preload

Manchester blev for nylig kåret som en af verdens bedste byer – med god grund, da der er masser at se og lave og en fantastisk stemning!

Byen er kendt for sin venlighed, kreativitet, det eftertragtede universitet og et pulserende natteliv. Den er også hjemsted for to af verdens bedste fodboldhold – Manchester United og rivalerne Manchester City – og fans kommer fra hele verden for at se holdene spille.

Men Manchester er også meget mere end fodbold, med spisesteder og teatermuligheder i verdensklasse, topmoderne museer og rundvisninger i tv-studier.

Uanset om du skal derhen med familien eller på en romantisk tur, er der noget for enhver smag.

Se vores liste med forslag til aktiviteter i Manchester, og kom godt i gang med din rejse.

Guide til Manchester

Aktiviteter i Manchester: forslag til en weekend

Nyd en fodboldkamp

Manchester har to af verdens mest berømte fodboldklubber, så at se en kamp er helt sikkert en af de bedste ting at lave i Manchester. Uanset om det er på Old Trafford eller Etihad Stadium, kan du være sikker på at opleve fremragende fodbold og en uforglemmelig stemning. Hvis der ikke er kamp, kan du i stedet tage på en rundvisning på stadion, hvor du får et godt indblik i klubbens historie, eller få en bid mad på holdets café.

Det er nemt at komme til begge hjemmebaner med en række busser og sporvogne fra byens centrum. Alternativt kan du gå til begge steder, hvilket tager cirka 1 time fra centrum.

Besøg et af byens museer


Husk at sætte tid af til at besøge nogle af byens museer. Hvis du rejser med børn, er Science and Industry Museum en god mulighed, med en række udstillinger for de små. Det tager ikke lang tid at komme derhen, da det ligger omkring seks minutters gang fra Deansgate togstation i den sydlige del af centrum. People’s History Museum og Manchester Museum er også et besøg værd.

Sportsfans kan besøge det nationale fodboldmuseum, som giver et indblik i spillets historie og tilbyder interaktive aktiviteter. Seværdigheder som denne i Manchester ligger omkring 1 minuts gang fra Manchester Victoria togstation i den nordlige del af centrum.

Ophold i Manchester

Forslag til aktiviteter i det centrale Manchester

Nyd en forestilling i Manchester Opera House

På Quay Street, kun omkring otte minutters gang fra Deansgate togstation, ligger det smukke, fredede operahus. Bygningen, som åbnede i begyndelsen af 1900-tallet, har været vært for fantastiske uropførelser gennem årene. Køb billetter til en berømt musical, en morsom komedie eller en opera. Med et stort udvalg af forestillinger, både for det yngre og mere modne publikum, er der noget for enhver smag.

Tag over til Chinatown

Hvis du er på udkig efter steder at besøge i Manchester, behøver du ikke kigge længere end til Chinatown. Manchesters Chinatown-område anses for at være Europas største og har et stort udvalg af spisesteder, bagerier, virksomheder og supermarkeder. Det er et fremragende sted at styrke din kærlighed til fjernøstlig kultur, og nyde de mange lækkerier, der bliver tilbudt.

Det er svært at overse Chinatown, hvor en pagode i tre etager byder alle besøgende velkommen til området. Selv om det er fantastisk at besøge byen på alle tider af året, anbefales det at man oplever det kinesiske nytår i januar, som efterhånden bliver mere og mere populært.

Forslag til aktiviteter for par i Manchester

Se en film på filmfestivalen IndieFlicks

Find dine popcorn frem, og oplev den internationale filmfestival Indie Flicks. Denne uafhængige filmfestival, der finder sted den første mandag i hver måned, bliver mere og mere populær. Det er ikke kun en fantastisk måde at støtte nye filmskabere på, det er også en perfekt mulighed for dig og din partner at lave noget anderledes sammen.

Den afholdes i Chapeltown Picture House i Manchesters Green Quarter og er en fremragende måde at opgradere en standard biograftur til noget lidt mere interessant.

Kom ud på pisterne i Chill Factore

Hvis du føler dig eventyrlysten, hvad med at tage din date med til Chill Factore? Omkring 30 minutters kørsel vest for centrum kan du nyde skiløb og snowboarding hele året rundt på Storbritanniens længste kunstige pist. Kunstig sne og en næsten 200 meter lang bane gør det til et fantastisk sted at tilbringe dagen.

Hvis du ikke er så vant til at stå på ski, kan du tage timer privat eller i gruppe, og der er et udvalg af udstyr til leje, hvis du ikke selv har. Dette er uden tvivl en af de sjoveste aktiviteter i Manchester.

Flyrejser til Manchester

Forslag til aftenaktiviteter i Manchester

Gå til en comedy club

Manchester er kendt for sin fantastiske standup-scene, og der er en række morsomme komikere, der udøver deres erhverv i byen. Der er to deciderede comedy clubs; The Comedy Store og Frog and Bucket, samt masser af andre uafhængige spillesteder, hvor der afholdes standup-aftener. Så hvis du er på udkig efter et sted, hvor du kan grine natten lang, så er du i den helt rigtige by.

Hyg dig på Canal Street

Natteravne kan tage til Canal Street, lige syd for Chinatown. Det er et meget livligt område med udendørs drinks og høj musik. Området byder alle i LGBT-communityet velkommen og demonstrerer, hvorfor Manchester er en af verdens mest homovenlige byer.

Nyd noget jazz

Manchester har gennem årene udviklet en så veletableret og levende musikscene, at der ikke gik lang tid, før jazzen fik fodfæste i byen. Den dedikerede jazzklub Matt and Phreds ligger i Northern Quarter på Tib Street, kun ni minutters gang fra Manchester Victoria togstation.

Forslag til familieaktiviteter i Manchester

Oplev Lancaster Park and Animal Farm

Hvis du rejser med små børn, er det helt sikkert en super idé at tage dem med ud for at se nogle dyr. På Lancaster Park and Animal Farm har du mulighed for at se de mange forskellige dyr på en bondegård, for eksempel æsler og geder. Du kan endda finde skildpadder og påfugle i området.

Børnene kan deltage i en række aktiviteter, herunder at fodre og klappe dyrene. Du kan komme til gården med tog fra Manchester Victoria til Mills Hill, hvilket tager cirka otte minutter.

Tag en rundtur i byen

Der er arrangerede rundvisninger, hvor du kan lære om byens industrihistorie, samt mange bemærkelsesværdige seværdigheder, bygninger og kvarterer, såsom Coronation Street, Manchester Cathedral og Canal Street. Hvis du er i selskab med større børn, kan det være nok med en gåtur. Men hvis du har små børn med, kan du tage på hop-on, hop-off bustur. De bringer dig til din destination, samtidig med at der bliver fortalt om de seværdigheder, I passerer undervejs.

Aktiviteter i Manchester: ofte stillede spørgsmål

Hvad er der mere at lave i Manchester?

Manchester har fantastiske spisesteder og caféer. Hvis du er på udkig efter et område, hvor du kan spise, er Ancoats, nær Northern Quarter, det bedste område, hvor du finder perfekte pizzaer, fremragende bruncher og fantastisk kaffe.

Hvis du ønsker noget krydret, kan du tage til den verdensberømte Curry Mile i kvarteret Rusholme.

Er Manchester et besøg værd?

Manchester er en fantastisk by, med en blomstrende kunstscene. Uanset om du vil på museum, høre musik eller se et standup-show, er der noget for enhver smag. Efter omfattende istandsættelse er byen også blevet et meget populært sted for detailhandel og fødevarer.

Hvilke er de bedste seværdigheder i Manchester?

Et af de mest populære steder er Manchester Central Library, som er en af de mest bemærkelsesværdige bygninger i centrum. Manchester Cathedral er også et besøg værd, da den dominerer det, der er tilbage af det middelalderlige Manchester.

Hvad er Manchester kendt for?

Manchester er en af Storbritanniens mest kendte byer, med alt fra fodbold til musik og kultur. Byen er kendt for sin industrielle fortid og var berømt for at være en førende producent af bomuld og tekstiler. Kanalen, der løber gennem byens centrum, transporterede tidligere kul til Manchesters industriområde. Jernbanen mellem Manchester og Liverpool var desuden verdens første intercity-jernbane for passagerer.

Om forfatteren

Katherine DunnKatherine er en australsk forfatter, der elsker at finde de bedste kager og desserter, uanset hvor hun rejser hen. Hun elsker at udforske strandene i sit hjemland og at rejse til de steder i verden, hvor hun kan finde den bedste mad. Hendes ultimative rejsedrøm er at opleve gletsjerne og dyrelivet i Antarktis. Følg Katherine på Twitter for masser af inspiration til dine rejser

Udforsk flere artikler