preload

Du behøver ikke nødvendigvis rejse langt væk for at finde udsøgt og storslået natur – du behøver faktisk ikke rejse længere end til vores nabo Tyskland.

Så hop ombord på et fly og lej en bil ved ankomst, eller kør selv hele vejen. Herunder finder du inspiration til 17 underskønne steder der er værd at rejse efter i Tyskland, vi lover der er noget for enhver smag!

Spreewald, Brandenburg

Det er ikke kun i Venedig du kan tage en pram fra A til B. 100 km fra Berlin ligger det naturskønne Spreewald, hvis vandløb igennem tiden er udvidet til sejlbare kanaler som du nu kan opleve i pram, kano og lignende. I dag kan 250 af de samlede 1.550 kilometer vandveje navigeres af både. De mest populære bådture foregår med det historiske Spreewaldkähne.

Teufelsmauer, Harzen

Nord for Harzen finder du naturens egen, smukke mur, Teufelsmauer. Den strækker sig over 20 kilometer og går igennem små byer som Ballenstedt og Blankenburg. Det ligner mest af alt noget der er skabt af overnaturlige kræfter, men der er altså tale om at naturens egne kræfter i form af de tektoniske plader har været på arbejde.

Königsstuhl på Rügen

Hvide klipper og smukt blåt hav – dette er kalkklinten på øen Rügen, der nemt kunne gå for at være vores egen Møns Klint. Her strækker der sig flere kilometer kystlinje med kalkklipper, hvoraf de mest kendte formationer er Stubbenkammer og den 118 meter høje Königsstuhl (kongestol).  I dag byder nationalparken dig velkommen, og du kan i fred og ro vandre gennem de gamle bøgeskove.

Saalfeld stalaktitgrotte, Thüringen

Det drømmelignende spil af farver i stalaktitgrotten Saalfeld

Du behøver ikke besøge Disneyland for at opleve lidt eventyr, for i midten af ​​Thüringen finder du den eventyrlige Saalfeld grotte. Grottens oprindelig formål var minedrift, men med tiden er de store underjordiske rum blevet til farverige stalaktitgrotter. Dette er et oplagt sted at tage familiens yngste medlemmer med, hvis de drømmer om en magisk oplevelse.

Triberg vandfald, Schwarzwald

Midt i den lille by Triberg finder du det højeste og mest berømte vandfald i Tyskland. Triberg vandfaldet har en faldhøjde på 163 meter og befinder sig i det centrale skov- og bjergområde Schwarzwald. Et smukt område og uden tvivl et besøg værd, hvis I er på disse kanter!

Nationalpark Eifel, Nordrhein-Westfalen

På den tysk-belgiske grænse er den unikke Nationalpark Eifel. Med et imponerende areal på næsten 3.000 kvadratkilometer, har du her mulighed for at opleve en række forskellige naturlige miljøer såsom tørvemoser, heder, skov, flod og søer der strækker sig over forskellige højder. Der er også mere end 100 slotte, paladser og klostre. Monschaus middelalderlige bindingsværkshus er ligeledes oplagte at lægge vejen forbi.

Bastei-klipperne, Sächsische Schweiz

I den østlige del af Tyskland finder du Bastei, en imponerende klippeformation og et naturligt monument. Hele området er perfekt for naturentusiaster, og du kan her opleve klipper, dale, slugter og taffelbjerge. Tag turen op på Bastei-klipperne for at få en formidabel udsigt over floden Elben.

 Hainich National Park, Thüringen

Nationalpark Hainich er det største sammenhængende løvskovområde i Tyskland, og har siden 2011 været på UNESCOs verdensarvliste. En af nationalparkens store højdepunkter er stien der bugter sig gennem trætoppene, og tilbyder en unik udsigt over skovens ellers utilgængelige dele. Vi anbefaler særligt at lægge besøget forbi Hainich i foråret når alt springer ud.

Nationalpark Vorpommersche Boddenlandschaft, Mecklenburg-Vorpommern

Mener du ikke at skov og strand går hånd i hånd? Så kan du blive bevist modsat i Nationalpark Vorpommersche Boddenlandschaft, som både rummer klitter, klipper, laguner og vindstødte træer. Hele området ser ud som noget fra en anden verden, og med lidt held kan du finde sæler såvel som hjorte og rådyr.

Altschlossfelsen, Eppenbrunn

De røde tætte klippeformationer ligger ikke i den sydvestlige del af USA, men i sydvest for Pfalz, tæt på kommunen Eppenbrunn på grænsen til Frankrig. Før du kan komme til denne gruppe af farverige, røde sandsten skal du dog først bevæge dig igennem Pfälzerwald. Særligt i forårsmånederne tager stedet sig flot ud, med de røde og grønne farver der lyser om kap i solens skær.

Koenigssee, Bayern

10 fantastiske steder i Tyskland, som du ikke vidste endnu 15
Udsigt fra Königssee til halvøen Hirschau med den berømte pilgrimskirke St. Bartholomä.

Königssee der ligger i det sydøstlige Bayern ligner til forveksling en fjord i Norge med sit krystalklare vand og stejle klippevægge – men her befinder du dig altså i Alperne. Med en elektrisk båd kan du stille og roligt komme over til halvøen St. Bartholomä og besøge den barokke pilgrimskirke med sine karakteristiske røde løgkupler. I naturreservatet på Koenigssee kan du endda være heldig at få øje på gyldne ørne, hjorte og murmeldyr.

Felsenmeer, Lautertal

Hav består af vand, det ved alle. Men i Felsenmeer består havet af klipper, i hvert fald hvis man oversætter navnet på stedet. I følge legenden siges det at to giganter engang boede der, en på Hohenstein og en på Felsberg. I skænderiet kastede de sten på hinanden, og en af ​​giganterne blev bogstaveligt begravet under et hav af klipper.

I dalene i Lauter-bugten kan du stadig beundre dette spektakulære naturmonument og blive endnu klogere på områdets historie og geologi informationscentret.

Morsum Klev, Sild

Morsum Klev er en 1800 meter lang og nogle steder op til 21 meter høj klippe, der strækker sig langs kystne på vadehavsøen Sild. Dette maleriske og beskyttede område er et paradis for geologer der kommer for at undersøge jordlagene, men det er altså også et perfekt sted for dig der blot ønsker at udforske noget helt speciel natur.

Lusen, Nationalpark Bayerischer Wald

Lusen er det tredje højeste bjerg i den bayerske skov, og et populært sted for vandreture både sommer og vinter, da det 1373 m høje bjerg tilbyder panoramaudsigt i alle retninger. Der er vandreruter af flere forskellige sværhedsgrader, så du kan tage turen alene eller f.eks. tage familien med – der er noget for alle.

På toppen af Lusen finder du “blockmeer”, eller en sø af blokke som består af kæmpe granitsten der har dannet grund for mange forskellige myter gennem tiden. Desuden er Nationalpark Bayerischer Wald den ældste nationalpark i Tyskland, og den er i sig selv et besøg værd.

Müritz, Mecklenburg-Vorpommern

Med sine 116 kvadratkilometer er Müritz den største sø i Tyskland. Den er placeret midt i Mecklenburgische Seenplatte, og det omtales også som stedet med de tusind søer. Søen og nærliggende Müritz National Park er i det hele taget et paradis for  vandsportentusiaster, vandrere og naturelskere. Hvert år i maj er der desuden Müritz Sail som lokker besøgende til fra nær og fjern – en hyggelig begivenhed der er oplagt at kigge forbi.

Externsteine, Teutoburg Wald

18 fantastiske steder i Tyskland, som du ikke vidste endnu 1
Den nordøstlige side af Externsteine ​​ved Wiembecke-dammen. © CatMan61

Externsteine ​​er blandt de mest imponerende naturmonumenter i Tyskland. Det er i alt sin enkelthed en enestående klippeformation bestående af en gruppe af sandstensklipper der er mellem 13-40 meter høje. Omgivelserne er intet mindre end guddommelige. I dag har du mulighed for at komme op via trapper, og få en fantastisk udsigt over Teutoburg skoven og Wiembecketeich.

Blautopf, Blaubeuren

I den sydlige del af Tyskland finder du “Blautopf” der betyder blå krukke. Det er kendt som et magisk og legendarisk sted, og den tyske digter Eduard Mörike dedikerede et eventyr til stedet om en melankolsk havfrue der var blevet forvist til den blå krukke. Vandets intense farve kommer på grund af kalkindholdet i vandet og lysets spredning.

Find fly til Tyskland Find hotel i Tyskland

Se også hvor du finder de bedste badelande i Tyskland, og få vores tips til 8 af de bedste tyske skisportssteder.

Om forfatteren

momondo Danmarkmomondo ønsker at inspirere alle til at dyrke nysgerrigheden - da rejser kan åbne vores sind for en verden, hvor vores forskelle er en kilde til inspiration, ikke intolerance og fordomme. Lad os opleve vores verden sammen - gennem daglig inspiration, rejsetips og meget mere. Følg os påInstagram for endnu mere inspiration.

Udforsk flere artikler