Jagt solen: cykelferie i Málaga fra solopgang til solnedgang

Málaga. Fra havnen og op til bjergsidens kasteller – solen skinner for fuld styrke i denne by ved Costa del Sol. En weekendtur til Málaga giver rigeligt med tid til at suge den spanske varme og gæstfrihed til sig. Vi har taget fat i Donkey Republics cyklende Malagueño, James, som her deler sine tips til at udforske de bedste steder i byen på cykel. ¡Vamos!

 

Dag 1: Vågn op i Málaga

Forbered dig på at cykle rundt i denne fantastisk smukke andalusiske by

Så snart solen står op, ser du folk i gaderne, som tumler sig frem mod cafeerne for at nyde et saligt øjeblik med en kop kaffe.

Tag til cafeen El Artesano for at gøre sådan, som Malagueños (indbyggere i Malaga) gør. Nyd en pitufo catalana (skinkesandwich) eller bestil spaniernes favoritlækkerbisken chocolate con churros: lækre donutagtige vafler med en tyk chokoladesovs som dyppelse. Yum!

Slå et smut forbi Soho på vej til byens centrum og udforsk de små, krogede gader. Tril dig forsigtigt frem mellem de mange fodgængere, mens du suger den mangfoldige blanding af arkitektur og specialbutikker til dig. Vær på udkig efter genbrugsbutikker eller byttemarkedet, hvor du kan bytte ting i stedet for at bruge penge!

Et cruise langs Solkysten

At cykle forbi gadekunsten i bymidten er et must

Et sted, du må tjekke ud, er Recyclo Café – et favoritsted blandt cykelelskende kulturafficionados. Her kan du høre live musik og se på alternativ mode, mens du tanker energi med sunde retter. Den gamle bydel Barrio de Las Artes har bevaret sin charme og en privat gruppe borgere har hyret globalt anerkendte gadekunstnere til at skabe kunst på bygningernes gavle, så du her er omsluttet af en meget funky og dynamisk vibe.

Tag en rolig tur ned ad El Paseo Marítimo Antonio Banderas – opkaldt efter den mest berømte Malagueño – Picasso. Palmebladenes raslen og bølgernes skvulp skaber et afstressende soundtrack til dit pedaldrevne cruise langs kysten. Fortsæt ind i Parque del Oeste, hvor man godt må cykle, og køl af i skyggen eller ved en af de små søer.

Cykl en kort strækning til La Térmica. Før i tiden var det et hospital og derefter en skole. Nu er bygningen genåbnet som et kulturcenter med gratis udstillinger og arrangementer.

Køl af ved promenaden

Friskgrillede sardiner - en lokal delikatesse serveret direkte på stranden

Når dagen går på hæld, så følg cykelstierne ned til El Paseo Marítimo de Torremolinos langs promenaden, hvor du finder masser af chiringuitos – barer og cafeer helt nede på stranden! Ved små fiskerbåde ombygget til ildsteder grilles Málagas traditionelle spise – friskfangede sardiner. Kombinationen af trærøg, den salte havluft og bølgernes brusen burde give nok lindring til at benene kan klare dag 2 med cykling.

 

Dag 2: Tril rundt i den gamle bymidte

Solen kaster sin glød over La Manquita, den ettårnede katedral

Begynd dagens tur i den elegante, gamle gade Calle Marqués de Larios, hvor bygningerne har ejendommeligt afrundede hjørner og lokale kunstnere udstiller deres værker. Gå ikke glip af den historiske Café Central. Her blev 10 forskellige versioner af café con leche med besynderlige navne opfundet og i dag serveres de overalt i Málaga… og ingen andre steder!

Se renæssancekatedralen, som de lokale kærligt kalder la Manquita “den lille enarmede dame”. Efter at have været under konstruktion i mere end 250 år var pengekassen tom, og det andet tårn blev efterladt ufærdigt, hvilket giver bygningen dens unikke charme og tilnavn.

Selvom brostensgader er ikke er det mest behagelige at cykle på, er de den bedste rute til at se, hvordan forskellige kulturer lejret sig ind over hinanden grundet de mange invasioner gennem historien. Hvor kan du ellers finde et romersk amfiteater med en mauerfæstning, La Alcazaba, bygget ovenpå?

Tag en pause, det koster intet!

Du kan bruge timevis på at udforske samtidskunsten på CAC de Málaga

Tril over til Plaza de la Merced – en af byens største pladser og måske også den mest kulturelt betydningsfulde. Her finder du både det tidligere hjem og museum for den berømte, abstrakte kunstner Pablo Picasso. Det er gratis at komme ind på museet to timer før lukketid på søndage. Carmen Thyssen Museum har gratis entre søndage efter kl. 17 og på CAC Málaga er det altid gratis at komme ind. Museet byder på skiftende udstillinger af lokale og internationale kunstnere, så der er rigeligt at vælge mellem.

Er du interesseret i en autentisk spansk markedsoplevelse til at vække sanserne, så tag cyklen til El Mercado de Atarazanas. Her mødes du af en intens verden af farver, lyde, dufte og aktivitet, der udsondres fra de autentiske madboder. Overse ikke den gigantiske arabiske bue indgang, der blev brugt til at få skibe ind og ud af dette gamle skibsværft.

Op i højderne

Byens bedste udsigt er fra Gibralfaro

Tag cyklen op langs de snoede veje til toppen af Gibralfarobjerget og du vil blive belønnet med en betagende udsigt over denne smukke spanske by med Middelhavet som baggrund. Mauerslottet er i sig selv fascinerende, men den balkon, der kommer lige før slottet giver dig den spektakulære udsigt helt gratis.

Se den travle havn med container- og krydstogtskibe, en blanding af spansk og udenlandsk arkitektur, nyt og gammelt, den traditionelle tyrefægterarena og gyldenhvidt sand, der breder sig ud langs kystlinjen. På en skyfri dag kan du endda se Afrika i horisonten!

Nyd solnedgangen

Muelle 1 er et fedt sted at nyde solnedgangen backdrop

Find vej ned ad bjerget igen og cykl langs Muelle 1 – havnedistriktet med masser af restauranter, live musik og forlystelser. Mens du nyder området, kommer du forbi La Farola de Málaga, det ene af blot to fyrtårne i Spanien, som har navne med grammatisk hunkøn – og ikke engang de lokale ved hvorfor! Du kommer uundgåeligt forbi den kønne promenade til Los baños del Carmen, en overklassespa fra 1920erne, der er blevet restaurant. Her kan du opleve byens smukkeste solnedgang – mens du ser tilbage på Málaga med kysten bag sig og bjergene over sig.

¡Salud! Skål for Spanien

Hold de spanske traditioner ved hævd - skål!

Når solen er gået ned, begynder livet rigtigt i Málaga! Fortsæt mod øst for at opleve El Paseo Marítimo de Pedregalejo, en charmerende gammel bydel for fiskere, domineret af traditionelle, spanske et- og toetagers huse. Havluften, den salte duft og de farverige bygninger skal nok begejstre dig, mens du finder din favorit blandt de mange fremragende spisesteder. Prøv traditionelt tilberedt paella med dagens friskfangede fisk. Bestil tinto de verano (det lokale alternativ til sangria) som en ægte Malegueño, og skål på det gode liv og gode helbred i solen: ¡Salud!

Hvor er det bedst at bo Málaga?

I en by så levende og dynamisk som Málaga er en af de fede ting at blive en del af den sociale atmosfære. På dette punkt er det svært at slå Hostel Chinitas, der med sin hyggelige stemning og ligesindede eventyrerer og rejsende i autentiske spanske omgivelser får en til at føle sig hjemme. Gå op på tagterrassens cafe- og baromåde og nyd den spektakulære udsigt over katedralen og den gamle bydel. Når solen går ned, lyser byen op, og arkitekturen får et sublimt skær over sig.

Find flybilletter til Málaga

Donkey Republic er en døgnåben selvbetjeningscykeludlejning, der tilbyder fuld frihed, når du lejer, låser op og parkerer din cykel. Er du på udkig efter mere inspiration? Tjek vores vores guide til  verdens bedste cykelbyer  og vores cykelguide til Oxford