselund Slotspark. En smuk park, som blev opført i 1800-tallet, og er et af de mest betagende eksempler på romantiske engelske haver. De smukke grønne plæner små søer og det charmerende lille slot blandt træerne er perfekt til en romantisk picnic eller en sommerdag med familien.

Parken er præget af rislende bække, dæmninger, søer, broer og lysthuse. Der er en Kinesisk havepavillon, et badehus og et kapel, som alt sammen bidrager til en totalt idyllisk stemning. Familiens yngste medlemmer kan nemt blive underholdt med fodring af ænder (fodder kan købes via små poster i parken), ligesom man kan høre og beundre havens flotte påfugle.

Liselund slotspark ligger på Møn ca. 2 timers kørsel fra København og er gratis. Det er også muligt at komme til Møns Klint fra Liselund, hvis I er friske på en gåtur gennem skoven.

Kongernes Nordsjælland

Fredensborg Slot

© Kim Wyon/VisitDenmark

Kongernes Nordsjælland byder på nogle af Danmarks allerbedste naturoplevelser. Med den imponerende Gribskov, landets to største søer, Arresø og Esrum Sø, Kronborg og det prægtige Parforcejagtlandskab i Nordsjælland. De to sidste er på UNESCOs verdensarvsliste.

Nationalparken tilbyder mange varierede oplevelser. Det er derfor op til jer at vælge hvor og hvordan I vil opleve de gamle kongers Nordsjælland.