Smukke destinationer det giver mening at besøge

Det sidste år har rejser stort set været sat på hold på grund af COVID-19, men den gode nyhed er, at nogle lande genåbner for turisme. Med udrulningen af vaccineprogrammerne ser muligheden for at tage på nye eventyr ud til at være i sigte. Flere og flere lande genstarter deres turistindustrier ved at åbne for vaccinerede rejsende, tilbyde gratis vaccinationer, eller tillade adgang med en negativ PCR-test. 

Hvis du allerede er ivrig efter at komme afsted, har vi et par ideer til din næste rejse. Selvom specifikke rejserestriktioner er gældende og det kræver lidt planlægning, har du gode muligheder for at få et ekstra stempel i passet.

Hold dig opdateret på dit eget lands rejserestriktioner for de følgende destinationer, før du bestiller. Vores dertil indrettede side oplyser nu også om de enkelte landes vaccinationsprocent, regler om mundbind, status for genåbning af restauranter/barer og meget mere.

Husk på, at hvis du er på udkig efter ekstra forsikring for, at du er dækket, hvis dine rejseplaner ændrer sig eller bliver aflyst, så kan du se efter fleksible flybilletter uden ændringsgebyr samt ophold og billeje, der tilbyder gratis afbestilling, på vores side.

Alaska, USA

Udsigt fra Mendenhall Glacier med blomstrende vilde blomster

Alaska går i spidsen for vaccineudrulningen og tilbyder denne sommer gratis COVID-19-vaccinationer til både indenrigs og internationale turister. Dette er et forsøg på at styrke deres hårdt ramte turistindustri, der har været påvirket af forbud mod krydstogtskibe og lukkede grænser. Hjælp deres turisme i gang, mens du udforsker den usædvanlig smukke natur på Amerikas sidste grænse. Gå på opdagelse i Alaskas bjerge, søer og floder, skove og gletsjere, og nyd den friske luft, før du tager på hvalsafari eller på opdagelse i vildnisset. For en episk naturoplevelse kan du planlægge en tur til Alaskas Wrangell-St. Elias National Park & Preserve eller Denali National Park

Tjek de seneste rejserestriktioner, før du bestiller dit fly til Alaska, på CDC’s hjemmeside. Da Alaska hører til USA, gælder de nationale rejserestriktioner.

Find fly til Alaska

Find ophold i Alaska

Grækenland

Luftfoto af Shipwreck Beach på Zakynthos på en sommerdag.

Grækenland har åbnet for en lang liste af lande, inklusive alle EU-lande, hvis du har et vaccinationscertifikat, en negativ PCR-test, eller bevis for, at du har haft COVID-19. Efter et langt år med restriktioner på grund af pandemien, er det svært for selv den mest erfarne rejsende at modstå Grækenlands smukke øer og solrige oaser. Tag en pause og nyd sommeren, mens du udforsker de brostensbelagte gader, historiske vartegn og stenstrande på de mest populære destinationer som Kreta, Zakynthos, Naxos og Korfu. Alternativt kan du vælge at holde ferie på nogle af Grækenlands mindre kendte øer som Naxos, Milos og Syros. 

Find fly til Grækenland

Find ophold i Grækenland

Kroatien

Vandfald og grønne områder i Plitvice Nationalpark i Kroatien

Kroatien accepterer også rejsende med et vaccinationscertifikat, en negativ PCR-test, eller bevis for, at du har haft COVID-19. Det er et ideelt tidspunkt at besøge dette smukke land uden for mange turister, og tage på ø-hop, eventyr i det fri og nyde småbyernes charme. Plitvice Nationalpark burde helt sikkert være øverst på enhver rejsendes liste, men Krka Nationalpark er mindre besøgt, og kan prale af, at have nogle af de smukkeste vandfald. De fodgængervenlige gader i Zagreb er perfekte til spadsereture, og du kan nyde Zlatni strands uspolerede kystlinje på øen Brac, eller gå på opdagelse i den gemte perle Motovuns vine, trøfler og ekstraordinære lokale retter. 

Find fly til Kroatien

Find ophold i Kroatien

Cypern

Smukt landskab tæt på Nissi strand og Cavo Greco

Med et vaccinationscertifikat kan du nu rejse til Cypern uden at skulle i karantæne. Du skal dog uploade en kopi af dit certifikat til platformen Cyprus Flight Pass. Sommeren er et fremragende tidspunkt at besøge denne lille juvel gemt i det østlige Middelhav, hvor du finder den perfekte blanding af historie, kultur og friluftsliv. Rejs tilbage i tiden på verdensberømte arkæologiske steder som Curium nær Limassol og Kongegravene i Pafos. Udforsk øens naturlige pragt ved at snorkle på St. George’s Island og ved Devil’s Head ud for halvøen Akamas. Hvis du har tid tilovers, kan du tilføje en vinsmagning på Tsangarides Winery til din liste. 

Find fly til Cypern

Find ophold på Cypern

Fristende ferieoplevelser

Efter at have tilbragt et år derhjemme, er det nu et perfekt tidspunkt at begynde at drømme om din næste ferie. Dette er blot et udvalg af alle de spændende og mulige destinationer, du kan føje til din ønskeliste over rejsemål.