Shop till you drop: Guide til shopping i New York

Hvem har ikke drømt om at tage på den ultimative shoppingtur til New York? Om du er til verdenskendte amerikanske mærker, fede vintagebutikker, eller er på udkig efter de bedste designer outlets med billigt mærketøj, vil du med garanti kunne få stillet din shoppelyst her.

Er du i gang med planlægningen af en shoppingtur til New York og står med spørgsmålene “hvad skal man købe i New York”, “hvad er billigt i New York” og ikke mindst “hvor skal man shoppe i New York”? Så kan du trygt læse videre i artiklen, hvor du kan få finde svar på alle dine spørgsmål. God shoppelyst!

Gode shoppingsteder i New York

5th Avenue

Det absolut mest ikoniske sted at tage på shopping i Nye York må så absolut være 5th Avenue. Det er på denne gade, at alle de største modehuse og livsstilsmærker har deres flagshipstores, og du kan derfor finde amerikanske tøjmærker som Hugo Boss, Ralph Lauren, DKNY og Calvin Klein, såvel som en række livsstilsbutikker, heriblandt Apple Store. Og så er det naturligvis også her, at du på hjørnet af 5th og 57th Street kan besøge den Tiffany’s, som Audrey Hepburn gjorde berømt i filmen “Breakfast at Tiffany’s”.

Nærmeste station: 5 Avenue Station

SoHo

Et af de mest populære shoppingsteder i New York er så absolut SoHo. Det trendy område “South of Houston” er det oplagte sted at besøge, hvis du vil have et blandet udvalg af highstreet-kæder som H&M og Forever 21, store modehuse ala DKNY og Kate Spade samt mindre lokale butikker. SoHo er desuden berømt for sine hyggelige caféer, trendy restauranter og ikke mindst en række interessante kunstgallerier, som du kan besøge, når du trænger til en pause.

Nærmeste station: Spring Street Subway Station

DUMBO

Er du til hyggelige vintagebutikker og lokale designere? Så kryds Manhattan Bridge til Brooklyn, hvor du finder området DUMBO, “Down Under the Manhattan Bridge Overpass”. Gemt bag nabolagets gamle lagerbygninger finder du alverdens skønne butikker, hippe barer og caféer samt interessante kunstgallerier. Husk at besøge Brooklyn Bridge Park ved solnedgang, hvorfra du har den bedste udsigt over Manhattan.

Nærmeste station: York Street Subway Station

Chelsea

Et sted, man ikke kan komme udenom, når man som madelsker er på shopping i New York, er Chelsea Market. Den nedlagte Nabisco Biscout-fabrik er et rent madmekka fyldt med alverdens spændende delikatesser, madboder og spisesteder. Men resten af Chelsea-området er nu også værd at opleve på sin shoppingtur til New York. Nabolaget, der er et af de dyreste i byen, er hjem til et virvar af charmerende boutiques med high-end designere samt hyggelige vintagebutikker. Og så er der naturligvis “The High Line” – den grønne park, der er blevet lavet oven på gamle togskinner, og som byder på den fineste udsigt over området.

Nærmeste station: 14 Street Station

Stormagasiner og shoppingcentre i New York

Bloomingdale’s

Det mest ikoniske stormagasin i New York er unægteligt Bloomingdale’s. I den kæmpemæssige butik, der fylder en hel blok og ni etager kan du shoppe alverdens internationale og amerikanske luksusmærker. Og så kan du naturligvis også købe dit eget eksemplar af “the little brown bag”-indkøbstasken, som Bloomingdale’s står bag.

Hvor: 59th Street
Nærmeste station: Lexington Av/59 St

Hudson Yards

På shopping i New York på en regnvejrsdag? Intet problem! Sæt kursen mod det nye shopping center Hudson Yards, som du finder på det vestlige Manhattan. Her er der en butik for enhver smag og ethvert budget lige fra luksuriøse Dior, Chanel og Fendi til budgetvenlige H&M, Uniqlo og Madewell. Trænger du til et hvil og en bid mad undervejs, er der en masse spisesteder at vælge mellem i Hudson Yards, hvad end du er til smarte tapas- og sushirestauranter eller mere foretrækker afslappede burger- og kaffebarer.

Hvor: 20 Hudson Yards
Nærmeste station: 34th Street-Hudson Yards Subway Station

Woodbury Common Premium Outlets

Den bedste outlet i New York ligger knap en times kørsel fra Manhattan. Woodbury Common Premium Outlets er som en lille by bestående af over 220 butikker. Er du i tvivl om, hvad der er billigt i USA men på udkig efter nogle gode deals, er et outlet altid det oplagte sted at lede. Her i Woodbury Common Premium Outlets er alle de store mærker, du finder på 5th Avenue, repræsenteret. Fælles for dem alle er, at de sælger ud af gamle kollektioner med op til 50% rabat. Bliver du sulten midt i al shopperæset, er der rig med mulighed for at få stillet sulten her. Husk også at besøge den populære Nike sport outlet, hvor du finder både sneakers, løbesko samt træningstøj og -udstyr.

Hvor: 498 Red Apple Ct, Central Valley

Gode butikker i New York

Glossier

Spørger man en hvilken som helst skønhedselsker, om hvad man skal købe i New York, vil svaret være make up og hudpleje fra Glossier. I en penthouse på Lafayette Street finder du et vaskeægte lyserødt paradis med alle de skønhedsprodukter, du kan drømme om. Selvom Glossier nu er begyndt at sende sine produkter til Danmark, så er det nu engang en helt særlig oplevelse at besøge stedet, som alle skønhedsguruer snakker om.

Hvor: 123 Lafayette St
Nærmeste station: Canal St

Fabulous Fanny

Skinner solen, og har du glemt at pakke dine solbriller? Frygt ej, for i Fabulous Fanny vil du med garanti kunne finde et nyt par, som falder i din smag. Denne butik er resultatet af venneparret Ken og Stans store passion for vintage briller. I tidernes morgen solgte de ud af deres unikke fund, hvilket hurtigt gjorde den lille butik i East Village populær blandt celebrities og trendsettere. Efter nogen tid fik også store brilleproducenter øjnene op for Fabulous Fanny, som nu sælger briller af eget mærke, inspireret af de mest populære brilletendenser fra 30’erne og op til 60’erne.

Hvor: 335 east, 9th Street
Nærmeste station: 1-Avenue Station

Iconic Magazines

Har du brug for lidt læsestof til flyveturen hjem fra din shoppingtur i New York? Så er Iconic Magazines stedet! Om du er til glittede modeblade, inspirerende rejsemagasiner, smukke blade til kaffebordet eller blot dagens udgave af The New Yorker, så vil du kunne finde det her!

Hvor: 188 Mulberry St
Nærmeste station: Spring St Subway Station

Century 21

Er du på din shoppingtur på udkig efter noget, der er billigt i USA, men har du ikke tid til at bevæge dig hele vejen ud til Woodbury Common Premium Outlets, skal du besøge Century 21. Denne outlet nær Ground Zero er ved første øjekast meget rodet og på kanten til kaotisk. Men væbner du dig med en god portion tålmodighed, kan du altså være heldig at finde frem til nogle ret vilde tilbud på amerikanske mærker og internationale designere.

Hvor: 22 Cortlandt Street
Nærmeste station: Cortlandt Street Station

Flybilletter til New York Hoteller i New York