DiscoverTips og tricks

Rejser under corona: Sådan planlægger du din rejse

Vi troede, at vi skulle ud og se verden i 2020. Nu, efter mange måneder med restriktioner og rejsebegrænsninger, ser vi frem til fremtidige eventyr mere end nogensinde før. Her finder du oplysninger om øgede sundheds- og sikkerhedsforanstaltninger, så du kan forberede dine rejseplaner efter corona-karantænen.

Valg af destination

Valg af transport

Valg af indkvartering

Forberedelser til din rejse

Under rejsen

Valg af destination

Valg af destination

Når verden åbner op igen, vil du sikkert skynde dig at planlægge en rejse til alle de destinationer, du har glædet dig til. Men du vil sandsynligvis også have mange nye overvejelser, når du skal vælge en destination.

 

Er det overhovedet muligt at rejse dertil nu?

Vores Travel Restrictions map opdateres løbende med de seneste oplysninger om restriktioner globalt. Du kan se, om et land er lukket, delvist åbent, genåbner snart eller er helt åbent for rejsende, samt tilmelde dig specifikke e-mail-alarmer, så du ved, hvornår dit valgte land åbnes.

 

Kan jeg rejse internationalt?

Søg efter fleksible flybilletter med vores filter, så du kan finde afgange med fleksible regler for ændringer og afbestilling. Hvis pris er vigtigst for dig, så tag et kig på Explore Indtast dit budget og se de destinationer, du kan flyve til.

Vores Travel Restrictions map viser dig, hvorvidt det er muligt at rejse til en destination, men du bør altid tjekke eventuelle specifikke krav (såsom en karantæneperiode på 14 dage eller en obligatorisk coronatest inden afrejse).

 

Kan jeg rejse indenrigs?

Mange rejsende fravælger internationale rejser og bliver lidt tættere på hjemmet med en staycation. Hvis du beslutter at droppe flyveturen og blive hjemme, så bare rolig – der er masser af spændende rejsemuligheder herhjemme. Vi har masser af anbefalinger til dig. Bare husk at tjekke de seneste rejserestriktioner for at sikre, at du ikke rejser ind i eller ud fra et område, der er ramt af rejserestriktioner.

Valg af transport

Valg af transport

Har du besluttet dig for en indenrigsdestination? Så mangler du bare at planlægge, hvordan du kommer frem.

 

Flyvning

Kun du kan beslutte, hvilke transportformer du er tryg ved, men flysekskaberne arbejder for at gøre flyvning en tryg mulighed for rejsende. God afstand på sæderne, ændring i servering af mad og drikkevarer mv. kan du læse om i vores guide inden du bestiller, så du kan se selskabernes tiltag for at sikre din sikkerhed. Informationer om sundhed og sikkerhed dukker automatisk op i dine søgeresultater, så du kan bestille din rejse med ro i sindet.

Kontroller altid destinationens og flyselskabets specifikke krav for at sikre dig, at du føler dig tryg ved dem – uanset om det er at have mundbind på under flyvningen, få taget din temperatur eller tage en COVID-19-test inden du går ombord.

 

Kørsel

Kørsel giver dig mulighed for at holde afstand, mens du pendler. Og hvis du ikke har din egen bil, skal du ikke bekymre dig. Biludlejningsfirmaer har også øget deres rengøringsindsats, og mange har taget tiltag til at begrænse interaktioner under afhentning og aflevering. Hvis du beslutter at køre, er det mere end bare et transportvalg – det er en biltur!

 

Biltur

En biltur er en god mulighed, hvis du ikke føler dig helt tryg ved at flyve. Udover at få dig fra punkt A til punkt B, får du mulighed for at se flere steder undervejs. Men med planlægningen af en god biltur følger et stort ansvar. Vi kan hjælpe dig.

Hvis du har brug for hjælp til at beslutte, hvor du skal køre hen, har vi en hel skattekiste fuld af utrolige Road Trips, der venter på at blive udforsket. Genopdag dit eget land – de kendte vartegn og hemmelige perler, overraskende og sjove aktiviteter, kulinariske lækkerier og indkvartering af enhver slags – alt sammen ordnet i daglige rejseplaner.

Valg af indkvartering

Valg af indkvartering

Når det gælder valg af indkvartering, er der masser af muligheder, som alle har fordele for forskellige typer af rejsende. Og i en COVID-19-verden kan dine individuelle bekymringer måske betyde, at nogle overnatningsmuligheder er bedre end andre.

 

Hoteller

Hvis du vil have en komplet serviceoplevelse med alle faciliteter, skal du bo på et hotel. Mange store resorts og hotelkæder har altid haft ret strenge rengøringspolitikker på plads, men de har løftet dem endnu mere i 2020. Se vores hotelside for at se, hvad din foretrukne kæde har gjort af tiltag.

 

Ferieboliger

Hvis du rejser med familien eller en gruppe venner, eller du vil have dit eget sted og foretrækker at undgå så mange interaktioner med personale og andre gæster som muligt, kan en lejlighed eller feriebolig være perfekt for dig. Ligesom hotellerne fravælger flere og flere udlejere af lejligheder og ferieboliger også personlige møder – men det betyder ikke, at du går glip af den personlige oplevelse.

 

Camping

Leder du efter noget, der føles mere sikkert end at sove indendørs? Giv camping en chance. Måske er du allerede en ivrig udendørsentusiast, eller måske betragter du det som et vildt eventyr, når du lader din hårtørrer blive hjemme og bruger hotellets i stedet. Uanset hvad, kan 2021 være året, hvor du tager ud i det fri. Der findes forskellige campingoplevelser til forskellige komfortniveauer, fra telte i dybt inde i skoven til lækker glamping.

Forberedelser til din rejse

Forberedelser til din rejse

Rejseforberedelserne er altid vigtige, men måske ekstra vigtige i år – hvad skal du have med, og har du den rette rejseforsikring?

 

Rejseforsikring

En rejseforsikring er generelt god at have. Hvis du køber rejseforsikring for at være dækket i forhold til COVID-19, skal du læse policen grundigt, da reglerne kan være forskellige fra selskab til selskab. Sørg for at købe en forsikring, der giver dig mulighed for at annullere den uanset årsag. Inden du køber, skal du også kontrollere eventuel dækning, der følger med dine kreditkort. Og husk, at mange flyselskaber og hoteller tilbyder fleksible afbestillings- og ændringspolitikker, hvilket kan afhjælpe nogle af dine bekymringer, hvis du har brug for at ændre dine planer i sidste øjeblik.

 

Pakning

Selvfølgelig er det rart at vide, at flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer gør alt, hvad de kan, for at prioritere rengøring og din sikkerhed, som sommetider er du nødt til at se det, før du tror på det. Her er nogle nye vigtige ting til din rygsæk:

  • Vådservietter med sprit: Tør overfladen af. Der er lidt ekstra arbejde i det, men betyder også, at du kan slappe bedre af og nyde din rejse
  • Håndsprit: Medbring nok til, at du kan bruge den flere gange hver dag under din rejse
  • Bomuldsmasker: Ligesom badedragter kan du vaske dem i vasken og hænge dem til tørre, så du altid har en at bruge, hvis det skulle blive nødvendigt
  • Opdateret sundhedsforsikring og kontaktoplysninger til nødsituationer: Dette var også vigtigt inden 2020, men fylder sandsynligvis endnu mere i dine tanker nu
  • Få flere oplysninger og ideer på Sundhedsstyrelsen hjemmeside

 

Under rejsen

Under rejsen

Selvom det at rejse under COVID-19 vil være anderledes, end det var før, kan du stadig nyde de lokale attraktioner – bare sørg for at lave lidt research inden.

 

Sightseeing

Da mange attraktioner i øjeblikket er lukket, genåbner løbende eller med begrænset kapacitet, er det vigtigt at tjekke dem på forhånd og have reserveplaner i baghånden, hvis nogle skulle vise sig at være lukkede. Hvis nationalparker er på din liste, skal du kontrollere deres begrænsninger , som kan ændre sig hurtigt. Og så er det som altid en god ide, når du prøver at undgå myldretiden eller besøger et sted med begrænset kapacitet, at vælge en hverdag og dukke op tidligt.

Du kan oprette en Guide til at lave din rejseplan og få adgang til den via momondos app. Tilføj dine interessepunkter og skriv notater til dig selv om åbningstider, begrænsninger og vigtige ting at huske. Du kan også holde styr på hotelbookinger, adresser og mere med Trips (som også er tilgængelig offline via appen, hvis du ikke er på nettet).

Relateret