preload

Der findes ikke meget bedre end at planlægge sin næste ferie. Men får du nogensinde lyst til at prøve noget helt andet end den sædvanlige storbyferie eller det traditionelle strandhotel? Heldigvis er verden fyldt med specielle overnatningssteder, som byder på særligt vidunderlige oplevelser for eventyrlystne og dem, der elsker luksus Der finder noget for enhver smag. Fra flydende søpaladser i Indien til igloer af glas i Lapland, eller romantiske huleværelser i Italien. Læs videre, hvis du vil gå på opdagelse i min liste over enestående hoteller.

1. The Conrad Maldives Rangali Island

Review Score: 9.3

Et ophold på Maldiverne er altid en skøn oplevelse, hvor du bliver indkvarteret på din egen lille paradisø, omgivet af krystalklart vand fra det Indiske Ocean. Men dette hotel er alligevel noget helt specielt med sine undervandssuiter, hvor du kommer så tæt på at sove sammen med fiskene som muligt. Muraka Residence på The Conrad har en udendørs terrasse med en infinity pool og badekar med udsigt til havet ovenpå. Går du ned ad spindeltrappen, befinder du dig i soveværelset under vandet. Det er en sand arkitektonisk perle med et soveværelse designet som dit eget private akvarium. I den 180 grader akrylsøjle kan du spotte fisk, der svømmer over din seng, når du lægger dig til at sove. Det er uden tvivl en af de mest spektakulære udsigter, jeg nogensinde er stødt på.

2. Ishotel Sverige

Review Score: 8.5

Du har sikkert hørt om isbarer, men vidste du, at du også kan bo på et ishotel? Det originale ishotel ligger i Sverige og blev formet i hånden ud af kæmpe isblokke fra den nærliggende Tome-flod i 1989. I dag er hotellet, der er en krydsning mellem et luksushotel og en kunstinstallation, fortsat et af verdens mest unikke og specielle overnatningssteder. Det har åben fra december til april og opbygges hvert år fra bunden (hotellet smelter så snart foråret kommer, og det bliver varmere i vejret). Du kan vælge mellem hotellets 20 standard isværelser, som alle er stilfuldt og enkelt indrettet. Mit yndlingsvalg er dog en af de 12 kunstsuiter, som er indrettet af nogle af verdens førende kunstnere for at skabe de helt fantastiske og originale værelser. Et år kunne du sove i en slikbutik skabt af is, eller i en iglo fyldt med husky ishunde Alle oplevelser er unikke.

3. The Venetian Resort Las Vegas

Review Score: 8.5

Las Vegas er en legeplads for voksne. Byen er kendt for sine temahoteller, hvor du kan bo i alt fra en ægyptisk pyramide til Eiffeltårnet. Men det mest berømte hotel i Las Vegas er nok The Venetian. Det er en imponerende efterligning af Venedig med gengivelser af byens attraktioner som fx Rialtobroen eller Dogepaladset. Når du vandrer langs Grand Canal og lytter til de syngende gondolierer, så er det næsten, som om du er i den italienske by. Tag en tur med en af gondolerne og gå på opdagelse i nogle af stedets mange smukke butikker, inden du slår dig ned ved den store pool i nyklassisk stil. Værelserne er ikke mindre luksuriøse, og det gælder alle 4000 suiter! De allerbedste af dem har en sænkede stuer og elegante romerske bade.

4. Mashpi Lodge, Ecuador

Review Score: 9.7

© Mashpi Lodge

Har du nogensinde drømt om at sove oppe i skyerne? På denne afsides lodge, gemt væk i Chocó-Andean Cloud-skoven i Ecuador, kan din drøm gå i opfyldelse. Hotellet ligger tre timers kørsel fra Quito. Når du ankommer, føles det som om et boutique-hotel er blevet smidt ned midt i junglen, omgivet af den smukke regnskov. Selve hotellet er med sine gulv-til-loft glasvægge bygget for at få allermest ud af omgivelserne. Her kan du nyde den mest bjergtagende og smukke udsigt fra dit soveværelse. Hvis du vil helt tæt på det lokale dyreliv, så er det her stedet, hvad enten du vil spotte fugle fra hotellets panorama-terrasse, kigge på de mange forskellige sommerfugle i haven, eller nyde en vandretur på et af hotellets mange vandrestier.

5. The Fish Hotel, Storbritannien

Review Score: 9.0

De fleste har på et eller andet tidspunkt i barndommen drømt om at sove oppe i et træhus. Det kan nu gå i opfyldelse takket være de smukke træhuse på The Fish Hotel i engelske Cotswolds. Træhusene, der ligger midt i Oxfordshires skønne landskaber, er skabt til både børn og voksne. De er fyldte med små luksuriøse detajler, som vil gøre hele familien glad. For at komme til hver af de tre træhuse skal du over en rebbro. Alle tre huse er med sine åbne stuer og soveværelser i træ designet, så de falder smukt ind i naturen og omgivelserne. Børn vil elske at sove i de specialbyggede køjesenge, men en af de bedste detaljer er de to opvarmede udendørs bade. De er udstyret med et samtaleanlæg, så du kan læne dig tilbage i vandet og nyde naturens lyde, samtidig med at du kan bestille drinks og room service til badet.

6. Kruger Shalati, Sydafrika

Review Score: 9.4

Du finder ikke mange udsigter, der er så imponerende som dem på Kruger Shalati. Det er et luksushotel placeret i et tog på en historisk bro, der går over Sabiefloden i den sydafrikanske Kruger National Park. Herfra kan du se de vilde dyr, når de bevæger sig rundt i landskaberne under broen for at drikke fra floden eller vælte sig i dybderne. Selve hoteller er et af de mest cool, jeg nogensinde har set, med værelser i gamle togvogne, som går tilbage til rejsernes gyldne tider. Interiøret er Art Deco glamour med store senge og geometriske detaljer. Hver vogn har en lille bar og sin egen lille balkon, men mit yndlingssted er den runde infinitypool på broen. Poolen, der engang var stativet til en vandtank, byder på en fortryllende udsigt over floden og de vilde sletter.

7. Amberley Castle, Storbritannien

Review Score: 8.9

Dette hotel i den engelske countryside stammer tilbage til 1103 og var engang et slot, som igennem årene har haft fint besøg af både konger og dronninger, heriblandt Henry VII, Charles II og Elizabeth II. I dag er det et luksushotel, hvor du kan hvile dig inden for de historiske mure. Ved ankomst er det fuldkommen som at træde tilbage i tiden, når du går langs de originale porte og rundt i slottets smukke haver. Slottet ligger midt i en 12 hektar park, som er skabt til romantiske gåture langs de smukke hække. Parken rummer også en charmerende kroketbane. Book Chichester-værelset, som har en overdådig himmelseng, antikke møbler og en original pejs, der kan holde kulden fra de tunge stenvægge væk.

8. Sextantio Le Grotte Della Civita, Italien

Review Score: 9.5

Det bliver ikke mere romantisk end i hulehotellet i Italien - et hotel hvis rustikke rum går helt tilbage til det 13. århundrede Hotellet ligger midt i den UNESCO-beskyttede by Matera. Omgivelserne er helt magiske med udsigt ud over den dramatiske Gravina canyon og byens middelalderkirker og barokke palazzoer. Hulerummene er i sig selv helt simple med sine buede honningfarvede vægge og minimalistiske møbler. Der er dog skruet helt op for romantikken, og hvert rum er belyst af masser af stearinlys og lanterner. Regn ikke med at finde en minibar eller et TV, da værelserne med vilje er strippet for alt teknologi. Inden du tager på opdagelse eller trekkingtur i den nærliggende Murgia National Park, spiser du din morgenmad i kirken, som er hugget i sten og ligger midt i mellem hulerne. Bellissima!

9. Apukka Resort, Finland

Review Score: 8.7

© Apukka Resort

Har du en drøm om at opleve Nordlyset, så er det her måske det allerbedste sted at gøre det. Hotellet ligger midt i Lapland og består af flere hytter i iglostil med glastag, så du kan ligge i din seng og kigge på stjerner. Midt i snelandskabet er der private saunaer og spabade, ligesom du også kan køre med hestetrukne slæder. Men højdepunktet i Apukka er uden tvivl "aurora-vognen", som er et køretøj med glastag. Det tager dig langt ind i skoven, så du får den allerbedste udsigt til Nordlyset. Hver hytte er udstyret med en dobbeltseng, et lille køkken og badeværelse. Så du har alt, du skal bruge for at nyde en nat under stjernerne ved polarcirklen. Det er i sandhed en oplevelse uden lige.

10. Pioneertown Motel, Californien

Review Score: 9.2

© Pioneertown-Motel/Jonathan Nimerfroh

Filmfans vil elske dette unikke sted i Pioneertown. Det blev oprindeligt skabt som et permanent filmset i 1940'erne for at tilfredsstille den voksende efterspørgsel på Westerns. I dag er stedet, der ligger lige uden for Joshua Tree National Park i Californien, blevet et populært sted for kreative og folk fra Los Angeles, som vil på en weekendtur udover det sædvanlige. Det pudsige motel var blandt andet filmset for film med Roy Rogers og Gene Autry. Det er yderst charmerende med sine rustikke detaljer og de originale træbeklædte bygninger lavet af togsveller. Indenfor er stilen total cowboy - forstil dig koskind på gulvene, vævede tæpper og en imponerende udsigt ud over ørkenen, som strækker sig helt til San Bernadino bjergene. Når aftenen falder på, kan du tage til nabostedet Pappy & Harriet's, hvor der spilles livemusik. Blandt andet har Paul McCartney og Arctic Monkeys optrådt her.

11. Taj Lake Palace Udaipur, Indien

Review Score: 9.2

Første gang du besøger Taj Lake Paladset i Indien er det helt magisk! Hotellet, der flyder på Pichola søen. Du genkender sikkert den elegante, hvide bygning fra James Bond-filmen Octopussy, hvor stedet blev brugt som en af de vigtigste lokationer i filmen. Men hoteller er meget mere end Hollywood glimmer og glamour. Det emmer af historie på hotellet, der oprindeligt blev bygget i 1743 som sommerresidens for det royale Mewar dynasti. I 1960 blev det omdannet til hotel og er den dag i dag et af verdens smukkeste og mest unikke hoteller. Dette rolige sted føles som meget langt væk fra larmen og stressen i byen Udaipur, selvom det faktisk kun er en kort bådtur væk. Helt ærligt, så vil du ikke forlade dette sted, når du først er her. Særligt fordi alle gæster bliver udstyret med sin helt egen butler og behandlet som var de royale.

12. Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort, Thailand

Review Score: 9.1

Kom helt tæt på naturen og det lokale dyreliv i denne elefantcamp og hotel i Thailand. Det er et af de bedste overnatningssteder, jeg nogensinde har oplevet. Her kan du bl.a. sove i de gennemsigtige udendørs hytter (eller jungle-bobler) midt i den asiatiske elefants naturlige levested. Overgiv dig til den smukke nattehimmel og vågn op til junglens lyde, samtidig med at de majestætiske dyr bevæger sig frit omkring. Alle måltider nydes uden for på den hævede terrasse, med intet andet end fuglesang og et par venlige tykhuder til at holde dig med selskab. Vil du vide mere om disse blide giganter, så arrangerer hotellet vandreture, hvor du går sammen med elefanterne, mens de leder efter blade og grene langs sletten ved floden Ruak.

13. Hotel Costa Verde, Costa Rica

Review Score: 8.9

Når man taler om verdens cooleste hoteller, så er Costa Verde helt i toppen. Hotellet ligger midt i junglen i Costa Rica og bygget op omkring et gammelt Boeing 727-fly fra 1965. Selve flyet er ombygget til at huse den toværelses suite Fuselage - som er mit yndlingsværelse på stedet. Udsigten fra den højtsvævende piedestal over træerne får dig til at føle, at du flyver. Indenfor er alle møbler håndskåret i teaktræ og alle væggene har træpaneler, som giver værelserne en varm og hyggelig vibe. Mit yndlingssted er den udendørs terrasse, der har udsigt ud over havet. Sæt dig her med et glas kølig vin eller en kold øl og spot de frække aber og tukaner.

14. Madonna Inn, Californien

Review Score: 8.7

© Madonna Inn

Er du til kitschede møbler og sjove temahoteller, så bør du straks sætte Madonna Inn i San Luis Obispo på din liste over steder, du skal opleve. Det californiske kulthotel er berømt for sin indretning, der er vild, vovet og alt for meget. De 110 værelser er indrettet i en række forskellige stilarter. Hvert værelse og hver suite har sjove navne, som fungerer som ledetråd til, hvad du kan forvente bag døren: Jungle Rock er designet til at ligne en utæmmet skov med vandfalds brusebad og barkfarvede møbler. I Love Nest er alt derimod pink boudoir med blomstrede tapeter på værelset og en håndvask dækket af blomster. Resten af stedet er lige så dejligt skørt med et steakhouse i guldfebertema med kurvede fuchsiafarvede stole og guldlysekroner og Barbie-pink tennisbaner. På Madonna Inn er mere bedre.

15. Hotel Ještěd, Tjekkiet

Review Score: 9.0

Denne iøjnefaldende arkitektoniske perle er et hotel, der ligger 1012 meter over havet på toppen af bjerget Ještěd i Tjekkiet. Denne unikke ejendom er arkitekten Karel Hubáčeks vision, der indbefatter en fjernsynsantenne, restaurant og hotel i ét tårn. Resultatet er en fascinerende bygning, som ligner noget taget ud af en science fiction-film. Elsker du spænding, så vil du være vild med din ankomst til Ještěd, som er via en kabelbane. Er du det mindste bange for højde, vil jeg anbefale dig ikke at kigge ned. Hvert af de stilrent indrettede værelser minder om luksus rumskibe med skrå vinduer. Vinduerne sikrer, at du kan se mest muligt af de snebeklædte bjerge. Restauranten har også panoramavinduer, der giver dig følelsen af at spise udenfor.

Find mere hotel inspiration

c8beac6115d9c6a651b22a99fd4876d0-scaled
Tips og tricks
5 tips til let at finde et hotel
Enkle tips og smarte værktøjer, der gør din hotelsøgning mindre besværlig.
|
Læsetid: 12 min.
theme_people_family_hotel_resort_restaurant_pool_gettyimages-1445292174_universal_within-usage-period_100328-scaled
Tips og tricks
Hotelbookingguide: Hvad er halvpension?
Spiser du på hotellet frem for de lokale restauranter, eller mikser du helst, så er halvpension lige dig.
|
Læsetid: 8 min.
theme_people_woman_man_hotel_reception_gettyimages-1347851150-copy-1
Tips og tricks
Turistskat og hvordan du undgår den på din næste rejse
Undgå eller reducer en uventet turistskat, når du booker dit næste ophold.
|
Læsetid: 12 min.
A woman in hiking gear sits on a boulder and gazes at a vast ocean.
Rejseoplevelser
Oplev indre ro: En guide til silent retreats i Norden
Find fordybelse og refleksion med silent retreat i de nordiske lande med denne ekspert-guide.
|
Læsetid: 11 min.
8bf5bd8197020e70278c1fc3d03ab64d-scaled
Tips og tricks
Din guide til handicapvenlige hotelværelser
Find handicapvenlige hotelværelser, der passer til dig, og lær præcis, hvad du skal kigge efter med hensyn til tilgængelighed.
|
Læsetid: 7 min.
theme_travel_hotel_room_balcony_people_women_friends_bathrobes_gettyimages-1481003466-scaled
Tips og tricks
Disse rejsetips kan forbedre din næste ferie
Benyt faciliteterne, få adgang til hotellets bedste tjenester, og gør din rejseoplevelse endnu bedre.
|
Læsetid: 12 min.
theme_travel_hotel_front_desk_reception_woman_gettyimages-1352189115-scaled
Tips og tricks
Din guide til hurtig udtjekning på hotellet (eller sen udtjekning)
Lær grundreglerne for udtjekning på et hotel.
|
Læsetid: 9 min.
f4069c7dfe3b90952faa42c8891a5b68-scaled
Tips og tricks
Sådan finder du det bedste hotel med lettilgængeligt bad
Guide der hjælper kørestolsbrugere med at finde et hotel med lettilgængeligt bad, som er både komfortabelt og nemt at…
|
Læsetid: 7 min.

Om forfatteren

Luciana BelliniLuciana er født og opvokset i London og deler sin tid mellem den britiske hovedstad og Los Angeles. Hun har altid været en bypige i hjertet, og er dedikeret til at udforske de fedeste nye steder at hænge ud i Storbritannien og Californien. Hun har arbejdet som rejse- og livsstilsjournalist i de sidste 15 år, og der er intet, hun elsker højere, end at afdække skjulte perler både i sit hjemland og i udlandet.

Udforsk flere artikler