DiscoverRejseoplevelser

Londons natteliv: Her skal du gå i byen

Ser du frem til en god aften i byen i London? Sandheden er, at du er i fare for at drukne i muligheder! For ikke at fare vild i virvaret af barer, klubber, pubs og spillesteder i den engelske hovedstad, har vi lavet en liste over de bedste barer, pubs og natklubber, som helt sikkert vil gøre aftenen og natten uforglemmelig!

Trailer Happiness

Drinks og spas på Trailer Happiness, Londons fineste caribiske cocktailbar.

Portobello Road. Kig ind og rejs tilbage til de fede 70ere på en aften i Trailer Happiness’ underjordiske ”tiki lounge”, en af de bedste cocktailbarer i London.

Lad dig ikke snyde af bartenderens hawaii-skjorte, barens hula-pige-pynt og andet typisk retrokitsch fra Polynesien – personalet her er sande mixologer og har specialiseret sig i at give klassiske rom-drinks et opfindsomt twist. De er også kendt for at opføre ildshows, hvor alkohol blæses op mod loftet og antændes til vild jubel.

De stille hyggelige samtaler tidligt på aftenens transformeres langsomt til en livlig dansefest, som natten skrider frem, og husets DJs finder funk-klassikerne frem.

Type: Cocktailbar
Hvor: 177 Portobello Road, W11 2DY
Nærmeste station: Notting Hill Gate

The Fumoir at Claridge’s, Mayfair

Er du til fornemme cocktails et smagfuldt sted med elegante farver og dæmpet belysning, så ved du hvad du skal i hvert fald én af dine aftener i London. Claridges er et berømt gammelt hotel i den posh bydel Mayfair tæt på Oxford Street med alle butikkerne. Bag en diskret glasdør på Claridge’s Hotel finder du The Fumoir. Én af Londons mest velrenommerede cocktailbarer.

Her får du serveret dekadente cocktails og dekadente snacks i en sådan grad at du føler dig som en del af kongefamilien. Så hvis der er én du skal imponerer eller fortjener noget ekstraordinært, så er det her en oplagt destination. Husk pengepungen.

Type: Cocktailbar
Hvor: Brook St, Mayfair, London W1K 4HR
Nærmeste station: Bond Street

sketch

Indenfor i sketchs fornemme gastro-brasserie, The Gallery.

Det spænder mellem det ultrafornemme og virkelig mærkelige, men W-O-W er den dominerende følelse under et besøg på sketch. Du skal igennem adskillige forbløffende te-rum, som ligner en fremtidsudgave af ”Alice i Eventyrland”, før du kommer ind i et stort hvidt ufo-lignende lokale.

Så, hvad foregår der i denne intergalaktiske fest? Fashionable kvinder og elegante mænd fra Londons jetset mingler til tonerne af elektronisk musik, mens de nipper til funky cocktails omkring den cirkelformede bar. Dette intime sted tilbyder natteravne et sofistikeret alternativ til de nærliggende natklubber.

For et mindeværdigt foto, bør du aflægge et visit på toiletterne. Jo, virkelig. Toiletterne er individuelt indkapslet i hver sin ”æggeskal”, der ser ud, som om de er lånt fra et andet univers’ kunstgalleri. Det er bare nogle af grundene til, at sketch er et must i Londons natteliv.

Type: Cocktailbar
Hvor: 9 Conduit Street, W1S 2XG
Nærmeste station: Oxford Circus

The Grand

Hvis det godt må blive quirky og det ikke kan blive det for meget er The Grand måske en vinder. Klubben og spillestedet er et gammelt Victoriansk teater og lægger rum til blandt andet livebands og episke tema-aftener, der alt sammen gør et besøg til noget helt særligt.

Der konfetti og balloner i luften, festmusik, glade mennesker og i det hele taget fuld gang i dansegulvet. Teatret stammer tilbage fra år 1900 og er for nylig blevet restaureret, så det er helt up to date.

I weekenden er der lagt op til episke dansefester med nogle af Londons bedste DJ. Resten af ugen er der forskellige events som live-musik, teater, comedy og sågar bingo.

Type: Spillested / Klub
Hvor: The Grand, 21-25 St John’s Hill, London SW11 1TT,
Nærmeste station: Clapham Common & Clapham South

The Book Club

Et DJ-sæt på Book Club, en af East Londons mest interessante barer.

Kvarteret Shoreditchs shabby-chikke aura indfanges perfekt på The Book Club. På en sidegade pyntet med vægmalerier afløses dagtimernes cafékultur af festglade typer, når solen går ned.

Med sine hvidvaskede murstensvægge og fastboltede bordtennisborde er loungen et socialt sted med et soundtrack af spændende nye bands. Bartenderne mingler perfekt med deres stilfuldt, men uformelt klædte kunder, mens de serverer cocktails med humoristiske navne.

Hvis du leder efter en ekstraordinær aften med dans og drinks, så søg nedenunder til kælderfesten. Hip hop- og house-hits blæser ud over de festparate gæster, som her kan danse, til solen står op.

Type: Spillested/danseklub
Hvor: 100-106 Leonard Street, EC2A 4RH
Nærmeste station: Old Street

Victorian Bath House

Den luksuriøse og ekstravagante stil fra den victorianske tid pryder the Victorian Bath House. Når du passerer de elegante fløjlsgardiner kommer du ind i en helt anden verden, hvor de serverer lækre cocktails og overdådig mad. Maden bliver lavet af de populære kokke Alan Lucas og Caroline Gardiner, som leverer en high-end gourmetoplevelse.

Indretningen er noget helt særligt med mosaikbeklædte vægge og pragtfulde lysekroner, der lyser de sirlige rum op. Alt sammen skaber den der særlige stemning, som du kender fra luksuriøse kurhoteller i film.

Type: Cocktailbar / restaurant
Hvor: 7-8 Bishopsgate, London EC2M 3TJ
Nærmeste station: Liverpool Street Station

Union Chapel

En underholdende nat på Union Chapel, en af Londons smukkeste livemusik-scener.

Selv den mest dedikerede ateist vil opleve en åbenbaring på dette himmelske spillested – en usædvanlig kirke, som byder alle indenfor.

Disse omgivelser i et atmosfærefyldt gotisk kapel domineret af et vidunderligt victoriansk orgel er et særpræget spillested for de smarteste bands. Og den sublime akustik betyder, at hvem der end spiller – Roseanne Cash eller Billy Bragg, verdensmusik eller stand-up-komikere – får alle chancer i verden for at stråle.

Alt overskud går til at vedligeholde denne smukke historiske bygning. Kom, slå dig ned på en træbænk og nyd din egen spirituelle vækkelse.

Type: Spillested
Hvor: Compton Terrace, N1 2UN
Nærmeste station: Highbury and Islington

Bethnal Green Working Men’s Club

Bethnal Green Working Men's Club, hjem for det mest udfordrende natteliv i London.

I en tid, hvor ”usædvanlig” og ”excentrisk” er blevet normen i Londons natteliv, slår denne ægte gamle herreklub sine konkurrenter med flere længder.

Denne perle i East London er på en gang autentisk uprætentiøs og naturligt cool – dens lidt upolerede kanter og masser af underspillet humor bløder alt det hippe op. Der er altid noget usædvanligt på færde i Bethnal Green Working Men’s Club. Dans, open mic, cabaret, spilaftener – sig, hvad du ønsker, og de har det! Dermed kan stedet være jeres redning og lidt til hvad enten det er på en lørdag eller på en mandag.

LGBT-aftenerne er særligt populære og trækker gæster fra hele London til de bedste fester i byen.

Type: Natklub
Hvor: 42–44 Pollard Row, E2 6NB
Nærmeste station: Bethnal Green

The Old Queen’s Head

Skal den have en over nakken er The Old Queens Head et rigtig godt bud. Klubben er nok en af de sjoveste og vildeste steder at tage i byen i London. Der er lagt op til intense festoplevelser i de forskellige rum med for eksempel rave, temafest og karaoke.

Klubben lægger også hus til en pub med komfortable sofaer og et ildsted, hvor der er underholdning. Så hvis du besøger uden for weekenden er det faktisk et helt godt sted bare at hænge ud. Måske dagen efter du har været i byen.

Om tirsdagen er der fællesquiz, om onsdagen er der tilbud på drinks og hver fredag og lørdag er der fest.

Type: Pub/ Natklub
Hvor: 44 Essex Rd, The Angel, London N1 8LN,
Nærmeste station: Angel

Happiness Forgets

Den varme, indbydende glød fra Happiness Forgets, en af de bedste cocktailbarer i London.

Denne underjordiske bar i Hoxton var bannerfører på Londons opfindsomme cocktailscene – og mens yngre udgaver kommer og går, ser Happiness Forgets ud til at blive hængende.

Hemmeligheden ligger ikke kun i drinksene – stærke, sofistikerede blandinger, som er mikset af eksperter – men også i atmosfæren. Den stearinoplyste kælder er klassisk ”shabby-cool”, og manglen på skilte udenfor giver det hele en eksklusiv følelse, men stemningen er smilende og afslappet. Og selv om vi er i East Londons hipster-centrum, er dette bestemt et uforstilt sted.

Type: Cocktailbar
Hvor: 8-9 Hoxton Square, N1 6NU
Nærmeste station: Hoxton

Kanaloa

Der er garanteret god stemning på den eksotiske tiki-bar Kanaloa i hjertet af London. Alt er indrettet i en seriøs tiki-stil med palmer, bambus, blomster og vanvittige kopper.

Baren har fået sit navn efter den Hawaiianske krigsgud.

Spring ud i de forskellige velsmagende og hårdtslående tiki-drinks, der bliver serveret med en hel del finesse og til tider fyrværkeri. Derefter ud på dansegulvet, hvor upbeat musik kan holde benene i gang hele natten. Der er 26 cocktails at vælge imellem og hvis du ikke kan få nok, kan du tage et cocktailkursus, så du selv kan smide en tiki-fest når du er hjemme igen.

Type: Natklub
Hvor: Hill House, Wine Office Court, 18 Shoe Ln, London EC4A 3BQ
Nærmeste station: Chancery Lane

The Bussey Building

Plader vendes i The Bussey Building, en af South Londons bedste spillesteder.

Peckham bliver hypet i disse år. Fra kvarterets madsteder til dets indiebutikker er dette ellers upåfaldende kvarter ved at blive East London seriøs konkurrence, når det gælder om at være mest cool.

Selve indbegrebet af Peckham er The Bussey Building. Dette kunstcenter og natklub i et lagerlignende lokale i en enorm betonblok er South Londons primære nattelivsdestination. Stedet tilbyder et uforligneligt udbud af musik, men er særligt stærk i soul, funk, reggae, dancehall og hip hop. Det enorme lokale bliver brugt på meget kreative måder, og om sommeren kan du tilmed danse på tagterrassen.

Respekt også for vinyl- og tegneseriebutikken og cafeen på stedet – oh, og fik vi nævnt teater-, film- og comedy-aftenerne?

Type: Kunstcenter / Natklub
Hvor: 133 Rye Lane, SE15 4ST
Nærmeste station: Peckham Rye

Lamb & Flag

Besøg Charles Dickens gamle yndlingspub the Lamb & Flag for en ekstraordinær oplevelse i hyggelige omgivelser. Pubben har eksisteret siden 1772, og hvis de vægge kunne tale, ville de fortælle gode historier. Der var nævekamp i gamle dage, hvorfor pubben har fået tilnavnet The Bucket of Blood. I dag er der ingen nævekamp, men til gengæld masser af god stemning og god ale. Hvis du er til klassiske engelske pubs, så bliver det ikke meget mere autentisk end Lamb & Flag.

Den første søndag hver måned er der live jazz.

Type: Pub
Hvor: 33 Rose St, Covent Garden, London WC2E 9EB,
Nærmeste station: Covent Garden

Notting Hill Arts Club

Scenen er klar på The Notting Hill Arts Club, en af Londons bedste barer.

Notting Hill, der i 1960erne var det lurvede hjemsted for bohemer, beatniks og udsvævende rockstjerner, er en helt anden sag i dag. En smule nydelig og lige vel adstadig, måske. Notting Hill, filmen med stjernerne Julia Roberts og Hugh Grant, gik nok lige vel langt i sin sukkersøde eventyrfortolkning, men den malede et billede af elegant sjov, som på en eller anden måde er blevet hængende.

På Notting Hill Arts Club kan du vendte tilbage til områdets mere kantede rødder og have det rigtigt sjovt med det. Som vært for talentfulde live bands, open mic og klubaftener i et dampende kælderrum føles dette elektriske kunstcenter oprigtigt kreativt og folkeligt på en velgørende måde. Du kan høre alt fra latin til hip hop her, og du kan danse til dine fødder gør ondt.

De gamle bohemer ville være stolte!

Type: Spillested og events
Hvor: 21 Notting Hill Gate, London W11 3JQ
Nærmeste station: Notting Hill Gate

Prospect of Whitby

Prospect of Whitby var i gamle dage et tilholdssted for sømænd, tyve, smuglere og pirater. Den næsten 500 år gamle pub ligger med en fantastisk ud over Themsen og er en meget populær. Også blandt turister, så besøg gerne på en almindelig mandag, tirsdag eller onsdag.

Prøv en af de vidunderlige ales og en omgang fish’n’chips, mens du nyder udsigten fra terrassen. Så bliver livet ikke meget bedre.

Type: Pub
Hvor: 57 Wapping Wall, St Katharine’s & Wapping, London E1W 3SH
Nærmeste station: Wapping

Husk at selvom aldersgrænsen for at købe alkohol i London er 18 år, er der mange klubber, hvor man skal være over 21 for at komme ind.

Hoteller i London Flybilletter til London

Vil du vide mere om Storbritanniens hovedstad? Tjek momondos blog for en liste over de bedste luksus hoteller eller gratis seværdigheder i London.