Guide til shopping i Berlin: Byens bedste butikker, gader og centre

Den tyske hovedstad er et mekka for shopaholics! Hvad end du er til kæmpe shoppingcentre, fede vintagebutikker, eksperimenterende design, eller om du er på udkig efter nogle billige tilføjelser til næste sæsons garderobe, vil du med garanti kunne få stillet din shoppetrang i Berlin. momondo guider dig til de bedste steder at tage på shopping i Berlin.

Gode gågader og shoppingområder

Hvor skal man tage på shopping i Berlin? Byen bugner med traditionelle gågader og spændende shoppingområder. Dette er vores favoritter.

Kurfürstendamm

København har Strøget, Paris har Champs-Elysées Avenue, og Berlin har Kurfürstendamm. Ku’Damm er Berlins længste handelsgade, og er du på shopping i Berlin, er det bare et sted, du absolut skal forbi. Gaden snor sig hele 3,5 kilometer gennem bybilledet og byder på et hav af lokale og internationale mærker lige fra budgetvenlige H&M til luksuriøse Louis Vuitton. På Kurfürstendamm kan alle være med!

Nærmeste station: Kurfürstendamm

Friedrichstraße

Skal du have en ny, smuk designertaske med hjem fra din shoppingtur i Berlin? Eller måske et par stiletter til den næste fest? Friedrichstraße er en af Berlins mest eksklusive shoppinggader, hvor den ene butik er mere prangende og storslået end den anden. Er du mere til indendørs shopping, finder du også her stormagasinet Galaries Lafayette, der bringer franske fornemmelser til Berlin med fine boutiques og charmerende bistroer med franske specialiteter på menukortet.

Nærmeste station: Französische Straße eller Stadtmitte

Postdamer Platz

I området omkring den centrale Postdamer Platz finder du et hav af shoppingmuligheder for ethvert budget. Shop løs i velkendte såvel som lokale, uafhængige butikker i Postdamer Platz Arkaden, find souvenirs i Dussmann-butikken, der ligger i Sony Center, forny garderoben i japanske UNIQLO eller tag unge og gamle Lego-fans med i LEGOLAND® Discovery Centre, hvor du naturligvis også kan finde nye tilføjelser til at tage med jer hjem til samlingen. Læg også vejen forbi det nyere Mall of Berlin, som er hjem til hele 270 mærkevarebutikker og ikke mindst Tysklands største madmarked.

Nærmeste station: Postdamer Platz

Hackescher Markt

Skal du rejse hjem med kufferten fuld af unikt tøj, du ikke finder mange andre gå i hjemme i Danmark? Så skal du lægge vejen forbi Hackescher Markt. Dette charmerende nabolag er det perfekte sted at gå på udkig efter edgy mode og skæv kunst designet og lavet lige her i Berlin. Gå på opdagelse i de fine boutiques i Hackesche Höfes ni gamle gårdhaver eller shop trendy og fede ting og sager på Neue Schönhauser Straße. Slut af på Oranienburger Straße med sine eksperimenterende kunstgallerier og livlige natteliv.

Nærmeste station: Hackescher Markt

De bedste storcentre i Berlin

På shopping i Berlin på en regnvejrsdag? Intet problem! Byen bugner med spændende shoppingcentre og stormagasiner, hvor du har det hele samlet under ét tag.

ALEXA Shoppingcenter

Er du på shopping i Berlin, vil du ikke kunne undgå at høre om shoppingcentret ALEXA ved Alexanderplatz. Det hele 56.000 kvadratmeter store shoppingcenter byder på et intet mindre end 180 butikker, som spænder bredt fra velkendte highstreet-mærker og skønhedsprodukter til legetøj, bøger og sportsudstyr. Derudover finder du også her en af de største Media Markt-butikker i Berlin, hvor du kan gå på udkig efter nye gadgets, god musik eller fede videospil. Trænger energidepoterne til en genopfyldning, findes der et bredt udvalg af typisk tyske, asiatiske og italienske spisesteder i shoppingcentrets food court. Får du lyst til at bruge et par timer på andet end shopping, finder du både et bowlingcenter og et escape room under samme tag. ALEXA har simpelthen alt det, du kan drømme om, når du er på shopping i Berlin!

Hvor: Grunerstraße 20
Nærmeste station: Alexanderplatz

KaDeWe

Er du lidt af et modedyr, vil KaDeWe være et sikkert hit hos dig. Det storslåede Kaufhaus des Westens ligger i hjertet af det tidligere kapitalistiske Vest-Berlin og er et paradis for dig, der er på udkig efter eksklusive tøjbutikker i Berlin. De 60.000 kvadratmeter er spækket med alle de luksusbrands, du kan drømme om og mere til. Selv hvis du ikke er modeinteresseret, bør du unde dig selv et smut forbi delikatesseafdelingen på 6. etage, hvor du finder helt uimodståelige fristelser fra hele verden.

Hvor: Tauentzienstraße 21-24
Nærmeste station: Bahnhof Wittenbergplatz

Designer Outlet Berlin

Har du dyr smag, men rækker budgettet ikke til massevis af Gucci-tasker, så frygt ej. Berlin gemmer også på en række designeroutlets, hvor du kan forny garderoben med billige mærkevarer. Vores favorit er Designer Outlet Berlin, som du finder lidt uden for byen. Her kan du shoppe løs i butikker med store mærker som Diesel, Adidas, Escada og 100 andre designere, der alle har det tilfælles, at de giver mellem 30 og 70% rabat på sidste sæsons kollektioner.

Hvor: Alter Spandauer Weg 1
Nærmeste station: Elstal, Designer-Outlet

BIKINI Berlin

Er de traditionelle highstreet-mærker lidt for kedeligt, skal du besøge BIKINI Berlin ved Berlin Zoo. Dette shoppingcenter er tilegnet upcoming designere, kunstnere og iværksættere, som her kan leje sig ind i en af de 70 pop-up butikker for at teste sit koncept af. Lejeperioden er kun på op til ét år ad gangen, og du kan derfor altid se frem til at se nye ting her, hver gang du er på shoppingtur i Berlin. Bliver du sulten, har du også et fint udvalg af madboder blandt pop-up butikkerne. Find din favorit og nyd maden med udsigten til dyrene i den smukke Berlin Zoo.

Hvor: Budapester Straße 38-50
Nærmeste station: Berlin Zoologischer Garten

Unikke butikker i Berlin

På udkig efter en speciel souvenir eller en unik tilføjelse til garderoben? Mon ikke du kan finde det i en af de nedestående fede butikker i Berlin?

Captn Crop

I en lille rustik biks i Reuterkiez finder du hattemageren Captn Crap. På de gamle træhylder er der stablet et hav af finurlige caps, hatte og tasker, som bliver lavet i hånden lige her i butikken. Er der ingen, der falder i lige netop din smag, kan du også komme ind og få designet din helt egen hat. Captn Crap er iøvrigt et bæredygtigt foretagende, da alle materialer er genbrugte fra gamle tæpper, gardiner eller lignende.

Hvor: Reuterstraße 52
Nærmeste station: U Hermannplatz

Noer

Var det noget med en omgang madshopping? Gode vin- og delikatessebutikker findes der massere af i Berlin, men ifølge flere eksperter og ikke mindst de lokale berlinere, er Noer den allerbedste af dem alle. Her får du nemlig både god service, et kæmpe udvalg og ikke mindst priser, hvor alle kan være med.

Hvor: Falckensteinstraße 10
Nærmeste station: Falckensteinstraße

Perlenbar

Mangler du lidt perler til dit næste kreaprojekt, har vi den rette butik til dig. Perlenbar er fyldt til bristepunktet med alle de perler, du kan drømme om; træperler, farverige perler, ædelstensperler, sjove perler og alt derimellem. Er det første gang, du kaster dig ud i at lave dine egne smykker, kan du også få et lynkursus til at komme godt i gang.

Hvor: Uhlandstraße 156
Nærmeste station: Pariser Straße

Aufschnitt

Der ligger mange slagtere rundt omkring i Berlin. Men Aufschnitt er nu ganske speciel; her er alt “kødet” nemlig lavet af stof! Var det noget med en skinkepude, et par cocktailpølser til nøglebundtet, en stribe bacon som natbriller eller måske en nakkepølse?

Hvor: Boxhagener Straße 32
Nærmeste station: Boxhagener Platz

Paul Knopf

Er der røget en knap på din skjorte under din Berlinertur? Intet problem! Besøg Paul Knopf, som har fyldt sin butik i Kreuzberg med knapper fra alle verdenshjørner – over 1,5 millioner siges at være her!

Hvor: Zossener Straße 10
Nærmeste station: U-Bhf Gneisenaustraße

Vintage shopping i Berlin

Berlin får vintage-elskeres hjerter til at slå hurtigere – byens indbyggere er kendt for deres urbane, rå og ofte fortids-inspirerede stil. Her er 7 af de bedste vintagebutikker og loppemarkedssteder at forelske sig i.

Boxi

Boxi loppemarkedet er bare et af mange fantastiske seværdigheder i Berlin, når det gælder shopping.

På Boxhagener Platz finder du et af byens bedste loppemarkeder – hvilket også betyder, at det ofte er pakket til randen med mennesker på søndage, når loppemarkedsfeberen rammer Berlin.

Heldigvis finder du ikke nogen boder, der falbyder mobiltelefon-tilbehør og billige syntetiske tekstiler her, men række efter række med antikviteter, vintage-mode, unge Berlin-designeres kollektioner, vinylplader og andre lækkerier. Besøgende er en farverig blanding af berlinere, udvekslingsstuderende, kunstnere og musikere, og det er det bedste loppemarked at besøge, hvis du rejser med børn, da parken har i alt tre legepladser. Det er umuligt at forlade Boxi med tomme hænder!

Hvor: Boxhagener Platz
Nærmeste station:
Warschauer Straße

Sommerladen

Indgangen til Sommerladen, et must-see sted for shopping i Berlin.

Har du lyst til sofistikerede second hand outfits fra Berlins modescene? Sommerladen er stedet!

Her finder du alt fra jakkesæt, blazere, kjoler og bluser til hatte og briller, alle fra berømte designere og solgt for en slik. Ejeren, Johanna, kender virkelig sine ting og er et rigtigt sludrechatol. Det er altid dejligt at få hendes kompetente råd, når du kommer her.

Nye varer ankommer dagligt, så butikken er altid et besøg værd, selv hvis du bare passerer forbi. Du kunne være den heldige udvalgte, som får fingrene i den nyeste skjulte juvel.

Hvor: Linienstraße 153
Nærmeste station:
Oranienburger Straße

Firlefanz

Find din stil i Firlefanz, et imperium af fantastisk vintagetøj i Berlin.

Firlefanz på Eisenacher Straße er en velassorteret butik med vintagetøj og accessories, som sælger alt, du nogensinde kan drømme om – og meget, du aldrig har kunnet forestille dig!

Ejeren, Gabriele Stache, er altid på jagt efter smukke ting, og hendes forretning, som har ligget her i næsten 30 år, er for længst blevet en institution for dens loyale kunder.

En af de kjoler, som Kate Winslet bar i filmen ”The Reader” kom efter sigende herfra. Aflæg et visit hos Gabriele, og find dit helt egen filmstjerne-udstyr.

Hvor: Eisenacher Straße 75
Nærmeste station:
Weinmeister Straße

Colours Kleidermarkt

Tøjshopping per kilo i Kreuzbergs Colours Kleidermarkt.

Du kan købe alt mellem himmel og jord i Kreuzberg. Funky sko og tasker, syntetiske sweatre og praktiske hatte, lokalt design, printede T-shirts, etniske rober i alle former og farver, og læssevis af urbant street wear. Men – ulig resten af byen– er shopping ikke bydelens største oplevelse, og du vil formentlig ikke gå hvinende af fryd fra butik til butik.

En ting, som Kreuzberg dog er virkelig god til, er genbrugsbutikker, især området omkring Kreuzberg 61. Lidt gemt væk på første sal i en fin baggård i Bergmannstraße ligger second hand supermarkedet Colours Kleidermarkt. Tøj, sko, tasker og bælter er overraskende systematiseret, så hvis du leder efter noget specifikt, for eksempel en farverig poncho eller en kort læderjakke, behøver du ikke at tilbringe timer med at arbejde dig gennem støvede tøjbunker, men kan kort og godt udforske poncho- eller læderjakkeafdelingen.

Og det bedste af det hele? Priserne er yderst rimelig, og der er mulighed for at købe per kilo. Gør en god handel!

Hvor: Bergmannstraße 102
Nærmeste station:
Gneisenaustraße

Objets D’Art

Find de skjulte juveler og bidder af alle tiders Berlin-mode hos Objets d'Arts.

Selv om ejeren kan virke en smule gnaven, fortjener denne butik med vintagetøj en anbefaling.

Butikken hedder Objets D’Art, og stedets visitkort siger det hele: ‘Objets D’Art – Harder Than the Rest’. Butikken består af to rum, hvoraf det ene er permanent blokeret af en stol. Selv om det ikke er tilladt at gå derind, kan du spørge pænt, om butikken skulle have det, hvis du leder efter noget ganske bestemt.

Det er naturligvis lidt svært at vide på forhånd, om du bare må eje en polkaprikket slå-om-nederdel i grønt taft pyntet med similisten, som du overhovedet ikke vidste eksisterede, men det er præcis sådan, det er at handle her. Overraskende!

Gå på jagt efter de skjulte skatte mellem al ragelset. Desuden kan du her købe originale Ray-Ban solbriller fra 1980erne.

Hvor: Gervinusstraße 15
Nærmeste station:
Adenauerplatz

Jumbo Second Hand

Ting og sager at købe i kæmpebutikken Jumbo Second Hand i Berlin.

Et par døre væk fra det legendariske og højst anbefalede Rockabilly-mekka Wild at Heart på Wienerstraße, ligger det lige så legendarisk Jumbo Second Hand, et sandt El Dorado for vintage-elskere.

Skoene især er i høj kurs, og fans kommer fra nær og fjern for at kredse om og slå ned på de helt rigtige pumps, støvler og platformsko.

Ud over fodtøj kan du også få fingre i glimtende 80er-kjoler, Panama-hatte, ponchoer og hæklede damehandsker. Det er en ægte genbrugshjørnebutik: En smule for fyldt, en smule forsømt, men med masser af skjulte skatte.

Butikken tager kun kontanter.

Hvor: Wiener Straße 63
Nærmeste station:
Görlitzer Bahnhof

Onkel Phillips Spielzeugwerkstatt

Onkel Phillips – en legetøjssamlers legetøjsbutik.

Okay, denne institution i Prenzlauer Berg sælger ikke ligefrem tøj, men den er et must-see for enhver vintagefan.

Her finder du to små rum, der er pakket fra gulv til loft med gammeldags legetøj, så det er nok svært at få dine børn med herhen, hvis de kun er til Nintendo DS eller Playstation.

Onkel Phillip sætter nye hjul på dukkevogne, ordner ødelagte bamseøjne, sætter nye dæk på gamle Matchbox-biler og frisker farverne op på trælegetøj. Der er virkeligt stort potentiale for fremragende handler her, og det er det perfekte sted at bytte en trehjulet cykel til en cykel med støttehjul.

Hvis du hader Toys’R’Us, vil du elske Onkel Phillips’ legetøjsværksted, hvor intet er så itu, at det ikke kan laves!

Hvor: Choriner Straße 35-36
Nærmeste station:
Eberswalder Straße

Flyrejser til Berlin Overnatning i Berlin