DiscoverRejser i Danmark

Top hyggelige julemarkeder i Danmark

December måned nærmer sig, og med det kommer også muligheden for at besøge de mange hyggelige julemarkeder rundt omkring i landet. Der findes utallige af dem, og hvert enkelt har noget forskelligt at byde på både på for hele familien. Hvis du ikke ved hvilke markeder du skal besøge denne sæson, så giver vi her vores bud på skønne julemarkeder i Danmark, hvor du er garanteret en ordentlig dosis dansk julestemning.

Julemarked i Tivoli

julemarked i tivoli

© Tivoli

I hjertet af København ligger forlystelsesparken Tivoli, der gennemgår en magisk forvandling hvert år og bliver til Danmarks største julemarked for hele familien. Her kan du opleve eventyrlige juleaktiviteter, køre i et nissetog og endda møde selveste julemanden midt i den gamle have. Nyd de flere tusinde funklende lyskæder og glitrende julekugler, som hænger i træerne, og som formår at sætte enhver person i den rette julestemning – ung som gammel!

Hvornår: 19. november til 2. januar

Gavnø julebazar

A woman in winter clothes is looking away, smiling and holding a drink at the illuminated Christmas market.

Dette julemarked byder på aktiviteter for hele familien, hvor de voksne kan nyde en kold julebryg fra det lokale slotsbryggeri, og børnene har mulighed for at tage på nisseskattejagt eller hjælpe nisserne i juleværkstedet, hvor de kan udfolde deres kreative evner og lave papirklip i alle tænkelige farver.

Hvornår: 3.-5. november og 10-12. november

Esrum Kloster julemarked

Esrum Kloster Julemarked

© Esrum Kloster

Hvis du befinder dig i Nordsjælland, kan du besøge Esrum Kloster, som hvert år disker op med et eventyrligt julemarked. Gå på opdagelse i de mange boder, der fylder klosteret og møllegården – her vil din mund med garanti løbe i vand ved synet af søde sager, råmælksoste og forfriskende trappistøl.

Du finder ikke klassiske nissemænd, derimod er fokus på klosterets middelalderlige og franske ophav, med delikatesser importeret direkte fra Frankrig og klosterprodukter fra hele Europa, som er produceret som munkene gjorde det i gamle dage. Duften fra madboderne frister den lille sult, og hvis du trænger til at få varmen, kan du tage et smut forbi klosterkælderen eller møllecaféen, hvor der vil blive serveret vaskeægte klosterkaffe og lun gløgg. Store som små kan også være med til hyggelige aktiviteter, der trækker tråde helt tilbage til middelalderen.

Hvornår: 26. – 27.  november og 3.-4. december

Julemarked på Kronborg

Julemarked på Kronborg Slot

Hvis du befinder dig i nærheden af Helsingør i julemåneden, kan du tage et smut forbi julemarkedet på Kronborg. Julemarkedet byder på mere end 100 boder, hvor du kan finde inspiration til årets jul, smage på lækre juledelikatesser eller købe julegaven til en af dine nærmeste. Der er ligeledes masser af underholdende aktiviteter for familiens yngste, som kan komme på en helt særlig julerejse med Christian 4., se balletpigerne opføre juleklassikeren ‘Nøddeknækkeren’, møde julemanden eller opleve en ridetur på de søde ponyer.

Hvornår: 26.-27. november og 3.-4. december

Christiania julemarked

A little boy's mesmerised facial expression and blurry Christmas lights in the background.

Det årlige julemarked på Christiania bliver traditionen tro afholdt i Den Grå hal, som siden 70’erne har været omdrejningspunkt for en lang række arrangementer; ofte nogle, der hylder det utraditionelle. Det er da heller ikke et helt klassisk julemarked, du kan finde på Christiania, da julemarkedet hér byder på boder fra alle fire verdenshjørner, og altså giver en eksotisk stemning midt i den travle julemåned. Men selvfølgelig er det stadig muligt at erhverve sig en kop varm gløgg eller en håndfuld pebernødder sammen med familie, venner og bekendte fra nær og fjern. Det ér jo jul! Så hvis du er til en snert af det utraditionelle er Christiania julemarked bestemt et besøg værd.

Hvornår: 9.-20. december

Julemarked på Højbro Plads

Julemarked på Højbro Plads i København

© Kim Wyon for Visitdenmark

Mangler du at købe den sidste julegave, inden kalenderen siger d. 24. december? Så kan du tage til Højbro Plads i hjertet af København, hvor der er et hyggeligt julemarked, der varer næsten helt til juleaften. Julemarkedet fanger essensen af jul i gamle dage med smukt dekorerede juletræer, mere end 280.000 funklende lys, samt julemandens rensdyr. Både boder og stande holder til i små røde hytter, hvor du kan købe alt, hvad julehjertet begærer i denne søde tid. Her kan du købe kvalitetsvarer af dansk design, nyde en varm kop kakao med pisket flødeskum eller blot nyde julestemningen centralt i København.

Hvornår: 4. november -21. december

H.C. Andersen julemarked i København

H.C. Andersen Julemarked på Kongens Nytorv

© H. C Andersens julemarked

Er du på jagt efter at komme i julestemning er H.C. Andersen julemarked på Nytorv i København et perfekt sted at tage hen. Her er en masse spændende boder, der hver især er opkaldt efter et H.C. Andersen eventyr. På markedet kan du møde H.C. Andersen, som gerne stiller op til et billede eller to i løbet af dagen. Boderne har noget for enhver smag, og her er der mulighed for at gå på opdagelse blandt eventyrligt julepynt, hjemmelavede æbleskiver med flormelis og syltetøj og spændende julegaveideer både til børn og voksne i de julepyntede hytter. For at komme i vaskeægte julestemning skal du blot smutte forbi lirekassemanden, som spiller alle de bedste og klassiske julesange.

Hvornår: 17. november – 21. december

Egeskov julemarked

A woman in winter clothes holding a red mug and smiling while looking up

Et af årets mest bemærkelsesværdige julemarkeder befinder sig på Egeskov Slot på Midtfyn. Julemarkedet er først og fremmest kendt for udstillingen “3000 nisser”, der som navnet antyder er et væld af nisser og juletræer, der pryder det over 400 år gamle slot. Julemarkedet byder på mange forskellige aktiviteter både indendørs og udendørs. Især familiens mindste medlemmer kan boltre sig i Legeskoven eller prøve kræfter med at finde rundt i den store labyrint designet af ingen mindre end Piet Hein.

Hvornår: 12-13, 19-20, 26-27. november samt 3.-4. december

H.C. Andersen Julemarked i Odense

Hc andersens julemarked

© H.C. Andersen Julemarked

Opkaldt efter den berømte danske forfatter ligger dette julemarked placeret i Fyns midtpunkt, nemlig Odense, lige udenfor H.C. Andersens charmerende gule hus. H.C Andersens julemarked vil tage dig tilbage i tiden og lade dig opleve den gode, gamle danske jul, som den var, dengang H.C. Andersen levede i 1800-tallet. Udover at du kan købe julepynt i lange baner og klippe dit helt eget julepynt, kan du kan du også stifte bekendtskab med de eventyrlige figurer fra forfatterens egne fortællinger, eller f.eks. tage de små med i børne-togbanen i Lotzes Have.

Hvornår: 3.-4. december, 10-11. december

Harridslevgaard Slot

Julemarked Harridslevgaard Slot

© Harridslevgaard Slot & Herregaarden Jerstrup

Igen i år åbner Harridslevgaard Slot porten til juleinspiration på et stort og unikt julemarked, i Danmarks største Riddersal i privateje. Her vil der være salg af julepynt, juledekorationer, samt brugskunst. Hele renæssanceslottet er pyntet op til jul, med anderledes juledekorationer og juleinspiration, der matcher de forskellige rum og sale.

Tag familien med til julehygge ved klippe/klister bordet, hvor børn i selskab med voksne, kan lave deres egen julepynt. Familiens yngste kan også komme på billedskattejagt, men der er også konkurrencer i vente for de voksne. Afslut eventuelt besøget i det hyggelige Storkøkken med gløgg og æbleskiver.

Indgang koster 70 kr for voksne og 35 kr for børn mellem 3-12 år. Der modtages ikke dankort til køb af indgangsbilletter og i caféen.

Hvornår: lørdag og søndag, 19. november – 11. december

Julemarked i Den Gamle By

julemarked i den gamle by

© Den Gamle By

Tag på en rejse tilbage i tiden og oplev en traditionel dansk jul som i de gode gamle dage. Julemarkedet i Den Gamle by i Århus byder nemlig på en historisk gennemgang af, hvordan danskerne har fejret julen de sidste 400 år i form af huse, der gemmer på eventyrlige fortællinger om den danske jul gennem tiden. Her kan du bl.a. tage familien under armen og besøge Købmandsgården og opleve julestemning, som beskrevet i den berømte, danske juleklassiker “Peters jul” fra 1866.

Du kan også besøge konditoriet og smage på de lækre julegodter, eller traditionel dansk julemad fra gamle dage i Traktørstedet Simonsens Have. Slut dagen af med en tur i hestevogn sammen med familien og nyd den fantastiske julestemning i Den Gamle By.

Hvornår: 19. november-8. januar

Gram Slot julemarked

Gram Slot Julemarked

© Gram Slot

På Gram Slots julemarked kan du gå på opdagelse blandt mere end 150 forskellige udstillere, hvor du med garanti kan finde en fin lille gave. Tag familiens yngste med, og lad dem fornøje sig blandt de børnevenlige aktiviteter, som f.eks. at være med til at tænde de funklende julelys på juletræet sammen med selveste julemanden, eller besøge hans værksted. Har børnene lidt for meget krudt i røven? Så tag dem med udenfor på naturlegepladsen hvor de hurtigt kan få løbet energien af.

Hvornår: 30. november- 18. december

Børglum Kloster julemarked

Julemarked Børglum Kloster

© Børglum Kloster

I Nordjylland slår det næsten 1000 år gamle Børglum Kloster dørene op til et af landets hyggeligste julemarkeder. Der er pyntet op til jul overalt på klosteret, og især Klosterkirken er overdynget med funklende lys og et smukt krybbespil.

Hver dag, under julemarkedet, vil julen blive sunget ind ved en minikoncert i Klosterkirken, der sætter enhver person i julestemning. Besøg Klosterets butik for at finde den perfekte julegave eller gå på opdagelse rundt omkring på klosteret, hvor der er spækket med kunst, stemningsskabende julepynt og smagsprøver af forskellige godter. For at runde dagen af kan du tage forbi Café Vognporten, der serverer en lækker julemenu, samt hjemmelavet gløgg.

Børglum Kloster er desuden også kendt fra julekalenderen “Ludwig og Julemanden” der blev optaget i Nordjylland, og til dags dato den mest sete julekalender i dansk historie.

Hvornår: 18-20. november, 25-27. november, 29. november, 3-4. december, 10-11. december

Voergård Slot julemarked

Julemarked på Voergård Slot

© Voergård Slot

Kickstart din julestemning i Nordjylland og tag til julemarked på Voergård Slot i starten af december måned. Traditionen tro har Voergård Slot inviteret en med flair for detaljer til at stå for udsmykningen af slottet. Ingen mindre end den kongelige hofleverandør Bjarne Als skal stå for de storslåede dekorationer igen i år. På Voergård Slot kan du gå på opdagelse blandt intet mindre end 70 udstillere, der holder til rundt omkring på det eventyrlige slot. Slå dig løs bandt det glimtende julepynt, smagsprøver på delikatesser, mode og juledekorationer og mange andre ting, der med garanti vil sørge for at din julestemning kommer helt til tops.

Hvornår: 29. november – 1. december, 7-8. december

Julemarked i Ridehuset

Julemarked Ridehuset i Aarhus

© Ridehuset

Beliggende i hjertet af Aarhus finder du Ridehuset, der afholder et eventyrligt julemarked for hele familien med over 100 stande. Ridehuset er et julemarked lidt ud over det sædvanlige – her kan du kun være stadeholder, hvis du selv producerer dit eget design.

Undervejs vil der være udskiftning af kunstnere, så der hele tiden er noget nyt at kigge på gennem hele åbningsperioden. Mange mennesker finder hvert år vejen forbi Ridehuset, hvor der er spækket med hjemmelavet julepynt, anderledes julegaver og julegodter til at putte i kræmmerhusene på juletræet. Så hvis du har fundet en lille finurlig ting, så bør du ikke tøve med at købe den. Som noget nyt kan du se hvordan julepynt og yndige julegaver bliver til i det håndarbejde værksted, der er placeret på julemarkedet for at inspirere både børn og voksne.

Hvornår: 25. november – 4. december

Julemarked på Gammeltorv

VisitAalborg

© VisitAalborg

Hvis du befinder dig i Nordjylland omkring juletid er julemarkedet på Gammeltorv i Aalborg en begivenhed, der oser af vaskeægte julestemning.  Især de lokale er med til at sprede julehygge hos de besøgende, og du kan bl.a. nyde lokale specialiteter såsom slagterens hjemmelavede sylte eller bagerens egne håndlavede klejner.

Hvornår: 18. november – 23. december