Underturisme: Mindre kendte destinationer, som har brug for besøgende lige nu

Du er klar til at planlægge din næste store rejse, men hvor skal den gå hen? Da de rejsende sidste år måtte lægge rejseplanerne på hylden, blev mange turistafhængige destinationer verden over ramt. Selvom det er fristende at genbesøge de populære steder, når grænserne åbnes på ny, har disse ofte oversete destinationer også brug for lidt opmærksomhed. 

I stedet for en overfyldt hovedstad kan du tage på safari i Kenya eller udforske Alaskas uberørte kyst. Disse steder har brug for hjælp til at genoplive turistindustrien, og du vil således ikke være den eneste, der får glæde af den længe ventede rejse. Brug denne liste over undervurderede destinationer som inspiration til din første store rejse, så snart det bliver sikkert igen.

Hold dig opdateret på de nyeste rejserestriktioner på vores dertil indrettede side, som nu også oplyser dig om de enkelte landes vaccinationsprocent, regler om mundbind, status for åbning af restauranter/barer og meget mere. 

Husk på, at hvis du er på udkig efter ekstra forsikring for, at du er dækket, hvis dine rejseplaner ændrer sig eller bliver aflyst, så kan du se efter fleksible flybilletter uden ændringsgebyr samt ophold og billeje, der tilbyder gratis afbestilling, på vores site.

Det sydøstlige Alaska

Pukkelhvaler og snedækkede bjerge i Juneau, Alaska.

Det sydøstlige Alaska er hjemsted for nogle af verdens mest utrolige landskaber, bl.a. de gletsjerskårne tinder i Glacier Bay National Park. Stedets turistindustri blev hårdt ramt sidste år på grund af aflysning af krydstogtskibene, og 2021 ser ikke meget bedre ud.

Det er en ideel destination for naturelskere, fordi regionen er fyldt med isblå gletsjere, snedækkede bjerge og den fjerneste spids af Wrangell-St. Elias National Park. Du kan tage på bådtur og sejle forbi gletsjere, fjorde og legesyge pukkelhvaler, eller få indblik i historien i små byer fra guldfeberen som Skagway. 

Find fly til Alaska

Kenya

Græssende zebraer på Maasai Mara i Kenya.

Hvis du nogensinde har drømt om en afrikansk safari, er i år det perfekte tidspunkt at krydse stedet af på din liste. Safaribranchen blev ramt i 2020, men står nu klar til et comeback på grund af lave COVID-19-smittetal. Der vil være færre køretøjer i Kenyas nationalpark Maasai Mara, og du vil derfor have mere af dyrelivet for dig selv på ekskursionerne ud for at finde de fem store dyr “The Big Five”.

Ud over at støtte lokalturismen i Kenya vil du stadig have mulighed for at se geparder, gnuer, elefanter og løver i deres naturlige omgivelser.

Find fly til Kenya

De Britiske Jomfruøer

Rejsende på udkig efter afslapning og solskin, bør planlægge en rejse til De Britiske Jomfruøer. Der er få caribiske øer, som er så afhængige af turisme som denne del af paradis. Flere af hotellerne er kun lige kommet på højkant efter orkanerne Irma og Maria. Det er en drømmedestination for strandentusiaster og hjemstavn for billedskønne øer med spektakulære kystlinjer og utrolige muligheder for snorkling. Udforsk overjordiske grotter og naturlige bassiner ved The Baths på Virgin Gorda, eller tag på øhop til Jost Van Dyke og Tortola.

Find fly til De Britiske Jomfruøer

Nova Scotia, Canada

Udsigt over havnen i Baddeck, Nova Scotia, Canada.

Tag langt væk fra alfarvej, og oplev smukke Nova Scotia, der kan besøges året rundt, og hvor du kan finde nationalparken Cape Breton Highlands National Park. De lokale virksomheder kæmper for at overleve i denne canadiske provins, hvor de rejsende kan glæde sig over at kunne køre frit omkring på den 12.300 kilometer lange kystlinje.

Du kan udforske uberørte hvide sandstrande og gamle fiskerbyer, inden du nipper til et glas vin på en privat vingård. Det er også populært at stå på ski eller se hvaler, og Halifax Waterfront samt den gamle by i Lunenburg, som står på UNESCOs verdensarvsliste, er et must. 

Find fly til Nova Scotia

Hokkaido, Japan

Farverige blomstermarker i Biei, Hokkaido.

Japan oplevede en enorm efterspørgsel sidste år, da de klargjorde verdens største sportsbegivenhed – men blot for at aflyse det hele. Tokyo altid vil være populær, men det er det perfekte tidspunkt at besøge de mindre kendte destinationer som f.eks. Hokkaido. Denne nordligste ø er berømt for området Shiretoko National Park, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og for sine skibakker, seks nationalparker og fotogene blomstermarker. Udforsk hovedbyen Sapporo, eller prøv nogle af landets bedste skaldyr i Hakodate, inden du slapper af med et dyp i de varme kilder i Noboribetsu.

Find fly til Hokkaido

Udforsk et nyt sted

Internationale destinationer er ramt hårdt af manglende turisme på grund af COVID-19. Hjælp med at støtte økonomien på disse destinationer, der går under radaren, mens du nyder deres utrolige natur og mange kulturelle seværdigheder.