preload

En af de mest værdifulde ting, jeg lærte ved at tilbringe en stor del af mine tyvere og tredivere på langdistanceflyvninger, var, at det var utroligt, hvor få ejendele jeg havde brug for på en lang rejse. Jeg lærte også, hvordan man skaber sin egen komfort – selv på economy-klasse – hvordan man undgår jetlag, og endda hvordan man (venligt!) afviser velmenende, men snakkesalige sædekammerater uden en konfrontation.


I denne guide deler jeg mine bedste tips til lange flyrejser, så du kan nyde din rejse. Brug nogle af disse tips til lange flyrejser, så kan din langdistancerejse blive langt mere overskuelig – og endda terapeutisk!

Nogle af de bedste overlevelsestips til langdistancerejser er selvfølgelig dem, du planlægger på forhånd. Først og fremmest skal du vide, at momondos mobilapp giver dig adgang til særlige tilbud kun på mobilen og lader dig se dine rejseoplysninger på farten. Og hvis du har flere rejseplaner at jonglere med, kan du prøve at organisere dem med momondos Trips-værktøj.

Du kan komme i gang ved at filtrere din søgning på momondo til kun at vise fly med wi-fi eller natfly, hvis du har nemt ved at falde i søvn. I venstre side af skærmen klikker du på “Præferencer”, og i rullemenuen klikker du på “Vis kun fly med wi-fi”.

Selvom du ikke kommer til at sidde i et sæde på første klasse, hvor du kan ligge ned, kan du vælge dit sæde med omhu, klæde dig komfortabelt og være strategisk omkring din søvn. Pak dine tasker, og få en behagelig flyrejse!

1. Vælg det rigtige tøj til en god søvn

Når jeg lægger mit tøj frem til en lang flyrejse, tænker jeg på klimaet i flyet og på min destination. Uanset hvor jeg skal hen, så er flere lette lag mine bedste venner. Jeg fryser altid på flyrejser, så jeg kan godt lide at have lag på lag med en let dunvest yderst, som jeg kan presse sammen til ingenting, hvis jeg rejser til et varmt sted. Jeg ruller vesten sammen og bruger den som en rejsepude.

Mange mennesker kan godt lide at medbringe en rejsepude, men jeg bryder mig ikke om at slæbe rundt på ekstra ting. (Hvis du har det på samme måde, men er nødt til at have en pude, så kig efter en af de mange oppustelige rejsepuder, der nu er på markedet).

Og jeg rejser altid med et let, men varmt alpaca-tørklæde. Det er det perfekte tæppe på et fly og ser stadig elegant ud om aftenen, hvis jeg har brug for et ekstra lag. Brug slip-on-sko – gode for sikkerheden og gode at glide ud af på flyet – til fordel for hjemmesko eller skridsikre strømper.

2. Spænd sikkerhedsselen over dit tæppe

Jeg lærte på den hårde måde, at nidkære stewardesser kan finde på at vække dig for at se, om din sikkerhedssele er spændt, hvis de ikke kan se den. Du kan spænde sikkerhedsselen over dit tæppe (eller lag af tøj), så hvis du er i stand til at sove gennem turbulens, og stewardesserne kommer forbi, vil de ikke vække dig.

3. Tips til en lang flyrejse, hvis du har håndbagage med

Da jeg var ung, havde min rejsebesatte far én regel: ingen indtjekket bagage. Det er stadig den måde, jeg rejser på i dag, selv hvis jeg skal rejse i en uge. Og selvom dette tip ikke nødvendigvis vil gøre din flyrejse mere komfortabel, kan det måske bidrage til en smertefri ankomst.

Jeg laver en kapselkollektion til rejsen og vælger én neutral farve som basis for garderoben: for eksempel marineblå, sort eller brun. Jeg blander ikke de neutrale farver, men tilføjer farver udenpå. Hvis basen f.eks. er sort, skal alt det ekstra tøj, jeg tager med, fungere godt sammen med sort. Pak på denne måde, så vil du blive forbløffet over, hvor få ting du har brug for på en rejse.

4. Medbring snacks

Når du krydser tidszoner, synkroniserer stewardesserne normalt måltiderne med din destination, hvilket betyder, at du kan få et måltid, når du ikke er sulten, og kan være sulten i timevis, før det næste måltid kommer. Jeg plejer at medbringe lidt at gumle på en flyrejse, såsom mandler eller müslibarer, hvis maden lader vente på sig. (Jeg rejser også med en person, der har tendens til at blive “surlten”, så det er godt for alle at han får nogle snacks). Selvom jeg elsker salte snacks, som saltkringler, prøver jeg at holde mig fra dem på en flyrejse for at undgå dehydrering og hævelser.

5. Book det bedst placerede sæde for dig

På wide-body-fly finder du de economy-sæder, der har mest plads, lige bag kabinevæggen forrest i kabinen eller på rækkerne ved nødudgangene. Hvis du er høj, er det dit bedste valg. Men husk på, at flyselskaberne placerer børnesenge ved skillevæggen, så hvis du bliver generet af grædende babyer, er det måske ikke noget for dig. Husk også, at dit sædes tv sandsynligvis vil blive opbevaret i dit armlæn, og det kan føles akavet for nogle rejsende.

Der er den hage ved det, at jo længere oppe foran du sidder, jo mere stille er støjen fra flyet, da de fleste flymotorer er placeret under vingerne. Hvis du ikke har brug for den ekstra benplads, kan du overveje at booke et sæde bagerst. De fleste mennesker er ikke vilde med den bagerste række, hvilket kan være en god nyhed, hvis dit fly ikke er fyldt. Men prøv at finde et sæde et par rækker fra toiletterne.

6. Forebyg jetlag

Hvis du nogensinde har bemærket, at dit jetlag er værre i slutningen af en østgående flyvning end på en vestgående flyvning, er du ikke alene. Videnskaben fortæller, at kroppens døgnrytme bliver mere forvirret af rejser mod øst. Men uanset hvilken vej du rejser, vil din krop blive påvirket, hvis du skal gennem flere tidszoner.

Du kan forberede dig på en rejse ved at justere din søvn en smule på forhånd eller booke et fly, der ankommer i løbet af dagen. For dem, der kan sove på et fly, er det en god idé at booke et natfly. Jo hurtigere du er i stand til at tilpasse dig din destinations tidszone, jo bedre udhvilet vil du generelt føle dig.

7. Medbring et vigtigt tilbehør

Jeg bruger ofte trådløse in-ear-høretelefoner, men på en lang flyrejse medbringer jeg ofte store, støjreducerende høretelefoner – og ikke på grund af den fantastiske lydkvalitet. Af en eller anden grund finder de mest snakkesalige passagerer som regel vej til mig.

På en flyrejse for år tilbage lærte jeg, at hvis jeg straks tog mine kæmpe høretelefoner på, når jeg satte mig i sædet, ville mine medpassagerer tro, at jeg havde meget travlt – også selv om høretelefonerne ikke var tilsluttet en enhed. Så er der ikke brug for en konfrontation.

8. Hold fast i din skønhedssøvn

Jeg prøver ikke at sove, når som helst jeg får lyst til det, men at tilpasse min lur til destinationens tidszone. Det kræver ikke meget at finde ud af det på de fleste langdistanceflyvninger, da stewardesserne serverer måltider, der er synkroniseret med destinationen.

Det er naturligvis nemmere at sove på et lie-flat-sæde på første klasse, men hvis du sparer penge ved at booke din langdistanceflyvning i hovedkabinen, kan du booke et vinduessæde i den side, du plejer at sove på.

9. Træningstips til lange flyrejser

Ja, jeg er hende, der går rundt på gangene midt om natten og drejer på anklerne. At sidde ned i lang tid, dehydrering, eksisterende helbredsproblemer, trange siddepladser og andre omstændigheder kan øge sandsynligheden for at danne en dyb venetrombose (DVT) – en blodprop, der typisk dannes i en vene i benet og kan være meget smertefuld.

Den kan endda være dødelig, hvis et stykke går af og bevæger sig til dit hjerte og dine lunger. Jeg bruger altid kompressionsstrømper af medicinsk kvalitet på flyrejser. Det er generelt en god idé at bevæge sig for at komme ømheden og smerterne, som er forbundet med at sidde ned i lang tid, i forkøbet. Lav et lille program med øvelser eller strækøvelser, som du kan lave på flyet.

10. Hold elektronik opladt

Hvis du medbringer elektronik på en langdistanceflyvning, skal du sørge for, at den forbliver opladt. Mange flyselskaber har stikkontakter og USB-porte på business class og første klasse, og nogle større fly har dem i economy – eller de første par rækker af economy plus-sæder.

Det er altid en god idé at medbringe en bærbar oplader til små enheder. Og hvis du bruger en enhed og opdager, at dit sæde ikke har en stikkontakt (eller den ikke virker, hvilket kan ske), kan du skrue ned for lysstyrken og lukke apps, så dit batteri holder længere.

Hvordan ved momondo, hvad der skal stå i denne guide?

Flyveerfaring! I løbet af de 20 år, jeg har rejst i forbindelse med arbejde og andet, har jeg skabt min egen liste over tips og tricks til at håndtere mine arbejdsopgaver og bevare min forstand og min døgnrytme i de mange år, jeg boede mellem Atlanta og Kuwait – det er i øvrigt en flyvetur på mere end 16 timer.


Nu har du værktøjerne til at forberede dig på en lang flyrejse. Der er ingen grund til bekymring. Du kan lave din egen plan for at gøre din langdistanceflyvning problemfri. Du er måske også interesseret i vores blogartikler om at klare sig igennem en lang flyrejse, så tag et kig på ting at gøre på et fly, tips til at flyve og til at pakke til ferien.


Ofte stillede spørgsmål om lange flyrejser

Drikke alkohol eller koffein! På en flyrejse på mange timer er det en god idé at være så afslappet som muligt. Du må heller ikke ofre komfort for mode (glem alt om stilethæle og miniskørter), og glem ikke at drikke masser af vand.

Jeg medbringer masser af læsestof, masser af arbejde, jeg skal have gjort (eller har udskudt), og mit trofaste og smukke alpaca-tørklæde/tæppe. Jeg ender tit med at sidde ved siden af snakkesalige fremmede, så jeg har altid store høretelefoner med. Selv om jeg ikke lytter til noget, signalerer de, at jeg er optaget, når jeg ikke har lyst til at bruge de næste 14 timer på en diskussion.

Tjek på forhånd, hvilke muligheder der er for underholdning om bord. Hvis du kan regne med en skærm i sædet foran dig, skal du medbringe trådløse in-ear-høretelefoner og en adapter. Hvis der er wi-fi, men ingen skærm, kan du downloade nogle film til en iPad eller laptop. Og tjek, om dit flysæde har en stikkontakt. Hvis ikke, så medbring en god bærbar oplader.

Om forfatteren

Andrea BennettAndrea Bennett er tidligere chefredaktør for Vegas Magazine og nuværende chefredaktør for flere by- og specialmagasiner for Modern Luxury. Hun er tidligere mangeårig redaktør og klummeskribent for Travel + Leisure og har også skrevet for The Wall Street Journal, Town & Country, Conde Nast Traveler m.fl. Hun regner sine år som anonym hotelkritiker for The New York Post som sine allerbedste. I løbet af de år, hun har tilbragt i New York City, Kuwait, Atlanta og San Diego, er hun flyttet til Las Vegas tre gange – og denne gang tror hun, at det holder.

Udforsk flere artikler