DiscoverUncategorized

Rumæniens hemmeligheder: Udforsk denne naturlige skønhed

Hvis det er gammeldags, historisk charme, maleriske landsbyer beliggende i grønne dale, UNESCOs natursteder og imponerende slotte, du leder efter, leverer Rumænien absolut. Grav dybere ned i dette unikke land, og du vil også opdage en overflod af spændende udendørs eventyr, naturskønne køreture og geologiske vidundere – alt sammen gemt væk fra mere kendte destinationer som hovedstaden Bukarest. 

Det er lettere end nogensinde at udforske Rumænien, da adgangskravene til vaccinerede europæiske rejsende er blevet ophævet, hvis der er gået mindst 10 dage siden din anden dosis. Desuden har europæiske lande, der ikke er opført på Rumæniens røde eller gule liste, ingen restriktioner for indrejse. Så tag en vandretur til et vandfald, hop på en naturskøn bådtur eller kom væk fra den slagne vej i den smukke Transsylvanien-region. Tilføj Rumæniens bedst bevarede hemmeligheder til din næste ferierejse. 

Husk at dobbelttjekke Rumæniens begrænsninger, før du booker. Hvis du leder efter ekstra sikkerhed for, at du er dækket, hvis dine rejseplaner ændres eller bliver aflyst, kan du søge fleksible flybilletter uden ændringer og gebyrer og biludlejning med gratis afbestilling på vores website .

Sibiu

Mindre end 300 kilometer fra Bukarest ligger Sibiu, en charmerende historisk by i hjertet af Transsylvanien. Mens de fleste kender denne region som grev Draculas mystiske hjem, kan dette ikke-fiktive område faktisk prale af nogle af Europas bedst bevarede middelalderbyer, herunder den dejlige by Sibiu. Den går tilbage til det 12. århundrede og har et smukt historisk centrum, livlige pladser og gamle bybygninger med små, smalle vinduer, der ligner øjne. Men vær forsigtig, når du krydser the Bridge of Lies – ifølge legenden vil den falde sammen, hvis du siger noget usandt, mens du krydser. 

Find flybilletter til Sibiu

Find ophold i Sibiu

UNESCO-listede Donau-delta

Som en aktivitet for de virkelig eventyrlystne giver udforskning af Donau-deltaet adgang til den næststørste flod i Europa. Selvom det er en UNESCO-listet attraktion, tager de fleste rejsende ikke turen til Tulcea, hvor daglige sejlture starter. Det er dog umagen værd at nå dette vandparadis, da den mægtige Donauflod er et fristed for dyreliv og møder Sortehavet og skaber et af de mest spektakulære vådområder i verden. Det næsten 6.000 kvadratkilometer store naturreservat er et fuglekiggerparadis. Det er hjemsted for mere end 300 fuglearter, der tilbyder uberørt naturudsigt på sit maleriske netværk af vandveje. 

Find flybilletter til Bukarest

Find ophold i Bukarest

Urlatoarea vandfald i Bucegi-bjergene

Hvis du vil ha et glimt af et af Rumæniens smukkeste vandfald, skal du snøre vandrestøvlerne og følge denne rute i Bucegi-bjergene. I næsten 15 meters højde er Urlatoarea-vandfaldet en skjult naturperle dannet af Urlatoarea-floden og tilgængelig fra svævebanestationen i landsbyen Bușteni. Du hører den kraftige lyd af det faldende vand, før du når det naturlige vidunder, mens mindre vandfald som Uraltoarea Mare og Urlatoarea Mica også er værd at udforske i nærheden. 

Find flybilletter til Sibiu

Find ophold i Brașov

Transfagarasan motorvej 

Hvis du er fan af episke roadtrip-eventyr, er en rejse langs Rumæniens Transfagarasan Highway et must. Med ruten, der starter Bascov og strækker sig 150 kilometer til Sibiu, byder hele dagen på en utrolig natur omgivet af nogle af de højeste toppe i Rumænien. 

Denne berømte europæiske road trip, der passerer over Fagaras-bjergene (et populært vandremål), omfatter nødvendige stop ved Balea-vandfaldet, Balea-søen, Capra-tunnelen og Poenari-citadellet. Det er dog ikke for sarte sjæle, da Transfagarasan har hårnålesving og kurver i højder der når over 2.000 meter. 

Find flybilletter til Bukarest

Find ophold i Bascov

Apuseni Naturpark

En sørefleksion i den underjordiske Scarisoara-ishule i Rumænien.

Naturelskere kan fordybe sig i skønheden i Rumæniens naturpark Apuseni, et beskyttet område i den nordvestlige del af Apuseni-bjergene. Det strækker sig over 75.000 hektar og er hjemsted for komplekse karstlandskaber, dybe kløfter og imponerende flora og fauna. Vandrere finder et væld af geologiske vidundere på parkens 35 afmærkede vandrestier, der varierer i længde og sværhedsgrad for alle færdighedsniveauer. 

Der er også utallige huler åbne for udforskning, med Scarisoara Ice Cave et højdepunkt: den kan prale af den største underjordiske gletscher i Europa. Alternativt kan familier og begyndere vælge at besøge den oplyste Bears Cave. 

Find flybilletter til Cluj

Find ophold i Cluj

Oplev Rumæniens bedst bevarede hemmeligheder

Dyk dybt ned i Rumæniens skjulte perler, og du vil opdage et væld af spændende eventyr at tilføje til din bucket list. Disse mindre kendte destinationer giver adgang til nogle af landets smukkeste landskaber og naturattraktioner.

Relateret
The Travel Book – konkurrence
Læsetid: 7 min.

The Travel Book – konkurrence