preloadtheme_car_people_gay_couple_friends_surf_food_gettyimages-1080959520_universal_within-usage-period_83071

Hvad enten du skal køre lange eller korte distancer, er det altid en god ide at have snacks til turen - især hvis du ved, at du kommer til at køre i al slags vind og vejr og udfordrende terræner. Hvis du sørger for at få den rette blanding af kulhydrater, fedt og proteiner, er du sikker på at nå frem til din destination fuld af energi og klar til nye eventyr. Her er nogle forslag til snacks som smager godt, er sunde og frem for alt giver dig energi på køreturen.



theme_car_roadtrip_people_friends_couple_food_gettyimages-1196246651_universal_within-usage-period_83130
theme_car_roadtrip_people_food_packed_lunch_gettyimages-1141989773_universal_within-usage-period_83129
9b3870d5d726532a9c31b896e97e92ca

Mit udvalg af sunde snacks til turen

På mine mange bilferier har jeg lært, at det er vigtigt at have snacks klar, hvis man vil sikre at alle er glade og at bilturen bliver en succes. Sunde snacks giver dig energi samtidig med at de fungerer som en lækker afveksling. Mine favoritter inkluderer æbler, bananer, popcorn, saltkringler og müslibarer. I min familie er det også et hit hos mine børn at medbringe forskellige nødder, som fx peanuts, mandler og cashewnødder til køreturen. Det bedste af det hele er, at det er snacks, der er lette at pakke, spise og bortskaffe på turen.

Den nemmeste opskrift på en god snack til turen

En hjemmelavet snackblanding er en super sund snack til turen - og så kan det varieres i det uendelige. Den er nem at forberede, og børn vil synes det er sjovt at hjælpe med at lave den. Det bedste af det hele er, at hver person kan lave sit helt eget yndlingsmix. Alt du skal bruge er dine yndlings cereal, saltkringler, en blanding af nødder, lidt tørret frugt og måske lidt til den søde tand i form af din yndlingsslik (eller chokolade). Bland det hele i en stor skål, og voila så er du færdig! Resultatet er en varieret, lækker snack,som sørger for at alle er glade og fyldt med energi på turen.

Hvordan laver man en god bilferie-snack til børnene?

dest_brazil_family_girl_father_carnival_food_gettyimages-1213903016_universal_within-usage-period_81905

De bedste snacks til turen er nemme at pakke, lækre, sunde og sviner ikke. Du skal helst undgå snacks med tilsat sukker, da de gør dine børn urolige, særligt på en lang køretur. Når jeg rejser med mine børn, sørger jeg altid for at pakke nogle juicebrikker, saltkringler, tørret frugt, blandede nødder og måske en lille pose chips. Men husk, at hvis du giver dem for meget væske, så kommer I måske til at skulle gøre ekstra toiletstop på vejen.

Essentielt tilbehør til alle køreture

En af de bedste ting at tage med på bilferien er en genfyldelig vandflaske til hver person i bilen. Du kan nemt genfylde vandflasken, når I gør stop på turen. Så er du sikker på, at ingen bliver tørstige. Det er også en god ide at tage servietter og genanvendeligt bestik med. Gem det i handskerummet eller rummet mellem fører- og passagersædet.

Sådan pakker du smartest dine snacks til turen

dest_norway_bergen_theme_car_food_roadtrip_couple_snacks_gettyimages-698534222_universal_within-usage-period_83128

Det er en super ide at bruge en madkasse med flere rum eller en bento-boks til at pakke madvarerne, hvis I skal på en biltur. Madkasser med flere rum gør det nemt at pakke forskellige snacks i samme beholder, uden at de ligger og roder rundt i hinanden. Til en længere køretur foreslår jeg at medbringe en klar opbevaringsboks og komme de forskellige snacks i gennemsigtige beholdere. Så kan alle nemt se, hvilke snackmuligheder der er med på turen.

Pas på miljøet: sørg for at tage jer af affaldet

Når du kører afsted på din planlagte rute, er det vigtigt at du rydder op efter dig på alle dine stop. Smid aldrig affald i naturen og sørg altid for at komme det i skraldespande. Jeg anbefaler, at I har en lille skraldepose med i bilen, som I kan smide alt affald i. Tag også en køkkenrulle og en pakke vådservietter med, hvis der er nogen, der skulle komme til at spilde. Husk at du langt de fleste steder ikke må smide selv nedbrydelige fødevarer som fx æbleskrog eller bananskræller, ud af bilvinduet.

theme_car_roadtrip_picnic_camping_food_drink_gettyimages-961113300_universal_within-usage-period_83132

Konklusion

Når I skal forberede en god bilferie kan det betyde alverden, at I sørger for at pakke nogle gode snacks, så alle kan nyde bilturen. Ved at sørge for den rette balance mellem smag, opbevaring og sundhed kan du holde energien oppe, sørge for at ingen bliver sultne og at alles smagsløg er glade på rejsen. For flere gode råd til bilferie, kan du læse momondos guide om billeje eller læse om hvad I skal huske, hvis familien fx skal på bilferie til Italien .

Om forfatteren

Rod SanchezEfter 10 år som rumfartsingeniør solgte Rod sine ting og forfulgte en drøm om at rejse ud i verden med sin kone og sine to små børn. Sammen har de besøgt mere end 50 lande, mens de har samarbejdet om at skabe godt indhold til familierejser. Han elsker at fremhæve familieeventyr, der er sjove, lærerige og giver mulighed for at fordybe sig i andre kulturer.

Udforsk flere artikler