preload

Hvem siger, at man skal sætte sit rejseliv på pause, når man har udvidet familien med en lille ny? Det behøver ikke at være tilfældet, og faktisk kan det være det rene barnemad at rejse med en baby, hvis du blot finder det rigtige rejsemål.

Mange rejsende forældre mener faktisk, at jo før du rejser med din baby, jo bedre. Det eneste, man skal være opmærksom på ved valget af feriemål under barslen, er, at man bør undgå steder med malaria og andre tropesygdomme. Derudover er det også en fordel at give sundhedsvæsenet et tjek, hvis nu uheldet skulle være ude. Og så må der selvfølgelig gerne være et behageligt klima, en børnevenlig lokalbefolking, godt udbud af hoteller samt et væld af oplevelser, så du og familien kan vende tilbage efter barslen med bagagen fuld af dejlige minder. Læs også vores bedste tips til at rejse med børn.

Ud fra de kriterier har vi her i artiklen fundet frem til 10 af de bedste rejsemål med baby. God rejselyst og god barsel!

Mauritius

Den afrikanske østat Mauritius er et super godt valg til forældre, der drømmer om at rejse under barslen. Østaten er beliggende øst for Madagaskar og skaber rammerne for en barselsferie i et lækkert tropeklima, hvor du hverken skal bekymre dig om tropesygdomme eller farlige dyr. Mauritius er berømt for sine kilometerlange palmestrande, grønne sukkerrørsplantager, levn fra kolonitiden og ikke mindst den unikke blanding af det kreolske og franske køkken.

Østaten er egentligt en populær og eksklusiv charterdestination, hvorfor priserne er lidt højere sammenlignet med rejsemål i Asien. Til gengæld har du fordelen, at langt de færreste chartergæster bevæger sig væk fra hotellet. Det giver dig rig med mulighed for at nyde øens landskab og kultur egen hånd. Mauritius og andre afrikanske rejsemål er desuden gode valg, da der er stort set ingen tidsforskel til Danmark. Dermed undgår du at have en baby, der har problemer med at blive tilvant den nye dagsrytme på grund af jetlag.

Find fly til Mauritius Find hotel på Mauritius

Vietnam

Er du vild med Thailand, men kunne du godt tænke dig at besøge et nyt land, kan du flyve en anelse længere østpå til Vietnam. Denne sydøstasiatiske perle byder nemlig på mange af de ting, som gør Thailand til et populært feriemål. Luksuriøse og billige ferieresorter, et venligt folkefærd, fabelagtig natur, skønne badestrande og et køkken uden lige – listen med gode grunde til at sætte kursen mod Vietnam på din barselsferie er uendelig lang!

Start ud med et par dages storbyferie i hektiske Ho Chi Minh i Sydvietnam eller i den mere afslappede Hanoi i Nord. Afslut derefter barselsferien med en masse vandsjov og leg i sandet på strandene nær betagende Ha Long Bay, der er som taget ud af et eventyr. Glem ikke at tage på en sejltur i den smukke bugt, før du flyver hjem til Danmark!

Find fly til Vietnam Find hotel på Vietnam

Mexico

Også på den anden side af Atlanten finder du nogle af de bedste rejsemål med baby. I Mexico er der fantastiske strande, behagelige temperaturer og interessante oplevelser. Her er også et hotel, resort eller en privat villa til ethvert budget, så alle kan være med.

Mange af ferieresorterne i Mexico er ekstra familievenlige med et stort udvalg af barnepiger, legestuer og aktiviteter, så børnene kan blive underholdt, hvis forældrene har lyst til en aktivitet, der måske ikke er helt så børnevenlig. Mexico er nemlig ikke blot hjem til skønne strande, sprudlende byer og fascinerende ruiner. Her finder du nemlig også nogle af verdens bedste muligheder for både dykning med hvalhajer samt grotte- og junglevandring.

Find fly til Mexico Find hotel i Mexico

Sicilien

Hvis tanken om flere timer på et fly med et spædbarn virker helt uoverskuelig for dig, behøver du ikke at slippe drømmen om en ferie med baby. Også inden for Europas grænser er der nemlig et væld af skønne og ikke mindst lune destinationer, der er oplagte til barselsferien. Sicilien er blot en ud af mange.

Udover gyldne badestrande og det behagelige middelhavsklima, er det især maden og gæstfriheden, der er værd at fremhæve ved Sicilien. Øen bugner med agriturismos; små landbrug, der er forvandlet til hyggelige og hjemlige hoteller. Her kan barselsferien bruges på familiesjov i poolen eller aktiviteter i den storslåede natur. I løbet af dagen bliver du forkælet med lækker hjemmelavet mad, der spises med udsigten til gårdens mandel-, appelsin- eller ferskenplantager, der pynter smukt i landskabet.

Find fly til Sicilien Find hotel på Sicilien

Thailand

En destination, der er populær for småbørnsfamilier, er Thailand. Hvad end du er til store resorts med andre danske børnefamilier eller en mere privat strandhytte langt væk fra horderne af turister, så kan du med garanti finde et sted i Thailand, der falder i lige netop din smag.

Thailand bugner nemlig med ene af fantastiske ferieøer, der alle har det til fælles, at de har fabelagtige strande, lunt badevand og fantastisk lækker mad. Thailænderne er desuden yderst glade for børn, så baby vil med garanti få en masse opmærksomhed. Og skulle uheldet være ude, er man heldigvis i gode hænder takket være Thailands gode hospitalsvæsen.

Find fly til Thailand Find hotel på Thailand

Sri Lanka

Vi danskere er i de seneste år begyndt at få øjnene op for, hvor fantastisk et rejseland, Sri Lanka er. Derfor er der også mange, der drømmer om en barselsferie netop hertil. Aromatiske teplantager og krydderier, kilometerlange palmestrande, et varieret landskab og dyreliv, en fascinerende buddhistisk kultur og et gæstfrit folkefærd er blot en håndfuld af de ting, du kan se frem til at opleve på en barselsferie i Sri Lanka. Priserne ligger langt under europæiske standarder, og selvom Sri Lankas popularitet stiger støt, føles en ferie hertil alligevel som at betræde uopdaget land. Der er dog mange myg i Sri Lanka, så husk at medbringe myggenet hjemmefra, så baby undgår at blive stukket.

Find fly til Sri Lanka Find hotel i Sri Lanka

Florida

Hvis Asien og Afrika lyder lidt for eksotisk, men du alligevel drømmer om sol, strand og fjerne himmelstrøg, skal kursen sættes mod Florida. Den amerikanske solskinsstat har det hele! Sol og varme dage stort set hele året rundt, livlig storbystemning i Miami, fabelagtige strande, de afslappede øer Florida Keys og verdenskendte forlystelsesparker i Orlando, hvis den lille ny har større søskende, som skal underholdes. Derudover er der mange andre faktorer, der gør USA og Florida til et af de bedste rejsemål med baby. Her er ingen tropesygdomme, der er ingen sprogbarriere, det er legende let at komme vidt omkring med en klapvogn i en lejebil, og så er der et stort udvalg af fornødenheder til baby og forældre i de kæmpemæssige supermarkeder.

Find fly til Florida Find hotel i Florida

Norge

Hvem har sagt, at barselsferie nødvendigvis skal være lig med solferie? I Skandinavien er der et hav af destinationer, som er oplagte at besøge under barslen. Vores favorit er Norge, hvis majestætiske fjorde bør opleves fra vandsiden, hvor krysttogtselskaber som blandt andet Hurtigruten kan fragte jer rundt til den ene fantastiske naturoplevelse efter den anden.

Derudover er Norge et super godt rejseland – især når du er på rejse under barsel. Både sprog, sygevæsen, kultur og vejsystem er nemlig stort set identisk med det, vi har i Danmark. Landet ligger blot en kort flyve- eller færgetur fra Danmark. Og så er Norge sådan et smukt land, som man bare skal opleve mindst én gang i livet. Så hvorfor ikke gøre det med baby?

Find fly til Norge Find hotel i Norge

Seychellerne

Så skal kursen igen sættes mod de vestafrikanske farvande. Nord for Madagaskar ud for Tanzanias kyst finder du Seychellerne, der også er et oplagt valg til barselsferien. Østaten byder på mange af de ting, som de fleste rejser helt til Maldiverne for at opleve; turkis og krystalklart vand, frodige regnskove, majestætiske bjerge og nogle af verdens smukkeste strande.

Seychellerne er fri for malaria og har derudover et rigt og unikt dyreliv. Her kan du blandt andet opleve kæmpe landskildpadder, verdens mindste frø og farverige fugle. Seychellerne er desuden et godt rejsemål, da den største af hovedøerne ikke er meget større end Samsø, og der derfor ikke er langt mellem oplevelserne. Det er en god ting at have i tankerne, når man rejser med en lille baby, som måske ikke har lyst til at være ude i mere end et par timer ad gangen. Er I til cykelferie, er øen La Dique et besøg værd – her er biler nemlig ikke tilladt.

Find fly til Seychellerne Find hotel på Seychellerne

Bali, Indonesien

Vi runder af med Indonesien, som bugner med ene af skønne øperler. Favoritten over dem alle, også for familier med småbørn, er Bali. Bali har det hele; fra en smuk og frodig natur, kridhvide strande og idylliske rismarker til fabelagtige hoteller, gode flyforbindelser og en spændende kultur. Bali er kendt for sin afslappede stemning, hvorfor det er oplagt at få slukket for telefonerne og blot nyde roen og samværet med familien.

Bali er desuden tilpas lille, og de korte afstande til seværdighederne gør, at man snildt kan tage på en kort dagstur med baby for så at vende tilbage til hotellet, før den lille (eller forældrene) bliver alt for træt. Har den lille ny storesøskende i skolealderen, er Bali også et oplagt valg, da det er et af de få steder i Asien, hvor der ikke er regnsæson i skolernes sommerferie.

Find fly til Bali Find hotel på Bali

Om forfatteren

Camilla RiisCamillas rejseeventyr begyndte, da hun var 10 måneder gammel og hoppede på sit første fly. Siden da er hendes rejselyst kun blevet større. Hun har tilbragt et semester i Arkansas, camperet i Islands højland, vandret i de norske fjelde, overnattet i en lille kinesisk landsby, arbejdet i pulserende Hongkong og tilbragt utallige somre i solrige Sydfrankrig. Efter fem år i Amsterdam er Camilla tilbage i Danmark, hvor hun glæder sig til at genopdage alle de skjulte perler i vores lille land.

Udforsk flere artikler