DiscoverTips & tricks

Europa ved vandet: betagende færgeruter

Færger er ikke altid det første du tænker på, når du planlægger din internationale transit, men i mange tilfælde kan de være den mest økonomiske og hurtigste måde at komme rundt på. Mens nogle færger er midler til at få dig fra A til B, tager disse bedste færgeruter i Europa dig med på en naturskøn rejse. Som en bonus er der inkluderet mange faciliteter ombord som gratis Wi-Fi, restauranter og lounger. 

Det er meget mere spændende end at lande i en lufthavn, og du kan mærke suset ved at være på det åbne hav og kigge ud på din næste destination i horisonten. Hop ombord og nyd den uhindrede udsigt, uanset om du vælger en episk ø -hopstur gennem Grækenland eller krydser dig vej mellem to lande. Bon voyage!

Ancona, Italien til Split, Kroatien

Byen Split på den dalmatiske kyst med klokketårnet og det grønne marked afspejlet i vandet.

Du er bare et stenkast væk fra Kroatien, når du udforsker Italiens østkyst. Fortsæt dine europæiske rejser ved at krydse Adriaterhavet med Jadrolinija- færgen, en helårsrute, der afgår fra Ancona, Italien og rejser til Split, Kroatiens næststørste by. Du glider langs den billedskønne kroatiske kystlinje, forbi afsondrede strande og små ølandsbyer på den 10-timers rejse. Fra Split kan du tage mindre færger til Dubrovnik eller hurtige katamaraner kun til passagerer til øen Hvar.

Find et ophold i Split

Ø-hop i Grækenland

Forestil dig, at du ankommer på havet og bliver mødt af denne udsigt i Karpathos.

Ø-hop gennem Grækenland er en bucket list-rejse for mange, og giver dig en chance for at beundre nogle af verdens smukkeste solbeskinnede øer. Du har en lang liste over færgemuligheder, mens du udforsker dette smukke land, med Blue Star Ferries, der afgår fra Piræus på fastlandet til mere end et dusin græske øer. Stå på dækket og tag dine nye omgivelser ind, mens du tager til Santorini, Mykonos, Syros, Ios, Rhodes, Mytilene, Karpathos, Leros og mere.

Efter at have sejlet på det dybblå Middelhav, vil du blive nedsænket i Grækenlands smukke landskaber, der omfatter stenstrande, vinmarker, olivenlunde og traditionelle stenhuse. 

Find et ophold på Santorini

Stockholm, Sverige til Helsinki, Finland

Den rolige havnefront ved Gamla Stan og Södermalm i Stockholm.

Hvis du leder efter luksusfaciliteter, er færgeruten mellem den svenske hovedstad Stockholm og den finske hovedstad Helsinki en populær mulighed. På konkurrerende færgelejer Viking Line og Tallink Silja Line vil du blive behandlet med frynsegoder på stedet som gourmetrestauranter, saunaer, shopping, levende underholdning og private hytter – der tilbyder nogle af de mest overdådige færgeoplevelser i Europa. Med de fleste færger, der har afgang om eftermiddagen og ankommer den næste morgen, har du masser af tid til at drage fordel af faciliteterne, mens du nyder en blændende udsigt over den svenske skærgård.

Find et ophold i Helsinki

Spanien og Marokko – Sydeuropa og Nordafrika

Udsigt over Gibraltar-klippen med Spanien i den yderste ende og Middelhavet til højre.

Adskilt af Gibraltarsundet, hvor Atlanterhavet møder Middelhavet, betragtes rejsen mellem Spanien og Marokko som en af Europas bedste færgeruter.Kryds ubesværet Gibraltarstrædet på en kort men episk tur fra f.eks. Algeciras i Sydspanien til den nordlige del af Marokko. 

Med færger med faciliteter på stedet som restauranter, toldfri shopping og legepladser for børn, er det let at drage fordel af de hurtige forbindelser. Læn dig tilbage og nyd den fantastiske udsigt over Gribraltar, og gå derefter i land i Tanger og Ceuta og start din udforskning af Marokko. 

Find et ophold i Marokko

København, Danmark til Oslo, Norge

Færgeruten mellem København og Oslo tager ganske vist 17 timer, men den er en fornøjelse hele vejen igennem. Når du tager afsted fra Danmarks hovedstad har du masser af tid til at finde din private kahyt (tip: bestil en med havudsigt!), hvor du kan slå dig ned inden du udforsker skibet. 

DFDS-skibene finder du mere end nok at underholde dig med: restauranter, barer, klubber, toldfri shopping, legeområder og særlige aktiviteter for børnene i skoleferierne, og endda en swimmingpool. Fald i søvn efter en vild eller afslappet aften (du bestemmer) og vågn op til en fantastisk udsigt over Oslofjorden mens du spiser morgenmad.

Find et ophold i Oslo 

Europæiske færgeruter med uovertruffen udsigt

Spring trafikken over på din næste europæiske ferie, og kom ud på vandet og nyd en naturskøn færgerejse. Disse bedste færgeruter giver dig billet til en første rækkes udsigt til smukke landskaber, og er en af de bedste måder at se Europa på. 

Relateret
Rangliste: Bedste øer i Europa
Læsetid: 1 min.

Rangliste: Bedste øer i Europa

Se frem til episke roadtrips i Europa senere i 2021
Læsetid: 3 min.

Se frem til episke roadtrips i Europa senere i 2021