DiscoverTips og tricks

Book med ro i sindet: Sådan finder du fleksible rejsemuligheder

I løbet af det sidste år har vi set, hvordan vi som samfund kan få hele brancher til at ændre sig. Det gælder især rejsebranchen – hvor rejsendes efterspørgsel (eller mangel derpå) har opfordret flyselskaber, hoteller, biludlejningsfirmaer og andre til at finde på kreative måder at navigere restriktionerne, mens de hjælper rejsende med at komme frem til der, hvor de skal være, sikkert og med mere fleksibilitet.

Fleksible rejser har været et kerneelement i dette forløb. Måske husker du en tid for ikke så længe siden, hvor du kun havde et kort vindue til at ændre din flyrejse efter reservationen (typisk 24 timer, nogle gange endda mindre). Overskred du tidsfristen, måtte du sluge et gebyr og sommetider betale en heftig bøde for dine ændringer. Men med så meget usikkerhed er fleksibilitet blevet en nødvendighed for mange, der overvejer at rejse.

Eftersom mange udbydere ændrer deres politikker og tilføjer flere fleksible muligheder, kan du nu booke, når du finder en god pris, og have sikkerhed for, at du kan ændre dine datoer eller annullere, hvis dine planer ændrer sig.

For at hjælpe dig med at få mest muligt ud af denne nye virkelighed, og bedre forstå dine muligheder, har vi tilføjet filtre, der gør det lettere at finde fleksible rejser.

Hvad betyder “fleksible rejser” overhovedet?

Når vi siger “fleksible rejser”, taler vi generelt om muligheden for at skifte mening efter bookingen uden at blive straffet med gebyrer. Uanset om det betyder gratis aflysning af hotelophold og lejebiler, ændring af dine flyrejser uden at betale et gebyr, eller muligheden for at annullere eller ombooke uden, at det gør ondt i pengepungen, kan du booke med ro i sindet. Og det er vigtigere nu end nogensinde før.

Mens mange rejseleverandører, hoteller og flyselskaber har øget deres fleksibilitet, kan der være stor forskel på de enkelte udbyderes politikker. For at gøre det nemmere at navigere i hele processen har momondo praktiske filtre, der giver brugerne mulighed for at filtrere deres søgeresultater, så de kun inkluderer muligheder med fleksibilitet. Men hvis du har spørgsmål til en bestemt udbyders politik, beder vi dig om at bekræfte direkte med udbyderen for at finde ud af nøjagtigt, hvad deres begrænsninger består i.

I denne guide fortæller vi nøjagtigt, hvordan du finder fleksible flybilletter og gratis aflysning på indkvartering og biludlejning, så du kan reservere trygt, idet du ved, at du har mulighed for at ændre dine planer senere, hvis du ikke kan rejse eller ikke er ikke klar.

Sådan finder du en fleksibel flybillet

Når du foretager en flysøgning , skal du indtaste dit afrejsested og destination, antal passagerer og foretrukne rejsedatoer. Når du har klikket på søgningen, udfyldes vores resultatside med alle de tilgængelige flyruter og muligheder. På venstre sidebjælke vil du se vores værktøjer og filtre, der hjælper dig med at indsnævre vores omfattende søgning til de kriterier, der er vigtige for dig. Her kan du se en kategori kaldet “Fleksible flybilletter”. Under dette skal du markere afkrydsningsfeltet for “Ingen ændringsgebyrer”, og listen opdateres automatisk for at vise dig flyrejser, der giver dig mulighed for at ændre din billet uden ekstra beregning.

Hvis du bruger vores momondo app , er processen lidt anderledes. Når du søger, skal du klikke på knappen “Filtre” nederst på skærmen. Der vil du se “Fleksible flybilletter”. Marker afkrydsningsfeltet ud for “Vis kun fleksible flybilletter”. Som med vores website opdateres din resultatside automatisk og viser kun de fly, der giver dig mulighed for at ændre din billet uden at betale et gebyr.

Hvis du vil vide mere, kan du læse vores artikel om rejser og COVID-19.

Find en fleksibel flybillet

 

Sådan booker du et fleksibelt ophold

Selv før COVID-19 tilbød nogle af vores partnere allerede gode afbestillingsregler. Og fordi vi ved, at gratis ting (som parkering og wifi) kan være vigtige, når du leder efter et sted at bo – kan du finde vores “Gratis afbestilling”-filter i venstre sidepanel under “Gratis ting”, når du søger. Hvis du bruger appen, skal du bare kigge efter filterknappen. En af de kategorier, der dukker op, er “Freebies”, hvor du kan filtrere dine resultater efter “Gratis afbestilling.”

Mange store hotelkæder har offentliggjort deres afbestillingsregler. Se nogle af disse hotelpolitikker.

Find et fleksibelt ophold

 

Sådan booker du lejebil fleksibelt

Biludlejningsbureauer tilbød ligesom hoteller og feriehuse forskellige afbestillingspolitikker allerede før pandemien. For at finde vores fleksible muligheder, skal du foretage en biludlejningssøgning, og under dine søgeresultater vil du se kategorien “Politikker” vist som et filter under søgefeltet (eller brug knappen Filter i vores app, hvor du vil se “Politikker”). Klik for at se en liste over tilgængelige filtre, og vælg “Gratis afbestilling” for kun at se resultater med fleksible muligheder. Du kan læse mere om hver enkelt politik på udbydersiden, når du vælger “Se tilbud”, eller du kan se vores liste over nogle af vores partnere i vores COVID-19- og rejseguide.

Find fleksibel biludlejning

 

Hvis du leder efter flere oplysninger om at rejse sikkert, eller ønsker at vide mere om brugen af vores fleksible rejsefiltre, kan du se vores omfattende guide til COVID-19- og rejser .

 

 

Relateret
Sådan fungerer Mindst CO₂-sortering
Læsetid: 4 min.

Sådan fungerer Mindst CO₂-sortering

Unik naturoplevelse med Sort Sol
Læsetid: 5 min.

Unik naturoplevelse med Sort Sol