DiscoverTips & tricks

Bestil ferie under Corona: gode råd til at bestille rejser i en usikker tid

Danskerne hungrer efter at komme ud at rejse. Og selvom COVID-19 kan skabe usikkerhed, og det kan være svært at navigere i de forskellige restriktioner og regler for ændringer og afbestilling, så er der faktisk rigtig meget, man som rejsende kan gøre for alligevel at få en god og tryg rejse til drømmedestinationen. Her guider vi til, hvordan du bedst kan forberede dine rejseplaner og tage de nødvendige forbehold, når du søger efter rejser. 

 

Vi anbefaler, at du er særligt opmærksom på: 

  • Muligheden for at booke fleksible flybilletter 
  • Rejserestriktioner i forskellige destinationer
  • Dine rettigheder hos forskellige rejseudbydere
  • Fordelene ved en rejseforsikring

 

Planlægning

Sådan booker du fleksible billetter 

Restriktioner og retningslinjer for de forskellige destinationer ændrer sig ofte løbende. Det er derfor en fordel at bestille en så fleksibel rejse som mulig. På momondo kan du søge efter fleksible flybilletter med vores filter, så du kan finde afgange med fleksible regler for ændringer og afbestilling. Filteret lader dig søge på resultater fra udbydere, der tilbyder gratis afbestilling (ofte i form af et tilgodebevis eller lignende) eller uden ombookingsgebyr. På den måde kan du med ro i maven ændre planer eller afbestille turen, hvis der opstår forhindringer. Du kan læse mere om, hvordan du booker fleksible fly, hotel og lejebiler gennem vores guide her.

Sådan holder du dig bedst opdateret på restriktioner

Det kan være svært at navigere i de forskellige restriktioner fra destination til destination, og de ændrer sig også ofte løbende. Vi har derfor gjort det så nemt som muligt med vores Kort over rejserestriktioner, der giver overblik over, hvilke destinationer, det er muligt at rejse til. Vi anbefaler, at du altid tjekker eventuelle specifikke krav (såsom en karantæneperiode på 14 dage eller en obligatorisk coronatest inden afrejse) på de lokale myndigheders hjemmeside, som du kan finde på de danske ambassadors hjemmesider. Se også Udenrigsministeriets rejsevejledninger  her

Ændring eller Afbestilling

Sådan er du stillet, hvis du booker rejse gennem et rejseselskab

Mange rejseselskaber giver garantier, så du kan få din rejse ombooket, hvis Udenrigsministeriet fraråder rejse til den valgte destination. Hvis rejsebureauet aflyser din ferie, kan du i de fleste tilfælde få dine penge tilbage eller få et tilgodebevis, som du kan bruge til en rejse på et andet tidspunkt. Vi anbefaler, at du læser det valgte rejseselskabs politik, da de varierer fra selskab til selskab.

Sådan er du stillet, hvis du booker flybillet gennem et flyselskab

Flere flyselskaber tilbyder fleksible billetter, som kan ændres og afbestilles, og hvis et flyselskab aflyser din rejse, kan du som regel få dine penge igen eller ombooke til en anden afgang. Vi har samlet et overblik over flyselskaber med fleksible ombookings- eller afbestillingspolitikker samt en række af flyselskabernes politikker her

Sådan er du stillet, hvis du booker hotelværelse gennem en hotel udbyder

Hos de fleste hotel udbydere er det muligt at afbestille på grund af omstændigheder relateret til COVID-19. Hos andre udbydere kan du enten gratis, inden for en bestemt tidsfrist eller mod et gebyr afbestille dit ophold. Vi har samlet nogle af de største hotelkæders afbestillingspolitikker her

Her kan du læse Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens guide til hvad rejsende bør være særligt opmærksomme på.  

 

Rejseforsikring

Det er altid en fordel at have en rejseforsikring. Hvis du køber en rejseforsikring for at være dækket i forhold til COVID-19, er det vigtigt at læse policen grundigt, da reglerne kan variere fra selskab til selskab. Sørg for at købe en forsikring, der giver dig mulighed for at annullere rejsen uanset årsag. Inden du køber, bør du også kontrollere eventuel dækning, der følger med dine kreditkort. 


Vi anbefaler, at du holder dig informeret og regelmæssigt tjekker hvert lands aktuelle regler omkring COVID-19, inden du bestiller rejser. Rigtig god tur.