preload

Du kommer ikke til at mangle seværdigheder i Barcelona. Det er en af de mest berømte byer i Spanien og tiltrækker hvert år millioner af besøgende på grund af sin unikke arkitektur, lækre mad og catalanske kultur.

Hvad skal man se i Barcelona?

A man looking over the cityscape as he stands on a rooftop fenced by mosaic tile benches.

Barcelona er Antoni Gaudís by. Den catalanske arkitekts indflydelse kan mærkes overalt, fra de mest spektakulære bygninger til de simpleste gadelamper.

Mange af hans værker er blevet optaget på verdensarvslisten, faktisk så mange, at de nu har deres egen UNESCO-liste kaldet “Antoni Gaudís værker”. Alle sammen er nogle af Barcelonas mest spektakulære attraktioner og altid et besøg værd.

Barcelona er dog meget mere end Gaudí. Det er en af verdens mest pulserende byer (og uden sammenligning min yndlingsby), der er fuld af liv 24 timer i døgnet.

Fra de store esplanader i Eixample til det gotiske kvarters virvar af gamle korridorer, fra Mont Juïcs borgklædte bakketop til det gyldne sand på Barceloneta-stranden – Barcelona har seværdigheder for enhver smag.

Denne guide indeholder 25 af vores yndlings seværdigheder i Barcelona. For at få det fulde overblik over, hvordan du bedst planlægger, booker og besøger denne ekstraordinære by, kan du læse vores komplette Barcelona Travel Guide.

Barcelona seværdigheder

  1. Sagrada Familia
  2. Katedralen i Barcelona
  3. Park Güell
  4. Barcelonas strande
  5. Ramblaen
  6. La Boquería
  7. Casa Milà
  8. Det gotiske kvarter
  9. Montjuïc-slottet
  10. Poble Espanyol
  11. La Caseta
  12. Club Natació Atlètic-Barceloneta
  13. Can Paixano
  14. Antik Teater
  15. Carrer de Blai
  16. Tibidabo
  17. Picasso-museet
  18. Parking Pizza
  19. Camp Nou
  20. Barcelonas natteliv
  21. Sala Apolo
  22. Catalansk gourmetmad
  23. Moco Museum Barcelona
  24. Modernista-masterclass
  25. La Vermuteria del Tano

1. Bliv forblændet af vidunderet Sagrada Família

The grand Sagrada Familia towering over nearby buildings and houses.

Det første, der står på manges liste over oplevelser i Barcelona, er et besøg i den ærefrygtindgydende Sagrada Família. Det er uden tvivl det mest berømte stykke arkitektur i byen, hvis ikke i hele Spanien.

Gaudís kronede mesterværk, Sagrada Família, har været under opførelse i mere end 140 år og er stadig ikke færdig – men det skal ikke afskrække dig. Byen er fyldt med eksempler på hans usædvanlige modernistiske stil, men denne basilika er med sine organiske former, skulpturelle søjler og mærkelige tårne, der næsten grænser til surrealisme, den fineste.

Der er færrest mennesker om morgenen, men mit yndlingstidspunkt er sidst på eftermiddagen, når den lave sol kaster et fascinerende lysshow gennem de mangefarvede vinduer.

2. Træd ind i historien ved katedralen i Barcelona

Barcelona Cathedral is a Gothic-style cathedral that features an arched entry, big stained-glass windows, exquisitely-designed spire, and two sharp pinnacles.

Et andet berømt stykke lokal arkitektur, der markerer Barcelonas plads i historien, går meget længere tilbage end Sagrada Família. Den detaljerede katalanske gotiske katedral i Barcelona har raget op over byens tage siden det 13. århundrede.

Det tog mere end 600 år at bygge den, og dens detaljer, med høje udsmykkede hvælvinger og de ekstraordinære korstole med det gyldne skind, danner en tidslinje over byens historie og indflydelse gennem flere århundreder.

Gå ned i krypten for at se resterne af den 13-årige martyr Eulàlia, som katedralen er dedikeret til. Nyd derefter de højere luftlag på taget (tilgængelig med elevator), hvor du har en fantastisk udsigt over Barcelonas skyline.

3. Nyd udsigten fra Park Güell

A balcony adorned with a mosaic of colourful tiles overlooks Park Güell, a park with uniquely-designed structures surrounded by trees.

Som taget ud af et eventyr er Park Güell endnu en surrealistisk og farverig Gaudí-kreation i modernistisk stil. På 17 hektar bølgende parklandskab bragte Gaudí sine skøre ideer til live på en række besynderlige måder, som du frit kan udforske i dit eget tempo.

Tag plads på mosaikbænken, der er den længste i verden, før du går op til parkens top og nyder udsigten over Barcelona og ud over Middelhavet.

Hvis du vil vide mere om manden, kan du besøge Gaudí Museet i parken (hertil skal du købe en ekstra billet).

4. Få byen på afstand på en strand i Barcelona

Two tall skyscrapers and other structures along the coast of a populated beach.

Tre kilometer gyldent sand fordelt på ni strande adskiller Barcelonas by fra Middelhavets varme vand. Strandene er hjemsted for vandsportscentre, begivenheder og festivaler, familiesammenkomster og meget mere; de er lige så meget en integreret del af Barcelonas liv som dens gader og bygninger.

Surfere bør tage til Barceloneta strand; bølgerne er bedst mellem oktober og marts, men er ofte ustabile. For mere pålidelig vand- og strandsport skal du tage til Nova Icària-stranden.

De fleste strande har livlige barer, kendt som chiringuitos, hvor man kan spise tapas og drikke cocktails. Når solen går ned, forvandles mange af dem til feststeder – bare gå efter lyset og musikken.

5. Gå en tur på Ramblaen

A public square with people enclosed by an arcade and dotted with trees.

Du undgår ikke på et tidspunkt at befinde dig på Barcelonas mest berømte gade. La Rambla løber lidt over en kilometer fra Plaça de Catalunya til den berømte statue af Christoffer Columbus ved havnen. Tag en slentretur op og ned ad gaden, som er fyldt med butikker, barer og restauranter, men vær opmærksom, at der sælges til turistpriser, og at det er et hotspot for svindlere.

I stedet for at shoppe kan du stille og roligt bare nyde sanseindtrykkene – de lokale kræmmere, gadeartister, og blomsterboder, der alle kæmper om din opmærksomhed.

På Pla de l’Os skal du holde øje med det vidunderlige Joan Miró-vægmaleri og det tankevækkende monument over terrorangrebet i 2017, hvor 14 mennesker mistede livet. Begge er indgraveret i gaden, så de er lette at overse i menneskemængden.

6. Bliv mæt på La Boquería (men gå ikke glip af de andre markeder)

People strolling through stalls at a public market with a diverse selection of goods.

På din gåtur langs La Rambla finder du La Boquería, som er Barcelonas mest kendte marked og et udstillingsvindue for friske råvarer og catalansk flamboyance.

Og selvom dens autenticitet er ved at visne under vægten af turisme, er det stadig et vidunderligt sted at spise lokalt fremstillede fødevarer. Bar Pinotxo er en af de bedste, når det gælder friske, velsmagende snacks til din sightseeing i Barcelona.

Byen har et væld af livlige markeder. Mindre turistpræget end La Boquería, men lige så overbevisende, er Mercat de Santa Caterina i det nærliggende Sant Pere med sit farverige bølgetag og vidunderlige udvalg af lokale madboder og barer. Især vinene er gode her, så det er en god idé at besøge markedet.

7. Nyd mere Gaudí i Casa Milà

An avenue lined with trees on one side and eclectic buildings on the other.

AKA La Pedrera, Gaudís ekstraordinære, dragelignende boligblok. Det er et af byens mest betydningsfulde eksempler på modernistisk arkitektur. I dag er det hjemsted for et kulturcenter med udstillinger og aktiviteter, og det er det bedste sted at lære om, hvordan Gaudí udtænkte og byggede sine mange mesterværker.

Ture giver dig mulighed for at udforske det skulpturelle interiør og det surrealistiske Warrior-tag. Hvis du vil opleve noget helt særligt, så prøv aftenturen, hvor projektioner og lydspor vækker hele bygningen til live.

8. Far vild i det gotiske kvarter

Two women in casual clothes walk while gazing up at the high walls of the street.

Barri Gòtic ligger øst for La Rambla, en kaotisk labyrint af gamle gyder og skjulte pladser. At fortabe sig i dens charme og historie er en af de bedste ting, man kan gøre i Barcelona.

Følg dine fødder og din næse og gå på opdagelse i byens butikker, spis på de mange tapasbarer og udforsk de historiske bygninger. De store pladser som Plaça Reial og Plaça Sant Jaume er hjemsted for spektakulære bygninger, men gå ikke glip af de mere intime lokale steder.

I det sydlige område mellem Plaça Reial og havnen er der en blomstrende lokal pubkultur, som fortsætter ud på de små timer. For en mere international, multikulturel scene skal du tage til immigrantkvarteret Raval.

9. Tag en svævebane til Montjuïc-slottet

A grand architectural water fountain in a public square with an Italian-style building in the background.

Fra Parc de Montjuïc kan du tage svævebanen eller kabelbanen op til Castell de Montjuïc og nyde den spektakulære udsigt. Montjuïc-bakken er en ikonisk attraktion i Barcelona. Den var hjemsted for verdensudstillingen i 1929 og har stadig mange af de pavilloner, paladser og botaniske haver, der dengang blev bygget til den.

Der er også sportsstadionerne fra sommer-OL i 1992, inklusive den episke kommunale pool, der stadig er åben, hvis du vil nyde en svømmetur.

Gå rundt til attraktionerne, tag på picnic i parkerne, og nyd om aftenen lysene fra Magic Fountain, når de oplyser området. Om sommeren er det et skønt sted at se en film under den varme spanske himmel i voldgraven ved Montjüic-slottet.

10. Besøg hele Spanien på Poble Espanyol

White stucco buildings with ironworks over the windows surrounding a narrow alley.

Af Monjuïcs mange museer og andre historiske steder er Poble Espanyol et af de mest fascinerende. Det store museumskompleks blev bygget til verdensudstillingen og omfatter næsten 120 historiske bygninger. Komplekset blander spansk og maurisk arkitektur og udstiller stilarter og kultur fra alle Spaniens 15 selvstyrende regioner.

11. Se solnedgangen fra La Caseta

A woman enjoying the views of the city from a windy viewpoint.

Når du er oppe på Montjuïc, må du ikke gå glip af en aften på La Caseta i Mirador del Migdia. En hyttelignende café på en stor grund med en fantastisk udsigt, en enkel menu og afslappet atmosfære. Det er et af de bedste steder i Barcelona at se solen gå ned.

Udsigten ledsages af levende musik, men der er kun åbent i weekenden, og pladsen er begrænset, så det er en god idé at bestille bord i forvejen.

12. Tag en dukkert i Club Natació Atlètic-Barceloneta

An ocean pool fenced by concrete stone breakwater blocks.

Denne historiske svømmeklub har en venteliste for medlemmer, men byder dagligt besøgende velkommen til sine indendørs og udendørs pools og spa. Svømmeklubben ligger ved siden af stranden med privat adgang til sandet. Den opvarmede udendørs pool og liggestolene har en dejlig udsigt over stranden og Sant Sebastiàs jerngittertårn, hvilket gør det til et godt sted at hænge ud og slappe af en hel dag.

13. Drik spanske bobler på Can Paixano

A sparkling glass of Cava wine takes centre stage in the foreground, while a sumptuous plate of food sits tantalisingly in the softly blurred background.

Min yndlingsting at lave i Barcelona er et besøg på Can Paixano, som er en bar, der altid er fyldt med mennesker og udført i stil med de gamle taverner i Barceloneta. Den åbnede i 1969 og er blevet en lokal institution, der er berømt for sine fantastiske cavaer og fyldige, lækre tapas.

På ægte Barcelona-vis skal du forberede dig på at blive skubbet til, omfavnet og sunget til, mens du forsøger ikke at spilde din Brut Berenguer eller tabe din montadito på festdeltageren ved siden af dig. Bare genialt.

14. Oplev den catalanske uafhængighed på Antic Teatre

A richly decorated concert hall lies between the old buildings.

Det uafhængige sociale og kulturelle center Antic Teatre viser moderne forestillinger i en historisk bygning, der kan dateres tilbage til 1650. Du finder det mellem de to vidundere Mercat de Santa Caterina og Palau de la Música, et stenkast fra det gotiske kvarter.

Der er et tætpakket program af arrangementer året rundt, men kronen på værket må være den stemningsfulde udendørs bar og have.

Servering af gode drinks og enkle snacks i vidunderlige omgivelser er Antic Teatres vigtigste indtægtskilde. Så hver drink, du køber, går til at støtte lokalsamfundet – ¡Salud! til det!

15. Spis dig gennem Carrer de Blai, den bedste tapasgade i Barcelona

People having drinks on outdoor chairs and tables along a street flanked by illuminated stores.

Carrer de Blai i det dejlige Poble-sec-kvarter er fyldt med fantastiske tapas- og pintxos-restauranter og -barer. Det gode ved dem er, at du kan vandre fra den ene til den anden og prøve det bedste fra hver. Mange steder koster tapas og pintxos kun en euro stykket.

Du bør lade dine øjne og din mave bestemme, hvor du spiser, men gå ikke glip af Blai 9 med sine moderne fine-dining fortolkninger af traditionelle tapas. La Esquinita de Blai byder på fremragende traditionelle tapasretter, og Blai Tonight er et paradis for croquetas-elskere. Hvis du er fan af naturvin, er Denassus et must. Restauranterne er små og kan være travle, så kom tidligt.

16. Prøv Avió på toppen af Tibidabo-bjerget

A Ferris wheel ride overlooking the skyscrapers in the city and the sea in the distance.

Gå eller tag kabelbanen til toppen af Tibidabo, hvor du finder et charmerende tivoli fra 1889. Selvom der i de seneste år er kommet moderne adrenalinfyldte forlystelser til, er det de gamle forlystelser, der er sjovest.

Den bedste af dem alle er Avió, som blev bygget i 1928 som verdens første flysimulator. Hop ind i propelflymodellen, og flyv til vejrs på kanten af Tibidabo. Det er en fantastisk udflugt for familier, men åbningstiderne veksler og er lidt tilfældige, så sørg for at dobbelttjekke, før du tager af sted.

17. Få gratis billetter til Museo Picasso

A central patio with an exterior stairway of a stone structure with arched windows.

En af Spaniens mest ikoniske kunstnere, Pablo Picasso, fejres i al sin kreative herlighed på Museo Picasso i El Born. Samlingen er enorm – omkring 4.000 af hans værker fra grove skitser til kubistiske mesterværker. Indflydelsen fra Barcelona fra den tid, han boede i byen, er tydelig i mange af hans værker.

Der er lukket om mandagen. Resten af ugen er billetterne billige, og så er der gratis adgang torsdag eftermiddag mellem kl. 16.00 og 19.00 og den første søndag i hver måned.

KAYAK top tip: brug for lidt koffein før din museumstur? Den nærliggende Nomad Coffee Lab & Shop er et must for alle med en forkærlighed for god kaffe.

18. Parker til pizza

Two young women eating New York–style pizza at a park.

Har du spist for mange tapas? Vi bebrejder dig ikke. Hvis du vil spise noget andet, kan du bestille bord på Parking Pizza, hvor du får den bedste (og hippeste) pizza i Barcelona. Nu er der tre Parking Pizza i byen, men den originale på Carrer de Londres i Eixample er stadig det bedste valg. Og ja, det er på en parkeringsplads.

Pizzaerne er enkle, bagt i stenovn og lækre. Servicen er hurtig, og hele stedet har en stemning af kontrolleret mani over sig. Omsætningen er høj, og stedet er meget populært, så kom tidligt, medmindre du vil stå i kø (du kan ikke reservere bord).

19. Se en kamp på Camp Nou

A landscape of a flourishing city featuring a massive sports stadium and towering buildings.

Af alle Barcelonas attraktioner er Camp Nou det største for fodboldfans. Camp Nou er hjemmebane for FC Barcelona – Cataloniens stolthed, og et fodboldhold, som har en særlig plads i catalanernes hjerter. Det kan man høre på larmen fra de begejstrede fans og den energi, der er på stadion på kampdage.

Billetterne er udsolgt lang tid i forvejen, så det er noget, du skal planlægge i god tid. Hvis ikke du kan få billetter til stadion, er det også en stor oplevelse at se en kamp på en af byens passionerede barer.

Hvis du vil have en forsmag på, hvordan det er at spille på Camp Nou, kan du tage den nye interaktive Barça Immersive Tour og virtuelt træde fra omklædningsrummet ind på det hellige græs.

20. Dyk ned i det bedste af Barcelonas natteliv

People gather on a beach lined with city lights, with views of two skyscrapers in the background.

Lige så travlt der er om dagen i Barcelona, lige så meget gang i den er der efter mørkets frembrud. Et natteliv som ikke stopper, før solen står op. Når du er færdig med dagens sightseeing i Barcelona, kan du tage en drink på en rooftop bar på et af Eixamples overdådige hoteller eller skjulte udendørsbarer. Hvis du vil have en enestående udsigt, kan du besøge den dyre, men spektakulære La Dolce Vitae på Majestic Hotel.

Omkring midnat myldrer folk ud på gaderne fra byens barer og caféer. Gå mod det gotiske kvarter, og følg med stemningen. Menneskemængden tynder ud i de tidlige timer, når de trætte tager hjem, og de mest hårdføre tager til byens mange pulserende klubber som fx Sala Apolo.

21. Fest til den lyse morgen på Sala Apolo

A woman whispers to a smiling friend as they sit and have drinks in a bar.

Sala Apolo er både natklub og spillested med levende musik. Det er en af de ældste dansehaller i Europa og byder på fantastiske aftener ude. Den ligger i Poble-sec og har haft besøg af de største bands og DJ’s. Her er kalenderen fyldt op med arrangementer og koncerter. Der er ikke sparet på noget musikalsk, fra rock til pop, elektronisk til reggae. Kort sagt er her noget for enhver smag.

22. Prøv catalansk gourmetmad

Succulent roasted calcots are enticingly served on a table alongside a flavorful romesco sauce and savoury botifarra.

Det catalanske køkken adskiller sig fra resten af Spanien, og det ville være en skam at besøge Barcelona uden at stifte nærmere bekendtskab med de lækre specialiteter. Mange af de berømte fine restauranter er lukket siden pandemien, men der dukker hele tiden nye op.

Blandt de bedste er Ca l’Estevet, som har lavet catalanske klassikere til Barcelonas borgere siden 1890. Her kan man smage alt fra de traditionelle canelons til butifarra amb mongetes, pølse med hvide bønner. Og intet måltid er komplet uden en crema catalana til dessert.

23. Moco Museum Barcelona

A woman in a dress pointing at small dots of red, green, and blue lights.

Moco Museum rusker op i kunstscenen med sine friske bud på moderne kunst, samtidskunst og street art. Udvalgte kunstnere spænder fra etablerede stjerner som Jean-Michel Basquiat og Keith Haring til upcoming kunstnere og samlere i NFT-rummet, som fx 33NFT.

Det ligger i det dejlige El Born-kvarter tæt på Parc de la Ciutadella, hvor du efterfølgende kan klare hovedet med en spadseretur.

24. Få en Modernista-masterclass

An window balcony attached to a brick wall decorated with ceramic tiles.

Gaudí er nok den mest kendte, men der er mange andre fantastiske eksempler på modernistisk arkitektur, der er værd at besøge i Barcelona. Med deres karakteristiske farvestrålende fliser, frit flydende former og botaniske motiver giver de liv til mange af byens gader.

Ud over Gaudís mange mesterværker bør du også udforske andre fine arkitekters værker. Især er Palay de la Música Catalana, Recinte Modernista de Sant Pau, Casa Planells og Casa Thomas ekstraordinære.

25. Deltag i vermouth-timen på La Vermuteria del Tano

An exquisite serving of vermouth accompanied by delectable olive tapas is presented for two at a rustic and classic wine bar.

En gammel spansk tradition, “vermouth-timen”, starter (skræmmende nok) ved middagstid. Her samles grupper af venner på bodegaer for at drikke dagens første drink, en vermuteo, før frokost. Vermouth-barer skyder op overalt i Barcelona, hvor de oplever en genopblomstring i takt med populariteten blandt yngre mennesker.

Men som med så mange andre ting er originalerne de bedste. Og få steder i Barcelona slår La Vermuteria del Tano, som i et halvt århundrede har specialiseret sig i vermouth fra Emporadà-regionen. Vægge beklædt med tønder, stamgæster, der er lige så gamle som møblerne, og fremragende tapas er alt sammen gode grunde til at besøge stedet.

Er du blevet overbevist om at booke en rejse til Barcelona? Så har du måske lyst til at dykke dybere ned i visse dele af byen. Vores guide til de bedste LGBTQ+-steder i byen viser det bedste fra Barcelonas homoscene.

Hvordan har vi udvalgt, hvad der skal med i vores guide til de 25 bedste ting man skal se i Barcelona?

Smiling man holding his smartphone while roaming an old town street.

Lige så længe jeg kan huske, har Barcelona været min yndlingsby i verden. Siden mit første besøg for 20 år siden er jeg vendt tilbage hvert år. Desuden boede jeg i Sant Pere, før pandemien kom i vejen (og jeg har planer om snart at flytte tilbage igen).

Denne guide er kulminationen på mine yndlingsoplevelser i Barcelona, kombineret med personlige anbefalinger fra venner og momondo-kolleger, der bor og har boet i byen. Ud over de store attraktioner i Barcelona har jeg medtaget de steder, som jeg håber vil give dig en autentisk lokal oplevelse og få dig til at forelske dig i denne fantastiske by, ligesom jeg gjorde.

På besøg i Barcelona: Ofte stillede spørgsmål

Har jeg brug for en bil i Barcelona?

A person skateboarding on a street lined with palm trees.

Nej. De bedste dele af Barcelona blev bygget længe før bilerne blev opfundet, hvilket gør den til en ideel by at gå rundt i. Selv stranden ligger kun få minutters gang fra byens centrum.

Den offentlige transport er også fremragende – du kan komme vidt omkring med Barcelonas metro, som er ren, punktlig og billig. Busnettet er også pålideligt, og en natbus tager sig af de sene festdeltagere. Svævebaner og kabelbaner giver spektakulær adgang til tvillingebjergene Montjuïc og Tibidabo.

Hop-on hop-off guidede busser følger tre ruter gennem byen, hvor du kommer forbi de fleste af byens største attraktioner. Og hvis du vil ud af byen og opleve nærliggende byer som Sitges, er det nemt at tage toget.

Hvornår er det bedst at besøge Barcelona?

Two women wearing warm clothing holding hands as they stand in a park.

Barcelonas sydlige placering betyder, at der er rimeligt varmt hele året rundt. De bedste tidspunkter for besøg er forår og efterår. Temperaturerne bliver ikke ubehageligt varme, men byen forbliver varm nok til at gøre brug af stranden og sidde udenfor til ud på de små timer.

Hvor længe skal jeg være i Barcelona?

A circle of friends lined up on the rooftop overlooking the surrounding houses.

En lang weekend er tid nok til at opleve Barcelonas største seværdigheder eller dedikere en tur til at opdage Gaudís vidundere. Tager du hertil i de varmere måneder, kan du takket være de fantastiske strande vælge Barcelona som din feriedestination, hvor du snildt kan bruge et par uger.

Er Barcelona sikker?

A curly-haired woman smiles against the backdrop of yachts docked on a harbour.

Ja, Barcelona er for det meste en meget sikker by. Den er enormt populær blandt turister, og de lokale kan let blive irriterede over besøgende, der ikke opfører sig ordentligt. Det er derfor vigtigt at udvise respekt, især når du besøger de mange historiske bygninger.

De større turistområder er hotspots for lommetyve og svindlere, særligt La Rambla, så hold dine ejendele tæt ind til kroppen.

Har Barcelona turistpas?

A man in an orange sweater and a black bag walks down a narrow alley with a small bridge in the middle.

Barcelona Card er byens officielle turistpas. Det giver dig gratis ubegrænset brug af offentlig transport (inklusive lufthavnstoget), gratis adgang til byens bedste museer og eksklusive tilbud og rabatter. Køb kortet online på forhånd og få rabat, eller køb det til fuld pris fra et hvilket som helst turistkontor i byen.

Om forfatteren

Duncan MaddenDuncan er freelance-rejseskribent, tekstforfatter og bogforfatter på konstant jagt efter rejsehistorier og den evige fornemmelse af at være på ferie. Han trives allerbedst når han er ude på en støvet vandresti eller på jagt efter alenetid i et snefyldt landskab. Født i Storbritannien og bor i Tyskland, men er mest glad når han er på vej mod horisonten. Hans første bog, Found in Translation, udforsker etymologien og historierne bag landenavne over hele verden og er på gaden nu.

Udforsk flere artikler