preload

Selvom en togrejse rundt i verden måske ikke lyder af meget, så kan det i virkeligheden være en af de mest storslåede måder at rejse på. Udover at du roligt kan læne dig tilbage, slappe af og nyde turen, så er det også en helt særlig oplevelse at se, hvordan landskaberne ændrer sig – ligesom menneskene, byerne, madvarerne også gør det.

Fra Australiens Outback til det rå landskab i de canadiske Rockies – der findes togrejser for enhver, uanset om du har et par timer eller flere uger.

Læs med herunder og se 10 af verdens smukkeste togrejser, som uden tvivl er værd at rejse for at opleve.

Flåmsbanen, Norge

Norges storslåede landskaber kan opleves på cykel og på skinner © Flåm AS

Hvis du er ude efter en smuk togrejse, der kan klares på en enkelt dag, så er Flåm jernbanen i Norge et oplagt valg. Flåmsbanen er kun 20 kilometer lang og varer omtrent 50 minutter. Turens længde har dog ingen indflydelse på, at det er en af de mest naturskønne togrejser, du kan opleve.

Turen starter i den lille landsby Flåm og stiger 2831 meter for at nå endestationen Myrdals bjergtop-station. Dermed er det også en af Europas stejleste jernbaner. Tilbage i 2014 blev denne togrejse kåret til verdens smukkeste af Lonely Planet – og det med god grund, i og med at turen byder nemlig på alt fra dybe kløfter og flotte vandfald til bjerge og vilde floder.

Start togrejsen fra Bergen

The Ghan, Australien

The Ghan kører igennem Australiens isolerede outback © Journey Beyond Group

Befinder du dig i Australien har du mulighed for at opleve en af de mest spektakulære togture i verden. Australiens Outback er stedet for nogle af verdens mest fascinerende og inspirerende naturoplevelser, og på en togrejse med The Ghan kan du opleve det imponerende landskab i luksuriøse rammer. Det legendariske tog, The Ghan, kører nemlig den lange tur fra Adelaide i det sydlige Australien til Darwin i nord.

Det er en togrejse på 3000 kilometer, der blandt andet går igennem Australiens brændende røde landskab. Undervejs på rejsen vil der være ophold i byen Kathrine og ørkenbyen Alice Springs. Du kan vælge at rejse på en af de fire klasser, toget tilbyder ombord, eksempelvis økonomi klassen eller din egen private kupé.

Start togrejsen fra Adelaide

Glacier Express, Schweiz

A passenger enjoying the idyllic scenery of Swiss countryside through the wide panoramic windows on the Glacier Express with sunlight cast thru the glass skylights on a sunny summer day in Switzerland; Shutterstock ID 751719448

Det idylliske Schweiziske landskab © Chen Min Chun/Shutterstock

Oplev de smukke schweiziske alper fra en helt ny vinkel med Glacier Express – en togrejse der tager ca. 7 timer, og tilbagelægger 275 kilometer fra Zermatt til St. Moritz i Schweiz. Det er netop på en sådan tur, at du rigtig har mulighed for bare at læne dig tilbage og nyde de fantastiske schweiziske alpers landskab. Om vinteren er turen særligt smuk, når sneen har lagt sig over det flotte bjergområde.

På rejsen passerer du også Oberalp Pass, der er turens højeste punkt, og det enorme bjerg Matterhorn. Hvis du tager med Glacier Express vil du også opleve at køre gennem 91 tunneler og krydse intet mindre end 91 broer på de godt 7 timer rejsen varer.

Start togrejsen fra Schweiz

Den Transsibiriske Jernbane, Rusland

Sonderzugreise

Oplev Ruslands imponerende landskaber ombord på denne togrejse © Roland Jung

Den Transsibiriske Jernbane er en af de mest berømte togrejser i hele verden. En togrejse med Den Transsibiriske Jernbane byder på intet mindre end en 9289 kilometer lang strækning, fra Moskva til den østlige havneby Vladivostok i Rusland.

Det er verdens længste jernbane og undervejs kommer du over Ob—floden ved byen Novosibirsk, Baikal-søen der er verdens største ferskvandssø og samtidig krydser du otte tidszoner. Rejsen tager blot syv dage og folk fra hele verden rejser hertil for at opleve den berømte rute. Tidligere blev Den Transsibiriske jernbane også kaldt for ”den smukkeste juvel i zarens krone”. Læs hele vores rejseguide til med Den Transsibiriske Jernbane.

Start togrejsen fra Moskva

TranzAlpine, New Zealand

New Zealand er kendt for adrenalinpumpede aktiviteter, men en tur med TranzAlpine vil du ikke fortryde © Kiwirail

Hvis du bestiller en billet til en togrejse med TranzAlpine, har du samtidig booket scenesæde med udsigt til noget af New Zealands mest dramatiske landskab.

På bare 4,5 time krydser TranzAlpine den sydlige del af New Zealand. Togrejsen starter i den nordvestlige by Christchurch, og gennem frodige marker, snedækkede bjerge og subtropisk regnskov kører toget for at komme til sin destination ved den tidligere guldmineby Greymouth. Det er en af verdens mest naturskønne togstrækninger, hvor du undervejs kommer til at opleve det kendte Arthurpas og jernbanetunnelen Otira, foruden atten andre tunneller og viadukter.

Start togrejsen fra Christchurch

The Jacobite, Skotland

The famous steam train that runs from Fort William to Mallaig in the Scottish Highlands.

Det famøse damptog der kører fra Fort William til Mallaig i det skotske højland © Gordie Broon Photography/GettyImages

Det kan godt være at “The Jacobite” ikke umiddelbart får en klokke til at ringe, men størstedelen af verdens befolkning kender faktisk netop denne togrejse særdeles godt. Det smukke damplokomotiv i Skotland blev nemlig brugt som Hogwarts Ekspressen i de berømte Harry Potter film.

Togrejsen med The Jacobite tager afsæt i Fort William, hvor turen ellers går den 66 kilometer lange tur gennem Skotlands mest fantastiske natur. Rejsen går langs Loch Eilt søen, tager en kort pause i byen Glenfinnan og fortsætter til endestationen i Maillaig. Undervejs kan du nyde udsigten til kilometervis af tågebjerge, glitrende søer og Glenfinnan momumentet.

Start togrejsen fra Edinburgh

Rocky Mountaineer, Canada

Tag turen gennem Canadas storslåede og vidtstrækkende landskaber © Rocky Mountaineer

Tag på en smuk to-dages togrejse gennem de majestætiske canadiske Rockies, fra Bjergbyen Banff i Alberta til den kosmopolitiske by Vancouver. Lad dig betage af den enestående og dramatiske natur, imens du kan nyde de luksuriøse omgivelser, toget tilbyder.

Luksustoget følger “First Passage to the West”, der krydser tværs gennem det canadiske indland. Du kan opleve at køre over dybe kløfter, gamle bjerge og øde utilgængelige omgivelser, der alle er naturoplevelser i topklasse. Togvognenes sider og lofter af glas giver det fulde panoramaudsyn over landskabet og gør togrejsen med Rocky Mountaineer helt speciel.

Start togrejsen fra Alberta

The Grand Canyon Railway, USA

The Grand Canyon Railway er en af verdens smukkeste togrejser

Oplev USA’s famøse Gran Canyon fra en ny vinkel © Xanterra Travel Collection

Tag på førsteklasses togrejse ombord på The Grand Canyon Railway, der går til den uforglemmelige Grand Canyon. Undervejs kan du bare læne dig tilbage og nyde den gode service, de luksuriøse rammer og ikke mindst udsynet til noget af verdens mest fascinerende natur.

Grand Canyon Railway afgår dagligt fra byen Williams og tager dig med til den nordlige del af Arizona, nærmere bestemt South Rim i Grand Canyon National Park. Turen tager omtrent to og en halv time, hvor du kan slappe af og nyde sletter med vilde blomster, tætte fyrreskove og selvfølgelig Grand Canyons dramatiske kløfter og klippeafsatser.

Start togrejsen i USA

The Royal Scotsman, Skotland

The Royal Scotsman kører over det skotske højland

Tag en tur igennem det skotske højland © Belmond Management Limited

Vil du opleve en særligt eksklusiv togrejse, så bør du uden tvivl overveje at rejse med det skotske tog, The Royal Scotsman. Det kræver en lidt større pengepung end ellers at tage med dette tog, men til gengæld får du også lov til at opleve en af verdens mest luksuriøse og eksklusive togrejser.

Den mest populære rute varer fire dage og tager dig fra Skotlands hovedstad Edinburgh gennem det skotske højland med imponerende borge og barske bjerge og tilbage til Edinburgh igen. Undervejs er der desuden mulighed for blandt andet whiskysmagning og spændende slotsbesøg.

Start togrejsen fra Edinburgh

Bergensbanen, Norge

Train Oslo - Bergen in mountains. Hordaland, Norway.; Shutterstock ID 1045250305

Togturen fra Oslo til Bergen © Marius Dobilas/Shutterstock

Denne norske jernbane strækker sig over 482 kilometer gennem det smukke, norske landskab. Bergensbanen er en af de mest berømte togrejser i Norge og er flere gange blevet udråbt til en af verdens bedste og smukkeste togrejser – blandt andet af Lonely Planet.

Du skal sætte lidt over syv timer af til den flotte rejse, hvor du kommer igennem over 200 tunneller og krydser mere end 300 broer. Turen går fra Bergen til Norges hovedstad Olso, hvor du undervejs også vil passere Finse, der er Norges højst beliggende jernbanestation, i 1222 meters højde.

Start togrejsen fra Bergen

Om forfatteren

momondo Danmarkmomondo ønsker at inspirere alle til at dyrke nysgerrigheden - da rejser kan åbne vores sind for en verden, hvor vores forskelle er en kilde til inspiration, ikke intolerance og fordomme. Lad os opleve vores verden sammen - gennem daglig inspiration, rejsetips og meget mere. Følg os påInstagram for endnu mere inspiration.

Udforsk flere artikler