DiscoverRejseoplevelser

De smukkeste og bedste lufthavne i verden

Flyet lander eller letter, du er på vej ud eller hjem, eller på vej videre. Lufthavne er ofte et transitpunkt, hvor du ikke har tid til at opleve og til at indtage omgivelserne. Men har du en halv time, så stop op og ikke mindst − kig dig omkring. Mange lufthavne er efterhånden arkitektoniske mesterværker, der bør opleves som alle andre attraktioner, når du er på rejse. Ja, niveauet i nogle af dem måler sig snart med selv de flotteste kirker og museer.

Lufthavne giver national stolthed og international anerkendelse


Før var lufthavne ikke noget, der blev gjort meget ud af, men især i Asien stiger niveauet nu med raketfart. I takt med at lufttrafikken på verdensplan kun er steget og steget, er de mange lufthavne blevet en slags nationale symboler; en slags velkomstport, der både skal vække national stolthed og international anerkendelse. Det første den besøgende møder i et land skal helst vække begejstring og se imponerende ud!

Rejs med til en række af de smukkeste og bedste lufthavne i verden fra Singapore til lufthavnen i Kastrup. Alle en fryd for øjet og steder, som bør nydes, når du lander, er landet, eller før du letter. Så gå til gaten og spænd sikkerhedsselen: Her er de bedste lufthavne i verden!

De bedste lufthavne i verden findes i Asien

Lufthavne i Asien løber ofte med priserne, når verdens bedste kåres af organisationen World Airport Awards. Kåringen sker på baggrund af 14 mio. spørgeskemaer fra passagerer i hele verden. De bedømmer lufthavnenes faciliteter og kundeservice, shoppingmuligheder, sikkerhedsniveau, personalets venlighed og arkitekturen.

Hamad Internationale Lufthavn, Doha, Qatar


Første stop på vores jordomrejse er Hamad Internationale Lufthavn i Doha, Qatar, der tidligere har vundet prisen for verdens bedste lufthavn i World Airport Awards. Lufthavnen hædres især for sin stil, luksus og arkitektur. Et transit i Hamad International Lufthavn føles næsten som en tur på et kunstmuseum; her i de smukke terminaler, hvis arkitektur er inspireret af havet, finder du nemlig et væld af moderne kunst og timevis af underholdning, mens du venter på dit næste fly.

Find fly til Doha

 

Tokyo Haneda Lufthavn og Tokyo Narita Lufthavn, Japan

Har du lyst til at mæske dig i udsøgt ramen og sushi, er Tokyo et oplagt rejsemål. Faktisk behøver du ikke engang at forlade de to lufthavne nær den japanske hovedstad for at finde frem til restauranter, der serverer sushi i verdensklasse. Tokyo Narita Lufthavnen byder på et væld af gode butikker og ikke mindst finere sushirestauranter. Trænger du til en lille lur efter dit måltid, kan du checke ind på kapselhotellet Nine Hours. Er det derimod Haneda Lufthavn, du lander i, skal du naturligvis heller ikke snydes for en fabelagtig spiseoplevelse. I terminalernes spiseområde, der leder tankerne mod et traditionelt spisemarked i det centrale Tokyo, finder du nemlig sushi- og ramenrestauranter så gode, at de også tiltrækker kunder, som ikke er på vej ud i verden.

Find fly til Tokyo

Singapore Changi Lufthavn, Singapore


I Singapore finder du Changi Lufthavnen, der adskillige gange er blevet kåret som den smukkeste og bedste lufthavn i verden. Changi er en lufthavn, som du ikke ville have noget imod at skulle tilbringe adskillige timer i. Her kan du få tiden til at gå med en svømmetur i poolen, en film eller to i lufthavnens biograf, og så kan du gå på opdagelse i en vaskeægte regnskov, der blandt andet huser et 6 meter højt vandfald, tropiske planter og blomster og ikke mindst verdens eneste lufthavnssommerfuglehave med over 1.000 smukke sommerfugle.

Find fly til Singapore

Seoul Incheon Internationale Lufthavn, Sydkorea

Som nummer fire har vi endnu en asiatisk perle i form af Seoul Incheon Internationale Lufthavn. Lufthavnen i den sydkoreanske hovedstad udemærker sig med sine flotte bygninger og førsteklasses faciliteter. Men det er nu engang de kulturelle oplevelser, som lufthavnens millioner af årlige passagerer ser mest frem til at opleve under et transit. Seoul Incheon Internationale Lufthavn underholder nemlig med kulturelle opvisninger hver dag, hvor du kan opleve alt fra K-pop koncerter til traditionelle koreanske optrædener.

Find fly til Seoul

Hygge og eventcentre i de bedste lufthavne i Europa

Selvom Europa sjældent står øverst på skamlen, når prisen for verdens bedste lufthavn uddeles, er der selvsagt også brillante ankomst- og afgangshaller her.ler her.

München Internationale Lufthavn, Tyskland

München Internationale Lufthavn er en af de lufthavne i Tyskland, der altid ligger i top, når der World Airport Awards skal uddeles. München Lufthavn udmærker sig ved at indeholde et eventcenter, hvor det bl.a. er muligt at surfe og cykle, og hvor der desuden afholdes konkurrencer. München roses også for sin renhed, moderne faciliteter og hjælpsomme personale. Og så må vi ej forglemme, at München, der er berømt for sine ølhaver og fejring af Oktoberfest, naturligvis også har et bryghus i sin lufthavn.

Find fly til München

London Heathrow Lufthavn, Storbritannien


London Heathrow Lufthavn har i mange år været Europas største lufthavn med mange millioner passagerer på årsplan. Her er hurtig bagageudlevering, effektiv sikkerhedskontrol, hjælpsomt personale, talrige butikker – herunder Harrods stormagasin, gode restauranter, flere hoteller, en Terminal 5, der har vundet bedste lufthavnsterminal i verden et par gange, samt et kapel − nej, der mangler skam ikke noget i London Heathrow Lufthavn!

Find fly til London

Adolfo Suárez Madrid Barajas Lufthavn, Spanien


For et opleve en arkitektonisk perle under flyrejsen i Europa, skal du planlægge et transit i Madrid på din næste flyrejse. Her løber Adolfo Suárez Madrid Barajas Lufthavn med opmærksomheden for sin karakteristiske bølgeformede hovedterminal. Hvor langt størstedelen af verdens lufthavne emmer af liv og travlhed, udstråler Adolfo Suárez Madrid Barajas ro med sine høje bambuslofter og bølgende linjer, der indbyder til afslapning under dit transit.

Find fly til Madrid

I Skandinavien er Københavns Lufthavn i top


Skandinavien kan godt være med, når det gælder en god lufthavn. Af lufthavne i Danmark er Kastrup Lufthavn i København ofte med i top, når World Airport Awards uddeles. Den fremhæves som en af de bedste inden for sikkerhed, den har et behageligt miljø samt nem og hurtig transport til det indre København, som kun er omkring 15 minutter væk med metro eller tog. Københavns Lufthavn er også den lufthavn i Skandinavien med flest passagerer samt flest ankomster og afgange.

Find fly til København

 

De smukkeste lufthavne i resten af verden

Også i de resterende verdenshjørner er der dig et væld af smukke lufthavne i vente på din næste flyrejser. Vi zoomer ind på de bedste lufthavne i resten af verden.

Vancouver International Lufthavn, Canada

I Canadiske Vancouver Internationale Lufthavn bliver naturen budt indenfor. I lufthavnen, der af mange fremhæves som en, du bør besøge, også selvom du ikke skal ud at flyve, kan du nemlig opleve det store Vancouver Aquarium. Her bor over 20.000 dyr og planter, der er hjemhørende i British Columbia, så som ulveål, søagurk og anemoner i alle regnbuens farver. Selv ved ankomst til lufthavnen vil du blive blæst bagover af Nordamerikas største levende væk, der med over 25.000 planter pryder hele 12 meter af lufthavnens ydermure.

Find fly til Vancouver

Fresno Yosemite International Lufthavn, Californien, USA

Vi bliver i naturtemaet og sætter kursen stik syd mod den amerikanske delstat, Californien. Også her bliver naturen budt indenfor i Fresno Yosemite International Airport. Her har man hentet inspiration fra lufthavnens beliggenhed nær de berømte nationalparker Yosemite, Kings Canyon og Sequoia, der hvert år betager millioner af besøgende med sin storslåede natur. Du kan nemlig få en forsmag på disse nationalparker helt uden at forlade lufthavnen. I Fresno Yosemite International Lufthavn finder du en udstilling af kæmpemæssige, virkelighedstro rødtræer, også kendt under navnet sequoiatræ, der er så store, at de synes at vokse gennem lufthavnens loft.

Find fly til Californien

Marrakesh Menara Lufthavn, Marokko

Lufthavnen i Marrakesh, Marokko roses for sin arkitektur i form af en stor glaskuppel, som dominerer lufthavnsbygningen og skaber lys og luft. Udefra ligner Marrakesh Menara Lufthavn en smuk arkitekttegnet koncertbygning eller et moderne fodboldstadion mere end en lufthavn. Menara Lufthavnen er udsmykket med smukke nordafrikanske detaljer, der reflekterer den lokale kutlrur og byder dermed på fineste vis rejsende velkommen til det afrikanske kontinent.

Find fly til Marrakech

Malvinas Argentinas Ushuaia International Lufthavn, Argentina

Verdens sydligst beliggende lufthavn finder du på Argentinas sydligste spids. Selvom lufthavnen er en af verdens mindste, er der tænkt over hver enkelt detalje. Den skarpe tagkonstruktion sikrer smukt lysindfald og at det store snefald i området let kan glide ned ad taget. At bygge lufthavnen var dog ikke en let sag i det barske klima her tæt ved Antarktis. På grund af den bidende kulde og hårde vind er trækonstruktionerne nemlig blevet limet sammen for at effektivisere arbejdstiden. Der er desuden blevet bygget med store sten fra området for at skabe et varmt og hyggeligt første møde med Antarktis.

Find fly til Ushuaia

Queenstown Lufthavn, New Zealand

Landskabet, du ser, når du lander og letter, bidrager selvsagt også til en lufthavns skønhed, og nogle indflyvninger er så smukke, at du holder vejret, og ønsker du havde fået vinduespladsen – hvis du da ikke allerede har den. Ofte er disse lufthavne populære hos flyspottere, fordi du kan stå tæt på, når flyene lander og letter. Queenstown Airport i New Zealand er en af den slags lufthavne, der af mange menes at være hjem til verdens smukkeste landingsbane. Under din landing i Queenstown bliver du nemlig budt velkommen til New Zealand med udsigten over områdets frodige nationalparker, dybe søer og ikke mindst sneklædte bjergtoppe.

Find fly til Queenstown

Vi ønsker rigtig god rejse − ikke mindst flyrejse, og håber du får en god oplevelse i lufthavnen. Der er mange smukke, effektive, behagelige og anderledes af slagsen, som i sig selv er et besøg værd.

Vi anbefaler at tjekke siden her for opdateringer om, hvilke lande det er muligt at rejse til.

Relateret
Rangliste: Bedste øer i Europa
Læsetid: 1 min.

Rangliste: Bedste øer i Europa