preload

Island er det perfekte sted, hvis du er på jagt efter en aktiv ferie med usædvanlige oplevelser: Vulkanvandring, isklatring, rideture langs den rå kyst og meget, meget andet.

Men Island er også til fordybelse og afslapning: Den berømte Blå Lagune er et paradisagtigt spa-sted, og mange af hotellerne i området forlænger gerne oplevelsen fra Den Blå Lagune med udendørsbade og pools, massage, ansigtsbehandlinger og alt, hvad hjertet ellers kan begære af wellness og forkælelse.

I vinterhalvåret er der desuden mulighed for at se det fascinerende naturfænomen, Aurora Borealis – Nordlyset, der bølger sig hen over himlen. Flere af de hoteller i Island, som du kan læse mere om nedenfor, ligger udenfor de større byer, hvilket giver de bedste muligheder for at opleve Nordlysets skær. Enkelte af hotellerne har sågar væknings-service, så man kan blive vækket, hvis der nu skulle opstå Nordlys på himlen.

Hvad enten du er til luksus, natur eller begge dele er Island uden tvivl et oplagt sted at tage hen. Vi har samlet 8 naturskønne hoteller i Island som alle har lidt ekstra at byde på, når du finder vej hertil.

 

Hotel Rangá

hotel ranga på island

I den sydlige del af Island finder du Hotel Rangá, områdets eneste firstjernede hotel. Her bydes der på luksus og afslapning i den imponerende bjælkekonstruktion, og med intet mindre end upåklagelige, naturskønne omgivelser. Hotel Rangá ligger omkring en times kørsel fra Reykjavík, mellem byerne Hella og Hvolsvöllur, og er således ganske let at komme til med bil. Kommer du mellem september og april er der gode chancer for at opleve Nordlysets himmeldans, men skulle du misse det er det bestemt ikke fordi du kommer til at kede dig her. På Hotel Rangá kan du blandt andet fornøje dig med gourmet mad og massage, tre udendørs spa opvarmet med geotermisk vand samt et observatorium til stjernekiggeri. Så mon ikke der er underholdning og aktiviteter til alle på turen?

Book værelse på Hotel Rangá

Hörgsland Cottages

Horgsland Cottages på island

Er du i Island for at nyde den storslåede natur, så er Hörgsland Cottages det perfekte sted. Hotellet består af 13 traditionelle, små, røde træhuse, som står på én gang smukt og vindomsust i den skønne natur, der omgiver byen Kirkjubæjarklaustur. Hytterne er indrettet i stil med et klassisk feriehus med eget køkken og bad, fjernsyn m.m. Hörgsland Cottages er det oplagte udgangspunkt for vandreture i den vanvittigt smukke natur, der omgiver stedet. Som gæst i ferieboligerne får du også adgang til fisketure i lokalområdet, ligesom der – i hvert fald for den øvede klatrer – også er mulighed for at bestige den høje og stejle klippe, Systrastapi.

Book hytte hos Hörgsland Cottages

Frost and Fire Guesthouse

Frost and Fire Guesthouse på island

Nordlys og wellness er en kombination, som burde være alle forundt at opleve – og præcis dét kan lade sig gøre på Frost and Fire Guesthouse. Det ligger midt i den skønne natur ved den lille by Hveragerði, hvilket gør det til et oplagt sted at opleve Nordlys. Men der er masser af andet at lave end blot at vente på Nordlysets ventede ankomst: Som gæst får du nemlig adgang til både jacuzzi, udendørs swimming pool, wellness center, have, golfbane og grillområde – ligesom der selvfølgelig er mulighed for at nyde den storslåede natur, som omgiver hotellet, der alligevel kun ligger omkring 45 minutters kørsel fra Reykjavik.

Book værelse på Frost and Fire Guesthouse

Hotel Glymur

hotel glymur på island

Hotel Glymor ligger i den nordøstlige del af Island med en helt fantastisk natur omkring sig; blandt andet et af Islands højeste vandfald – også kaldet Glymor – kun omkring 15 minutter væk. Hotellet tilbyder særlige Nordlys-ophold, hvor man som en ekstra service bliver tilbudt vækning såfremt, der skulle opstår Nordlys. Dette tilbydes dog kun i de perioder, hvor muligheden for Nordlys er størst, altså typisk i efteråret og vinteren. Som gæst på hotellet har du adgang til aktiviteter som ridning, fisketure og selvfølgelig vandreture. Der findes også både restaurant og loungebar på hotellet, hvor aftenen kan nydes efter en dag ude i den smukke og vilde natur.

Book værelse på Hotel Glymur

Northern Light Inn

Northern Light Inn på island

Dette hotel er i virkeligheden en 3-stjernet kro – men med rig mulighed for overnatning i lyse og rummelige værelser; de fleste med en helt fantastisk udsigt. Kroen ligger midt i den fantastiske natur, hvor du er i vandreafstand til de smukkeste fjelde, kilder, søer, vulkaner og lavaforekomster. Som navnet antyder, så er stedets beliggenhed og store vinduer som skabt til at opleve Nordlyset, men omgivelserne danner også et godt udgangspunkt for en ridetur på islandske heste langs den skønne kyst ved Grindavik, for klatring i fjeldene, golf midt i lava-landskabet eller måske mountainbiking gennem de nærtliggende vulkanområder.

Book værelse på Northern Light Inn

Ion Luxury Adventure Hotel

Ion Luxury Adventure Hotel på island

Islandsk luksus kommer du næppe nærmere end på det smukke og arkitektonisk eventyrlige Ion Luxury Adventure Hotel. Hotellet har vundet et hav af priser og kan da også tilbyde ophold, der næppe vil gå i glemmebogen lige med det samme. Du kan vælge et ophold med forkælelse i højsædet: Spise i den fantastiske restaurant, nyde den omkringliggende natur, svæve væk i en sky af velvære i hotellets spacenter, som tilbyder en række behandlinger med udgangspunkt i naturlige, islandske produkter. Eller du kan bruge Ion Hotel som et udgangspunkt for en aktiv ferie med klatring på fjeldene, fluefiskeri i søerne, ishule-udforskning, vulkanture, snescooter-ture, rafting, helikopterture og meget, meget mere.

Book værelse på Ion Luxury Adventure Hotel

Hotel Budir

hotel budir på island

Hotel Budir er beliggende i et af de absolut mest naturskønne områder i Island – og det siger ikke så lidt. Det er placeret på kanten af Snaefellsjokull National Park, hvor du bl.a. kan nyde synet af en imponerende gletcher i midten af parken. Til den anden side ligger havet, med hvide sandstrande og rå bølger. Hotellet har vundet priser og rosende omtale for dets smukke beliggenhed, såvel som for det anstrøg af luksus og elegance, der præger hotellet indendørs. Fra hotellet er der mulighed for at dykke ned i de store naturoplevelser, Island er så kendt for, men især er hotellet kendt for at kunne sætte kulissen for et uforglemmeligt bryllup. Lige ved siden af hotellet ligger en smuk, lille trækirke, som man kan blive viet i, og hotellet råder naturligvis over den smukkeste suite til brudeparret.

Book værelse på Hotel Budir

Hotel Laxá

Hotel Laxá på island

Hotel Laxá åbnede dørene op for gæster i 2014, og har siden da betaget de besøgende med dets elegante indretning og guddommelige placering, lige ved søen Mývatn. Fra hotellet kan du falde i svimer over udsigten til søen og floden Laxá, alt imens du indtager et delikat måltid på hotellets restaurant, eller slapper af i din komfortable seng – Hvor ofte har man så god en udsigt fra soveværelset? Med et ophold på Hotel Laxá er du aldrig langt fra spændende aktiviteter i naturen. Uanset om du foretrækker at hoppe i vandreskoene og traske afsted, træde i stigbøjlerne og opleve Islands natur fra hesteryg eller synke ned i et afslappende naturbassin, er det altsammen muligt inden for en overskuelig køretur fra hotellet.

Book værelse på Hotel RangáFind fly til Island

Få flere rejsetips til Island

Om forfatteren

momondo Danmarkmomondo ønsker at inspirere alle til at dyrke nysgerrigheden - da rejser kan åbne vores sind for en verden, hvor vores forskelle er en kilde til inspiration, ikke intolerance og fordomme. Lad os opleve vores verden sammen - gennem daglig inspiration, rejsetips og meget mere. Følg os påInstagram for endnu mere inspiration.

Udforsk flere artikler