De Danske ferieøer: Nyd roen, naturen og de gode oplevelser

Danmark er spækket med charmerende ferieøer, og man skal aldrig langt væk, for at få følelsen af at være det. Nogle af øerne er kendte, andre mindre kendte, men fælles for dem er, at de giver muligheden for at få en pause fra hverdagens trummerum.

De danske ferieøer inviterer til ren idyl, og tilbyder alt fra lystsejlads og surfing til vandreture i den flotte danske natur samt prøvesmagning af lokale specialiteter. Øerne kan simpelthen noget andet end fastlandet. Måske er det lyset, roen, det tætte samfund… Det er svært at beskrive – det skal egentlig bare opleves. Her kan du finde 12 smukke, danske ferieøer, der har det hele!

 

Avernakø

Den fanske ferieø Avernakø

Blandt de skønneste danske ferieøer og en af det Sydfynske Øhavs mest populære, finder du Avernakø. Her kan du besøge tre små landlige landsbyer, der indbyder til gode stunder i de charmerende små gader. Tag på tur ud i Avernakøs særlige landskab, der byder på uopdyrkede moser, strandenge, småskove og mange bakker. Det er de oplagte rammer til en ægte naturvandring for hele familien, hvor også børnene kan være med. Avernakø er også kendt for sit Majtræ, som beboerne samles om, hvert år, pinselørdag. Du kan også tage på lystfiskeri eller tage kikkerten med på jagt efter synet af de smukke høge og tårnfalke.

 

Hjarnø

Hold ferie på Hjarnø

Ved mundingen af Horsens fjord finder du den danske ferieø Hjarnø. På Hjarnø kan du trække stikket helt ud og nyde den fredelige og hyggelige atmosfære. Øen er flad, men frodig, og gemmer på et rigt plante- og dyreliv, der især kommer til sin ret, hvis du tager en tur ud i det flotte landskab. På øens sydside kan du opleve samlingen af stensætninger, kaldet skibssætningerne, som er sten, der markerer grave fra bl.a. vikingetiden. Desuden gør øens mange ankerpladser stedet til en favorit blandt sejlere. Nyd en kop kaffe i sommerhalvåret på café Den Gamle Smedie, gå ture langs vandet eller prøv kræfter med kajakroning.

Find hotel på Hjarnø

Bornholm

Hasle røgeri

I den anden ende af landet, nemlig langt ude i Østersøen, ligger klippeøen Bornholm. Øen, der også går under det smukke navn Solskinsøen, idet den har flere solskinstimer end resten af landet. Her kan du selvfølgelig opleve Nordeuropas største borgruin Hammerhus, de fire smukke rundkirker og fascinerende klippeafsatser og sprækkedale. Du kan dog også besøge ferieøens små maleriske byer, der er fyldt med god stemning, kunsthåndværkere og specialiteter som for eksempel smørrebrødet ”Sol over Gudhjem”. Læs med i denne artikel og få flere tips til hvad du skal opleve på Bornholm.

Find hotel på Bornholm

Als

Den danske ferieø Als

En anden af de populære danske ferieøer er Als, der ligger sydøst for Jylland ud til Lillebælt og Flensborg Fjord. På denne naturskønne ø kan du blandt andet besøge de historiske Nordborg- og Sønderborg slot. Du kan også udvide din horisont og blive klogere ved at besøge det spændende science center, Danfoss Universe. Du kan nyde dagen på en af de fine badestrande eller nyde naturen på en af øens vandre- og cykelruter. Oplev også øens ringridder fest, der bunder i gamle traditioner, der både byder på cykelringridning og det berømte sønderjyske kaffebord. Øen byder dog også på moderne byliv med butikker og restauranter.

 

Fanø

Besøg den danske ferieø Fanø

Fanø ligger i Vadehavet ud for Esbjerg og frister folk til fra hele landet med flere kilometer lang og bred sandstrand, foruden et væld af seværdigheder. Blandt andet byen Sønderho er særligt charmerende med sine fine gamle huse. Både Sønderho og Nordby er kulturhistoriske landsbyer med alverdens gallerier og kunst. Fanøs placering midt i Vadehavet giver både en utroligt flot natur, men også gode muligheder for gode vandreture og aktiviteter som kite-buggy på stranden. Du kan også opleve de søde sæler, der holder til her, eller tage på jagt efter de friskeste østers.

Find hotel på Fanø

Lolland-Falster

Ferie på Lolland-Falster

Frodige vider, flade landskaber og kilometervis af lækre badestrande, det er bare noget af dét, du finder på Sydhavsøerne Lolland-Falster. Tag ud over sletterne i det imponerende Knuthenborg Safaripark med alverdens vilde, smukke og fascinerende dyr. Du kan også rejse tilbage i tiden i Middelaldercentret, som er spækket med aktiviteter for både store og små. Er du en rigtig vandhund, så kommer du ikke udenom et besøg i Lalandia i Rødby, der byder på et overvældende vandland for hele familien. Lej en cykel og tag en tur på den afmærkede ”paradisruten” – der har sit navn af den skønne natur på ruten.

Find hotel på Lolland-Falster

Samsø

Samsø, en af de populære danske ferieøer

Samsø ligger som en lille ø-perle i Kattegat mellem Jylland og Sjælland. Her kan du nyde fredelige gåture langs kysten, flade ud på de dejlige strande og besøge de charmerende landsbyer. Samsø er desuden kendt for sin grøntsags- og frugtproduktion. Det milde klima gør, at det er muligt at dyrke en lang række frugt og grønt på den skønne ø. Rundt om på øen kan du derfor købe lækre friske råvarer i de mange farvestrålende frugt- og grønt boder. Øen har desuden gode strande, muligheder for fiskeri og et landskab, der indbyder til cykelture.

Find hotel på Samsø

Læsø

Den største ø, du finder i Kattegat, er Læsø, som også er en dejlig, dansk ferieø. Øen ligger midtvejs mellem Frederikshavn og Gøteborg, hvilket er med til at gøre det til et populært feriemål for blandt andet mange sejlere. Også kunstnere og forfattere synes at have en forkærlighed for den skønne ø. Læsø er især kendt for deres produktion af gourmetsalt, så du kommer næppe udenom et besøg hos virksomheden Læsø saltsyderi. Den danske ferieø byder på et hav af små hyggekroge og lækre strande, men du kan også se efter de berømte huse med tangtage eller tage på jagt efter Danmarks lækreste jomfruhummere.

Find hotel på Læsø

Anholt

Anholt Fyr

Det er også i det flotte Kattegat, at du finder den fredelige og uspolerede ferieø Anholt. Øen byder på 25 kilometer kyststrækning, hvor du kan nyde den smukke natur, sol eller tage en dukkert i vandet. Anholt by finder du vest på øen, mens resten af øen stort set kun består af “ørken” – de imponerende gamle sandklitter. Der er kørselsforbud på det meste af øen, så det er oplagt at tage vandreskoene med og opleve den særlige ø til fods. Tag ud til kysten og oplev øens store sælbestand, nyd en is på havnen, eller tag et kig forbi øens hummerfestival.

 

Fur

Vil du bruge en stund på at gå på jagt efter fossiler eller er du måske mere til at drikke gode specialøl fra det lokale bryggeri? Uanset om det er det ene, det andet eller noget midt imellem, så er Fur, ferieøen du skal tage til. Den lille ø oase, ligger i Limfjorden, nord for Salling, og her er tale om en finurlig ø med bakket landskab og spændende geologi, der gør øen til det oplagte sted at lede efter fossiler. Tag på vandretur af stisystemet ved Emmelstenhus, der er 12 kilometer lang, gå på opdagelse i menukortet på det lokale bryggeri eller besøg den historiske Gammel Havn.

Find hotel på Fur

Rømø

Rømø, en af de danske ferieøer

Rømø er skabt af sand, vind og vand og tilbyder både natur og seværdigheder i topklasse. Du må ikke gå glip af et besøg på Rømøs gamle Kommandørgård, der er helt tilbage fra 1746. Den blev bygget under øens storhedstid med hvalfangst, og kommandørerne havde derfor råd til at bygge flotte og dekorative gårde. Du kan også nyde, at Rømø er en af de danske vadehavsøer, der byder på muligheden for at fange helt friske østers og spise dem i de helt rigtige omgivelser. Du kan også tage en tur til smukke Spidsbjerg, hvor du får øens smukkeste udsigt.

Find hotel på Rømø

Ærø

Hold ferie på Ærø

Den fine ferieø Ærø ligger ved den sydlige indgang til Lillebælt og er den 12. største ø i Danmark. På Ærø kan du lægge besøget forbi Ærøskøbing, der er en af Danmarks mest betagende byer med sine små torve, stokroser og fine bindingsværkshuse. Er du interesseret i maritimkultur og søfart, bør du slå vejen forbi søfartsbyen Marstal og få et indblik i de stolte maritime traditioner. Mange ved det måske ikke, men Ærø er faktisk også internationalt kendt som “Bryllupsøen”, og mange folk kommer hertil for at blive gift i de smukke omgivelser på øen. Nyd de flotte bakker, svajende marker og ikke mindst de fine strandhuse rundt på øen.

Find hotel på Ærø

Vild med at holde ferie i Danmark? Så få tips til de bedste danske spaophold, og kom helt tæt på naturen med disse smukke vandreture i Danmark