DiscoverRejseoplevelser

Gay i London: fra barer til boghandlere

London har længe været i hjertet af Storbritanniens gay scene, og der er en række LGBTQ+-attraktioner, som vil interessere enhver rejsende. I alle bydele, og specielt i Londons historiske centrum, findes der masser af bøssekvarterer, hvor du kan mange homobarer og en synlig LGBTQ+-befolkning. Der er masser af muligheder for dragshows og cabareter. Desuden har mange steder for homoseksuelle i London en rig historie. Mange af dem var sikre queer-steder, hvor lokale kunne være frie i en tid, hvor det var ulovligt at være homoseksuel i London. Andre var vartegn for skelsættende øjeblikke i kampen for homoseksuelles rettigheder i Storbritannien. For at få de bedste råd om, hvad du kan lave i London, kan du tjekke vores London guide.

Gay i London: er London gay-venlig?

Hand wearing gay pride rainbow flag wristband holding up a victory/peace sign gesture in front of the Houses of Parliament at Westminster, London, UK

London er en meget gay-venlig by. I 2015 var der dobbelt så stor sandsynlighed for, at Londons indbyggere identificerer sig som bøsser eller lesbiske som i andre regioner i Storbritannien. Det er hjemsted for en af de største queer-befolkninger i Europa og tilbyder et mangfoldigt, imødekommende samfund for internationale rejsende. Det er dog vigtigt at bemærke, at London har sin andel af LGBTQ+-hadforbrydelser. I 2017 viste en Stonewall rapport at 25% af LGBTQ+-personer havde oplevet chikane eller overgreb fra antiqueer-personer inden for de seneste 12 måneder. Homoseksuelle rejsende bør bestemt føle sig trygge ved at besøge London som LGBTQ+-person, men det er vigtigt at være opmærksom på de mulige risici. Hvis du oplever nogen form for chikane eller overgreb, kan du henvende dig til organisationer som Galop for at få hjælp.

Er der et homoområde i London?

Du kan finde LGBTQ+-hotspots i hele London, men nogle kvarterer er kendt for at være samlingspunkter for LGBTQ+-beboere og -natteliv.

Gay London: Soho

a street in London's Soho district in the evening as the lights come on

Soho har været kendt som et af Londons bedste gay-områder helt tilbage fra det 17. århundrede. i 1930’erne var det kendt (og på det tidspunkt ret berygtet) for sine mange underjordiske bøsseklubber. I dag har Soho en større koncentration af homobarer end noget andet sted i London, så hvis du leder efter en god aften i byen, kan du nemt finde den her. Ud over barer og cocktaillounges kan du også finde nogle af Londons mest grænsesøgende restauranter, butikker og spillesteder.

Gay London: East London

A group of people in winter clothes, hugging in the middle of the street lined with commercial stores.

De seneste års ejendomsudvikling har ført til, at en række af East Londons LGBTQ+-steder har lukket, men Shoreditch og Hackney er fortsat centrale for Londons gay-scene. Nattelivet er koncentreret omkring Kingsland High Street i Dalston, Hackney, hvor du kan finde homoklubber, karaokebarer og spillesteder.

Gay London: Vauxhall

PEOPLE_LGBTQ_GAY_BAR

Vauxhall-kvarteret i det sydvestlige London er et populært sted for gay-nattelivet med et udvalg af barer, klubber og fællesrum. Mange af dem ligger på Kennington Lane i skyggen af Vauxhall-buerne, der ligger langs Themsen.

Homobarer

London er en af de bedste destinationer til fest og ferie i verden, og du kan altid finde en fest i et af byens komokvarterer. Du kan finde en række homofester i London på klubber og barer i hele byen, men især i Soho, East London og Vauxhall. Vi har udvalgt et par stykker til dig.

Admiral Duncan Pub

A drag queen illuminated with ultraviolet lights held a microphone while performing.

Admiral Duncan, i Soho, er en af Londons ældste bøssebarer. Den har eksisteret minimum siden 1832. Den afslappede pub er populær blandt de lokale og er ofte vært for dragshows og andre optrædener i løbet af ugen. Det var også stedet, hvor et sømbombeangreb fandt sted i 1999, og hvert år, d. 30. april, afholder pubben en mindehøjtidelighed for at mindes ofrene. Du kan også se mindepladen på en bænk på St Annes kirkegård lidt syd for pubben.

SHE Soho

young gay man with makeup happy smiling with a colorful background

Med et velkommen til “queer-kvinder, ikke-binære personer og deres gæster” er SHE Soho en af de få lesbiske barer i London. Den har nogle af de bedste Drag King-optrædener, du kan finde i London, og der er masser af arrangementer i løbet af hele ugen. Der er også masser af afslapningsområder, hvor du kan samles og sidde ved et bord, samt et bredt dansegulv i midten af baren.

Heaven

A blonde and a curly-haired woman smile while dancing and raising their hands in the air.

Spørg enhver fra London, og de vil fortælle dig, at Heaven er ikonisk i Londons gay-scene. Superklubben åbnede i 1979 i Charing Cross og har flere etager og dansegulve. Siden 2008 har det været hjemsted for natklubben G-A-Y, en anden ikonisk institution på Londons homoscene, som har eksisteret siden 1976. Heaven er ofte vært for liveoptrædener med kendte kunstnere. Blandt tidligere kunstnere er Adam Levine, Janet Jackson og Lady Gaga. Det er et af de bedste steder for en god gay-fest i London.

Dalston Superstore

A female bartender pouring a cocktail drink into a coupe glass from behind the counter.

Dalston Superstore på Kingsland High Street i East London er lige så sjov om dagen som om natten. Den drag-brunches er blevet populære i weekenden for dem, der ønsker at mindske deres tømmermænd med drag-optrædener, vegansk brasiliansk mad, spil, quizzer og meget mere. Man kan få brunch der lørdag og søndag, og maden serveres mellem kl. 12 og 19. Om aftenen kan du nyde cocktails og cabaretforestillinger og danse natten lang på dansegulvet.

Balans Soho

RESTAURANT_FRIENDS_TOASTING_JUICE_BRUNCH_CAFE

Balans Soho Restaurant & Bar er en af de mest populære homorestauranter i London. Balans er en højtelsket institution, som længe har været en del af Sohos LGBTQ+-miljø. Der serveres brunch hele dagen, og der er åbent fra kl. 10 til efter midnat hele ugen.

Queer spillesteder

Du kan normalt finde shows i mange af Londons homobarer og -klubber, men det her er steder med fokus på forestillinger og en lidt mere afslappet stemning. Det kan godt være, du ikke støder på et dansegulv her (bortset fra scenerne), men i stedet får du en aften, du altid vil huske, når nogle af Londons bedste queer-artister træder ud på scenen.

The Glory

DRAG_PERFORMER__LGBTQ

The Glory er en pub og et spillested i Londons East End, der hver uge er vært for en række shows (og et diskotek i kælderen i weekenden). Pubben arrangerer hvert år en af Londons bedste drag-konkurrencer, LIPSYNC1000. Konkurrencen er skabt af den fantastiske drag queen Jonny Woo, en af ejerne af The Glory. Desuden er de hundevenlige! (De siger dog, at menneskemængden og støjen fredag til søndag kan være overvældende for kæledyr).

Royal Vauxhall Tavern

stage-theatre

Royal Vauxhall Tavern er det ældste, stadig eksisterende, gay-sted i det sydlige London og er centrum af Vauxhalls homoscene. Teatret har været vært for drag-shows siden 1940’erne og har overlevet udviklingen i området, både i 70’erne, 80’erne og de senere år. I 2015 blev bygning Grade II-listet. Det var den første bygning i Storbritannien, der blev listet for sin kulturelle betydning for LGBTQ+-samfundet. I dag byder teatret på et varieret udvalg af arrangementer, herunder dragshows, pantomime, cabaret og stand-up.

Gay-saunaer i London

beautiful woman showing fresh lemon in spa

London har en række saunaer til homoseksuelle i byen. Bemærk, at du højst sandsynligt vil blive visiteret, inden du kommer ind, og at drikkevarer af enhver art (herunder vand) ikke må medbringes udefra. Sailor’s Sauna er et populært sted for homoer i London. Her er der tagterrasse samt et stort dampbad og en tørvarmesauna. Pleasuredome, i Waterloo East, er det eneste gay-sted i Storbritannien, der holder åbent 24/7. Covent Garden Health Spa er lidt mere af en nykommer på scenen med en række wellness-faciliteter samt en bar, der tilbyder alkoholiske og ikke-alkoholiske drikkevarer.

Rundvisninger i Gay London

Male couple in black and white jackets laugh while one of them has his arms over the other's shoulder.

Der findes en række gay-rundvisninger, du kan opleve i London. Nogle vil hjælpe dig med at opdage byens natteliv, mens andre vil lære dig om byens LBGTQ+-historie. London med en Lokal LGBTQ+-tur, for eksempel, tager besøgende med på en rejse fra drag queens fra 1700-tallet til udviklingen af Soho som queer-kvarter i det 20. århundrede.

Andre LGBTQ+-vartegn i London

Udover barer og klubber, er der mange seværdigheder som LGBTQ+-rejsende måske vil føje til deres rejseplan.

Gay’s the Word Boghandel

Young female customer reading book while standing in bookstore

Der er mange grunde til at komme Gay’s the Word boghandlen på din rejseplan, når du besøger London. Den blev grundlagt i 1979 og er den ældste LGBTQ+-boghandel i Storbritannien. Det var et mødested for Lesbians and Gays Support the Miners-gruppen, en af de vigtigste aktivistgrupper i Storbritanniens LGBTQ+-historie. Butikken ligger i Bloomsbury-kvarteret i West End på Marchmont Street og byder på en række LGBTQ+-bøger, alt fra noveller og poesi til biografier og magasiner, samt en række arrangementer i løbet af ugen.

Statue af Oscar Wilde

Oscar Wilde er en af historiens mest bemærkelsesværdige LGBTQ+-figurer, og han tilbragte omkring 17 år af sit liv i London. “A Conversation with Oscar Wilde” er en skulptur af Maggi Hambling og blev afsløret i 1998 i det centrale London. Den ligner en bænk med en buste af forfatteren i den ene ende. Du kan finde den mellem Trafalgar Square og Charing Cross Station.

Highbury Fields

Highbury Fields is an open space in Highbury, in the London Borough of Islington.

Highbury Fields i Islington har en vigtig plads i den britiske queer-historie. Tilbage i 1970 fandt den første demonstration for homoseksuelles rettigheder i Storbritannien sted i parken. Den 27. november samledes 150 medlemmer af Gay Liberation Front for at protestere mod politiets chikane med et fakkeloptog. Protesten var med til at bane vejen for hundredvis af andre protester i hele landet og anses for at være et skelsættende øjeblik i kampen for homoseksuelles rettigheder i Storbritannien.

Årlige arrangementer for homoseksuelle i London

Der afholdes en række begivenheder hvert år, der fremhæver og fejrer Londons LGBTQ+-samfund, -historie og -talenter.

London Pride

People raising small rainbow flags over a large crowd.

Pride i London er en af de længstvarende Pride-arrangementer i landet og er blevet afholdt hvert år siden 1972. Hvis du besøger London under Pride, vil du være en del af de omkring 1,5 millioner besøgende, der deltager hvert år. Du kan finde arrangementer i hele London, herunder gratis arrangementer på Trafalgar Square og Oxford Street, når Pride paraden kører igennem.

UK Black Pride

Two women wrapped themselves in a pride flag.

UK Black Pride er den største årlige fejring i Europa af LGBTQ+-personer med afrikansk, mellemøstlig, asiastisk, latinamerikansk og caribisk baggrund. Dette populære alternativ til London Pride afholdes en dag om året om sommeren (normalt i juli eller starten af august). Det startede i 2005 som et møde for den sociale online-gruppe Black Lesbians in the UK og er blevet afholdt hvert år siden. I de foregående år har fejringen været afholdt på steder som Queen Elizabeth Olympic Park og Vauxhall Pleasure Gardens.

Trans Pride

gay flags

London Trans+ Pride blev grundlagt i 2019 og gik fra 1.500 deltagere i 2019 til over 20.000 deltagere i 2022. Arrangementet har til formål at fejre, mindes og opmuntre trans-, intersex- og ikke-binære-personer fra fortiden, nutiden og fremtiden. Marchen er blevet afholdt på forskellige tidspunkter i løbet af året. Normalt sker det sidst på sommeren eller i det tidlige efterår.

Fringe! Queer Film and Arts Festival

PEOPLE_DIVERSE_QUEER_WOMAN

Fringe! Queer Film and Arts Festival afholdes hvert år i september og byder på en række pop-up-arrangementer i hele East London. Du kan finde alt fra biograf- og kunstinstallationer til paneler og workshops med brancheeksperter. Den har stærke rødder i Londons queer-scene, men du kan også finde værker og kunstnere fra hele verden. Mange af arrangementerne er gratis, og arrangørerne arbejder hårdt for at sikre, at resten af arrangementerne er så overkommelige som muligt.

RuPaul’s DragCon UK

Drag Queen street portrait with multicolor background. Young man dressed as a woman looking at the camera.

Mange af Londons bedste årlige begivenheder finder sted om sommeren, men hvis du besøger London om vinteren, så er denne begivenhed i januar perfekt. RuPaul’s Drag Con er baseret på lignende kongresser i LA og New York og giver drag-fans mulighed for at møde deres yndlingsdronninger. Der er paneler, Drag Queen Story Hour-arrangementer og forestillinger.

Overnatning i London

happy gay couple

Som nævnt er London en meget homo-venlig by, så LGBTQ+-rejsende og -par vil sandsynligvis ikke opleve nogen problemer, når de booker overnatning. Det betyder også, at der ikke er nogen homospecifikke overnatningsmuligheder, da der er mindre behov for dem. Når det er sagt, er der nogle få steder, der er perfekte for gay-rejsende. Disse overnatningsmuligheder er populære blandt gay-rejsende, ligger tæt på homokvartererne og er altid imødekommende.

Find ophold i London

Overnatning i Soho

Two gay men relaxing in a hot tub.

W London is Leicester Square er en fantastisk luksusløsning tæt på Londons homobarer i Soho. Hotellets brunch er en særlig favorit blandt gæsterne, og spafaciliteterne er den perfekte måde at genopfriske sig selv på efter en aften ude i Londons gay-miljø. For den mere budgetbevidste rejsende er SoHostel et godt hostel tæt på Oxford Street og Soho. Du vil sandsynligvis møde andre gay-rejsende, hvis du booker et værelse her.

Overnatning i Vauxhall

Cute lesbian couple lying together on the carpet

Travelodge London Vauxhall er en god mulighed for rejsende, der ønsker at bo i dette kvarter. Det er tæt på nogle af Vauxhalls bedste klubber og togstationen. Det ligger også indenfor gåafstand af nogle af Londons største turistattraktioner i nærheden af Themsen, såsom London Eye og Big Ben. The Griffin Belle Hotel Vauxhall er en anden mulighed, der ligger en kort gåtur fra Vauxhall Station, mens Park Plaza Westminster Bridge London er tæt på Pleasuredrome sauna.

Overnatning i East London

Two male lovers in printed shirts embrace against a yellow backdrop.

Wombat’s City Hostel London er en fin, budgetvenlig løsning i East London, mens The Z Hotel Shoreditch ligger i gåafstand fra den populære danseklub East Bloc. Alternativt er The Zetter Hotel ent populært, trendy hotel med værelser i vintage-stil. Det ligger i den bygning, der engang husede homoklubben TRADE.

Overnatning i det centrale London: Central Station

A woman gives her partner a back hug while smiling with their eyes closed.

Central Station pensionatet ligger over homobaren af samme navn, tæt på togstationerne King’s Cross og St Pancras. Det er en af de overnatningsmuligheder i London, der er mest kendt at være homovenlig, og beliggenheden gør det nemt at rejse rundt i byen og tage på sightseeing i London. Det er også en af de billigste løsninger, du kan finde i det centrale London, og at starte dagen med den lækre kontinentale morgenmad er helt perfekt.

 

Relateret