4 fantastiske interrail ruter i Europa

Tilbage i 80’erne og 90’erne var interrail ruter det helt store. Ja, faktisk var det mere end det. Interrail stod som et symbol på den åbne verden. Med interrail passet i lommen kunne man bare rejse lige derhen, hvor man ville.

Havde man lyst til at tage på interrail ruter mod nord, gjorde man det. Ville man til Spanien, gjorde man det. Tyskland, Frankrig, Italien, Grækenland – valget var dit og du behøvede ikke engang at planlægge noget på forhånd. Du kunne bare tage ud i det blå. Den ultimative frihed.

 

En autentisk måde at opleve verden på

I takt med at flyrejserne blev billigere, forsvandt interrail en smule ud af bevidstheden hos mange. Men nu er det tilbage igen. Interrail kan nemlig noget, som flyrejser slet ikke kommer i nærheden af: Du oplever landskaberne, kulturforskellene, de små landsbyer og de store hovedstæder. Du ser, hvordan verden forandrer sig undervejs på den eller de interrail ruter, du har lyst til at følge.

Med et interrail pas i lommen og en rygsæk på ryggen kan du rejse rundt i hele Europa og se, at selvom vi på mange måder er ens, er der også mange forskelle. – Også internt i de enkelte lande. At opleve togets melodiøse gungren afsted på skinnerne, mens de skiftende landskaber flyver forbi udenfor vinduerne, er en særligt magisk måde at opleve Europa på.

Derfor er interrail igen blevet en rejseform, som appellerer til rigtig mange, der ser en værdi i at opeve en autentisk og realistisk version af de lande, de besøger. Interrail er for voksne, for unge, for børnefamilierne – for alle, der har lyst til en oplevelse, der varer for livet.

Læs også: Rejseguiden til Den Transsibiriske Jernbane

Rejs Europa rundt med et interrail pas

 

Det er nemt nok at bestille et interrail pas. Du går bare ind på dsb.dk under interrail og bestiller dit pas. Her kan du også finde en interail guide til, hvordan du bestiller og hvad du skal være opmærksom på undervejs.

Når du bestiller, kan du vælge mellem et interrail global pass og et interrail one country pass. Med et global pass kan du tage frit tage på interrail ruter i 31 lande, med et interrail one country pass kan du kun rejse i ét bestemt land.

Noget af magien ved interrail er, at man kan tage lige derhen, man har lyst til, men ofte er det en meget god idé at have bare en lille smule planlægning af ens udvalgte interrail ruter med hjemmefra.

Folk med interrail erfaringer vil som regel anbefale, at man har udvalgt sig – som minimum – en start destination og en slut destination, samt gerne har undersøgt lidt om de byer og steder, man gerne vil opleve undervejs. Der er også mange, der vælger at flyve ned til den første destination for at spare lidt tid og nogle gange penge – eller måske booke et hotel i et par dage på den sidste destination, så man også lige får slappet lidt af og måske nydt et par lange, fredelige dage på ét sted, inden man tager hjem igen.

 

4 fantastiske interrail ruter

Drømmer du om at købe interrail passet og begive dig ud i Europa med tog? Så kan du herunder få lidt inspiration til, hvordan nogle forskellige interrail ruter kan se ud. Vi har samlet 4 gode interrail ruter, men som sagt: Det magiske ved interrail er friheden til selv at kunne vælge, så kig på dem som en inspiration – og sammensæt dernæst din helt egen rute!

Husk at downloade momondos city guides inden afrejse. Heri får du de bedste tips til hvor du skal shoppe, hvad du skal spise, hvor du skal sove og hvad der skal opleves i de forskellige byer i Europa.

 

Rute 1: Interrail i Østeuropa

 

Østeuropa rummer, for de fleste danskere, en lang række uopdyrkede rejsedestinationer. Destinationer hvor man for alvor får noget for pengene, hvor kvaliteten er høj og der er minimalt med turist-mylder i forhold til de vestlige storbyer. Med interrail ruter som denne kommer du på en fantastisk rundtur i Østeuropa, hvor du vil opleve en række af de gamle Østlande på klos hold. Her finder du alt fra storslået natur til lækre strande, smuk arkitektur og kulinariske perler. Østlandene gemmer på mange og spændende historier, og mængden af kulturelle oplevelser vil være en positiv overraskelse for de fleste der tage på interrail ruter hertil.

Start: Ruten starter og slutter i Prag, så du kan med fordel holde øje med billige flybilletter til den Tjekkiske hovedstad.

Rute: Prag (Tjekkiet) – Warszawa (Polen) – Bratislava (Slovakiet) – Ljubljana (Slovenien) – Wien (Østrig) – Prag

Seværdigheder på ruten: Novo Most observation deck i Bratislava, Museum for Warszawa opstandelsen i Warszawa, Postojna drypstenshuler lige udenfor Ljubljana, Kejserpaladset (Hofburg) i Wien og ølmuseet i Prag.

Rute 2: Interrail i Tyskland, Frankrig, Belgien, Holland og Schweiz

 

Har du hang til storbyens hektiske puls, kan du i den grad få stillet din rejselyst med interrail ruter som den her. Gennem Europas skiftende landskab får du mulighed for at opleve en lang række af de store europæiske hovedstader, og få en fornemmelse af, hvor forskellige vi trods alt er selvom vi bor tæt på hinanden.

Start: Ruten starter og slutter i Paris, og det kan derfor være en god idé at holde øje med gode tilbud på flybilletter til Paris.

Rute: Paris (Frankrig) – Bruxelles (Belgien) – Amsterdam (Holland) – Köln (Tyskland) – Berlin (Tyskland) – München (Tyskland) – Zürich (Schweiz) – Milano (Italien) – Marseilles (Frankrig) – Paris (Frankrig)

Seværdigheder på ruten: Eiffeltårnet i Paris, Manneken Pis statuen i Bruxelles, Red Light District i Amsterdam, Domkirken i Köln, Brandenburger Tor i Berlin, Oktoberfest i München (i slutningen af september/oktober), FIFA World Football museum i Zürich, Domkirken i Milano, Notre Dame basilisken i Marseilles.

 

Rute 3: Interrail i Spanien og Portugal

 

Savner du sol og varme er interrail ruter som den her perfekt for dig. Her får du mulighed for at nyde det sydlandske klima, optage de vigtige D-vitaminer og komme godt rundt på den iberiske halvø, som både byder på fantastiske kyststrækninger, larmende storbyer og – selvfølgelig – masser af mulighed for at se fodbold og spise skønne tapas.

Start: Ruten starter i Lissabon, og du kan bruge vores flysammenligning til at finde de bedste priser her.

Rute: Lissabon (Portugal) – Porto (Portugal) – Santiago di Compostella (Spanien) – Madrid (Spanien) – Sevilla (Spanien) – Granada (Spanien) – Madrid (Spanien) – Barcelona (Spanien)

Seværdigheder på ruten: Igreja de São Francisco – den gotiske kirke i Porto, Cathedral Santiago di Compostella, som er slutmålet for de pilgrimsrejsende på Caminoen, El Rastro – et sagnomspundet loppemarked i Madrid, Alcázar slottet i Sevilla, Alhambra fæstningen i Granada og Gaudis mange bygninger, bl.a. Sagrada Família kirken i Barcelona

 

Rute 4: Interrail mod nord

 

Interrail ruter behøver ikke nødvendigvis tage dig syd på, og selvom du måske ikke har skænket det en tanke, så har du masser af spændende oplevelser i vente i de nordiske lande. Hvad med at bruge rejsen til at udforske vores skandinaviske nabolande og lære dem alle, inklusiv vores egen hovedstad, endnu bedre at kende?

Start: Ruten starter og slutter i København

Rute: København – Göteborg – Oslo  – Stockholm – Helsinki – Stockholm – København.

Seværdigheder på ruten: Christiania I København, tag på sejltur I Göteborgs kanaler, Akershus fæstning i Oslo, ABBA museet i Stockholm (eller Vasa museet for de historisk interesserede), Seurasaari museet lidt udenfor Helsinki.

Vil du have mere rejseinspiration til din togtur gennem Europa? Så se vores tips til 11 gader og kvarterer i Amsterdam du ikke vil gå glip af, samt disse 12 hemmelige steder i Paris.
LGK1_RELATED
Eventyr på Europas skinner: Guide til Interrail
— 6 mins LGK1_X_MIN_READ__WORD_READ

Eventyr på Europas skinner: Guide til Interrail

10 af de bedste steder I kan tage på campingferie i Europa
— 6 mins LGK1_X_MIN_READ__WORD_READ

10 af de bedste steder I kan tage på campingferie i Europa

Sov grønt: 11 miljøvenlige hoteller i Europa der er et besøg værd
— 9 mins LGK1_X_MIN_READ__WORD_READ

Sov grønt: 11 miljøvenlige hoteller i Europa der er et besøg værd