DiscoverRejseanbefalinger

Seværdigheder i London: Dét skal du opleve i storbyen

Storbyen London er fuld af seværdigheder og oplevelser for hele familien. Uanset om du rejser alene, med gode venner eller har familien inklusive småbørn med, så er der aktiviteter for alle samt noget for ethvert budget – flere af oplevelserne er faktisk ganske gratis! Tag et kig herunder og få ideer til 17 forskellige oplevelser i London.

Hvad vil du opleve i London?

 

Gratis seværdigheder i London

Med sin overflod af attraktioner, restauranter og butikker kan London være en af de dyreste storbyer i verden – men for dem, der kender byen, er der masser af genveje til at nyde den – omkostningsfrit. Lær denne levende hovedstads hjerte og sjæl at kende uden at få pungen op af lommen med vores guide til gratis aktiviteter i London!

Tag en afstikker fra turistmasserne i East End

To unge piger ved en frugtbod nær Brick Lane, East London.

Londons East End er fra gammel tid kendt for sin invaliderende fattigdom og kriminelle karakterer – fra Jack the Ripper til Kray-tvillingerne – men i dag er East End en stor turistattraktion. Besøgende flokkes i de skæve, kantede gader i weekenderne for at tjekke den hippe graffitikunst, retrobutikkerne og gademarkederne ud.

Mindre kendt er de sjove, gratis museer, som alle afslører endnu et lag af denne bydel. The Royal London Hospital Museum, for eksempel, som var hjem for Elefantmanden indtil hans død; Museum of Childhood, ”Barndomsmuseet”, er spækket med antikt og gammeldags legetøj, og Ragged School Museum, der er beliggende på stedet for en gratis skole for fattige børn, der blev grundlagt af den victorianske filantrop, Dr. Barnardo.

Den største oplevelse dette nabolag har at tilbyde, er dog den følelse af mageløs historie, du får, når du vandrer igennem det. Det har været hjem for franske huguenotter, irere, jødiske og bangladeshiske immigranter i de seneste 250 år, og alle har de sat deres præg på det, der i dag er Londons mest sammensatte bydel. Blot det at vandre gennem dette cockney-område er undergrundsbilletten værd i sig selv.

Ekstra tip:

Stadig i den østlige del af London? Der er mere gratis kultur med ”First Thursdays”, som længe har været et omdrejningspunkt i den levende, lokale kunstverden. På den første tirsdag i hver måned åbner omkring 150 af East Ends gallerier dørene uden beregning, med shows, private omvisninger, workshops og foredrag, kanapeer og vin, plus bus- og gåture, som introducerer deltagerne til mindre kendte studier og atelierer.

Smag dig gennem Borough Market

Borough Market i London

Borough Market nær London Bridge er hovedstadens hotspot for madelskere. Det har været aktivt siden Middelalderen og har ligget på denne placering siden 1750erne. Med mange af sine over 100 boder, som kappes om at nå toppen af de økologiske, håndlavede gourmet-tinder, er det ikke nogen billig fornøjelse. Men med en smule frækhed kan du sammensætte en hel frokost af de gratis smagsprøver – bidder af surdejsbrød dyppet i rig olivenolie, mundrette skiver af traditionelle tærter, en skefuld af cremet svampestuvning hér, en rejepaella dér, en chokoladetrøffel eller to til at slutte af med…

Når du har sikret dig din del af de gastronomiske fornøjelser, anbefaler vi, at du viser din taknemmelighed med et par indkøb, som du kan tage med hjem som smagfulde souvenirs.

Spadser langs South Bank

South Bank i London

Efter alle smagsprøverne på Borough Market får du brug for en smuk gåtur. I bunden af Borough finder du adgang til den bedste strækning langs Themsen, der findes i hele hovedstaden.

Mens du vandrer mod vest ned ad Bankside, vil du blive taget på en rejse tilbage i tiden forbi Golden Hinde II, en rekonstruktion af den galeon, som Sir Francis Drake sejlede verden rundt i 1577-80, efterfulgt af Shakespeares Globe-teater, hvor unge teaterfolk drømmer om at betræde de fine skrå brædder. Træd dernæst ind i fremtiden med det spektakulære Tate Modern, som rummer en af verdens bedste permanente samlinger af nutidig kunst – og alt dette kan du opleve til den fyrstelige sum af nul pund!

Yderligere 20 minutters gåtur mod vest og du rammer juvelen ved floden; South Bank. Dette kulturelle kvarter summer hver eneste dag året rundt med gratis festivaller, gadeboder, gademusikanter, events og koncerter i og omkring Royal Festival Hall, National Theatre, Hayward Gallery og British Film Institute. Sidstnævnte, filminstituttet, tilbyder gratis forevisninger gennem deres Mediatheques arkivcenter.

Afslut eftermiddagen med stil med en picnic i Jubilee Gardens, som tilbyder en perfekt udsigt til hovedstadens blinkende vidunder, London Eye.

Mudderskattejagt langs Themsen

Mudderskattejagt ved Themsen

Hvis alt dette lyder for renskuret for din smag, hvorfor så ikke dykke ned i det virkelig beskidte med en mudderskattejagt? Denne spændende søgen efter skatte er så gammel som byen selv og involverer at grave gennem den mudrede forstrand ved lavvande for at finde alt lige fra lerpiper til keramiske fliser, victoriansk søglas og blybrocher.

Det sker sjældent, at man tager derfra uden at have fundet en skat under mudderet, selv om det kun er et dramatisk stykke drivtømmer. Du finder måske endda en flaskepost – eller kan sende din egen!

Sug kulturen til dig i South Kensington

natural history museum i london

Med sine imponerende stuk-pyntede victorianske villaer og brede gader er South Kensington selve indbegrebet af gammeldags engelsk velhaveri. Det er også her, du finder tre af Londons største og bedste museer.

Beliggende ved siden af hinanden er Victoria & Albert, en skatkiste af dekorativ kunst fra hele verden og flere århundreder, Science Museum med sine dimser og prøv-det-selv-sjov, og Natural History Museum, hvor et gigantisk hvalskelet møder dig i døren. De tre verdensklasseinstitutioner holder åbent syv dage om ugen og har gratis entre.

Nyd en eftermiddag i Hyde Park

Hyde Park i London

Londons mest berømte park er Hyde Park, hvor de mange besøgende hvert år kan nyde det grønne området uanset årstid. I gamle dage fungerede Hyde Park som Henry d. 8’s private jagtgrund, men i dag er parken spækket med spændende monumenter, begivenheder og kulturelle steder.

Et af de mest berømte steder i Hyde Park er Speakers Corner, hvor enhver kan stille sig op og debattere et givent emne efter eget valg. Hvis du gerne vil opleve denne del af parken fra en anden vinkel, kan du leje en guidet tur på hesteryg, hvor du kan få spændende detaljer om, hvordan folk blev henrettet på selv samme sted i gamle dage.

Hyde Park har mange spændende aktiviteter at byde på uanset årstid. Om sommeren kan du både holde en overdådig picnic, sejle på Serpentine Lake eller deltage i en festival. Om vinteren forvandler parken sig til et eventyrligt winter wonderland med sjove forlystelser, en skøjtebane og et hyggeligt julemarked.

Få nye smagsoplevelser i Covent Garden

Covent Garden i London

Covent Garden er et sammensurium af butikker, barer, restauranter og caféer, hvor du kan opleve en hyggelig atmosfære. Tilbage i det 17. århundrede var det et frugtmarked, men i dag er det et sted fyldt med liv og glade dage.

Covent Garden er et paradis for madelskere, som er på jagt efter nye smagsoplevelser fra alle fire verdenshjørner. For at have noget at skylle ned med, kan du tage på en engelsk pub, hvor du kan få europæiske øl i alle afskygninger.

For at runde dit besøg af kan du tage et smuttur forbi en af de mange hyggelige caféer i Monmouth Street, hvor du kan nyde en god kop te med tilhørende kager, som bestemt vil tilfredsstille enhver person med en sød tand.

Seværdigheder for voksne

London bugner af spændende seværdigheder, og det kan være svært at vide, hvor man skal starte henne. Her er både kulturelle oplevelser, flotte bygninger og kunst, som du bestemt ikke må gå glip af. Få her vores forslag til seværdigheder i London for voksne.

Få et glimt af de royale på Buckingham Palace

Buckingham Palace

Storbritanniens mest berømte hjem er uden tvivl Buckingham Palace, der har huset mange royale siden 1837. I dag bor Dronning Elisabeth II inde bag væggene, der sikkert har været vidne til lidt af hvert.

Buckingham Palace har over 700 fantastiske værelser, som er udsmykket med veludførte protrætter i massevis. Slottet har en privat kunstsamling, der uden tvivl kan hamle op med de mange museer rundt omkring i London, samt møbler der er flere hundrede år gamle.

For at få den fulde oplevelse bør du opleve den ikoniske Changing the Guard-ceremoni, som begynder nøjagtig 11:30 på udvalgte dage. Vagtskifte er yderst imponerende, så det er vigtigt at komme i god tid for at få en plads på forreste række.

Bliv klogere på engelsk kultur på The British Museum

British Museum London

Er du kunstinteresseret er British Museum er en af de seværdigheder i London, som du ikke må gå glip af. Museet er landets mest besøgte museum, og det har intet mindre end seks millionær besøgende hvert eneste år. British Museum er det ældste museum i Storbritannien, og huser intet mindre end otte millioner genstande, som kommer fra alle fire verdenshjørner.

For at komme rundt i krogene på British Museum, bør du sætte en hel dag af til at nærstudere alle herlighederne, som museet har at byde på. Samlingerne er opdelt efter geografiske områder, så du let kan finde rundt på det gigantiske museum. Her kan du opleve spændende gallerier, og du kan også besøge læserummet, hvor selveste Karl Marx nedskrev Det Kommunistiske Manifest.

Når du trænger til at holde en pause, kan du spise din medbragte mad på et hyggeligt picnicområde eller nyde en kop kaffe på en af de mange caféer på museets område.

Oplev det verdensberømte klokketårn Big Ben på nær hold

Big Ben ved solnedgang

En af de mest berømte seværdigheder i London er Big Ben, det ikoniske klokketårn. Big Ben er oprindeligt opkaldt efter en af klokkerne i tårnet, der vejer intet mindre end 13 ton.

Uret lød for første gang i 1859, og når den rammer timeslaget, kan du uden tvivl høre den berømte klokke runge ud over Londons tage. Urskiverne er kæmpestore; de er intet mindre end syv meter i diameter hver. Herudover indeholder hver urskive 312 stykker opalglas.

Når mørket falder på, kan du se uret flere kilometer væk. Big Ben er det største, velfungerende ur i hele England. For at få det bedste udkig til uret kan du gå en aftentur langs Themsen, hvor du kan se uret i al sin pragt fra flodens bred.

Oplev en gudstjeneste i Westminster Abbey

Westminster Abbey i London

Midt inde blandt Londons gader kan du slå et smut forbi Westminster Abbey, som har været vidne til intet mindre end 26 royale bryllupper og 38 kroninger gennem tiden. Her kan du i den grad blive klogere på de kongelige skikkelser, der har levet gennem tiden på en guidet tur rundt i kirken.

For at få den fulde oplevelse bør du sætte en eftermiddag af til at gå på opdagelse rundt omkring i Westminster Abbey. Her kan du se de mange gravkamre under skibet, hvor de tidligere konger og dronninger ligger begravet. Herefter kan du kaste et blik på et mindemærke, der er til ære for Sir Winston Churchill, som er en af de mest berømte politikere gennem tiden.

For at runde dagen af kan du tage et smut forbi kirkens ældste område, hvor du kan gå rundt i en velbevaret krypt fra det 11. århundrede, som den dag i dag er et velfungerende museum med royale genstande. Sidst, men ikke mindst kan du overvære en gudstjeneste, som regnes for at være et højdepunkt for enhver besøgende i kirken.

The Shard, Europas højeste bygning

The Shard, Londons højeste bygning

En af de seværdigheder i London, som bestemt er et besøg værd er The Shard, som kan prale af at være Europas højeste bygning. Her er en fantastisk 360-grader udsigt over London oppe fra 72. etage.

Udsigtsplatformen, også kaldet for The View, befinder sig intet mindre end 244 meter oppe i luften, hvor du nemt kommer op ved at tage en elevator op til toppen. Mens du kigger på den smukke skyline, kan du høre spændende fakta om de forskellige seværdigheder rundt omkring i London med en audioguide.

The Shard ligger i bydelen London Bridge, og du kan ikke undgå at få øje på den. Den er smukt udformet, så den ligner et stykke glas, der rager op i skyerne. Når mørket faldet på, kan du opleve en helt fantastisk udsigt over London, som er præget af flere tusinde lys fra gader og stræder.

Seværdigheder i London for børn

Der er masser af underholdning for hele familien i London. Byen kan prale af alt fra museer og akvarier til parker til zoologiske haver. Vi guider dig til en række af de bedste seværdigheder for børn i London., der umuliggør sætningen ‘Jeg keder mig’.

Oplev den fantastiske udsigt fra The London Eye

Få en fantastisk udsigt fra the London Eye

Beliggende ved siden af Themsen finder du The London Eye, som er Europas største udsigtshjul. The London Eye er uden tvivl et midtpunkt i London, hvor intet mindre end 3,5 millioner besøgende ligger vejen forbi hvert år. Dette gør The London Eye til Englands mest populære betalte turistattraktion – og det er med god grund.

Oppe fra toppen, i 135 meters højde er der en 360-graders udsigt over London, som bestemt er det hele værd. På en klar dag kan du se helt til Windsor Castle, som ligger intet mindre end 40 kilometer væk. Hvis dette ikke er tilfældet, kan du nyde attraktioner såsom Big Ben og Houses of Parliament uanset vind og vejr.

Det kan være en fordel at komme om aftenen, hvis du gerne vil opleve en fuldstændig fantastisk solnedgang. En hel omgang med hjulet tager 30 minutter og på den tid, kan du nå at tage nogle billeder, som bestemt vil blive et hit på Instagram.

Gå på opdagelse i Madame Tussauds London

Midt inde i centrum kan du gå på opdagelse på Madame Tussauds London, som er et voksmuseum lidt ud over det sædvanlige. Her er intet mindre end 14 temaopdelte områder, hvor der er over 400 modeller af berømte mennesker.

Undervejs i de forskellige zoner kan du få taget billeder med forskellige berømtheder såsom James Bond, Steven Spielberg eller sågar Usain Bolt. Her kan du også tage et smut forbi partyzonen og opleve, hvordan det er at stå på den røde løber i ægte Hollywood-stil eller få taget et selfie med Kim Kardashian.

For at fuldende oplevelsen kan du få mere at vide om samlingen, som er vokset stødt hen over årene. Her kan du få spændende detaljer om, hvordan man kreere disse berømtheder af voks på Madame Tussauds London, og hvordan det hele startede tilbage i 1835.

Bliv fortryllet i Harry Potter Studios

Harry Potter Studios i London

I udkanten af London kan du tage hele familien med ind i en fortryllende verden i Harry Potter Studios. Her er fyldt op til randen med eventyrlige kulisser og spændende rekvisitter fra Harry Potter universet.

I Harry Potter Studios kan du træde ind i de imponerende kulisser, som blev brugt i filmene. En af de mest imponerede kulisser er Storsalen, hvor du kan øve dig på en af de mange besværgelser eller forestille dig, at fordelingshatten vælger netop det kollegium, som du skal bo på under dit ophold på Hogwarts.

Inden dit besøg i denne fantastiske troldmandsverden er forbi, kan du få afsløret nogle af hemmelighederne bag de mange special effects såsom, hvordan usynlighedskappen er blevet til eller lære mere om de interessante teknikker, som er blevet brugt til at skabe husalfen Dobby og alle de andre skabninger i Harry Potter universet.

Queen Elizabeth Olympic Park

Slip dit indre barn løs! ©Susan Walker/Getty Images

Hjemstedet for OL i London i 2012,Queen Elizabeth Olympic Park, er blevet forvandlet til et eventyrland af aktiviteter. De små kan gå på opdagelse i de dansende springvand og brænde energi af på legepladserne, der bl.a. er udstyret med træhuler og sten- og sandgrave. Ældre børn kan i mellemtiden genopleve de olympiske lege på London 2012 Trail eller prøve kræfter med en ny sport i Velodrome and Aquatics Center. For det ultimative eventyr skal du sætte kurs mod ArcelorMittal Orbit, hvor du kan prøve verdens højeste og længste tunnelrutsjebane.

London Zoo

Kom helt tæt på nogle af verdens mest særlige væsner ©PhanuwatNandee/Getty Images

Dyreelskere i alle aldre vil være i deres rette element i London Zoo, hvor du kan tilbringe dagen med dyr fra hele verden. Se surikatte og oddere blive fodret, forvild dig ind i Londons eneste levende regnskov med på aber, dovendyr og flagermus, og besøg Penguin Beach, hvor det vrimler med pingviner. Sørg for at sætte tid af til den nyeste udstilling, Lions Land. Her kan du opleve de mægtige pattedyr, når de strejfer omkring på ‘savannen’.

Up at the O2

Stig til vejrs i Londons tidligere Millennium Dome ©Up at the O2

Spændingssøgere over 9 år har mulighed for at begive sig på klatretur på taget af Londons tidligere Millennium Dome, der i dag er kendt som O2 Arena. Den spændende 90-minutters oplevelse Up at the O2 tager dig på en guidet ekspedition over O2-taget via en gangbro. Du vil være 52 meter over jordoverfladen og bevæge dig i en 30-graders hældning. Alle er udstyret med klatretøj, støvler og sele, så du kan føle dig som en rigtig bjergbestiger. Der er en observationsplatform på toppen, hvor du kan stoppe op og nyde den spektakulære udsigt over Themsen og resten af ​​London.

Science Museum

En ung museumsbesøgende reflekteres i udstillingen “Infinity Boxes” © Plastiques Photography, Science Museum Group

London er pakket med museer i verdensklasse, men Science Museum er en af ​​de mest familievenlige. Børn i alle aldre vil finde glæde ved de interaktive gallerier og fordybende oplevelser, som museet kan byde på. Hvis du er vild med astronauter, kan du tage på en virtuel reality-mission og hoppe ombord i en Soyuz-kapsel, mens spirende piloter kan opleve, hvordan det er at flyve i RAF’s seneste Typhoon-jet. Selv småbørn kan underholdes ved det multisensoriske Pattern Pod.

London Dungeon

Gå på opdagelse i “The Torturer” © London Dungeon

Londons farverige historie bringes til liv ved London Dungeon, hvor alle over 12 år kan nyde interaktive shows, spændende ture og højteknologiske special effects. Forvent alt fra Guy Fawkes ‘Gunpowder Plot’ til The Great Fire of London.

Hovedtrækplasteret er ‘Drop Dead’, der inviterer til et lodret frit fald i mørket. Gå heller ikke glip af bådturen ‘Tyrant’. Her vil du opdage den fulde kraft af Henry VIII’s vrede, når du bliver dømt til døden og sendt på en sidste (våd!) rejse ned ad Themsen.

Sea Life London

Find Nemo og alle hans venner i Sea Life London ©Feverpitch/Getty Images

Børn i alle aldre vil blive imponeret over Londons enorme Sea Life aquarium. Yngre børn vil blive fascineret af de tropiskes fisks farver og regnbuekoralrevet, mens ældre børn vil elske hajer, havskildpadder og pilrokker. Hele stedet er designet, så du kan komme så tæt på det marine liv som muligt. Når du vandrer gennem glastunnelen omringet af skinnende fisk, vil du have følelsen af at være dybt under havet. Afsæt tid til et besøg på det nye Rainforest Adventure, hvor du kan opdage Amazonas mange kryb.

Cutty Sark

Lær det imponerende Cutty Sark at kende ©Alexey Fedorenko/Shutterstock

Børn kan blive sømænd for en dag på det ikoniske Cutty Sark. Det berømte sejlskib er nu en prisvindende attraktion i det sydlige London. Børn kan møde besætningen og få historier om livet ombord, inden de får lov til at overtage roret og lære at styre. Skibet har masser af hjørner og kroge, der kan udforskes på egen hånd, og unge eventyrere kan få indblik i kaptajnens kabine og klatre ind i besætningens køjesenge.

Madame Tussauds

Sig hej til alle de kendte ansigter ©Madame Tussauds London

Børn kan få taget billeder med utroligt realistiske voksfigurer af deres foretrukne berømtheder hos det altid populære Madame Tussauds. Unge sportsfans kan foreviges med Mo Farah, mens One Direction-fanatikere kan slå deres folder med bandet. Star Wars-hengivne kan endda opleve berømte scener fra filmene.

 

Mere inspiration til sjove og anderledes oplevelser i London

Relateret
8 fantastiske luksushoteller i London
Læsetid: 6 min.

8 fantastiske luksushoteller i London