Gør din næste getaway til en staycation

Definition på staycation: Idylliske rejser indenfor landets grænser, tæt på dig – fx en dagstur eller en enkelt overnatning. Måske lyder det lidt kedeligt, hvis du sammenligner med de rejser, du normalt tager på. Men nu hvor landegrænser er lukket og dine foretrukne rejsedestinationer er uden for rækkevidde, er dette måske det perfekte tidspunkt at kaste dig ud i en staycation.

Lad dig inspirere og du vil opdage, at en staycation rent faktisk er en unik mulighed for at tage hul på alle de spændende oplevelser, der gemmer sig lige rundt om hjørnet.

Du får lov til at være turist i dit eget nabolag

Kender du det, når venner og bekendte spørger, hvad de skal se i dit lokalområde? Hvor mange af de steder, som du anbefaler, har du rent faktisk selv afprøvet? Nu har du endelig mulighed for at tage lige præcis den sejltur eller besøge det museum, som du har hørt som meget om.

Staycations er også den perfekte nostalgi-tur tilbage til barndommen. Tag din familie med hen til de maleriske steder, du besøgt som barn, fx den campingplads ved søen, hvor du tilbragte flere somre. Du vil helt sikkert nyde at genopleve det og ikke mindst dele det med din familie.

Støt de lokale

København

København @areksan

Vil det ikke være fantastisk at vide, at de penge du bruger, støtter de lokale?
Når du bruger dit feriebudget herhjemme, støtter du det område, som du og dine nærmeste også har glæde af i hverdagen.

Men staycation støtter du kaffebarer, hoteller, restauranter og attraktioner, som ofte er afhængig af lokale for at kunne overleve. Disse butiksejere og ansatte er vores naboer, venners venner og måske tidligere kollegaer – mennesker som gør noget godt for vores lokalområde hver eneste dag.

Hjemme er bare et stenkast herfra

Hvis alt går galt – dårligt vejr eller seværdigheden er lukket, så lad det være et tegn fra oven og vend næsen hjemad. Derhjemme har du bøger, TV-serier og film, spil, dine favorit vine og opskrifter, som alle kan få dig tilbage i et dejligt afslappet feriehumør.

Find en lejebil tæt på, hvor du bo

Uanset hvilken getaway du er til, kan du finde den i Danmark

Hvide Sande

Hvide Sande

Med et åbent sind og lidt research kan ferie herhjemme sagtens nå samme højder som din ferie i udlandet. Interesserer du dig for mad, så prøv nye, eksperimenterende versioner af det danske køkken. Eller måske finder du endelig frem til hvilken isbutik, som har den bedste vaffel.

Er det at slappe af på stranden mere din definition af den perfekte ferie? Der er mange skønne badesteder i søer, havne og ved kysterne. Så uanset om det handler om natur, oplevelser, kør-selv-ferie eller noget helt tredje, så kig på mulighederne frem for at lade dig begrænse.

Mere luft i budgettet

For de fleste er det næsten umuligt at bruge flere penge på staycation end på en ferie i udlandet.
De penge, du sparer ved ikke at rejse langt væk, giver mere luft i budgettet til at besøge de attraktioner og steder, som ligger i nærheden. Kort sagt: du har mere frihed til at planlægge detaljerne for din staycation uden nødvendigvis at skulle spare op i månedsvis.

Nu kan du endelig være impulsiv

Reffen, København

Reffen, København @FEBIYANR

Udenlandsrejser er en større beslutning og derfor rejser mange af os med de nærmeste – kæresten, familien, forældre eller de bedste venner. Når du vælge en staycation, åbner det op for at en mere impulsiv getaway med nogle af dem, du ikke normalt rejser med.

Fyld bilen op og tage på den pigetur, som I har talt om i flere år. Eller hvad med at tage toget ud på landet med nogle venner.

Find et hotel i nærheden

Planlægning og organisering bliver dejlig let

Glem alt om websites på ukendte sprog, fornyelse af dit pas, eller veksling af valuta og spørgsmål om mobil roaming. Alt det slipper du for med en staycation.

Når du er afsted, kobler du fuldstændig fra

Løkken

Løkken

Transporten drejer sig om et par timer og staycation starter det øjeblik, du sætter dig ind i bilen. Du behøver ikke at finde rejseplaner, check-in tidspunkter og andre informationer frem. Så tag en dyb indånding, kobl fra alt digitalt og lev i nuet.

Ferie – (næsten) uden stress

Ingen ferie er helt stressfri. Men du vil opleve en særlig ro med en ferie i det velkendte. Her taler du sproget, kender transportmulighederne og har en idé om, hvad du gerne vil opleve. Så ingen stress. Staycation giver dig desuden mulighed for at være spontan og lave ændringer på vejen.

Børn vil elske det

Maribo

Maribo

Der er mange fordele. Du sparer penge. Du giver dine børn underholdning og uforglemmelige oplevelser. Noget så simpelt som en campingtur med bål og telt betyder alt i verden særligt for for børn, som bor i byen.

Børn er noget helt specielt. De tænker ikke over, hvad en tur koster. Det, som betyder noget, er hvad de får ud af det. Tag dem med på museum og oplev, hvordan det var at være barn fx i Vikingetiden. Tag dem på en vild kanotur, en bondegårdstur eller overnat på et historisk sted. For børn er det virkelig kun fantasien, som sætter grænser.