preload

Den smukke Ungarske hovedstad Budapest ligger på begge sider af Donaufloden, og er en oplagt destination hvis I er på udkig efter en billig og spændende storbyferie. Her finder I imponerende arkitektur, en uforklarlig østeuropæisk charme samt en rig og stolt kultur, som I f.eks. kan opleve i de vidunderlige traditionelle termiske bade.

For de rejseglade foodies er Budapest især værd at rejse til, på grund af de udsøgte gourmetoplevelser man kan få til en særdeles fordelagtig pris – modsat de fleste andre storbyer. I denne artikel kan I således finde inspiration til hvor I kan finde Michelin i Budapest så smagsløgene jubler, uden at brænde hele opsparingen af. På disse restauranter kræver det ikke flere måneders venteliste, men når det er sagt, så er det en god ide booke i god tid, så I er sikre på at få et bord.

Udover Michelinrestauranter i Budapest får I også anbefalinger til “Bib Gourmand” – det vil sige restauranter, som er med i Michelin guiden, fordi man får god mad for få penge. Bon Appétit!

Onyx

© Onyx

Onyx er den eneste Michelinrestaurant i Budapest med to stjerner. I Michelinguide-sprog betyder det, at det er værd at køre en omvej for at besøge stedet. Nogle vil gå så langt som at sige, at det er værd at flyve til Budapest alene for at besøge restauranten!

Onyx tilbyder luksuriøs og klassisk europæisk mad. Retterne er delikate, gennemtænkte og opfindsomme. Ungarsk Foie gras, æbleravioli og vandbøffeltartar er eksempler på retter, der sætter den meget høje standard for smag og æstetik. Kaptajnen i køkkenet er den talentfulde kok Ádám Mészáros.

Indretningen er mondæn med krystallysekroner, guldstole og sirlig stil. Vi anbefaler at I prøver en tasting-menu med vinmenu. Det er en oplevelse I aldrig kommer til at glemme. Husk at bestille forud og at restauranten er lukket søndag og mandag.

Type af mad: Klassisk europæisk
Prisleje: 100 euro, 170 euro med vin, pr. person,
Antal Michelinstjerner: 2
Adresse: Budapest, Vörösmarty tér 7, 1051

Borkonyha Winekitchen

På Borkonyha Winekitchen i Budapests centrum får I en europæisk gourmetoplevelse, bakket op af en sublim vinkælder med mere end 200 ungarske vine. Inspirationen kommer fra hele Europa og der er fokus på friske råvarer og masser af velsmag. I kan både vælge à la carte, men vi anbefaler en tasting menu, og helt klart med vinmenu. Det er ikke uden grund det hedder vinkøkkenet.

Stemningen er stilfuld uden at være forfinet, og hælder i retning af en hyggelig parisisk bistro. Dermed er Borkonyha Winekitchen lidt mere afslappet end f.eks. Onyx. I skal huske at booke i forvejen, da Borkonyha Winekitchen er en meget populær restaurant.

Type af mad: Europæisk, ungarske specialiteter som mangalica (specielt ungarsk svinekød), ungarske vine
Prisleje: 75 euro, 130 euro med vinmenu
Antal Michelinstjerner: 1
Adresse: Budapest, 1051, Sas u. 3, 1051

Stand25 Bisztró

© Stand25

I det smukke indendørsmarked Hold Utca Market i centrum af Budapest ligger Stand25 Bisztró. I den lille stand er der ofte proppet med mennesker, der vil stille sulten i lækker bistromad, som Gullasch og kasserolle-retter.

I Stand25 er der fokus på kvalitet og ingredienser. Her bliver det velkendte løftet til nye højder. Stand25 har ikke en Michelinstjerne, men er derimod Bib Gourmand, og du kan forvente simpel og veltilberedt mad til fornuftige priser – og markedet bør I besøge alligevel. Restauranten er lukket om søndagen.

Type af mad: Ungarsk, bistro
Prisleje: Menu for 120 kr
Antal Michelinstjerner: (0), Bib Gourmand
Adresse: 1054 Budapest, Hold utca 13

Costes Restaurant

Costes var den første ungarske restaurant, der vandt en Michelinstjerne. Her sørger den eminente kok Eszter Palágyi for, at I får en sublim madoplevelse. Hun bruger moderne franske teknikker til at lave nyfortolkninger og finere versioner af klassiske ungarske retter. Det er for eksempel den mest kendte ungarske ret gullaschsuppe og lángos, som er et delikat ungarsk dybstegt brød. På Costes er desserterne også en vigtig spiller, og der er søde smagsoplevelser, der nok sætter selv din bedste chokoladekage i et dårligt lys.

Der er en hyggelig atmosfære i restauranten og en sublim service. Bemærk at Costes er lukket mandage og tirsdage.

Type af mad: Traditional ungarsk
Prisleje: 130 euro, 210 euro med vinmenu
Antal Michelinstjerner: 1
Adresse: Budapest, Ráday u. 4, 1092

Fricska

© Fricska

Hos Fricska viser kridttavlen restaurantens menu, som består uprætentiøse moderne ungarske retter med et fransk og italiensk twist. Ingredienserne kommer direkte fra markedet, derfor skifter menuen løbende både til frokost og middag. De gør en stolthed ud af at lave maden fra bunden, som man især får glæden af ved deres hjemmelavede pasta og brød.
Til maden følger lækre ungarske vine, som de kan snakke om i timevis, hvis I vil høre.

Type af mad: Ungarsk, fransk, italiensk, bistro
Prisleje: under 100 kr for en frokost
Antal Michelinstjerner: (0), Bib Gourmand
Adresse: 1073 Budapest, Dob utca 56-58

Costes Downtown

Costes Downtown er et sideskud til den originale Costes, og som navnet antyder ligger denne udgave fra 2015 i downtown. Hos Costes Downtown er der en lidt mere minimalistisk og moderne indretning end man normalt ser i Budapest, og det kunne nemt gå for at være et sted i København. Costes Downtown fik sin Michelinstjerne i 2016.

Maden tager udgangspunkt i klassiske europæiske delikatesser, som Foie gras, kammuslinger, vagtel og vildt. Der er en syvretters menu, som viser michelinmad i al sin storhed.

Restauranten ligger i stueetagen i et hotel. Det kan være en idé at bede om et bord ved vinduet, for at undgå lidt af følelsen af at sidde i et hotel.

Type af mad: Klassisk europæisk
Prisleje: 130 euro, 190 euro med vinmenu
Antal Michelinstjerner: 1
Adresse: Budapest, Vigyázó Ferenc u. 5, 1051

Petrus

© Petrus

Hos restaurant Petrus er der ikke lagt vægt på det pompøse, men derimod er der lagt fokus på at skabe en indbydende autentisk bistro, som ligeså godt kunne ligge i Paris. Her vægtes der retter, der ikke stiller så store krav til de avancerede smagsløg, men som i alt sin enkelthed skal tilfredsstille. Det er rustikke og autentiske retter med stor smag, baseret på lækre ingredienser og godt håndværk.

Indretningen er hjemlig og legesyg, og I kan komme til at spise i en gammel Citroën 2CV.

Type af mad: Ungarsk, fransk, italiensk, bistro
Prisleje: 200 kr. for en menu
Antal Michelinstjerner: (0), Bib Gourmand
Adresse: 1094 Budapest, Ferenc tér 2-3

Få flere tips til Budapest:

Find flybilletter til Budapest Find hotel i Budapest

Om forfatteren

momondo Danmarkmomondo ønsker at inspirere alle til at dyrke nysgerrigheden - da rejser kan åbne vores sind for en verden, hvor vores forskelle er en kilde til inspiration, ikke intolerance og fordomme. Lad os opleve vores verden sammen - gennem daglig inspiration, rejsetips og meget mere. Følg os påInstagram for endnu mere inspiration.

Udforsk flere artikler